banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 10:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: RAZOCARANI FILMOFIL
PostPoslato: 13 Okt 2005, 01:31 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
U ovom gradu nesto se izgledalo obecavajuce kada se otvorio multiplex Kozara,pa su renovirali kino Palas,svakog cetvrtka 2 nova filma,krenuli su I sa nekakvim svjetskim premijerama…ali ajde nesto se desavalo po pitanju filma.Nemamo SFF,Fest,Sinemaniju I sl. ali imamo solidne bioskopske dvorane I povoljne cijene ulaznica.
Nakon 5 godina desila se ljetna pauza,renoviranje... I opet moja velika radost,rekoh novi izgled sala.

Nazalost,zatvoreno je kino Palas,pretvoreno u neku najvecu djeciju igraonicu na Balkanu?! (zasto bas tu???),ljetno kino Kozara ce ,kako cujem biti klizaliste (zasto bas tu???),od renoviranja je jedino profitirao kafic u sklopu multiplexa,koji je sada ok,nemam nista protiv novog predvorja u kinu ali na racun jedne sale …steta,jeste da je to bila najlosija sala ali ipak sala vise u ovom gradu.

Pocela je nova sezona I dobili smo smece od novih filmova(Fantastic 4,Svekrva,Herbi,Brus Vilisa po prvi put u ulozi akcionog junaka,domace filmove sa reklamnim plakatima kvalitete toalet papira a mastovitost tih plakata je na nivou reklama rostoljnica I onih gluposti od reklama od kojih vam se puni postansko sanduce…).
Pa ko ce to da gleda???????????????Ne kazem,treba I to da bude ali samo to?
Sezonu su mogli poceti malo bolje,sa Tim Bartonom –Carli I fabrika cokolade,Cinderella man Rusella Crowe,Lovci na djeveruse…(izgleda da mi od distributera dobijam oono sto se ne gleda u Hrvatskoj I SiCG).

Gdje su reklame,najave,flajeri,sponzorisana emisija,promocija….????
I onda se zale na posjecenost,a nisu se sjetili renovirati unutrasnjost,stolice,zvuk poboljsati(jedino su usisali).Naravno za kafic je bilo love ali ne I za renoviranje sala.

Sada nam je ostalo 4 sale,jedan film sedmicno,navedeni repertoar I najava u Gospodskoj za Pogled sa Ajfelovog tornja(jako obecavajuca)...a i glumci nam vise ne dolaze na premijere,a i zasto bi,mi vise NEMAMO veliku salu Palasa,zar da se lome na onim stepenicama u Paradisu???

Ocekujem poskupljenje ulaznica,cini se logicnim nakon svega.

Razocarani filmofil

:( :mad: :( :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2005, 10:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ja u kinu nisam bio odavno, ne pamtim kad sam zadnji put bio. Nešto se meni i mojoj raji nikako ne ide zadnjih mjeseci, mada i zadnju godinu idemo manje nego prije. A vidim da se i ovde na forumu uopšte ne piše o filmovima koji su u zadnje vrijeme bili u kinu, a prije se pisalo o skoro svakom filmu. Da li to znači da i ostali ne idu u kino?

Tako da nemam pojma šta je urađeno od Palasa, od Kozare, kakve su izmjene napravljene.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2005, 12:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Ocaj, jad i bijeda! Zaista ne znam do koga je, ali posljednjih nekoliko mjeseci filmovi koji se emituju u banjaluckim bioskopima su zaista loseg kvaliteta. Izgleda da negdje nesto dobrano koci.
Nadam se da ce se uskoro stanje popraviti i da cemo imati prilike opet uzivati u bioskopima i filmovima.
I jos nesto, na konto onoga sto je rekao drug Vader o tome kako je prije sa rajom cesce isao u kino - sada je filmska produkcija svugdje u svijetu pala. Snimaju se vecinom nastavci i rimejkovi. Postaje mi tuzno gledati kako ima sve manje dobrih, a samim tim i dorbo uradjenih, filmova.
No, nadajmo se...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2005, 20:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2003, 22:48
naravno da je stanje u kome se nalazi repertoar daleko od primamljivog, ali nemojte da okrivljujete samo prikazivaca i distrobutera. morate shvatiti da u tom poslu nema mjesta prevelikoj sentimentalnosti i da se isplate filmovi koji su gledani, a tu dolazimo mi, publika, koji smo i najkrivlji za sve ovo. zar zaista mislite da bi neko htio iz cista mira da pretvara salu koju je prethodno renovirao u igraonicu? mi smo krivi, jer je na jednoj od revije kada su prikazana tri filma vong kar vaija, dakle jednog od najvaznijih rezisra na svijetu, bilo samo dvadeset ljudi. mi smo krivi zato sto su na reviji zagrebacke skole animiranog filma, a to je jedan od najboljih djelova jugoslovenske kinematografske proslosti, bilu uvijek istih petnaest likova. mi smo krivi zato sto mnogi odu i uzmu filmove na divxu koji u istom vrijeme igraju u bioskopu. sjajno. uzmite. ali eto sta se desi. kad je multipleks otvoren, dolazila su po cetiri ili tri nova filma sedmicno. ove je dosao samo skeleton key. ljudi ne idu u bioskop i onda se ne smijemo, je li, ni zaliti na repertoar. zaista je potrebno da date svoj novac tim ljudima da biste bilo sta od njih zahtjevali. nisam ja protiv piraterije u potpunosti - ukoliko neki film ne dolazi u bioskope, bolje ga je tako pogledati, nego nikako. ali zasto se uzimaju matriksi i spajdermeni i to dok su jos na repertoaru? i to je jos dio koji meni nije zaniljiv. sad postoji mogucnost da se u banjoj luci do kraja godine, uz pomoc francuskog kulturnog centra, prikazu gospodja bovari sabrola, dnevnik jedne sobarice bunjela, otkako je otar otisao dzuli bertuceli i lijep posao, kler deni. ako prikazivaci odbiju ovo ko ih moze kriviti? niko. ali ako ti filmovi budu prikazani, vazno je da ih idete pogledati, jer samo ako date svoj novac, mozete napraviti razliku. birajte kome dajete novac. bunjela i sabrola nije potrebno najavljivati, ali otkako je otar otisao je jedan od najljepsih filmova iz 2003 gorko slatka prica koja ima mnogo veze sa nasim podrucjem, bez obzira sto se desava u gruziji, jer govori o tri zene razlicitih generacija, kcerka, majka, baka, koje zele posjetiti svog sina-brata-unuka koji je napustio zemlju i otisoa u pariz u potrazi za onim sto se zove bolji zivot. a tek lijep posao. taj je film jedan od najljepsih i najvaznijih ikada snimljenih i ovo nije pretjerivanje. kler deni je mnogo vazan reziser, a lijep posao je njen najbolji film. valjda ce vam ovi superlativi napraviti bar malo zelje da nesto tako pogledate. revije su isprva bile ceste, a onda se vidjelo da ljudi bas i ne dolaze da vide sve te filmove. ako se ovi francuski filmovi dese, jednostavno cete morati otici pogledati sve to, jer ce vam inace sadasnji repertoar biti za nekoliko mjeseci neostvariv san. ne znam na koje nacine i koliko to puta moram reci, ali - vazno je ici u bioskop.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2005, 20:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

i jos nesto. ministarstvo kulture mora da shvaite da je potrebno da izvjesni novac mora izdvajati i za film i to ne samo za prozivodnju nego i za prikazivanje. film je neodvojiv dio kulture i to jedan od onih koji su najvidljiviji i pred tim se ne smiju zatvarati oci. sarajevo ima sff, beograd fest, zagreb ima gomilu manjih festivala. ovdje minisatrstvo kulture ni na koji nacin ne pomaze prikazivanje. zato u banjoj luci samo oni koji se svojski potrude znaju nesto o kjarostamiju ili braci darden.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2005, 08:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Ajd pocni, kruva ti, kucati velika slova na pocetku recenica. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2005, 09:01 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Kid je u pravu. Nije kriv ni kozara ni palas. tesko je ljudima od kojih imas 50% kojima je vikom "the best" prikazivati nesto kulturno. takodje je Kid u pravu sto se tice globalne filmske industrije. ljeto je inace zatisje ali ja ne vidim neki extra hitova da dolaze. ja sa rajom nisam bio u kinu ima nekoliko mjeseci. sa curom sam cesto isao ali i sa njom sad ne idem cesto. u zadnjih 3 mjeseca sam pogledao samo Ostrvo i film mi je krs zbog glupih reklama.

inace ne palim se bas pretjerano na nkee tamo spektakle i strip junake a to je zadnjih godina u truljavoj americi bas ono popularno.

a ima i jedna zacickoljica...
karta 3KM, nas dvoje 6KM + da se nesto gricne,... vrlo lako izadje na 10KM, treba platiti internet, knjige, nekad jesti na faksu, nekad izaci, ...a ja student :)

ali i pored toga tvrdim da imamo odlicno kino i po dosta jeftinojoj cijeni od okoline.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2005, 10:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Kid u pravu si.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2005, 22:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2002, 13:34
on je uvijek u pravu :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2005, 23:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ma unistenje Palasa im je najveca greska
ostala je Kozara, to "predivno" kino u kojem ne mozes sjediti jer su redovi preblizu pa nabijem koljena u osobu koja se nalazi ispred mene, ruke ne mogu da stavim na, za to, predvidjene rucke jer je nekom kretenu palo na pamet da zavari mjesta da se moze staviti koji sokic (hajd` u jednoj sali za takve osobe al` sto u sve ?)
sve u svemu "konja" su ubili samo nam je ostao "magarac"
takodje nije mi jasno kako se odredjuje duzina zadrzavanja filma na repertoaru
Sin City je bio gledan a brzo su ga skinuli sa repertoara dok je Betmen vidio nekih 4 ili 5 sedmica
Uzas!!!!
pa neka se zale na malu posjecenost
cudi me samo kako to da su pojeftinili
znam da je prije bilo 3km do 18h, a 4km poslije 18h
kako li ce biti uvodjenjem PDV-a ?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2005, 07:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Sve to stoji ljudi, ali malo pogledajte situaciju, vecini ljudi je mnogo isplatnije da uzmu film u DVD klubu i ubace u svoj DVD player nego da potrose cca 10 Km. A jos kad nam PDV dodje kao novogodisnji poklon od Deda Mraza, e tek onda ce sve da se smrzne. :( :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2005, 12:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Utopija je napisao:
Sve to stoji ljudi, ali malo pogledajte situaciju, vecini ljudi je mnogo isplatnije da uzmu film u DVD klubu i ubace u svoj DVD player nego da potrose cca 10 Km. A jos kad nam PDV dodje kao novogodisnji poklon od Deda Mraza, e tek onda ce sve da se smrzne. :( :D

to stoji samo postoji kvaka
DVD-ovi dolaze (odnosno trebalo bi da dolaze da nema piraterije) 6 mjeseci do godinu dana poslije kino premijere sto znaci da se isplati jer ima ljudi koji ne mogu da cekaju toliko

a nesto bas nisam siguran da li ima zainteresovanih i dovoljno bogatih roditelja da djeci organizuju rodjendane u sali kad je bolje to uraditi kod kuce u prijatnijoj atmosferi

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2005, 15:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

e sad, svi razocarani filmofili mogu ici na ovu reviju francuskog filma u kozari. dakle, svake srijede, od drugog do tridesetog, imate u 18 casva, za dvije marke, jedan francuski film. startaju sa otkako je otar otisao, koji je jedan od najboljih filmova koje ove godine mozete vidjeti u bioskopima. molim vas, mozete li ici, ako se za neki film pokaze intersovanje, ici ce i u kratku distribuciju. nemojte da vas mrzi da dat pare za ove filmove - spomenuti, onda salon ljepote, sabrolovu madam bovari, bunjelovu dnevnik jedne sobarice i lijep posao kler deni. prikazivanje lijepog posla je definitivno dogadjaj godine, moze se mjeriti samo sa vongovim filmovim od prije dvije godine. molim vas, pogledajte ove filmove.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2005, 10:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Nisam lik koji je cesto posjecivao kina al u zadnje vrijeme idem jos rijedje i to zbog toga sto se stvarno nema sta pogledati...Cinjenica je da je ova godina sto se tice filma visoke produkcije jako podbacila, izuzetci su samo SW III i Sin City a od ta dva filma SW je imao i svijetsku premijeru ovde kod nas ali na Sin City smo morali cekat 2-3 mjeseca i normalno da su ga ljudi gledali cim je osvanuo u video klubovima...

A iskreno govoreci u ovoj drzavi ljudi imaju sve manje i manje para...ja ne idem vise u kino jer nemam bas toliko para i lakse mi je sacekat neki film da dodje na original snimku u video klub nego da ga gledam u kinu...

A ima milion dobrih filmova koji su izasli ove ili prosle godine al u kinu nisu ni prikazani kao npr Garden State, Donnie Darko, Saw i sl...Al ne pada mi na pamet ic gledat Svekrvu, Fantastic 4, Cvrstu ruku mira, Triple X 2 i ostala idiotska ostvarenja....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]