banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 10:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Nov 2005, 17:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
očinje distribucija filma "Go West" u BiH
SARAJEVO - Dugometražni prvenac Ahmeda Imamovića "Go West" od večeras će se početi prikazivati u kinima širom BiH, potvrdio je Samir Smajić, producent filma.

Sinoć u kinu UNITIC u Sarajevu organizirana je svečana premijera Imamovićevog filma.

"Film ima osam kopija i prvi je koji se istovremeno prikazuje u skoro svim sarajevskim kinima. Igrat će u UNITIC-u, 'Miting Pointu', 'Apolu' i 'Imperijalu'", kaže Smajić. Ističe da će se Imamovićev film istovremeno prikazivati u Mostaru, Zenici, Tuzli, u Lukavcu, te u Gračanici.

"Zahvaljujući velikom broju kopija, 'Go West' će vrlo brzo obići kompletnu teritoriju BiH, što će omogućiti svim ljubiteljima filma da na vrijeme pogledaju ovo vrhunsko ostvarenje", kaže Smajić.

"Go West" je potresna i dirljiva priča o dva homoseksualca uhvaćena u vihoru rata u BiH, a nastala je iz scenarija koji je Imamović napisao u suradnji s Enverom Puškom. "Go West" je dobio dobre kritike na festivalima širom svijeta na kojima je prikazan u posljednja dva mjeseca. U filmu igraju Mario Drmač, trenutno najpopularniji hrvatski glumac Tarik Filipović, doajeni balkanskog glumišta, Rade Šerbedžija i Mirjane Karanović, te Haris Burina, Nermin Tulić, Almir Kurt, Milan Pavlović, Almedin Leleta i drugi.

"Go West" već je osvojio mnogo nagrada. Na Festivalu u mađarskom gradu Pećuhu Mirjana Karanović osvojila je nagradu za najbolju žensku ulogu, a u posljednjih pet dana film je osvojio nagrade kritike i publike na Festivalu mediteranskog filma u Monpeljeu, te nagradu "Don Kihot", Filmskog udruženja kinematografa i Specijalno priznanje žirija za dugometražni igrani film u okviru 35. Molodist film festivala u ukrajinskom Kijevu. Distributeri filma "Go West" su producentske kuće "Comprex" i "Art Company".

M. LINGO

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2005, 00:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2003, 22:48
film je grozan. htio sam da ga volim, ali nikako ne ide. taj film je nepismen. taj film ima toliko rupa. bolje da salju u distribuciju sasvim licno. to je jedan nevjerovatno zabavan film-esej, dakle jedna vrsta koja ima lijepu proslost na ovim podrucijima. reziser je nedzad begovic i sa pravom je ovogodisnji bih kandidat za oskara. mislim, zar ne mislite da oni u sarajevu dole nisu bezveze zaobisli go west koji kao pokupio silne nagrade? ne znam. nadao sam se da ce ahmed imamovic napraviti nesto puno bolje. mislim, nemojte ici gledati go west, bolje je sacekajte na sasvim licno ako budete imali srece, a dotad procitajte sumski duh gorana samardzica. eto, oboje iz sarajeva i imaju iste teme - homoseksualnost, srbija - bosna, srbija kao sovinisticki i tradicionalisticki pakao, sarajevo i bosna kao podrucje na kome je moguc suzivot i gdje se oni negdje drugdje manji vrijedni mogu osjecati kao zeljeni. samo sto je go west grozan, a sumski duh predivan.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2005, 16:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
Kid_A je napisao:
film je grozan. htio sam da ga volim, ali nikako ne ide.

:lol:

to, valjda, važi za većinu bosanskih, a bogami i srpskih filmova.

Kid_A je napisao:
a dotad procitajte sumski duh gorana samardzica. eto, oboje iz sarajeva i imaju iste teme - homoseksualnost, srbija - bosna, srbija kao sovinisticki i tradicionalisticki pakao, sarajevo i bosna kao podrucje na kome je moguc suzivot i gdje se oni negdje drugdje manji vrijedni mogu osjecati kao zeljeni.

srbija šovinistički pakao a u bosni suživot moguć. hmmm... pa pokazalo se tokom proteklih godina ko je kome u bosni dosadio i kakav je suživot moguć. preko nišana. a u srbiji, ako i jeste šovinistička, suživota opet ima više no ovde ... fakat. tako da bih ja tu stvari preokrenuo i ako ih je reditelj svjesno tako postavio, to se zove propaganda kao u najgore ratno doba. fakat.

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 00:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

pa da vazi za vecinu srpskih, bosanskih, hrvatskih, slovenackih filmova. samo sto iz hrvatske u posljednje vrijeme je doslo nekoliko iznenadjenja od nebo, sateliti preko cijelog matanica pa do tu, svjedoka i te divne splitske noci. a sto se tice go west i sumskog duha - jednostavno takav sklop u sumskom duhu funkcionise i nije da se tu blati srbija, a favorizuje bosna, nego jednostavno - procitajte sumski duh, necu ja da vam pricam, roman je sjajan. samrdzic vam je lik koji je otisao iz beograda na pocetku rata u sarajevo, jer nije htio da se bori (ovo nije vic, kontekst je sasvim cvrst) i tamo je napravio buybook. za to sad znaju mnogi. pogledajte i go west, ali taj film je bas bas ogavan.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 09:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Film cu pogledati radi glumaca,,najvise radi Serbedzije i Mirjane Karanovic,,,
Slazem se da svi ti filmovi rtnoga duha su sranja,,,

Iznenadio me je jedino hrvatcki film..Ta duga mracna noc,,,za mene je fantastican film,,,

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 23:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ima dilm duga mracna noc antuna vrdoljaka koji je odvratan, drugi svjetski rati i to, i ta divna splitska noc ostojica, u savremenom splitu, narkomanija, prostitucija, dino dvornik, koji je dobar. na koji si mislio?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]