banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 20:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Apr 2007, 00:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Hm...vec od ove recenice bi se dala napraviti tema. Ali naravno to nije tema, tema je Babel.

Kako definisati ovaj film ? Intrigantan ? Jeste, ali ni to nije razlog sto pisem o njemu. Ovaj film me nekim svojim segmentima fascinira, ali podjednako toliko i iritira. Razlog je slican iritaciji ( banalnim ), uz ono sto je bilo fenomenalno u "Crash-u". Babel me svojom energijom i zapletima jako podsjeca na njega. Alejander Gonzales Inarritu ide veoma ambiciozno i vrlo drsko, ali cesto nedovoljno promisljeno.

Prikazuje - amplitudu zivota. Bavi se svim i svacim u isto vrijeme, poput kuharice ubijedjene u svoju vjestinu samo zato sto je na to stekla naviku. Sve to radi sa nejednakim rezultatima i posljedicnom frustracijom gledaoca.

Svaki aspekt ovog filma se moze posmatrati zasebno, od izbora glumaca ( koji su u slucaju Marokanaca potpuni amateri ) u ovom multijezickom, multikulturnom ( ovo je multikultura, a ne ono u sto se mi tako dobro i tako kulturno ubjedjujemo ) i multikontinentalnom ( ooops...kovanica :P ) projektu koji je zamijesio Inarritu. Dakle - B. Pitt je tu da mu obezbijedi profit. Zar se moze nesto drugo reci, kad je on ima 10 linija teksta u ovom filmu i 1 zestoku scenu ( kad place pored telefona u bolnici ). Mala Japanka i mali Marokanac su dragulji sami od sebe. Anonimna Meksikanka je ostvarila jacu rolu od Kate Blanchett. Da li ovo Inarritu lijeci neke frustracije vezane uz vlastito porijeklo ?

Scenario - hm, nista novo. Povezivanje Maroka, USA, Japana i Mexica preko Winchesterke nekog japanskog lovca ( naravno, ali u masti nemastovitih ). Supruga lovca/biznismena se upucala, ma daaaaa. Cerka je gluhonijema i alijenirana ( shock, shock, horror, horror ). Mediji smatraju Marokance teroristima, cak i kada je u pitanju djecija neobazrivost i dosada. Japanci su optereceni seksom, a Amerikanci uvijek ( pa i na putu kroz marokansku pustaru ) imaju dezurnog Serifa. Meksikanci jos uvijek hvataju kokosi po dvoristu, a onda je dobro zarotiraju i otcapare joj glavu. U Mexicu ima uzasno mnogo prasine i zene Meksikanke cuvaju djecu uspjesnih Amerikanaca, bas kao da su njihova. Svi na kraju prezive, izuzev sina siromasnog Marokanca. Predrasuda do predrasude, svaka podvucena crvenim od strane rezisera.

E to me jako nervira u ovom filmu. Svasta nesto je htio, ali nije u svemu ni blizu uspio. Ni kraj mi se ne svidja, ne mogu shvatiti zbog cega je ona tu morala biti gola u ocevom zagrljaju ? Je li to nesto pocrtava ili ima namjeru samo da sokira/uznemiri ?

Muzika mi se svidja. A film je za mene - gotovo pa skorojevicki, ukoliko se film moze tako definisati.

Kakvi su vasi utisci ?

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2007, 07:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Evo pa pročitaj .. Babel

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2007, 11:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Meni se nije svidio.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2007, 19:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Meni se nije svidio.

:D

Zbog cega ?

Jesi li gledao jos neki njegov film ?

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2007, 20:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Bred Pitov?
Jesam, više njih.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 18:53 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Meni se film svidio. Slažem se da je možda previše zagrizao i pokušao da uputi previše poruka, ali je po meni pružio onu osnovnu datu u temi ovog topica.
Ne mislim da je Brad Pit tu samo zbog profita. Jeste da nema mnogo teksta, ali je on meni dobar glumac, i savršeno mi odgovara u ulozi bogatog Amerikanca koji tako lako dolazi u situaciju da izgubi porodicu.
Od Inarritu-a sam gledao 21 gram, i po meni mu je to bolji film od ovog, sa jasnijom idejom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 22:51 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Japanese_rose je napisao:
Jesi li gledao jos neki njegov film ?

Vader je napisao:
Bred Pitov?

Pretpostavljam da se "njegov" odnosi na osobu pod imenom: Alejandro González Iñárritu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 23:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

znam :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2007, 20:09 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
:lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Maj 2007, 09:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Forty Two je napisao:
Ne mislim da je Brad Pit tu samo zbog profita.

Mozda je tu da bi obezbijedio Anjelini jos jedan egzotican put oko svijeta ? Nisam ni rekla da je on prihvatio ulogu zbog profita, nego da ga je reziser iskoristio za prodaju ovog filma ( dakle isao je na sigurno ).

Citiraj:
Jeste da nema mnogo teksta, ali je on meni dobar glumac, i savršeno mi odgovara u ulozi bogatog Amerikanca koji tako lako dolazi u situaciju da izgubi porodicu.

Pa u tome i jeste fol - on je dobar glumac koji nije dosao do izrazaja u ovom filmu.

Vader je napisao:
znam

Znala sam da znas, zbog toga ti nisam ni odgovorila. Neuspio pokusaj.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Maj 2007, 10:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

nisam ništa ni pokušavao :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Maj 2007, 10:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
nisam ništa ni pokušavao :P

Izuzev minirati temu ?

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Maj 2007, 12:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

:P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Maj 2007, 13:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
:P

:shocked!: drogira se, bacite ga lavovima

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2007, 00:25 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Hm...vec od ove recenice bi se dala napraviti tema. Ali naravno to nije tema, tema je Babel.

Kako definisati ovaj film ? Intrigantan ? Jeste, ali ni to nije razlog sto pisem o njemu. Ovaj film me nekim svojim segmentima fascinira, ali podjednako toliko i iritira. Razlog je slican iritaciji ( banalnim ), uz ono sto je bilo fenomenalno u "Crash-u". Babel me svojom energijom i zapletima jako podsjeca na njega. Alejander Gonzales Inarritu ide veoma ambiciozno i vrlo drsko, ali cesto nedovoljno promisljeno.

Prikazuje - amplitudu zivota. Bavi se svim i svacim u isto vrijeme, poput kuharice ubijedjene u svoju vjestinu samo zato sto je na to stekla naviku. Sve to radi sa nejednakim rezultatima i posljedicnom frustracijom gledaoca.

Svaki aspekt ovog filma se moze posmatrati zasebno, od izbora glumaca ( koji su u slucaju Marokanaca potpuni amateri ) u ovom multijezickom, multikulturnom ( ovo je multikultura, a ne ono u sto se mi tako dobro i tako kulturno ubjedjujemo ) i multikontinentalnom ( ooops...kovanica :P ) projektu koji je zamijesio Inarritu. Dakle - B. Pitt je tu da mu obezbijedi profit. Zar se moze nesto drugo reci, kad je on ima 10 linija teksta u ovom filmu i 1 zestoku scenu ( kad place pored telefona u bolnici ). Mala Japanka i mali Marokanac su dragulji sami od sebe. Anonimna Meksikanka je ostvarila jacu rolu od Kate Blanchett. Da li ovo Inarritu lijeci neke frustracije vezane uz vlastito porijeklo ?

Scenario - hm, nista novo. Povezivanje Maroka, USA, Japana i Mexica preko Winchesterke nekog japanskog lovca ( naravno, ali u masti nemastovitih ). Supruga lovca/biznismena se upucala, ma daaaaa. Cerka je gluhonijema i alijenirana ( shock, shock, horror, horror ). Mediji smatraju Marokance teroristima, cak i kada je u pitanju djecija neobazrivost i dosada. Japanci su optereceni seksom, a Amerikanci uvijek ( pa i na putu kroz marokansku pustaru ) imaju dezurnog Serifa. Meksikanci jos uvijek hvataju kokosi po dvoristu, a onda je dobro zarotiraju i otcapare joj glavu. U Mexicu ima uzasno mnogo prasine i zene Meksikanke cuvaju djecu uspjesnih Amerikanaca, bas kao da su njihova. Svi na kraju prezive, izuzev sina siromasnog Marokanca. Predrasuda do predrasude, svaka podvucena crvenim od strane rezisera.

E to me jako nervira u ovom filmu. Svasta nesto je htio, ali nije u svemu ni blizu uspio. Ni kraj mi se ne svidja, ne mogu shvatiti zbog cega je ona tu morala biti gola u ocevom zagrljaju ? Je li to nesto pocrtava ili ima namjeru samo da sokira/uznemiri ?

Muzika mi se svidja. A film je za mene - gotovo pa skorojevicki, ukoliko se film moze tako definisati.

Kakvi su vasi utisci ?

Kakva gomila budalaština. Baš kao i film.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2007, 00:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

fantomacan je napisao:

Kaze - ko ?

Lik koji je nedavno izjavio ovo ?

Citiraj:
Ako je tako ja onda podržavam DJ Krmka, on je barem iskren i ne folira ništa.

Sasvim dovoljno. :wink:

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2007, 09:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
fantomacan je napisao:

Kaze - ko ?

Lik koji je nedavno izjavio ovo ?

Citiraj:
Ako je tako ja onda podržavam DJ Krmka, on je barem iskren i ne folira ništa.

Sasvim dovoljno. :wink:

Vadiš izjavu iz konteksta, trebala si sve citirati jer onda bi se mogao protumačiti pravi smisao.
Naravno da se tako nešto ne dopada snobovima, jer Babel je film pravljen od snoba za snobove. Film je živi kič.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]