banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 21:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: LITTLE MISS SUNSHINE
PostPoslato: 05 Maj 2007, 11:47 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Odustao sam cekajuci da se ovaj film pojavi u nasim bioskopima, pa sam ga pogledao dvd izdanje.
Oskar film ce uciniti najveci grijeh ako ne prikaze ovaj film jer je odlican.
Ne sjecam se kad sam zadnji put vidio ovako dobar film. Smijesan, sarkastican, zanimljiv a ono sto je najbitnije prikazuje gorku istinu. Likovi su sjajni, u 110 minuta razradjeni do detalja, bez ijedne mane. Grek Kinker, Toni Kolet, Alan Arkin, Stiv Karel i naravno sjajna Abigail Breslin su odlicno odradili svoje uloge koje nam govore o snovima, zivotu, razocarenjima, gbitnicima, luzerima i ne bas divnu sliku o svijetu i njegovim "vrijednostima".
Toliko je sjajnih scena da ne znam koju bih izdovjio. Vecera porodice na pocetku filma dok ujak prica svoju pricu, sinov nacin komunikacije, citanje slova "a" na testu, ples male mis, zivot u 9 koraka, razgovor tinejdzera i ujaka na molu...ma sjajno.
Cista desetka.

P.S.Nisam vidio Pisma sa I.DZ. ali "Pokojni" nisu ni do koljena ovom filmu. Po meni Oskar je otisao u pogresne ruke.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2007, 14:39 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
I meni se dopao ovaj film. Ne sjecam se sad svih scena, jer sam ga odgledao prije vise od mjesec dana, ali mi se gluma one djevojcice jako dopala. Prije svega, jako opustajuc i neopterecen film. :)
Ja bih mu dao ocjenu 8/10, prije svega jer nema nista neuobicajeno po cemu bih ga pamtio, ali je svakako vrijedan gledanja, jer je sve manje ovako laganih filmova.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2007, 19:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
FLASH je napisao:
jer je sve manje ovako laganih filmova.

Velicina ovog filma sto na tako "lagan" nacin pokaze razocarenje koje dozivi sin, "ponosne" majke onih djevojcica na takmicenju (ono je strasno kako izgledaju),ona jedna recenica kako je opisao porodicu:razvod,bankrot,samoubistvo...Sjajno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2007, 06:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Odlican film, pogledao sam ga prije par mjeseci.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2007, 20:13 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
taksi je napisao:
Velicina ovog filma sto na tako "lagan" nacin pokaze razocarenje koje dozivi sin, "ponosne" majke onih djevojcica na takmicenju (ono je strasno kako izgledaju),ona jedna recenica kako je opisao porodicu:razvod,bankrot,samoubistvo...Sjajno.

Pa, pod "lagan" sam vise mislio na to da se ja ni u jednom momentu gledanja filma nisam osjecao nimalo stresno ili nesto slicno tome, sto se za filmove novije produkcije (ovog i slicnih zanrova, tema... ) i ne moze bas reci. U drugim slucajevima su na iste situacije pokusali ubijati, tuci se, osvecivati i sl. Ovdje je vise prikazano ono nesto svakodnevno, i ne vlada neka napetost u filmu.

Ako nisam dobro izvukao kontekst iz tvoje recenice, onda nista... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2007, 17:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2002, 13:34
dobar je :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]