banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 00:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Feb 2006, 12:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Maloprije sam pogledao ovaj crtani. Odlican je. Nikada do sada nisam obracao vecu paznju na te istocnjacke crtane filmove, a sad mi je poprilicno krivo zbog toga. Ovo je tek treci dugometrazni film tog tipa koji sam pogledao. Prije ovoga su bili jedino Ghost in the shell i 'obicni' Final Fantasy. Preporucujete li jos neki film slican ovome ? Cini mi se da bi 'appleseed' mogao biti to, ali ga ja jos uvijek nisam nasao u BL. Ima li ovakvih filmova u DVD klubovima ?

Sto se tice samog filma, ima par stvari koje nisam shvatio, ali o tom kasnije. Takodje me interesuje, ima li on ikakve povezanosti sa onim 'obicnim' FF (njega se malo slabije sjecam, posto sam ga pogledao poodavno). Da li su igre povezane sa filmom, odnosno da li prica iz igara prati radnju filma ? Koje se price podudaraju ? Da li bi mozda trebalo da odigram igru da bi shvatio neke dijelove filma ?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2006, 13:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 02:50
:D
Citiraj:
istocnjacke crtane filmove

Ovdje vjerovatno mislis na anime. Pa prvo, ja mislim da 'obicni' FF ne spada u anime. FF VII nisam jos pogledao, ali i on ce doci na red.

Sto se preporuka tice, pa ako si pogledao Ghost in the Shell trebao bi pogledati GITS2: Innocence. Naravno, apsolutno preporucujem sve sto mozes da nadjes od Miyazakija, apsolutnog genija (Princess Mononoke, Spirited Away...) I jos bih ti preporucio Vampire HunterD: Bloodlust i Ninja Scroll od Kawajire.

A ako ti se to svidi, onda gledaj sve sto se moze naci. Uzivaj!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2006, 13:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ja sam gledao onaj neki Final Fantasy film u kinu, to je valjda film-animacija, sa onom djevojkom koja skuplja neke biljke ili nešto slično. Ne znam kako se film zove, ako ima neko ime. Dosta mi je dobar, ali ga nemam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2006, 17:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ovdje vjerovatno mislis na anime.

Da, na to mislim :))

Citiraj:
Pa prvo, ja mislim da 'obicni' FF ne spada u anime.

Vjeruj mi, uopste se ne razumijem u tu anime tematiku :) Hvala na preporukama.

Kakva je situacija sto se tice FF-a i FF:Advent Children? Imaju li oni veze jedan sa drugim?

Vader, to je taj 'obicni' FF o kojem govorimo. I meni je on sasvim ok, ali mi se ovaj Advent Children mnogo vise svidjeo. Ima puno vise scena akcije, a i borbe su odradjene fantasticno.

Zomb1, jesi li gledao ovaj Advent Children ?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2006, 18:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Heh, da ti odgovorim prvo na ovo pitanje.

Citiraj:
Zomb1, jesi li gledao ovaj Advent Children ?

Citiraj:
FF VII nisam jos pogledao, ali i on ce doci na red.

Kakva je situacija sto se tice FF-a i FF:Advent Children? Imaju li oni veze jedan sa drugim?

Film se zove FF: The Spirits Within. Advent Children, kako ga jos uvijek nisam pogledao ne mogu nista sigurno reci, ali mislim da osim cinjenice da oboje pripadaju FF svijetu nemaju vise zajednicko. Advent Children daleko vise lici na samu igricu...

Inace anime je jako tesko naci, pogotovo kod nas... Zato treba biti solidaran;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2006, 18:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Izvini, samo sam preletio preko tvog prvog posta pa zato nisam ni skontao da si pogledao FF:VII. Koliko sam shvatio nisi u BL, kad dodjes .. nije uopste problem, narezacu ti ja CD, ako hoces naravno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2006, 22:37 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 16:16
e Vanja, ja imam Appleseed doduse nije moj...al ko moj :D pa...et 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2006, 01:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kad ces u BL ? :)

Nego, ovaj FF je stvarno odlican. Pogledao sam ga jos jednom :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2006, 08:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
FF 7 Advent children je prvenstveno ardjen kao neka vresta "vidite sta nas hardver moze" filma za prezzentaciju sposobnosti nekih kartica ili konzola (nemam pojma jer me previse ne zanima). FF i FF Advent children nisu povezani.

Btw ko mi moze prebaciti Mononoke, poceo sam da se navlacim na animu. jeeeeeeeeee :D :D :lol: 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2006, 11:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ja cu biti u BL tokom prve polovine marta, a ove crtice koje sam preporucio imam sve na DiVXu pa mi slobodno posaljite pp. Sigurno mozemo dogovoriti nekakvu razmjenu, a ako i ne opet nema veze, kao sto rekoh treba biti solidaran.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2006, 13:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Znaci prva polovina marta, organizujemo neki miting za razmjenu anime-a. I'm in ;)

Utopija, definitivno su pokazali da moze puno :) Animacija je odlicna.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2006, 16:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Me too, yeey :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Feb 2006, 15:06 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2002, 09:01
"Kakva je situacija sto se tice FF-a i FF:Advent Children? Imaju li oni veze jedan sa drugim?"

/Ne. FFTSW je univerzum za sebe, a FFAC se nastavlja 2 godine nakon kraja FFVII PS/PC igre.

"FF 7 Advent children je prvenstveno ardjen kao neka vresta "vidite sta nas hardver moze" filma za prezzentaciju sposobnosti nekih kartica ili konzola (nemam pojma jer me previse ne zanima)."

/Ne. FFAC je prvenstveno radjen za promociju PSPa, a posle i za DVD distribuciju.
/Ne. Mozda si mislio a mozda i nisi, FFVII TD je uradjen za prezentaciju jacine PS3 konzole.

"Btw ko mi moze prebaciti Mononoke, poceo sam da se navlacim na animu. jeeeeeeeeee"

/Ako neko zeli da se trejda (izraz za razmjenu anime) animeom u RS to ide malo teze, zbog nezaintersovanosti ljudi koji vec posjeduju mnogo animea (200GB i vise) da se smaraju slanjem animea postom ili jos vecim smaranjem > fejs 2 fejs ako nisu u istim gradovima.
Licno ni meni se ne da da nekom narezujem nesto ako taj nema bas ono sto mene mnogooo zanima, a oni koji imaju su uglavnom u SCG ili HR.

Vanja, ja cu dolaziti u BL 24 marta probably fkors ako ne ispadne nesto, pa ti donosim nesto animea, a ti to kasnije prebacujes Igoru K, k?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2006, 13:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

MiroslavN, nema nikakvih problema.

Nego, cuo sam da ima neki crtani cini mi se da se zove 'Berserker'. Jeste li ga pogledali ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2006, 11:07 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

da, Berserk je jedan od najboljih animea

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Feb 2006, 22:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
pa koliko ima crtanih final fantasy,ja znam za FFspirit within i to je jedan jedini film sad za ovaj sto spominjete FFadvent children,ima li jos koji izmedju??? kakav je ovaj advent children,o cemu je i jel imalo dobar kao spitit within,na koji je fazon?????sta si final fantazy VII,VIII,IX,X???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2006, 07:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Koliko znam imaju samo dva filma. Advent i Spirit.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2006, 09:43 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

FF TSW /cg
FF AC /cg
FF Last Order /ova/anime
Final Fantasy: Legend of the Crystals /ova/anime
Final Fantasy: Unlimited /tv/anime

cg comp gen
ova org video anim
tv televis

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2006, 11:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jan 2006, 21:38
Citiraj:
FF Last Order /ova/anime

Ja mislim da sam ovaj gledala, ali ne sjecam se vise, a ni ne razumijem se u bas u anime. Cak sam ga imala snimljenog na kompu...cini mi se...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2006, 15:55 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

FF Last Order objasnjava neke dogadjaje vezane za FFVII

Anime - to je ono kao Bugs Bunny, samo nije to, nego oni likovi sa velikim ocima i svi govore japanski ^^

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]