banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 11:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Povratak cara
PostPoslato: 17 Nov 2005, 15:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Dec 2004, 11:18
Baš sam se ovih dana pitao šta je sa Žarkom Lauševićem jer poslije Noža ni trag od njega.
Kad pronađoh :D
Žarko Laušević glumiće Jovana Dučića
stana - 9. novembar 2005.
Filmska produkcija „Aleksandar I” iz Beograda počeće uskoro snimanje igranog filma o pesniku i diplomati Jovanu Dučiću pod nazivom „Dvoboj”, u kome će glavnu ulogu igrati Žarko Laušević. Proslavljenom srpskom glumcu ovo će biti povratnička uloga nakon nekoliko godina umetničke apstinencije, tokom kojih je u SAD, gde živi sa porodicom, preživljavao baveći se nekim drugim poslovima. Prvi kadrovi filma o Jovanu Dučiću biće snimljeni 20. novembra u Trebinju, pesnikovom rodnom gradu. Scenarista filma je Milovan Vitezović, a reditelj Andrija Đukić. Film govori o pesnikovoj ljubavi sa groficom Batleni, pa će glavna ženska uloga biti poverena nekoj od inostranih glumica, a pominje se ime Kejt Vinslet. Najveći deo filma biće snimljen u Americi ove i naredne godine, a ostatak u Trebinju, Madridu, Beču, Budimpešti, Milanu, Parizu i Beogradu. (Kurir)

Got to pass the test first time, yeah
I know that people talk about me
I hear it every day
But I can prove them wrong 'cause I'm right first time.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2005, 19:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2004, 19:53
on je meni zakon
bilo bi dobro kad bi kej vinslet prihvatila tu ulogu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2005, 20:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
15.11.2005
Film o Dučiću ipak bez Lauševića
Film "Dvoboj", koji govori o životu srpskog književnika i diplomate Jovana Dučića, snimaće se na engleskom jeziku u Trebinju i Čikagu, uz učešće producenata iz Srbije i SAD, rečeno je u utorak novinarima u beogradskom Medija centru. Šef producentske kuće „Aleksandar Prvi” Zvezdan Nikolić rekao je da je ta kuća za snimanje u Čikagu pribavila dozvole američkih vlasti i tamošnjih umetničkih sindikata i da su u toku pregovori sa glumačkom zvezdom Kejt Vinslet da zaigra u filmu. Kako je rekao član upravnog odbora „Aleksandra Prvog” Vik Jensen, ovo je prvi put od raspada bivše Jugoslavije da jedna srpska producentska kuća ima regulisane odnose sa filmskim sindikatima SAD i američkim Ministarstvom za unutrašnju bezbednost.

Pomoćnik ministra za kulturu za odnose sa inostranstvom Vladimir Tomčić ocenio je da je budućnost srpskog filma u koprodukcijama i dodao da je Ministarstvo za kulturu izdvojilo četiri miliona dinara za nastanak „Dvoboja”.

Snimanje, koje počinje u Trebinju 22. novembra, podržale su ambasade SAD i Australije u Beogradu, a oko podrške filmu vode se pregovori sa holivudskim studijima „Paramaunt” i „Tventi senčeri foks”, rekao je Jensen, koji je takođe direktor Srpskog filmskog centra u Sidneju.

Zvezdan Nikolić je rekao da će film snimati tri režisera - Danilo Paškvan, Nenad Đurić iz Sarajeva i Ebi Rajt iz Čikaga, sa ekipama iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Australije i SAD. Premijera je zakazana za 31. oktobar u beogradskom Centru „Sava”.

Glavnu ulogu će igrati beogradski glumac Goran Milev, a Zvezdan Nikolić je rekao da je predviđeni Dučićev tumač Žarko Laušević „nažalost, stavio tačku na glumu”, iako je želeo da zaigra u filmu.

Scenario za ovu biografsku dramu napisao je književnik Milovan Vitezović, a muziku komponuje Nenad Milosavljević, vođa rok grupe „Galija”. (Beta)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2005, 20:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2004, 19:53
e baš šteta...
nadam se da će film biti dobar, jer nam treba jedan dobar film strane koprodukcije da se proguramo na svjetsku scenu pa da se vide i ovi drugi "manji", ali dobri filmovi, kojih je dosta u domaćoj kinoteci

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2005, 09:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2005, 18:41
licno smatram da ce fim biti los, ali nadam se da grijesim....

Horoskopski znak, pravi veseljak,
srecna zvjezda vodi mene, volim pjesmu, vino, zene!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]