pamella_morrison je napisao:
repertoar imate na bl-bioskop.com pretpostavljam da to znate
e sad - koje filmove ste pogledali, koje preporucujete koje ne, tj kako ste se proveli u kinu.... itd itd
evo za pocetak mene interesuje jel neko gledao ovaj novi film sa meril strip i tomom kruzom i ne znam kako se zove otisla bih ga pogledati ako je dobar?
lions for lambs, tako se zove. tri price se simultano odvijaju-profesor (r. redford) pokusava da nagovori svog talentovanog studenta da prestane da se zajebava i markira casove, jer ce procerdati zivot. student mu odgovara da je izgubio interes za politicke nauke jer politicari samo lazu i da svakako nista ne moze promijeniti. redford mu na to prica o svojoj dvojici studenata koji su se prijavili za misiju u iraku, iskazujuci na taj nacin stav, da ih se to tice, blabla. druga prica prati tu dvojicu koji su se nasli u neprijateljskom okruzenju. treca je o novinarki (m. strip) koja treba da uradi intervju sa ambicioznim senatorom (t. kruz) koji zeli da amerika pocne da uzima jos ofanzivniu ulogu u iraku, tj. umjesto da ceka, da pocne napadati. sto znaci da ima treba jos regruta, para, oruzja, itd. e sad, film mi se nije posebno svidio, zato sto ni za momenat ne pokusava da malo zaroni dublje u problematiku. sve vrijeme sam imao osjecaj da su likovi samo tu da izgovaraju recenice, koje su, opet, prepune opstih mjesta i vec vidjene patetike. sve naredno sto se desi je uglavnom ocekivano.
mislim da se ovakva tema, "ameri u iraku" mogla bolje, dublje obraditi. kritika sistema koji zrtvuje svoje gradjane zarad ko zna kakvih interesa je traljavo izvedena. ovako, cini mi se da se dobio film pun parola i savjeta za bolji zivot.
izvinjavam se na smaranju.