banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 10:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Manje poznati filmovi
PostPoslato: 08 Okt 2002, 00:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Ako vas boli glava od budalaština koje nam se serviraju u kinu, evo vam nekoliko manje poznatih filmova koje apsolutno vrijedi pogledati:

Joy Ride - dva brata se pomoću radio stanice ubace na frekvenciju koju koriste kamiondžije, jedan od njih se pretvara da je žensko (fazon poznat s irca, jel' :D ) i navuku nekog naivčinu na sastanak u nekom gradiću. Ispostavlja se međutim da je dotični totalni psihopata i nije mu nimalo drago što su ga nasadili, pa krene u krvavu osvetu. Duel + Hitcher

Jeepers Creepers - Sličan početak kao u prethodnom filmu - brat i sestra se vraćaju kući autom i vide misterioznu osobu u crnom kako baca neki zavežljaj u rupu. Vrate se poslije do tog mjesta i na svoj užas otkriju da je dotični zavežljaj unakaženi leš i da ih u toj rupi ima neprebrojivo mnogo. Ubica naravno kreće u pohod na naše jadne heroje, a usput se ispostavlja da on nije čovjek nego nešto malo gadnije.

Memento - Mislim da ovaj film nije nikad došao u naša kina, što je prava šteta jer je remek-djelo, jedan od najboljih filmova koje sam ikad gledao. Priča prati čovjeka s poremećajem kratkotrajnog pamćenja u potrazi za ubicom svoje žene. Fazon je što priča ide unazad, film počinje scenom kad on ispaljuje metak u glavu dotičnom čovi, pa onda se vraćamo pet minuta ranije i vidimo kako su se njih dvojica našli u hotelu itd. itd., legendaran film

Shadow Of The Vampire
- Vjerovatno ste čuli za njemački film Nosferatu za koji filmski kritičari kažu da je jedan od najstrašnijih horora ikad snimljenih, iako se radi o nijemom crno-bijelom filmu. Ovaj film prikazuje snimanje tog filma, glavni likovi su režiser F.W. Murnau (koga glumi John Malkovich) i glumac Max Schrek (Willem Defoe). Odličan horor, neko sa slabijim živcima može dobro da se isprepada.

Ravenous - Opet horor. Ovaj put imamo priliku da se upoznamo se ljudožderima i to za vrijeme građanskog rata u Americi. Grupa vojnika nailazi na jedva živog čovjeka kome su navodno svi drugovi iz jedinice pobijeni. E, malo morgen. Kad ekipa stigne na mjesto događaja, otkriće šta se zapravo desilo. Ako niste znali, konzumiranje ljudskog mesa značajno povećava tjelesnu snagu, pa sad izvolite.

Toliko od mene. Valjda nisam previše davio. Ako imate i vi neki dobar filmić, podijelite ga sa ostatkom čovječanstva ovde.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2002, 12:18 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
The Vampires - Ukratko, radi se o lovcima na vampire koji kasnije postaju "divljac". Naime vrhovni vampir krene da osvecuje svoje podanike.
Jako dobar film i odlicna gluma Jamesa Woodsa.

Deveta vrata i From hell sa J. Deepom

Oluja stoljeca po knjizi Stephena Kinga
Toliko zaada...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2002, 16:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Apr 2002, 01:00
Hm, koliko mogu da naslutim sve sama hollywoodska produkcija. OK, to je danas popularno i svi to prate. Istaknuo bih iz te grupe filmova Instinct. Ne znam sad koliko je to nepoznat film, ali meni se cini da ga nije bilo u nasim bioskopima.
Ali, da li iko ovdje prati evropsku produkciju? Ona je za mene itekako vrijedna paznje. Bas mi sjeda poslije ove poplave hollywooda. Odmara me, donosi promjene. Da li je iko npr. gledao Druide? Film je sa istorijskom osnovom. Naime, obradjuje se pobuna koju su Gali organizovali protiv Rimljana pod vodjstvom mladog i sposobnog Vercingetorixa, koji je istorijska licnost.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2002, 18:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Apr 2002, 01:00
Istina ne podpada u ovu kategoriju filmova (manje poznatih) ali da ne bih sad otvarao novu temu...
Film nosi naziv Finding Forrester (U potrazi za Forresterom). Sean Connery glumi pisca koji zivi u Bronxu, NY i koji se na cudan nacin sprijeteljuje sa 16-godisnjakom sa neobicnim talentom za pisanje. Mene film sinoc odusevio tako da vam preporucujem da ga pogledate.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Feb 2003, 22:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Jan 2003, 12:54
way down town-mentalna eksplozija
sleepy hollow-uspavana dolina-j deep,c ricci
dark sity-grad tame-izmedju ostalog i j connelly

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Feb 2003, 16:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2001, 01:00
Schwabo je napisao:
Istina ne podpada u ovu kategoriju filmova (manje poznatih) ali da ne bih sad otvarao novu temu...
Film nosi naziv Finding Forrester (U potrazi za Forresterom). Sean Connery glumi pisca koji zivi u Bronxu, NY i koji se na cudan nacin sprijeteljuje sa 16-godisnjakom sa neobicnim talentom za pisanje. Mene film sinoc odusevio tako da vam preporucujem da ga pogledate.

Gledala sam taj film dva puta, i mene je odusevio.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Feb 2003, 16:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2001, 01:00
Da li je ko gledao Dragonfly- odlican film. Ne znam da li tu spada u gledanije filmove ili u one manje poznate?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2003, 22:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jan 2003, 21:10
DA, MEMENTO, svaka cast za ostvarenje ali isto tako je stavrno steta sto taj film nije dostupan siroj javnosti , sve pohvaele za izvodjenje filma.

Mislim da i ovaj film spada u jedno manje poznato ostvarenje CUBE
Neko ocekuje triler neko sf neko dosadnu glupost ali je to po meni odlicno ostavrenje sa predobrom zamisli o necemu, film nije visokobudzetni ali je gledivost pretjerano dobra, ako mozete da mi vjerujete pogledajte film verujem da se necete razocarati.
Sada sam cuo da se sprema nastavak HYPER CUBE.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2003, 14:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
Balkan Expres je napisao:
Da li je ko gledao Dragonfly- odlican film. Ne znam da li tu spada u gledanije filmove ili u one manje poznate?

Ja sam poceo da gledam taj film i odusevio me medjutim nisam tad uspio da ga odgledam. Cim nadjem vremena pogledacu ga, odusevio me sam pocetak.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2003, 12:02 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Avg 2001, 01:00
momento sam gledao poslije dugo vremena jer sam mozda cudno zaboravio na taj film... dobar film svidio mi se ...
da ne duzim o njemu ....
crno bjeli sa malkovicem sam pogledao i izuzetno je dobar cak vraca utisak koji je iz starih wampire like filmova ostao pod prasinom mislim da je vrlo dobar i iznenadio me je ...bas kao i momento rekao bih o ova dva jer sam ih pogledo ...
u skorije vrjeme sam pogledao ponovo deer hunter i elephant mn ...
prije svega naglasio bi da sam pogledao prije par godina film od peter greenawaya film cook, thief his wife and her lover nesto tog naslova i pored odlizn muzike michala nymana ili nesto tako se zove film je odlican tako da cu nastojati kada se sjetim da pogledam jos nesto od njega...
od lyncha volim par filmova koje sam pogledao koju su isto tako izvrsna ostvarenja zao mi je sto nisam pogledao mdhhlnd drive(zaksnio sam taj dan ) ali upravo imam priliku da poslusam soundtrack koji je kao i uvjek odlican u momentima kada angelo badalamenti je umjsan opet kao i skoro uvjek u linchovim filmovima i blue velvet nije los film ...
toliko ...imate pozdrav ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Feb 2003, 21:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jan 2003, 21:10
Odgledao sam DragonFly odlicno zamisljeno, i odlicno odradjeno :wink: svidja mi se.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2003, 17:51 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2003, 21:02
interesuje me da li je neko slucajno gledao francuski "ujed ljubavi" ili tako nesto?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2003, 18:09 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 28 Dec 2002, 01:57
erotski??? :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2003, 20:49 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2003, 21:02
:lol:
nisam sigurna,jer nisam gledala mada sam namjeravala,jer obozavam francuske filmove

Vrh

Tema posta: MEMENTO
PostPoslato: 06 Apr 2003, 23:56 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2002, 18:20
Napokon da i ja pogledam MEMENTO,kada ga ljudi toliko hvale.Nije ni cudo sto ga hvale kada je jedan od najboljih filmova u zadnje vrijeme.Ne mogu da izdvojim sta je bolje,radnja,rezija,gluma,kraj filma…ma sve.Iako NESANICA,drugi film Kristofera Nolana nije losa,ni do koljena nije Mementu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2005, 21:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
gdje su u ovom svemu ti "manje poznati filmovi"???

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2005, 21:54 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Harvester je napisao:
Joy Ride - dva brata se pomoću radio stanice ubace na frekvenciju koju koriste kamiondžije, jedan od njih se pretvara da je žensko (fazon poznat s irca, jel' :D ) i navuku nekog naivčinu na sastanak u nekom gradiću. Ispostavlja se međutim da je dotični totalni psihopata i nije mu nimalo drago što su ga nasadili, pa krene u krvavu osvetu. Duel + Hitcher

Jeepers Creepers - Sličan početak kao u prethodnom filmu - brat i sestra se vraćaju kući autom i vide misterioznu osobu u crnom kako baca neki zavežljaj u rupu. Vrate se poslije do tog mjesta i na svoj užas otkriju da je dotični zavežljaj unakaženi leš i da ih u toj rupi ima neprebrojivo mnogo. Ubica naravno kreće u pohod na naše jadne heroje, a usput se ispostavlja da on nije čovjek nego nešto malo gadnije.

Super filmovi. Ovaj Jeeprs Creepers je odlican. Gledala sam oba dijela.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2005, 22:15 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Ranije nisam cuo za ova film, pa da kazem Arsène Lupin, poceo sam ga veceras gledati (na DVD-u), pa cu sutra dovrsiti, jer mi se sada ne da. Odgledao sam nekih prvih pola sata i cini mi se dobar, ali kada procitah review na IMDb-u, hm... kazu da je na pocetku ok, ali kasnije ide sve prebrzo ili presporo. :roll:
Ako je neko ogdledao ovaj film, nek da svoje misljenje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2005, 08:18 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 08 Okt 2005, 20:05
Japanska (originalna) verzija Kruga.
Tacno se vidi razlika izmedju Holivudskog filma i ovog. Pogotovo scena kada glavna glumica i glumac grabe vodu iz bunara i onda ona kaze :"Ja ne mogu vise, umorna sam..", a ovaj joj pukne samar i drekne: "sta ne mozes, kantu u ruke i u bunar!!). Zamislite da je u "Holivudskom" Krugu ona zenska dobila samaru...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2005, 18:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2004, 01:39
Sto neko rece-gdje su vam tu manje poznati filmovi????
Za nas filmofile tu nema nista nepoznato...mada moram priznati da su navedeni neki poprilicno dobri filmovi...
U tu svrhu evo i ja cu navesti pokoji "manje poznat"
1.Apartman-francuski film iz 90-ih,sa M.Belucci i Vicent Kassel-om http://www.imdb.com/title/tt0115561/
2.The stir of echoes-K.Bacon http://www.imdb.com/title/tt0164181/
3.The gift-Cate Blanchett, Hillary Swank,Giovanni Ribisi http://www.imdb.com/title/tt0219699/
4.11:14-vec ima tema za taj film http://www.imdb.com/title/tt0331811/
5.Manhunter-prethodnica filma "Kad jaganjci utihnu" http://www.imdb.com/title/tt0091474/
6.The hole-uvrnuti teenage triler http://www.imdb.com/title/tt0242527/
7.True romance-Christian Slater, Patricia Arqueet u filmu se pojavljuje i Brad Pitt sa sve dredloksima...written by Tarantino film iz '92.god a izvala je zesca...pod obavezno pogledati http://www.imdb.com/title/tt0108399/
Toliko kad se sjetim jos kojeg javicu

Poslednji put menjao dasha dana 26 Okt 2005, 23:55, izmenjena 8 puta

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]