Hollywood u šoku zbog smrti Heatha Ledgera, obitelj demantira navode o samoubojstvu
VESELJE zbog skorašnjeg prestanka štrajka holivudskih scenarista pokvarila je nova tragedija, smrt jednog od najviše hvaljenih mladih glumaca, 28-godišnjeg Heatha Ledgera. Hollywood je u šoku, a brojne zvijezde Ledgerovoj obitelji šalju pisma podrške. Oglasio se i australski premijer, ističući kako je Australija izgubila jednog od svojih najvećih glumaca, dok obitelj preminulog glumca demantira navode o samoubojstvu.
Iako policijska istraga još uvijek traje, obitelj sinoć preminulog Heatha Ledgera poslala je medijima priopćenje u kojem, među ostalim, stoji kako glumac nije počinio samoubojstvo. "Molimo vas da nam dopustite da se s našim voljenim Heathom oprostimo dostojanstveno i u samoći", zaključili su pismo u kojem objašnjavaju okolnosti tragedije.
Nicholson je predosjećao tragediju
"Upozorio sam ga", kratko je nakon tragedije izjavio Jack Nicholson, holivudski veteran kojeg je Legder zamijenio u ulozi legendarnog Batmanovog neprijatelja Jokera. "Ovo je strašna tragedija. Moje srce je s Heathovom obitelji", poručila je Nicole Kidman, a Cate Blanchett, koja je s preminulim glumcem surađivala u filmu "I'm Not There", izjavila je: "Duboko poštujem Heathov rad. Oduvijek sam se divila njegovom umjetničkom razvoju".
"On je jedan od mojih najdražih glumaca. Njegove sposobnosti su rijetkost", rekao je John Travolta, a priopćenje je poslao i Kevin Rudd, premijer Australije: "Tragično je da je jedan od najboljih australskih glumaca otišao u najvećem naponu svog života. Njegove uloge ostat će zauvijek zapamćene u australskom narodu".
Unatoč demantiranju informacije o samoubojstvu, potvrđeno je kako se Heath Ledger u zadnje vrijeme borio s ovisnošću o drogama i lijekovima. Neki razloge u njegovom preranom odlasku traže u ulozi Jokera, za koju je sam nedavno izjavio kako ga je "potpuno izmorila" i u njemu probudila "crne misli".
Privatni krah pred kraj života
Pretpostavlja se i da je glumac u emocionalnu krizu upao zbog nedavnog razvoda od supruge, također glumice Michelle Williams. Njihov prekid u rujnu prošle godine po nekim je izvorima bio "strašan i prljav", a Ledgera je jako pogodila činjenica da nije uspio dobiti skrbništvo nad njihovom jednogodišnjom kćeri Matildom. Michelle Williams je, čuvši vijest o smrti bivšeg supruga, umalo kolabrirala, a nakon intervencije s kćeri se zaputila k njegovoj obitelji.
zanimljivo mi je ovo
Citiraj:
"Upozorio sam ga", kratko je nakon tragedije izjavio Jack Nicholson, holivudski veteran kojeg je Legder zamijenio u ulozi legendarnog Batmanovog neprijatelja Joker
i ovo
Citiraj:
Neki razloge u njegovom preranom odlasku traže u ulozi Jokera, za koju je sam nedavno izjavio kako ga je "potpuno izmorila" i u njemu probudila "crne misli"