dakle, ovo je dokaz potpunosti i sveobuhvatnosti moje gluposti. mrzio sam ovog covjeka. zasto? ne mogu naci drugi odgovor, do onog da sam kreten. ne samo da je jedan od najpametnijih koji rade u holivudu, nego ima najvise stila. savrsen stil. i ne plasi da pustanja kadrova koji traju. i traju. i zna ispricati pricu. i zna napraviti savrsene scene. kao de palma kada je najbolji. njegovo savrsenstvo - the village. the village je prava horor prica, wosington irving, americka gotika, jes, jes, jes. to i nesalomljivi. ta dva su najbolja. sad sam odusevljen ovim covjekom. mislim da je genije. iko ocekuje jos s uzbudjenjem lady in the water?
prvi put sam se sjetio ovog filma prije nekih sest mjeseci. pomislio, kako bi bilo lijepo da ga pogledam. i uzmem ga. i od trenutka kad je krenuo, film je bio savrsen. i pitao sam se - zasto bi je bio tako glup. a bio mi je glup. i onda sam shvatio da je u pitanju njegovo pojednostavljeno gledanje na americku stvarnost. i kraj. a sada mi ni jedno od toga nije problem. cak sta vise, obzavam i kraj. i kontekst. uh. mrzim kad mi se nesto ovako desi.