banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 18:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Constantine
PostPoslato: 21 Feb 2005, 15:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Solidan film, ne previse kliseiziran, koliko-toliko zanimljiva radnja za razliku od mase filmova u zadnje vrijeme.
Ima nekoliko vrlo zanimljivih dijaloga, pogotovo na kraju filma.
Gluma je zadovoljavajuca, osim ako neko ne ocekuje oscarovsko preglumljivanje :)

Za one, koji su ga gledali ili ce ga tek gledati - da li smatrate onaj dijalog izmedju Lucifera i Constantine-a dovoljno upecatljivim da bi on nosio glavnu poruku filma?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Feb 2005, 22:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Zna li se kad ce ovaj film stici u BL ? Ja sam inace fan ekranizacije stripova tako da i ovaj film zeljno iscekujem ...

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Feb 2005, 19:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2004, 19:53
jedva cekam da pogledam ovaj film

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2005, 21:30 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Dec 2004, 12:35
Film ima haos efekte,mada je radnja izgleda nekako dosadno i samo nabacano poput vec vidjenih filmova (Ridick,Hulk,...).
Ali mozda samo gluma Keanu Reeves-a izvuce ovo ostvarenje posto on je polije Matrixa postao obiljezen sa SF filmovima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Apr 2005, 13:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sinoc sam pogledao film .. Faint je upravu, efekti su stvarno fantasticni. I zvukovi/muzika u filmu su takodje odlicni, jako dobro potkrijepljuju atmosferu. Reeves je isto tako odradio dobar posao, jednostavno mu leze ove SF uloge. Po meni on i nije glumac za neka druga ostvarenja .. Sto se tice tematike filma, ona moze biti mac sa dvije ostrice. Meni se licno jako svidjela, mada se mozda u nekima koji taj religijski aspekt pomnije izucavaju i prate moze razviti i doza odbojnosti jer je film ipak zamisljen pretezno kao SF ostvarenje.

Po meni 7/10

Za Digresiju - Spoiler - Po meni ne. Mislim da se poruka filma izvlaci iz citavog filma. Ono sto mi se ne svidja u onom dijalogu je nacin na koji je predstavljen Lucifer (mogli su izabrati drugog glumca, i u skladu sa cijelim filmom predstaviti ga barem malo strasnije ;), te prevelika doza sarkazma u citavom dijalogu, posebno kad Constantine odlazi u raj i pokazuje "prst" Luciferu.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Apr 2005, 15:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2003, 20:06
Nisam ga bas nesto volio, dobri efeks i to je to.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Apr 2005, 18:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Efekti su super, film je krs. Steta bas sam mislio da ce valjati. Jaaaaaako dosadan film.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Apr 2005, 18:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2003, 20:06
Utopija je napisao:
Efekti su super, film je krs. Steta bas sam mislio da ce valjati. Jaaaaaako dosadan film.

Bas tako, Utopija, vrlo dosadan film.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Apr 2005, 21:48 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Dec 2004, 12:35
Film kao film nije los ima i glavu a i rep.Ali ono najgore sto se tice filma je sto nisu prenjeli ni jedan jedini detalj i Hellblazera.Prije svega Constantine ima plavu kosu,nosi zeleni mantil i ovisnik je o marihuani i heroinu.Ustvari lazem jedina stvar koju su prenjeli je njegov smisao za humor.Onda velika razlika izmedju filma i romana je grad zbivanja.Los Angelos ne moze da bude London.
Ali zato o efektima nema rasprave dovoljno je reci Pakao I Raj.Kako su uradjeni to je stvarno bez komentara.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Apr 2005, 21:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Faint je napisao:
Film kao film nije los ima i glavu a i rep.Ali ono najgore sto se tice filma je sto nisu prenjeli ni jedan jedini detalj i Hellblazera.Prije svega Constantine ima plavu kosu,nosi zeleni mantil i ovisnik je o marihuani i heroinu.Ustvari lazem jedina stvar koju su prenjeli je njegov smisao za humor.Onda velika razlika izmedju filma i romana je grad zbivanja.Los Angelos ne moze da bude London.
Ali zato o efektima nema rasprave dovoljno je reci Pakao I Raj.Kako su uradjeni to je stvarno bez komentara.

Ovo sto si sada rekao su upravo rekli i svi ostali fanovi stripa .. Ja ga nazalost nisam citao tako da te nedostatke nisam mogao primjetiti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Apr 2005, 19:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56

Poslednji put menjao emeritus dana 22 Dec 2008, 11:38, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Apr 2005, 23:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Film kao film je dobar ako se samo tako posmatra ali ako se posmatra kao adaptacija stripa onda pomalo gubi na kvaliteti.Constantine bi trebao da je lik od 40 god a Keanu, iako ga je odlicno odglumio, ipak izgleda kao da mu je 25 a ne 40.I mislim da stvarno nisu trebali promjenit grad jer ipak je London puno drukciji u odnosu na L.A.

Za lik Lucifera su odabrali bas dobrog glumca jer se i trebalo ic na to da je on u stvari u ocima Johna Constantinea lik sa kojim je on na "ti" i da su u fazonu "kako zena, kako djeca?".

Sarkazam je prejak a i prica nije losa.Vidi se da su mudro na kraju ostavili prostora za nastavak.

Sad mi samo ostaje da cekam SinCity i SW - Episode III (trailer izgleda puno mocno).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2005, 01:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Film je dosadan, ja zamalo nisam sinoc zaspala u kinu... Efekti su ok, al nishta posebno. Svi filmovi su na isti kalup. Shto se Kianua tiche, pa on je meni bio sladji kad je glumio normalne uloge, kao u npr. "Shetnji po oblacima" ili "Djavoljem advokatu". Lucifer mi je tako bezveze, ja sam mislila da ce uzeti nekog strashnijeg ili bar upechatljivijeg. :roll: Glavna glumica mi je bezveze.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2005, 12:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Faint je napisao:
Film ima haos efekte,mada je radnja izgleda nekako dosadno i samo nabacano poput vec vidjenih filmova (Ridick,Hulk,...).
Ali mozda samo gluma Keanu Reeves-a izvuce ovo ostvarenje posto on je polije Matrixa postao obiljezen sa SF filmovima.

Reeves je jos poslije Johnny Mnemonica postao obiljezen SF filmovima

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Apr 2005, 08:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Meni je film lošiji nego što sam očekivao. Čak sam se pitao kako film sa takvom radnjom raji može biti dosadan, a stvarno je dosadnjikav.

One neke scene egzorcizma su preuzete iz Exorciste. Pakao su uradili da se čovjek isprepada, ali mi se raj (koji se pokazao samo na par sekundi) nije svidio. Šta je u njemu dobro i rajsko? Pogledajte prirodu na Zemlji pa ćete vidjeti dosta ljepše prizore, što je i dobro jer pravi raj ni nije negdje drugdje :)

Film vjerno slijedi katoličke dogme: jedan život i gotovo, ako si samoubica ideš u pakao, pakao je užasno mjesto vječnih muka, svi se mogu pokajati pred smrt bez obzira kakvi su bili, ali sami moraju zatražiti pokajanje i oprost...

Lucifera su prikazali kao levata, ali i pametnog lika kada je na kraju izvukao "nečistoću" iz Constantinovih pluća i dao mu produženje života da "sam dokaže da njegova duša pripada paklu"...sam dokaže, kako poetski i istinito rečeno.

I ne znam zašto su se navrli na prikazivanje Gabriela kao negativca. Mada je i on bio simpatičan na kraju smiješeći se unatoč svojoj situaciji.

Meni se svidjelo ono što je Constantin govorio za "polutane", da oni djeluju na ljude šapćući im u uho, dajući im određene ideje (dobre ili loše). S tim bih se složio. Samo što ljudi te "ideje koje su došle iz vana" identifikuju sa ličnim mislima a ne nečim tuđim. Treba puno raditi na tome da se nauči prepoznavati pozitivan Glas i odvajati od ličnih misli. Ko je to uspio stekao je najveće blago.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Apr 2005, 12:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2005, 12:34
Da, pa slazem se sa vecinom, efekti su sjajni, ali ocekivala sam malo vise od ovog ostvarenja. Sta da kazem, previse me podsjeca na neke druge filmove ovog tipa!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Apr 2005, 12:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
meni se nije svidjelo sto se moglo primijetiti da je film skrpljen,
tj. da bi prvo trebalo bar pet sest epizoda ili serijal da se uvede prica
gledaocu kako treba, a ne ovako sve odjednom, zato je
film nepovezan.

a nije bilo brace warhovsky da ha reziraju :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Apr 2005, 17:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ovaj film je pored ostalog dobra antireklama za pušenje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Apr 2005, 08:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
pa, stvarno dosadno. jako los film. manje - vise, sve je vec vidjeno po stotinu puta. efekti, kao efekti. racunari odrade svoje i eto ti filma.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2005, 00:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2004, 01:39
Meni se film svidio, u fazonu religijskog SF trilera. Podsjeca me na film "The Prophecy" sa Christopher Walken-om (as Gabriel)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]