banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 14:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Memento
PostPoslato: 04 Maj 2007, 17:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Nešto se pominjalo na onoj Vaderovoj temi, pa se brzo preplavilo nekim drugim filmovima itd,itd.. Velika većina stvari mi je tu sasvim jasna, ali možda bi smo ipak trebali da rezimiramo ceo film, hronološki, kako, šta, zašto..itd. Vader, ti prvi! :)

Vrh

Tema posta: Re: Memento
PostPoslato: 04 Maj 2007, 20:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
BlackHand je napisao:
možda bi smo ipak trebali da rezimiramo ceo film, hronološki, kako, šta, zašto..itd. Vader, ti prvi! :)

Dobra ideja, ali ja tu sada ne mogu pomoći jer sam film gledao davno, a on zbog svoje kompleksnosti nije baš pamtljiv :)
Nekako sam tada povezao šta/kako/zašto nakon par gledanja, sad se ne sjećam ničega. Možda kad bih opet pogledao.

Inače režiju i scenario za ovaj film je radio Christopher Nolan, koji je isto to radio i za "The Prestige" :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2007, 21:25 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Feb 2006, 21:41
Nije mi se nesto posebno svidio film. Dobra je ideja sto je sniman unazad. Gledao sam ga prije mjesec dana i ne sjecam se detalja bas toliko, ali znam da nisam bio bas odusevljen. Ne kontam zasto se ubica motao non stop oko njega kad je znao da ga se ovaj nece sjecati. mogao je nestati ili ga prosto ubiti. Ovaj je ubio covjeka, uzeo mu auto i niko ga nije uhapsio. Cak ni kad ga je Natalie vidjela u autu svog momka nije posumnjala da ga je on ubio. Ne kontam kako je sve ono stigao istetovirati kad je imao memoriju samo par minuta. Ne kontam kako je znao za svoje stanje kad se takvi ljudi obicno sjecaju samo onog sto je bilo prije nesrece i nista poslije, znaci nemoguce je da zna da je "poremecen". Itd, itd. Za moj ukus isuvise neobjasnjenih i nedovrsenih stvari.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jun 2007, 15:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Apr 2006, 22:37
meni je film strasno, strasno dobar. cijela ideja filma, tj radnja unazad mi je strasna a sama radnja mi je takodje fenomenalna.

Petar je napisao:
Nije mi se nesto posebno svidio film. Dobra je ideja sto je sniman unazad. Gledao sam ga prije mjesec dana i ne sjecam se detalja bas toliko, ali znam da nisam bio bas odusevljen. Ne kontam zasto se ubica motao non stop oko njega kad je znao da ga se ovaj nece sjecati. mogao je nestati ili ga prosto ubiti. Ovaj je ubio covjeka, uzeo mu auto i niko ga nije uhapsio. Cak ni kad ga je Natalie vidjela u autu svog momka nije posumnjala da ga je on ubio. Ne kontam kako je sve ono stigao istetovirati kad je imao memoriju samo par minuta. Ne kontam kako je znao za svoje stanje kad se takvi ljudi obicno sjecaju samo onog sto je bilo prije nesrece i nista poslije, znaci nemoguce je da zna da je "poremecen". Itd, itd. Za moj ukus isuvise neobjasnjenih i nedovrsenih stvari.

na kraju, ako si primjetio, uopste nije jasno da li je on ubica ili ne - mozda i nije

natalie takodje je njemu namjestila to sve, a znala je da je ovaj ubio momka...

ne sjecam se svih detalja, al meni film ima potpuno smisla...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jun 2007, 12:27 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Feb 2006, 21:41
A otkud znas da je Natalie znala da joj je ovaj ubio momka? Nisam primijeto da je ista spomenula. Non stop je spominjala Teddyja. A ako je znala da ga je on ubio, zasto mu je namjestila Teddyija? Nema logike.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]