banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 20:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Rat svjetova
PostPoslato: 30 Jun 2005, 09:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Jednom rjecju - glupost!!!
Spilberg je, ocito, upao u veliku zamku - htio je da isprica pricu koja nece biti nalik njegovim dosadasnjim filmovima, ali je potpuno promasio temu.
Prvi dio filma je dobar, stavise - odlican, ali je zato drugih sat vremena ubi Boze. U jednom trenutku Kruz i cerkica mu bjeze od masina koje prze sve pred sobom i od kojih nema spasa, a onda u podrumu kuce, dok oko njih tutnje upravo takve masine, Kruz svojoj cerkici pjeva uspavanku!
Slicno je uradio i Sajlaman u "Znakovima"...
Dalje, ko pogleda film i skonta kako su masine unistene - svaka mu cast!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2005, 12:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Spoiler... [-X

Vrh

Tema posta: Re: Rat svjetova
PostPoslato: 30 Jun 2005, 14:09 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Sep 2001, 01:00
daljac je napisao:
Dalje, ko pogleda film i skonta kako su masine unistene - svaka mu cast!

Hmm, zar to nije prilično očigledno?

Spoiler:

Vanzemaljce je ubila neka bakterija koja živi na našoj planeti, na koju su kako narator u filmu kaže "ljudi stekli imunost kroz milione godina evolucije". Na početku filma ide masivan zoomout iz ćelijskih hromozoma a obrnuto na kraju filma. Pored toga, onaj narator to jasno kaže na kraju filma.

Kraj spoilera:

Knjigu nisam čitao i ne znam kako radnja teče u njoj ali mi je film djeluje nekako nedorečen... nedovršen... Sve se razreši u zadnjih par minuta filma, po meni prebrzo i ostavlja te sa mnogo pitanja...
Nevezano za film, da je kojim slučajem sinoć bila oluja sa grmljavinom posle projekcije, sumnjam da bi iko izašao iz kina od straha :D

Poslednji put menjao Motoko Kusanagi dana 01 Jul 2005, 13:53, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2005, 15:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Mah, i sam Spielberg je propao, samo se setite zadnjih naslova, totalna katastrofa: The Terminal, Artificial Intelligence, pa donekle i Man in Black II i sada ovo...

Vrh

Tema posta: Re: Rat svjetova
PostPoslato: 01 Jul 2005, 09:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Motoko Kusanagi je napisao:
Spoiler:
Vanzemaljce je ubila neka bakterija koja živi na našoj planeti, na koju su kako narator u filmu kaže "ljudi stekli imunost kroz milione godina evolucije". Na početku filma ide masivan zoomout iz ćelijskih hromozoma a obrnuto na kraju filma. Pored toga, onaj narator ro jasno kaže na kraju filma.
Kraj spoilera:

Slazem se. Ali ti isti vanzemaljci su nas proucavali milion godina i na kraju su dozvolili da iz pobije neka bakterija??? Nema sanse! Ako su vec toliko superiorniji i pametniji od nas, onda to nikada ne bi dopustili. Kao sto vec rekoh - supljak...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2005, 13:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Sep 2001, 01:00
Heh, niko nije savršen, pa ni ti vanzemaljci :) Uostalom, nadam se da je to bar u knjizi bolje objašnjeno. Slažem se da priča ima rupa, bar ova filmska...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2005, 15:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2005, 10:23
Mene bas zanima o cemu se radi, jel' zaista los ili nije ... morat' cu da vidim za sebe :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2005, 15:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Pocetak je prilicno zanimljiv, posebno udarci munje, dobar zvuk, i u pojedinim scenama zanimljiva kamera, inace nicht gut.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2005, 19:28 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Dec 2004, 12:35
Ma film ima par jakih scena.Meni je najvise zasmetalo kada Alieni preciscavaju kucu u kojoj se Kruz krije sa cerkicom bez ikakvih zastitnih odjela a onda na kraju cim je jedan promolio glavu iznad broda zaledio se.
I jos jedna stvar koja je smece kako njegov sin prezivi.Aj dobro prezivi ali nije objasnjeno kako je on dosao u Boston,kako je njegova familija prezivljela,...
Ali zato scena kada mala stoji pored rijeke i prvo prodje jedan les,pa jos jedan pa odjednom citavo selo[grad] nebitno.Ostao bez daha.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2005, 23:27 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2005, 00:11 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Jos jedna velika reklama,jos jedan veliki reziser,jos jedan veliki glumac I jos jedan los film.
Gdje su te stravicne scene ,po reziserevoj najavi,,gdje su ti efekti koje nismo vidjeli ni u jednom filmu prije?
Dobru pricu nam niko nije ni obecavao,tako da i nje nema.

Sta ima u filmu?
Solidna gluma,solidni efekti (vidjeli smo ih u 100 filmova tako da tu nema nista teatralno),jako lose uradjeni vanzemaljci I njihove masine bez imalo maste,grozni dijalozi (film ce uci u Ginisovu knjigu po broju ponavljanja recenica:It’s ok.Don’t worry),a kraj je prica za sebe.Jedino dobro u raspletu je sto traje 1 minuta,I poruka koja je mogla biti dobra ali nije.

Dvije scene mogu izdvojiti koje su mi se svidjeli a nijedna nema veze sa specijalnim efektima:
1.Kad Kruzu I djeci masa ljudi otima auto I ona histerija.Prava ljudska reakcija (a ne kao ona na pocetku filma kad gledaju u tlo koje im se raspada ,pa ga cak I slikaju).

SPOILER

2.Kad je Kruz ubio Tim Robinsa.

Sve u svemu,nista posebno.Nije katastrofa ali daleko je to od dobrog filma.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jul 2005, 00:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
Ljudi film je odličan jer radnja ne odudara mnogo od knjige a kad uzmete u obzir da je knjiga napisana 1898 i da je začetnik SF žanra onda ne možete da očekujete bog zna šta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jul 2005, 09:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Mar 2004, 14:24
U pravu si, samim tim sto je Spilberg uzeo knjigu da ekranizuje mozemo reci da nije mogao puno da odstupa od teme i radnje.
Ali onaj ko ce reci sta je sa ostalim filmovima koji su sranje, to je licno stvar opredjeljenja i ukusa. Recimo AI se meni puuuno svidio a neko drugi ne moze pomisliti na taj film. Onda bi l0ogisno bilo za pomisliti da taj neko drugi ima svoj omiljeni zanr kao komedije isl !!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jul 2005, 23:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
Pa fazon je u tome što su ljudi odmah popljuvali film jer nema Will Smitha sa kubanskom cigarom da kaze koju šaljivu u svom mačo stilu i nema nekog američkog rednecka koji prvi put u životu sedne u kokpit f-16 i sam uništi 80 puta veći brod neke supernapredne rase sa druge strane galaksije. Ovo sam morao izbaciti iz sebe čuvši u bioskopu konstataciju da ovaj film ne može ni prići "Danu nezavisnosti" :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jul 2005, 23:44 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
U cemu je problem? Nekima se film nije svidio,pa sta?Ja sam jedan od njih.
Iskreno,meni je smijesno pola filma od onog pipka koji ih ganja kroz podrum(pipak ima i stop svjetla sa strane) i oni se provlace ispod njega ali on ih " ne vidi ",ali zato se pomocu munja spustaju u zemlju,pa do vanzemljaca je koji je mastovit,uvecani gremlin.
Zasto su cekali sve ove godine i cime su se do sada hranili?
Ima li Tom Kruz ijednu ogrebotinu od onih silnih eksplozija?
Moje misljenje je da ovaj film nije daleko od Dana nezavisnosti.
Osnovni problem je sto film nema ono sto bi trebao da ima i sto je izazvalo strah medju svim tim ljudima koji su citali,taj osjecaj ,jeze,apokalipse,unistenja,nema te borbe i zelje za zivotom,nema ljudske reakcije na strah i blizinu smrti.Umjesto toga imamo turista koji slika,ljudi koji trce pa se okrenu i gledaju vanzemljca,oca koji preplaseno dijete nagovara da vidi oluju i vec vidjene scene unistenja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2005, 01:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Mar 2004, 14:24
Sve sto sam rekao bilo je prije nego sto sam pogledao film, posto sam ga sad pogledao potvrdjujem da ne zadovoljava moje kriterije...
Ali opet mislim da je napravljen s razlogom a to je da se prikaze onima koji su oduvijek bili skeptici pa vanzemaljce koji misle da nema logike da postoje isl i koji ismijavaju svu tu pricu.
Jer kad svi vide ovako slabiju pricu u filmu reci ce kao sto i jesu, da bi ETjevi ovamo dosli iz sasvim drugog razloga daleko veceg i recimo boljeg nego pukog istrijebljenja... Tako da kad vidimo sta nevalja i sta nije logicno, skontacemo da je daleko logicnije da se ostvari miran kontakt kako se i ocekuje a ne exterminacija npr najbolje njegovo ostvarenje po meni Bliski susreti trece vrste !!!
Ima jedna velika logika ipak a to je da je vrlo moguce da se i desi jedan takav scenario gdje bi se trazila nasa planeta za njihove potrebe, imamo primjer Matrixa isto.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2005, 09:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Citiraj:
Ma film ima par jakih scena.Meni je najvise zasmetalo kada Alieni preciscavaju kucu u kojoj se Kruz krije sa cerkicom bez ikakvih zastitnih odjela a onda na kraju cim je jedan promolio glavu iznad broda zaledio se.

Tamo kod kuce su oni bacali crveni korov ,napravljen od ljudskih dijelova ,posle toga su silazili ,mozda zbog toga nisu umrli ,a mozda nisu umrli zbog vazduha kada su izasli iz broda vec su i ranije bili osudjeni na propast ,onda kada su poceli da se hrane nama ,pa potrefili nekog lika sa sidom i eto :) .Konkretno virusi i bakterije . A najzesni je lik iza mene ,kada je rekao curi da su ih ubile amebe :lol:

E sad inace meni je film sasvim ok ,jedino mi se nesvidja kraj ,zato sto su ga malo ubrzali ,kao da su zeleli sto pre da ga zavrse .
Ali najbolja scena mi je kada idu autom i naidju na onu rulju ljudi ,odmah sam se sjetio filma poput resident evila ili 28 dana posle ,prava ljudska reakcija .

2 zanimljivosti vezane za film :

prva je da je Tom Kruz potpisao ugovor za snimanje 2. i 3. dijela
druga da je jedna americka radio stanica emitirala pojedine dijelove iz knjige ,znaci citirala ,i da su ljudi zaista povjerovali u to i uz paniku bjezali u podrume :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2005, 10:34 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
* Squall * je napisao:
druga da je jedna americka radio stanica emitirala pojedine dijelove iz knjige ,znaci citirala ,i da su ljudi zaista povjerovali u to i uz paniku bjezali u podrume :lol:

Da .. to je bilo jos 50-ih godina ... kada su eksperimentalno pustili radio dramu citajuci odlomak iz knjige... nisu ocekivali da ce biti takva reakcija ljudi... neki su pobjegli iz grada, neki su se sakrili, ugl. nastao je opsti haos. Moram li reci da ostali nastavci nisu emitovani :))

p.s. nisam gledao novi film ... stari mi daleko bolje i zvuci i izgleda [iako novi ima sto puta jace efekte] a knjiga jos vise :) A soundtrack za taj film mi je jedan od boljih OST-ova... Jeff Wayne legenda ;)

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2005, 01:28 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2005, 11:27
Nije bilo 1950tih godina nego 1938 godine emitirano je preko radija Orson Welles predstava koja je digla narod na paniku...
Originalni film je napravljen 1950tih cini mi se 57me...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2005, 16:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
film sam pogledao sinoć i moram da primjetim da odavno veću glupost nisam vidio. toliko propusta, toliko naivnosti, toliko klišea. spilberg se ovim filmom spustio na stvarno niske grane.
lošu režiju i glumu ne može prikriti ni gomila audio vizuelnih efekata.
inače, knjigu svima toplo preporučujem.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]