daljac je napisao:
Pijanista je definitino ubijen, tu diskusije nema ako znas sta su uradili sa djevojkom koja se zrtvovala za Bila
Stvar je u tome da ne znam šta su uradili sa djevojkom, a ni sa pijanistom. Moglo bi biti da su ih oboje ubili, ne tvrdim da nisu, ali...
Onaj bogataš je rekao Bilu da su pijanistu samo deportovali. On zna da Bil zna pijanistu. Zbog toga je morao pretpostaviti da je
moguće da Bill nazove pijanistu, ili na neki način pokuša da stupi u kontakt sa njim, da čuje kako je, možda da mu se izvini što je ovaj stradao zbog njega. Tada bi prije ili kasnije ako je ovaj ubijen saznao da ga je bogataš lagao. Zbog toga mislim da on nije imao razloga da ga laže, ukoliko su ga ubili bolje bi mu bilo da mu je otvoreno rekao: "mi smo ga ubili, a i ti drži jezik za zubima".
Ovo je samo jedna mogućnost.
Što se tiče narkomanke, moguće je da se namjerno ubila ovrdozom, jer nije bila sretna sa onim orgijama i ritualima ali iz straha nije smjela da odstupi. Mogla je preuzeti žrtvu (ne vidim nikakvu svrhu te žrtve, šta to tajno društvo dobija sa tim pravilom da se neko žrtvuje za nekoga?) a ako je to značilo da je ubiju i ako je to znala mogla se ubiti na način koji je voljela a to je droga, već je jednom u filmu bila blizu toga.
Ovo su samo mogućnosti.
Scenarista namjerno nije prikazao šta se zapravo dešava.
Naravno da postojanje tajnog društva bogataša i moćnika koji učestvuju u onako nečemu povlači da je nalogičnije da po kratkom postuku završe sa svima koji ih ugrožavaju. S te strane možemo reći da su ih ubili.