banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 18:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: The Kingdom of Heaven
PostPoslato: 05 Maj 2005, 22:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
U cetvrtak, 05. maja u velikoj sali bioskopa "Palas", odrzhana je premijera dugo najavljivanog filma TKoH.Imao sam chast prisustvovati, a sala je mogu slobodno reci bila poluprazna.
Jedan jako zanimljiv i svima simpatichan dogadjaj bilo je to shto je neposredno pre filma, kad su se svetla ugasila, jedan dechko je zaprosio svoju devojku preko velikog platna.Divno :)
Film kao film u principu nije losh.Scene borbi su uradjene jako dobro, rekao bih odlichno.Takodje su i efekti mnogo jaki.Jedna stvar mi se samo ne svidja a to je kraj filma, koji se po prilichno oduzhio, a to i jeste deo koji mi se chini pomalo nerealan.

Ukupna ocena 8/10.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2005, 23:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2004, 01:39
OT: Sta kazes lik zaprosio djevojku u bioskopu?A ludila...
Daj baci jos koji komentar u vezi s tim. Ono ko je u pitanju...itd
Obrisace ali vrijedi cuti :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2005, 23:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
Svaka mu cast, orginalan je.
Koja romantika!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2005, 05:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Film ko film... al' to sa buducim mladencima je mnogo cool... nadam se da je mlada dama pristala...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2005, 06:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
Warlock je napisao:
... nadam se da je mlada dama pristala...

e najbolje da nije joss......... :roll:

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2005, 07:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2003, 07:03
jesu te javne prosidbe izlizane, boze dragi :roll: :roll:
fuj fuj fuj. i zamisli beda zaprosi te neko koga se ti taman spremas da ostavis i moras ga odbiti tu pred tim silnim narodom

a da ne bude skroz ot - idem u nedelju da gledam kingdom, imam neki osjecaj da ce mi se svidjeti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2005, 07:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Madam Lash je napisao:
i zamisli beda zaprosi te neko koga se ti taman spremas da ostavis i moras ga odbiti tu pred tim silnim narodom

Slažem se.

Ako može pišite više o filmu.

P.S.
Čudi me da niko nije otvorio temu o filmu "Interpreter"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2005, 08:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Film mi se nije svidio... Kopija je i sinteza svih dosadasnjih istorijskih filmova, tako da se u filmu zaista sta novo nije imalo vidjeti...
Potraga glavnog junaka za sopstvenim mirom i traganje za Bogom su nesto sto sam vec vidio i u "Gladijatoru" i u "Troji", a bitke su preslikane iz "Gospodara prstenova"... Momcic zvani Orlando Bloom je mozda dobar u reklamama za zdravo tijelo, ali uloga Balijena od Iberlina mu nikako nije sjela...
Dalje - dijalozi su isprazni, cuti vec mnogo puta, pogotovo Balijenovi monolozi pred odlucujucu bitku... Ridli Skot je napravio odlicnog "Gladijatora", ali mu ponavljane istog uspjeha sa "Nebeskim kraljevstvom" nece biti zagarantovano...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2005, 10:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Moguc Spoiler

Orlando Bloom - slazem se sa daljcem .. mogli su naci drugog glumca za ovu ulogu. Ne kazem da je on los nego je jednostavno dosadio u ovim epskim spektaklima .. LOTR pa Troy pa jos i Kingdom of Heaven .. jos je samo trebao glumiti u Alexandru i da sve ode u ..

Prica nije potpuna - na pocetku on je obicni kovac .. preko noci postaje mocni vojskovodja/govornik/vitez .. Po meni se moglo barem malo vise reci o samom liku, od koga je naucio da se bori, kako, gdje itd .. Npr u gladijatoru u prvoj borbi se malo prica o generalu Maximusu, mislim da se slicno moglo uraditi i ovdje ...

Stvarno ima par ispraznih monogloga/dijaloga ..

Izuzev ovih par stvari (mozda se sjetim jos ponecega dok mi se potpuno saberu utisci) film je stvarno dobar ..

Sacekacu jos malo da vise ljudi pogleda film pa da mozemo prodiskutovati i o pozitivnijim stranama filma :)

8/10

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2005, 12:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I mene su bitke dosta podsetile na LOTR, ali mi je ovaj film bolji od The Troy, Alexander i King Arthur zajedno...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2005, 12:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Po meni je tu negdje uz Troy, ali je po meni Gladijator i dalje neprikosnoven na polju epskih spektakla ..

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2005, 00:52 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
[quote="Vader
P.S.
Čudi me da niko nije otvorio temu o filmu "Interpreter"[/quote]

Ja sam htio ali film ne zasluzuje temu:(Toliko sam ocekivao od tog filma,dvoje sjajnih glumaca ali nista.Uspjeli su i Son Pena slomiti dolarima da igra u losim filmovima.
A tek nemoj pitati zasto niko ne otvara temu za Krug 2 i XXX2(ovo je najbolja komedija godine,prosto se smijes glupostima u filmu kojih ima u enormnim kolicinama).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2005, 12:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

XXX2 ni u snu nisam mislio gledati...jer sam gledao XXX.

Za Interpretera sam pitao jer sam ga gledao tek nekidan, a mislio sad da će i ranije biti komentara da vidim šta mogu da očekujem od njega.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2005, 13:09 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Ni meni se nije svidio xxx ali kad sam cuo da glumi S.M.Jackson i W.Defo,rekoh mozda to i nije lose.Nazalost jeste.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2005, 10:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mah, chinjenica je da je u zadnje vreme jako, jako mnogo loshih filmova, ali stvarno mislim da ovo nije jedan od njih.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2005, 14:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
Kingdom me je razocarao, potracio sam dva i po sata bezveze...film ima toliko supljeg....mogao je trajati sat i 15 minuta i bio bi ok...borbe su toiko konfuzne, isprekidane da se ne zna ko koga...posljednjih pola sata sam se dvoumio da li da izadjem ili ostanem do kraja...lose, lose, lose...jedina dobra stvar sto sam prije filma vidio reklamu za film "kung-fu frku" ili tako nesto, koji ce biti ludnica 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2005, 23:24 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Evo i ja sam odgledao film, pa da bacim koji komentar. :)

Meni se inace ovaj zanr filmova ne svidja, ali sam eto zbog drustva pristao da ga gledam.
Sta mi se ne svidja?
Ne svidjaju mi se:
- los odabir glavnog glumca; nije on los, koliko nije prava osoba za tu ulogu. Izgleda mi previse njezan, krhak i sladunjav, a ni brada mu nije pomogla. Uloga iz LOTR mu je ipak nepriskovena...

- scena nakon one bitke kad se krstasi udalje od grada i ostanu bez vode, pa ih Arapi pobiju: nije mi jasno, odakle one pticurine onolike i to u PUSTINJI!?!?!? Koja nelogicnost - nevidjeno. Mislim, ajd da su prikazali nekoliko lesinara ili par desetaka, ali u sceni ih ima na stotine, da ne kazem na hiljade... Od cega li samo zive ti lesinari u pustinji - kao da svaki dan bivaju bitke u kojima ginu hiljade ljudi.

- uloga kralja Jerusalima je potpuno blijeda i neupecatljiva.
- takodje je uloga princeze veoma neupecatljiva.
- samo u filmu moze biti da onaj brodolom prezive Balijen i rastan pastuh u stojecem stavu - bez ozljede. Onaj komplet ostataka broda ne moze nikako da pluta - ajd da su u pitanju pojedinacne daske, pa i nekako, ali ovako...

Svidjaju mi se:
- prikazana strategija u scenama borbe; veoma zanimljivo i poucno.
- par recenica u dijalozima; ona recenica urezana u drvetu u kovacnici, koju Balijen ponavlja i kasnije tokom filma; izjava pred bitku u Jerusalimu - da je Jerusalim grad i Jevreja (Zidova), i Hriscana, i Muslimana - ko moze polagati pravo na njega i ko ima prioritet?;
- scena "viteskog krstenja" kad se pali samar:"Ovo je da ne zaboravis"
- Balijen nastavlja "normalan" zivot i nakon smrti djeteta i zene, sto nosi poruku da zivot tece dalje i da treba dignuti glavu, a ne predati se, pasti u depresiju i ocaj
- predaja grada da bi se postedjeli mnogi zivoti, takodje pokazuje da su u zivotu mnogo bolji kompromisi od "jednosmjernog" i suludog inata
- film pokazuje da je uprkos dobroj volji vecine ljudi, dovoljno par ekstremnih pojedinaca da sjebu citavu koncepciju jedne zivotne zajednice i da budu uzrok mnogim krvavim ratovima

Onako, film je gledljiv, ali je daleko od toga da bude uvrsten u reprezentativne primjerke savremene kinematografije...

Ocjena: 7/10

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2005, 08:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Meni je od svih dijaloga najjachi onaj sa pochetka filma, kad dolaze gardisti iz grada da vode Belijena i da nu sude za ubistvo i onda onaj zhuti got kazhe:
-You say he's guily, I say "He's not!", we'll fight and God will decide who has the right.
Car :) :) :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2005, 18:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

14.05.2005
Film "Nebesko kraljevstvo" i istorijska istina
Novi holivudski spektakl "Nebesko kraljevstvo" puni bioskopske dvorane širom sveta. Radnja filma dešava se u srednjem veku za vreme krstaških ratova, ali istoričari se ponovo mršte zbog načina na koji Holivud tumači stvarne istorijske događaje. Filmska zvezda Orlando Blum poziva svoje krstaške sledbenike da brane zidine Jerusalima od sve bliže muslimanske vojske. Radnja najnovijeg filma reditelja Ridlija Skota odvija se u Svetoj zemlji 1187. godine, neposredno uoči propasti krstaške vojske u bici kod Hatima. Krstaški ratovi - pokušaji hrišćanskog sveta da osvoji i zadrži sveta mesta u Jerusalimu, nisu samo predmet istorije. U islamskom svetu, oni i dan-danas imaju ogroman značaj, imajući u vidu sledeće reči predsednika SAD Buša: "Ovaj krstaški rat - rat protiv terorizma - dugo će trajati. Ali, američki narod neka bude uveren da ću ostati fokusiran."

Američki predsednik Buš upotrebio je pojam "krstaški rat” ubrzo nakon samoubilačkih napada na Ameriku 11. septembra 2001. godine. Takav izbor reči pokazao se kao vrlo kontroverzan, u trenutku dok je svet raspravljao o mogućem sukobu civilizacija, između Zapada i Islama.

Istoričari kažu da će novi film o krstaškim ratnicima samo doliti ulje na vatru. Profesor Džonatan Rili-Smit, sa univerziteta u Kembridžu, vodeći je britanski stručnjak za krstaške ratove. Njemu se film Ridlija Skota uopšte nije dopao:

"U islamskom svetu ti ratovi nisu istorija. Mnogi muslimani veruju da krstaški pohodi i dan-danas traju. Na Bliskom istoku se poslednjih sto godina veruje da je Zapad, pošto je izgubio prvu rundu krstaških ratova u srednjem veku, ponovo krenuo u rat krajem 19. veka, koristeći drugačije oružje - finansije, trgovinu, politiku, diplomatiju, uz, naravno, podršku vojne sile. Stvaranje Izraela, na istom mestu na kojem se nalazilo jerusalimsko kraljevstvo, smatra se, na primer, osvetničkim činom. Mislim da bi, pod takvim okolnostima, pitanje krstaških ratova trebalo tretirati sa mnogo više takta.”

Šta nije u redu sa istorijom prikazanom u filmu? Profesoru Rili-Smitu smeta to što su stvarni istorijski likovi pretvoreni u nešto što nisu bili:

"Nemam nikakvih primedaba na izmišljene događaje, ali kada su u pitanju stvarni likovi, poput Balijana na primer, kojeg tumači Orlando Blum, moram da kažem da stvarni Balijan nije ni nalik svojoj filmskoj verziji - on zapravo uopšte nije bio tako fin. Bio je strašno bogat i poznat po okrutnosti prema muslimanskim podanicima.”

Ovo nije prva bitka Holivuda i istorijskih činjenica, u kojoj je istorija izvukla deblju stranu. A kako kaže novinar Obzervera Džejson Solomons, sasvim sigurno nije ni poslednja:

"Holivud će uvek staviti spektakl pre istine. Holivud voli pompu i ceremonije, oružje, istorijske detalje - ali sve to koristi samo za dekor spektakla. Postoji, međutim, opasnost da će publika, a naročito deca, prihvatiti takav film kao istorijsku činjenicu. A film bi, zapravo, trebalo da pomogne ljudima da shvate šta se stvarno dogodilo. Holivud za to, nažalost, nema vremena."

Nema sumnje da su autori Nebeskog kraljevstva imali najbolje namere. Srednjovekovna Sveta zemlja je prikazana uverljivo, iako je poneki detalj zalutao iz pogrešnog doba. Prizori bitaka su potpuno fascinantni, baš kao što se moglo i očekivati od Ridlija Skota. Istoričari poručuju da, ako zaista želimo da saznamo više o krstaškim ratovima, svakako treba da pogledamo Nebesko kraljevstvo... a onda da pročitamo dobar udžbenik istorije. (Bi-Bi-Si)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2005, 14:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Vader je napisao:
XXX2 ni u snu nisam mislio gledati...jer sam gledao XXX.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]