banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 16:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 188 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Dec 2007, 17:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
repertoar imate na bl-bioskop.com pretpostavljam da to znate :D

e sad - koje filmove ste pogledali, koje preporucujete koje ne, tj kako ste se proveli u kinu.... itd itd

evo za pocetak mene interesuje jel neko gledao ovaj novi film sa meril strip i tomom kruzom i ne znam kako se zove otisla bih ga pogledati ako je dobar?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 17:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
dosadan i bezveze, sad ne znam hoce biti bolji u kinu ja sam ga gledao kuci :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 17:52 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
Nisam gledao.

Citiraj:
LIONS FOR LAMBS (GLINENI GOLUBOVI)

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2007, 02:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
pamella_morrison je napisao:

e sad - koje filmove ste pogledali, koje preporucujete koje ne, tj kako ste se proveli u kinu.... itd itd

evo za pocetak mene interesuje jel neko gledao ovaj novi film sa meril strip i tomom kruzom i ne znam kako se zove otisla bih ga pogledati ako je dobar?

lions for lambs, tako se zove. tri price se simultano odvijaju-profesor (r. redford) pokusava da nagovori svog talentovanog studenta da prestane da se zajebava i markira casove, jer ce procerdati zivot. student mu odgovara da je izgubio interes za politicke nauke jer politicari samo lazu i da svakako nista ne moze promijeniti. redford mu na to prica o svojoj dvojici studenata koji su se prijavili za misiju u iraku, iskazujuci na taj nacin stav, da ih se to tice, blabla. druga prica prati tu dvojicu koji su se nasli u neprijateljskom okruzenju. treca je o novinarki (m. strip) koja treba da uradi intervju sa ambicioznim senatorom (t. kruz) koji zeli da amerika pocne da uzima jos ofanzivniu ulogu u iraku, tj. umjesto da ceka, da pocne napadati. sto znaci da ima treba jos regruta, para, oruzja, itd. e sad, film mi se nije posebno svidio, zato sto ni za momenat ne pokusava da malo zaroni dublje u problematiku. sve vrijeme sam imao osjecaj da su likovi samo tu da izgovaraju recenice, koje su, opet, prepune opstih mjesta i vec vidjene patetike. sve naredno sto se desi je uglavnom ocekivano.
mislim da se ovakva tema, "ameri u iraku" mogla bolje, dublje obraditi. kritika sistema koji zrtvuje svoje gradjane zarad ko zna kakvih interesa je traljavo izvedena. ovako, cini mi se da se dobio film pun parola i savjeta za bolji zivot.

izvinjavam se na smaranju.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2007, 03:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2005, 05:36
Popokatepetl je napisao:
pamella_morrison je napisao:

lions for lambs, tako se zove. tri price se simultano odvijaju-profesor (r. redford) pokusava da nagovori svog talentovanog studenta da prestane da se zajebava i markira casove, jer ce procerdati zivot. student mu odgovara da je izgubio interes za politicke nauke jer politicari samo lazu i da svakako nista ne moze promijeniti. redford mu na to prica o svojoj dvojici studenata koji su se prijavili za misiju u iraku, iskazujuci na taj nacin stav, da ih se to tice, blabla. druga prica prati tu dvojicu koji su se nasli u neprijateljskom okruzenju. treca je o novinarki (m. strip) koja treba da uradi intervju sa ambicioznim senatorom (t. kruz) koji zeli da amerika pocne da uzima jos ofanzivniu ulogu u iraku, tj. umjesto da ceka, da pocne napadati. sto znaci da ima treba jos regruta, para, oruzja, itd. e sad, film mi se nije posebno svidio, zato sto ni za momenat ne pokusava da malo zaroni dublje u problematiku. sve vrijeme sam imao osjecaj da su likovi samo tu da izgovaraju recenice, koje su, opet, prepune opstih mjesta i vec vidjene patetike. sve naredno sto se desi je uglavnom ocekivano.
mislim da se ovakva tema, "ameri u iraku" mogla bolje, dublje obraditi. kritika sistema koji zrtvuje svoje gradjane zarad ko zna kakvih interesa je traljavo izvedena. ovako, cini mi se da se dobio film pun parola i savjeta za bolji zivot.

izvinjavam se na smaranju.

Vrlo prezican opis,Popo.Slazem se.Ne gledati bez neke novcane nagrade.

Let teachers and priests and philosophers brood over questions of reality and illusion. I know this: if life is an illusion, then I am no less an illusion, and being thus, the illusion is real to me. I live, I burn with life,I love,I slay, and am content.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2007, 19:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

hvalaa :wink: onda ga vjerovatno necu ici gledati, a mislila sam da bi mozda mogao valjati jer su glumci ok.

koji od trenutnih na repertoaru mozete da mi preporucite? (hehe nesto mi se bas ide u kino)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2007, 19:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2004, 18:48
i meni..hajd` vodi me sa sobom :D :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2007, 12:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Gledao i zivi ocaj. Jos jedan politicki pamflet sa TC u glavnoj ulozi. Ko je gledao War of the worlds zna o cemu pricam.
IZBJEGAVATI u sirokom luku.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2007, 22:39 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Ako je neko nekada gledao neki film Roberta Redforda kao reditelja, onda zna da takve treba izbjegavati u globalu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2007, 22:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

fantomacan je napisao:
Ako je neko nekada gledao neki film Roberta Redforda kao reditelja, onda zna da takve treba izbjegavati u globalu.

Pa, ne bih bas tako rekao. Nisam nesto upoznat sa njegovim radom, ali sjecam se filma iz 1992, A River Runs Through It, prevodjen kao Rijeka sjecanja, sa Bred Pitom, bas sam volio taj film. Bio je bas trvv, onako, lijepa prica sa americkog juga. Neki dan je bio Legenda o Bageru Vensu, ali nisam gledao cijeli, pa ne mogu reci precizno, nije se cinio kao los film, kao i Saptac konjima koji sam takodje davno gledao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 23:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Rijeka sjećanja je prelijep film.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2007, 01:42 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Director:
Lions for Lambs (2007)
The Legend of Bagger Vance (2000)

The Horse Whisperer (1998)
Quiz Show (1994)
A River Runs Through It (1992)

The Milagro Beanfield War (1988)
... aka The Milagro Beanfield War (Australia)
Ordinary People (1980)

Ovi što sam ja gledao su nekako na sličan fazon i ne dopadaju mi se. Ne bih išao gledati neki njegov film ponovo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2007, 09:08 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 26 Dec 2007, 13:01
je li gledao neko `elizabeth: the golden age`? utisci?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Dec 2007, 21:51 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2007, 12:30
Popokatepetl je napisao:
fantomacan je napisao:

Pa, ne bih bas tako rekao. Nisam nesto upoznat sa njegovim radom, ali sjecam se filma iz 1992, A River Runs Through It, prevodjen kao Rijeka sjecanja, sa Bred Pitom, bas sam volio taj film. Bio je bas trvv, onako, lijepa prica sa americkog juga. Neki dan je bio Legenda o Bageru Vensu, ali nisam gledao cijeli, pa ne mogu reci precizno, nije se cinio kao los film, kao i Saptac konjima koji sam takodje davno gledao.

"A River Runs Through It" je dobar Redfordov film, svakako drzi paznju i kazuje koliko razlicitosti moze biti unutar jedne porodice. Inace, radnja filma (to lijepu narator kazuje) se desava u saveznoj drzavi Montana, na rijeci Big Black Foot ... mapa kazuje da je Montana jedna od sjevernijih saveznih drzava, pa ako se slazem da je prica lijepa, ono definitvno nije sa americkog juga :)
"Quiz Show" je gledljiv film, napravljen je po istinitom dogadjaju i takve filmove obicno bude teski "okititi" raznim dramaturskim nakitom, pa j epo nekom mom iskustvu ovaj ispao sasvim dobar ... hocu reci, volim pogledati film ako ga je Redford razirao i svakako je da imam namjeru vidjeti i ovaj zadnji, doduse moracu ga potraziti na DVD-u.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Dec 2007, 15:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ako mapa tako kaze, ja nemam sta da se bunim, jedino da se zacrvenim :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2007, 11:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
tatanka-iyotanka je napisao:
je li gledao neko `elizabeth: the golden age`? utisci?

poslije fantasticnog prvog filma o njenom dolasku na vlast/pogubljenju zamalo ovaj je cista dosada

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2008, 20:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

imal sta pametno ovih dana u bl kinima?? (stranica im ne radi pa ne vidim repertoar a ne da mi se do grada maksus da vidim repertoar.... :) )

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2008, 20:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Stranica je sada na www.bl-bioskop.ba

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2008, 22:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Oooooo hvala na novom linku, google ga ne izbacuje pa sam pomislio da je sajt "krepao"

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2008, 20:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

the_grunf je napisao:
Oooooo hvala na novom linku, google ga ne izbacuje pa sam pomislio da je sajt "krepao"

i ja

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 188 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]