banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 20:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: slomljena planina
PostPoslato: 25 Feb 2006, 17:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2003, 22:48
elem, ovaj film definitivno dobija oskara, ali osim sto ce (nadam se) malo opustiti klimu u ovom drustvu prema seksualno drugacijima, nema tu mnogo cega vise. hit ledzer je super odradio svoj posao, scenario ima jedan savrsen dio (nesto sa kosuljama, vidjecete), ali vecinu vremena je to ne bas najsrecnije reizran intermeco sa gomilom ovaca i dvojicom a klasa zvijezda. radikalnije bi bilo da se snimali dvojicu staraca kako se valjaju u sijenu, a ovaj film potvrdjuje moje misljenje da eng li nece snimiti dobar film u karijeri. nema potrebe da se uzbudjujete, nije ovo nista drugo do vasa uobicajena holivudska melodrama sa dvojicom krsnih kauboja i shodno polu glavnih likova - nevjerovatno nesrecnim krajem. od svih za oskara nominovanih filmova ostalo mi je da pogledam jos kapotea, ali za sad ubjedljivi favorit u mom slucaju je marksisticki istup dzordza klunija - laku noc i srecno. e to bi bilo hrabro od akademije - dajte oskar komunistima. samo sto se to nece dogoditi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Feb 2006, 17:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2004, 19:53
i ja nekako navijam za klunija, ali isto tako mislim da oskara dobija ovaj najnoviji "western"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Feb 2006, 19:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 02:50
Hmm... Ja bas nesto ne mislim da je Sirijana komunisticki film...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Feb 2006, 19:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ne sirijana (cini mi se da za taj i nije nominovan, nisam sigurna), nego good night and good luck koji govori o nekom tv voditelju koji je malo naginjao ka crvenima z vrijeme mekartija koji je progonio komuniste sad-u
vjerovatno ti je poznat tzv."lov na vještice" 50-ih godina 20.vijeka

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2006, 01:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pobrkao loncice, sorry...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2006, 11:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

bas to. meni se uopste nije svidio prosli klunijev, ali ovaj je vrlo dobar, nikako odlican, ali vrlo dobar. ima cudnu strkuturu, vrlo hrabru za jedan holivudski film, iako se vidi da nije bio skup u odnosu na tamosnje standarde. danas pogledam kapotea, pa vam javim kakav je. mislim, slomljena planina mi se ne svidja, ali ljudi sjajno reaguju na nju i na taj ancin ga podrzavam. svi pocinju da misle da su i homoseksualci ljudi. nijedan ovoliko veliki film to nije uradio ranije. ali opet kazem, laku noc i srecno je moj favorit.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2006, 12:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Nisam gledao mnogo,samo 3 .
Minhen mi se svidio ali daleko da bih mu dao nagradu.Memoari gejse je ipak raqzocarenje jer ima nekoliko dobrih scena,dobre glumce i to je to.Ali zasto se sve to desilo u filmu???Odgovor nam je dao u 3 minute.Lose.Gordost i predrasude mi je ok film i nista vise.
Hocu na reviji da vidim Briznog vrtlara kako zbog rezisera koji je snimio odlican film Bozji grad,tako i zbog Ralf Fajnsa i Rejcel Vejz.
Zatim Carsko putovanje,Fatalna nesreca (Crash),kazu da je dobar.Htio sam preskociti film Dzordza Klunija ali mozda ga i pogledam kad ga toliko hvale(nisam htio ga gledati jer ne pamtim da sam ga vidio u dobroj ulozi u u dobrom filmu).Zao mi je sto nema Walk the line9volio bih da Riz Viterspun dobije Oskara i da prestane da glumi u onim glupim komedijama jer mislim da je odlicna glumica),Syriane jer mi se svidio Traffic ...Capote sam vidio inserte.Vjerujem da F.S.Hofman dobiti Oskara.On je super glumac iako u ovoj ulozi je ono tipicno preglumljivanje sto ja ne volim.
Kid A,kakvi su ostali filmovi?Kakav je njemacki Posljedni dani ili kako se vec zove??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2006, 13:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ja bih bas isla na tu reviju, smrc...ali za kartu ovdje u sloveniji moras prvo prodati bubreg pa onda mozes nesto planirati :cry:
blago vama...

Citiraj:
Zao mi je sto nema Walk the line9volio bih da Riz Viterspun dobije Oskara i da prestane da glumi u onim glupim komedijama jer mislim da je odlicna glumica

slazem se

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2006, 13:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Zomb1 nabavio Crash i Good Night and Good Luck pa ce ih pogledati kad bude imao vremena.

A meni je Minhen bez veze. Politicki korektna patetika.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2006, 13:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citiraj:
A meni je Minhen bez veze. Politicki korektna patetika.

apsolutno se slazem, a i spilberg mi vec ide na zivce

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2006, 15:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Hehehe, ljudi meni Spilberg od prvog svog filma ide na zivce. kill ET (among the other), a sa nekoliko scena u Minhenu me je toliko nanervirao da sam hteo da izadjem sa projekcije. ufff

Btw, evo upravo sam pogledao ovu "Planinu polomljenih ledja" :lol: Film je mediokritet. Fazon sa kosuljama mi nije nista ekstra. Necu vise da ne bude spoiler. Ima nekoliko detalja u filmu koji su uradjeni neverovatno glupo. Ali o tom potom, kad jos ljudi vidi, da ne bih sutao spoiler-e.

:D 8)

ps. zato ja sutra dobijam MirrorMask, pa se svi vi sisajte. :P :P :P :lol: :lol: :lol: yeeeeeeeeeeeeeeeeey

http://www.sonypictures.com/homevideo/mirrormask/

Samo da me ne razocara. Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2006, 18:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

da, planina polomljenih ledja ili planina broukbek ili slomljena planina ili planina prokletih, kako god su je preveli, jeste mediokritet i zesce patetican film koji ima prilicno los scenario, sam film je predugacak, a opet ima scena koje mu tako bolno nedostaju. fazon sa kosuljama je prejak. to je nesto mnogo dobro. ali sve one silne ovce na pocetku, pa to je jebeni intermeco. na to je otislo dvadeset minuta. ne znam. lose, lose. sad sam bas pogledao kapotija i filim sejmur hofman je prokleti genije koji zasluzuje oskara samo tako. jednostavno je usao u trumana, njegovi pokreti, kako drzi casu, cita novina pusi. igra cijelim tijelom. savrseno. sada, moja rang lista od najdrazeg ka najmanje dragim filmovima nominovanim za oskara izgleda ovako:

1. laku noc i srecno

samo malo iza

2. kapoti

mnogo, mnogo iza

3. slomljena planina

u predjelima ogavnosti

4. minhen
5. fatalna nesreca

kid a ne zna nista o posljednjim danima, ali zna da nikako ne smijete propustiti novog mijacakija - pokretni dvorac. vec sada jedan od najboljih filmova godina. a cini mi se da je danas i otesanko. brzo ici gledati svankmajera.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2006, 18:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

minhen je jevrejski film osvete. zato ide u isto kos sa pasijom i shark tale. smrt fasizmu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2006, 19:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Izvinjavam se za off topic, ali kid_a da li ti odgovaras na privatne poruke?? :P 8) hajde baci pogled na vrh stranice plz

Sto s etice ovaca, sigurno su kasnije svi na setu imali vaske. :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2006, 19:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Kid_A je napisao:
minhen je jevrejski film osvete. zato ide u isto kos sa pasijom i shark tale. smrt fasizmu.

Kako mislis jevrejski film osvete?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2006, 19:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Podaci sa Yahoo Movies ankete:

Najbolji film:
-Brokeback Mountain 41%
-Crash 27%

Najbolja rezija:
-Ang Lee (BM) 38%
-George Clooney (GNaGL) 23%

Najbolji glumac:
-Joaquin Phoenix (WtL) 39%
-Heath Ledger (BM) 28%

Najbolja glumica:
-Reese Witherspoon (WtL) 49%
-Felicity Huffman (T) 16%

Najbolji animirani film:
-Tim Burton's Corpse Bride 49%
a najlosije kotira Miyazakijev Howl's Moving Castle sa 12% glasova...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2006, 19:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma ko sisa Yahoo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2006, 19:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

minhen veoma problematicno portretise sve likove palestinaca, a uz to prilicno jasno promovise osvetu, pa sad saberi dva i dva. zato su mi svi ti filmovi - pasija, minhen, shark tale - isti. cijeli film govore ubije jevreje (pasija), ubij homoseksulce (shark tale), ubije palesince/muslimane (minhen) i onda se kao u posljednjih pet minuta izvine, kazu: treba svi da se volim, da je svuda mir, nema razlogo za mrznju. i time su kao oprali sebe. ali malo sutra. ako sam ja sat i po vremena gledao covjeka koga bicuju i kolju jevreji, pa taj film vristi izvjesne poruke i nikakvo izvinjenje u posljenjih pet minuta ne moze to ispraviti. zato su takvi filmovi opasni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2006, 19:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

smrt jahuu. ako umjesto predivnog i jedinstvenog filipa sejmura hofmana u jednoj gotovo savrsenoj ulozi oskara dobiju ova dva pozercica sitna i nikakva, to ce biti...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2006, 20:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

To ce biti sta? Nemojte mi sada reci da ce to biti nekakvo iznenadjenje? Koliko je Oskara pokupio Gospodar Prstenova? Vrhunac filmske umjetnosti, nema sta...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]