banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 10:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: kan 2005
PostPoslato: 29 Apr 2005, 17:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2003, 22:48
ovo su filmovi u konkurenciji.

Bashing (2005) - Masahiro Kobayashi (I)
Battle in Heaven (2004) - Carlos Reygadas
Best of Our Times, The (2005) - Hsiao-hsien Hou
Broken Flowers (2005) - Jim Jarmusch
Caché (2005) - Michael Haneke
Don't Come Knockin' (2005) - Wim Wenders
Election (2005) - Johnny To
Enfant, L' (2005) - Jean-Pierre Dardenne; Luc Dardenne
Free Zone (2005) - Amos Gitai
History of Violence, A (2005) - David Cronenberg
Kilomètre zéro (2005) - Hiner Saleem
Last Days (2005) - Gus Van Sant
Lemming (2005) - Dominik Moll
Manderlay (2005) - Lars von Trier
Peindre ou faire l'amour (2005) - Arnaud Larrieu; Jean-Marie Larrieu
Quando sei nato non puoi più nasconderti (2005) - Marco Tullio Giordana
Shanghai Dreams (2005) - Xiaoshuai Wang
Sin City (2005) - Frank Miller (II); Robert Rodriguez (I)
Three Burials of Melquiades Estrada, The (2005) - Tommy Lee Jones
Where the Truth Lies (2005) - Atom Egoyan

izvan konurencije je meni najzanimljviji novi film aojame shindzija. sta misliste ko ce pobjediti, ovako pucajuci na slijepo? s obzirom da je kusturica predsjednik zirija, dzarmus sa zlatnom palomom je veoma vjerovatan rasplet. ali gospodin hou dosada nije dobio palmu i ovo je gotovo savrsen prilika da mu je daju. mislim da bi tada sirom svijete krenule njegove retrospketive. ne vjerujem da ce rodrigez, van sant, fon trir, braca darden, to, haneke, venders i kronenberg dobit bilo sta. bilo bi lijepo da rejgadas dobije trecu ili drugu nagradu. on je mlad pa mu je to potrebno, a i virasetakul je dobio trecu prosle godine. da li iko zna sta se desilo sa tanovicecim paklom?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Maj 2005, 11:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

posto je ona tema desavanja u kanu vise o politici, ovo stavljam ovdje. zasada, filmovi koji su docekani kao najbolji su van santov i hanekeov, a izvan konurencije caijev i novi film vudija alena match point. kazu da je ovo bas bilo iznenadjenje, valjda niko nije ocekivao da je alen sposoban da napravi toliko dobar film. znaci, van sant i haneke. valjda je novi fon trirov prilicno bezveze, a dobri su i braca darden i kronenberg.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2005, 00:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

o boze, fon trira i dalje mrze oni koji su ga mrzili i obozavaju ga oni koji su ga obozavali. dakle, isto sranje (kao dogvil), isto pakovanje. ali zato dzarmus!!! kritike su ekstaticne. obozavaju ovaj film. da li je to zlatna plama za njega? da li vidite zlatnu palmu u dzarmusuvim rukama? pa i nije napravio pravi film o 99. to je sest godina. uh. a i tada je bio u kanu. rejgadas se i nije proslavio, ali zato cekamo sta ce gospoda kriticari reci za houa.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2005, 20:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

nesto sto mi uopste nije palo na pamet dosad - anjes varda je clan zirija. to znaci da ce van sant dobiti drugu nagradu? da li? ipak je ona napravila kleo od 5 do 7, i van sant je citira kao jednu od glavnih uticaja. vjerujem da ce frxy biti odusevljena ukoliko van sant dobije nesto. kao i ja, uostalom. dzim hoberman je rekao da je ovo van santovo remek djelo, najbolji film koji je napravio. znaci bolje i od dragstor kauboj i moj privatni ajdaho i umrjeti za i geri i slon? inace, van santov film je o posljednjim danima, kako mu naziv kaze, slavnog rokera koji je izvrsio samoubistvo i ima dugu plavu kosu i bradu i zenu koja je hodajuca atomska bomba. nigdje se ne spominje kurt u filmu, ali to je on i sad svi pricaju o njemu i pojavljuje se lik kim gordon. vidio sam neke slike, ima slika pretpostavljanog kobejna u crnoj haljini i jedna kada hoda sumom i jos jedan krupni plan njegovog lica koje su veoma lijepe. boje su jake kao i u slonu. isti je snimatelj - savides. dzramusu jos uvijek pristizu pohvale. ipak, ono sto je veoma nepredvidljivo je sam kusturica. kada je bio predsjednik zirija u veneciji 99, on se posvadjao sam ostatkom, jer je htio dati glavnu nagradu kjarostamiju, koji je na kraju dobio drugu i sada je izjavio da ne voli demokratiju. sta ce biti, sta ce biti? hou naprijed!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]