Resurs je napisao:
Zavist je zajebana stvar...........Mislim da bi vecina ovdje promjenila misljenje da je npr. Nemanja Kusturica ili bilo koji drugi reziser iz Srbije napravio Niciju zemlju............
Mnogo se varas. Ni Underground mi nije bio nesto posebno zanimljiv a pogotovo ono nakon toga.
Citiraj:
Cinjenica ostaje da su npr Grbavica i Nicija zemlja pokupili toliko nagrada sirom planete i na kraju krajeva svi ti filmski radnici koji se bave svojom profesijom i koji su pohvalili gore pomenute filmove znaju vise nego ovdje, na ovome forumu, skupina izkompleksiranih "filsmkih kriticara", kojima jedina kriterije je "jel' bosansko onda je sranje"....
Pise se iskompleksiranih.
A Bosancima se mora odati priznanje za jedno. Znaju da naprave ono sto ti snobovi sa festivala od njih ocekuju. Grbavica, Go west, Gori vatra su dobri primjeri. Izgleda da se prilagodjavaju i filmadzije iz Srbije (Pogledaj temu Guca). I dalje se provlaci taj stereotip o jadnim malim Bosnjacima koje su tamo neki zlikovci zlostavljali, i zadovoljni snobovi svrsavaju u ekstazi. A ta slika je naravno daleko od stvarnosti.
Meni nisu jasni likovi kao ti, ili ovaj sto je postavio ovu temu, koji pokusavaju da privole nekog da mu se dopada nesto sto je neko u Sarajevu snimio. Nije to ni neobicno, dosta toga u ovoj drzavi se tako radi i funkcionise. Ali to je pogresan princip i samo gubite vrijeme, ali ono vama sigurno nije problem dok se tim bavite.
Vi ste otprilike kao oni u filmu Go west. Kaze jedan od glavnih junaka u jednom momentu (otprilike parafraziram):"Sve je ovo pogresno. Sva ta mrznja. Svi ovdje mrze." A film je otvoreno srbo-mrzacki. E tako otprilike funkcionisete ti i tvoje kolege na ovim forumima. Pod krinkom nekog "objektivnog pogleda na stvari", pomirenja, raje i meraka, dolazite da provocirate, a jasno je sta vas motivise za to.
Mislim da ste vi tu kao i gomila drugih vasih sugradjana samo da provocirate. Toliko o kompleksima i zavisti.