banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 09:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Okt 2007, 17:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Kako da pocnem. Unazad godinu-dvije, od kada su cijene ulaznice za bioskop 4 KM u vecernjem terminu, gotovo svi ljudi koje poznajem dobro razmisle prije odlaska u bioskop. Jednostavno, cijena ulaznice je previsoka da bi se moglo otici tek onako u bioskop, kako smo to prije navikli. Ovo govorim ispred ciljne grupe, koja bi predstavljala osnovce, srednjoskolce i studente, koji cine sigurno 70% posjetilaca bioskopa, a kojima razlika u cijeni mnogo znaci. Nekome zaposlenom je manje vazno (ali ne i nevazno!) da li je ulaz 3 ili 4 marke, ali takvi daleko rijedje odlaze u bioskop, zbog obaveza i manje-vise porodicnog zivota.
Opet, skoro svi sa kojima sam pricao o ovome, tvrde da bi isli mnogo cesce u bioskop kada bi cijena bila vracena na 3 KM. Ja sam takodje redovno isao u bioskop dok je cijena bila niza, sada odem jednom u 2-3 mjeseca (dobro, uticao je i losiji repertoar, ali ne toliko koliko cijena!), ponekad ne odem po pola godine. Licno bih posjecivao bioskop barem 2-3 puta mjesecno, ako ne zbog filmova cisto zbog ugodnog ambijenta, pod uslovom da se cijena vrati na staru, a vjerujem da bi se i mnogi ponovo vratili redovnom posjecivanju bioskopa.
Moze se sada pricati kako je u susjednim zemljama to sve daleko skuplje, ali ovdje pricamo o cistom ekonomskoj isplativosti - da li je bolje imati 20 ljudi po projekciji za 4 KM ili 30-40 po projekciji za 3 KM :-? , pitanje je sad?
Svakako da ste i vi primjetili daleko manju posjecenost u protekle dvije godine. Mislim da bi eventualno vracanje cijena na stari nivo bilo u interesu posjetioca i vlasnika bl-bioskopa, jer bi vrlo vjerovanto svi profitirali. Ukoliko ima dovoljno ljudi koji se slazu sa ovim misljenjem, mozda bi se moglo popricati sa gospodinom koji drzi oskar film, kako se to sve vec zove, eventualno neka vrsta internet minijaturnog sprovodjenja ispitivanja misljenja potrosaca, posto bi svaka ozbiljnija frima trebala da "osluskuje kako potrosac dishe"?

Poslednji put menjao Rakun_Slavko dana 20 Okt 2007, 17:17, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2007, 17:16 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
moj prijedlog:

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2007, 17:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ta eventualna anketa ne mora biti internet karaktera, mogu se dobiti anketni listici na ulazu u bioskop sa par pitanja (kakve bi filmove voljeli da vise prikazujemo, da li su vam cijene previsoke, novi termini, bla bla...), bitno je da ljudi koji upravljaju bioskopom dobiju valjan razlog da pomisle kako bi je trebali sprovesti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2007, 17:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
veze. ako njima odgovara da ti ne dolaziš u bioskop čemu onda trud? digni film u video klubu za marku i po i uživaj.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2007, 17:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nerevar je napisao:
veze. ako njima odgovara da ti ne dolaziš u bioskop čemu onda trud? digni film u video klubu za marku i po i uživaj.

Ne odgovara meni, i s kim sam god pricao sa fakulteta, poznanicima iz grada, vecina ide jako rijetko upravo zbog cijene.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2007, 18:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
nerevar je napisao:

Kakva je to konstatacija??
Kako to njima moze odgovarati da ti ne dolazis u bioskop? I valjda bi i tebi i njemu odgovaralo da cesce dolazis u taj isti bioskop. Tebi zbog nize cijene, njemu zbog ucestalosti dolazaka.
I kako mozes porediti dozivljaj gledanja filma u bioskopu i kod kuce sa neke ŽNJ kopije? :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2007, 18:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Kakva je to konstatacija?? Kako to njima moze odgovarati da ti ne dolazis u bioskop? I valjda bi i tebi i njemu odgovaralo da cesce dolazis u taj isti bioskop. Tebi zbog nize cijene, njemu zbog ucestalosti dolazaka.

to je upravo takva konstatacija. jesam ja kriv što su oni glupi i ne vide kako više zaraditi? i kog k...ca ja moram da ga učim kako se vodi bioskop? ja ću lepo da bojkotujem bioskop. nikakav problem strpiti se par meseci dok ne izađe film na dvd-u. uostalom toliko je dobrih filmova koje nisam gledao i koji čekaju da budu pogledani da mi sigurno neće škoditi ako ne odem na premijeru fantastične četvorke ili gasa do trojke.

Citiraj:
I kako mozes porediti dozivljaj gledanja filma u bioskopu i kod kuce sa neke ŽNJ kopije? :-?

kod kuće gledam samo kvalitetno, sa A kopije. ako me baš pukne nostalgija za bioskopom dovedem bolesnu babu i njenu najbolju prijateljicu da sede iza mene i kašlju, pričaju i žrvnjaju pečeni krompir.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2007, 19:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
Pa da, izvini, ti imas novca za A kopije! :mad:
Sta ce tebi bioskop, ma ovdje se ne vrijedi truditi ni zbog koga... Kad su svi pasivni i letargicni! Da stave 10km cijenu niko se ne bi bunio.... kako je, tako je... to je nas moto... :mad:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2007, 19:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Već duže vrijeme ne idem u bioskop, ne znam kad sam zadnji put bio ni šta sam gledao. Mislim da sam prošle godine bio dva puta a ove jednom. Nekad sam išao skoro svake sedmce.

Kakva je posjećenost sada? Ide li neko?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2007, 19:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

WeeBoo je napisao:
Pa da, izvini, ti imas novca za A kopije! :mad:
Sta ce tebi bioskop, ma ovdje se ne vrijedi truditi ni zbog koga... Kad su svi pasivni i letargicni! Da stave 10km cijenu niko se ne bi bunio.... kako je, tako je... to je nas moto... :mad:

pa bunim se. naravno da se bunim. zato ne idem u bioskop. šta sad trebam? da ga zapalim? da im razbijem stakla? ne idem i gotovo. kad dovoljno ljudi odluči da ne ide, možda će im onda doći iz dupeta u glavu i odlučiće da nešto promene.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2007, 19:28 
Stara kuka
Stara kuka

nerevar je napisao:
da ga zapalim?

TREBA! TREBA TI TO! PRIZNAJ!! OSJECAS TO...OSJECAS TAJ MIRIS ZAPALJENIH STOLICA...OOOOOOOOOO DA TAJ MIRIS TE ISPUNJAVA, OSJECAS GA KAKO STRUJI KROZ TEBE KAO KRV...O DA TEBI TREBA TO...TO CE BITI MALA VATRICA..SASVIM MALA..NIKO NECE PRIMJETITI...DO IT..DO IT...DO IT..JUST DO IT!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2007, 00:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

VeLiKi_ je napisao:
nerevar je napisao:
da ga zapalim?

OSJECAS TAJ MIRIS ZAPALJENIH STOLICA...OOOOOOOOOO DA TAJ MIRIS TE ISPUNJAVA, OSJECAS GA KAKO STRUJI KROZ TEBE KAO KRV...

konje jedan, ja ne prdim u bioskopu!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2007, 00:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Uostalom, ja smatram da bioskop treba razoriti...

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2007, 07:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Sa filmom se dogadja isto kao i sa muzikom.

Internet je tu, a Ljevar to ili ne zna ili ne zeli da prizna.

Repertoar je nula. A ako neko ide u kino samo da bi nesto pogledao (brrrrrr) takvima ne smeta cena.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2007, 19:33 
Stara kuka
Stara kuka

vidio simpsone nakon 5 godina i sad sam miran jos 5 godina. do simpsona dva.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2007, 23:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Prije sam išla češće, dok je bilo jeftinije... Sad - kad sam u Bl idem samo na ono što mislim da je sigurno dobro... Npr. Simpsoni :D
Ovdje je još skuplje kino tako da sam prdnula u čabar... Skidam s neta A kopije kao nerevar... :iconbiggrin:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2007, 23:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
EiLeen je napisao:
Prije sam išla češće, dok je bilo jeftinije... Sad - kad sam u Bl idem samo na ono što mislim da je sigurno dobro... Npr. Simpsoni :D
Ovdje je još skuplje kino tako da sam prdnula u čabar... Skidam s neta A kopije kao nerevar... :iconbiggrin:

Zovi XIX psa!!!

На высокий берег на крутой.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2007, 00:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
I ja nedavno (pre par meseci :lol: ) odlucim da odem do kina sa devojkom. Da vidim kakvih filmova ima i da pogledamo nesto, cisto da na pozitivan nacin provedemo vece. Kad sam video da je cena 4 KM odmah sam odustao. Nisam hteo da me neko pravi budalom za moje pare, koje su bar 70% razloga zasto sam izbegao odlazak u kino. Prosta racunica za 8 KM mozes podici film, kupiti sok, grickalice itd. Mozda ugodjaj (ozvucenje) i nije kao u bioskopu, ali ljudi ce se daleko bolje osecati kada su proveli mirno vece u drustvu devojke/momka uz film grickalice... nego da sede u kinu, zuljaju se u onim stolicama i cekaju da zavrsi film da popiju casu vode u kaficu :lol: :lol: :lol:

Vratite cenu na 3KM :fadein:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2007, 09:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Ja se ne sjećam kad sam poslednji put bila. Fakat je preskupo. A gledati film na tv-u ili u kinu... totalno drugačiji fiiiling... 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2007, 09:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Da se ja pitam, ja bih ovuda proterao autobus.
Hocu reci, da se ja pitam, ulaznica bi bila i skuplja. 5 KM bi bilo ok.
Na taj nacin se pravi selekcija ljudi koji dolaze, u ovom slucaju pozitivna.
Kad odem u kino zelim da gledam film, a ne da slusam tracare, djecu koja za vrijeme projekcije blebecu, ili mangupa koji naglas komentarisu i ostale koji nisu imali pametnija posla pa dosli u kino. Tako da na miru mozes gledati film, bez nerviranja i intervencija.
A profil ljudi koji moze izdvojiti za film 4-5 KM ce kupiti i nesto za grickanje, pice i sl. Tako da se njima racunica isplati.
Mislim niko nije lud da nabija cijneu znajuci da niko nece doci, najbolje je da savjet jos potraze na forumu, heh. Postoji odredjen broj ljudi koji ce mozda ispastati zbog ovoga, ali sta se moze.
A koliko znam, u popodnevnim terminima je jeftinije, stoga...
U svakom slucaju, neka ulaznice ne pojeftinjuju :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]