banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 14:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2002, 09:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
DOBITNICI OSKARA

ACTOR -- LEADING
Denzel Washington
TRAINING DAY

ACTOR -- SUPPORTING
Jim Broadbent
IRIS

ACTRESS -- LEADING
Halle Berry
MONSTERS BALL

ACTRESS -- SUPPORTING
Jennifer Connelly
A BEAUTIFUL MIND

ANIMATED FEATURE FILM
SHREK
Aron Warner

ART DIRECTION
MOULIN ROUGE
Catherine Martin (Art Direction) and Brigitte Broch (Set Decoration)

CINEMATOGRAPHY
LORD OF THE RINGS
Andrew Lesnie

COSTUME DESIGN
MOULIN ROUGE
Catherine Martin and Angus Strathie

DIRECTING
A BEAUTIFUL MIND
Ron Howard

DOCUMENTARY FEATURE
MURDER ON A SUNDAY MORNING
Jean-Xavier de Lestrade
and Denis Poncet

DOCUMENTARY SHORT
THOTH
Sarah Kernochan and Lynn Appelle

FILM EDITING
BLACK HAWK DOWN
Pietro Scalia

FOREIGN LANGUAGE FILM
NO MAN'S LAND
Bosnia & Herzegovina
Directed by Danis Tanovic

MAKEUP
LORD OF THE RINGS
Peter Owen and
Richard Taylor

MUSIC (SCORE)
LORD OF THE RINGS
Howard Shore

MUSIC (SONG)
MONSTERS, INC.
"If I Didn't Have You"
Music and Lyric by Randy Newman

BEST PICTURE
A BEAUTIFUL MIND
Brian Grazer and Ron Howard

SHORT FILM -- ANIMATED
FOR THE BIRDS
Ralph Eggleston

SHORT FILM -- LIVE ACTION
THE ACCOUNTANT
Ray McKinnon and Lisa Blount

SOUND
BLACK HAWK DOWN
Michael Minkler, Myron Nettinga and Chris Munro

SOUND EDITING
PEARL HARBOR
George Watters II and Christopher Boyes

VISUAL EFFECTS
THE LORD OF THE RINGS
Jim Rygiel, Randall William Cook, Richard Taylor and Mark Stetson

WRITING (ADAPTED)
A BEAUTIFUL MIND
Written by Akiva Goldsman

WRITING (ORIGINAL)
GOSFORD PARK
Written by Julian Fellowes

Dakle Bosna je dobila oskara :smile:

Gospodar Prstenova je dobio samo 4 oskara

Black Hawk Down koji sad igra u Kozari je dobio 2 oskara. Ovaj film sam gledao nekidan i klasična je Američka propaganda ali je dobar.

<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: Vader dana 25.03.2002. 09:23 ]</font>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2002, 10:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 22 Jan 2002, 01:00
Iskreno receno, bila sam ubjedjena da ce Amelia pokupiti Oskara. Kad sam cula da je Nicija zemlja pobjednik, skocila sam iz fotelje, hahahaha

Bas super. I naravno, pobjednicki govor od Halle Berry je bio krasan, takve emocije, ne, stvarno me odusevila.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2002, 10:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Mislim da je OSKAR stvarno postao sarada nedostojna gledanja.
Propaganda na ovogodisnjem je bila vise nego vidna, i odgovara
pomodarskom ukusu Holivuda, ali i cele Amerike: tamnoputi ljudi
("afro-amerikanci") i 11 septembar.Red patetike red rodoljublja
i tek pomalo luckaste Woopi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2002, 21:58 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Steta za GP, ali ipak je za mene najbolji. Kazu da nije dovoljno "ozbiljan" da bi dobio oskara...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Apr 2002, 21:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2001, 01:00
Mislim da je Denzel zaista zasluzio Oskara,imao je do sada jako puno nominacija i svaki put mu je oskar sto bi se reklo promakao za dlaku...nebi bilo fer da tako dobar glumac zavrsi karijeru bez oskara, ne mislim da je to samo povezano sa sep. 11....jednostavno bilo je vrijeme

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2002, 07:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE>
Dana 21.04.2002. 22:38, Balkan Expres je napisao:
Mislim da je Denzel zaista zasluzio Oskara...
</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Pa već ima jedan, ovo mu je drugi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2002, 22:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

mislim na oskara za glavnu ulogu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2003, 09:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ovogodišnji dobitnici Oskara

ACTOR IN A LEADING ROLE
Adrien Brody
THE PIANIST

ACTOR IN A SUPPORTING ROLE
Chris Cooper
ADAPTATION

ACTRESS IN A LEADING ROLE
Nicole Kidman
THE HOURS

ACTRESS IN A SUPPORTING ROLE
Catherine Zeta-Jones
CHICAGO

ANIMATED FEATURE FILM
SPIRITED AWAY
Hayao Miyazaki

ART DIRECTION
CHICAGO
John Myhre (Art Direction); Gordon Sim (Set Decoration)

CINEMATOGRAPHY
ROAD TO PERDITION
Conrad L. Hall

COSTUME DESIGN
CHICAGO
Colleen Atwood

DIRECTING
THE PIANIST
Roman Polanski

DOCUMENTARY FEATURE
BOWLING FOR COLUMBINE
Michael Moore and Michael Donovan

DOCUMENTARY SHORT SUBJECT
TWIN TOWERS
Bill Guttentag and Robert David Port

FILM EDITING
CHICAGO
Martin Walsh

FOREIGN LANGUAGE FILM
NOWHERE IN AFRICA
Germany
Directed by Caroline Link

MAKEUP
FRIDA
John Jackson and Beatrice De Alba

MUSIC (SCORE)
FRIDA
Elliot Goldenthal

MUSIC (SONG)
8 MILE
'Lose Yourself'
Music by Eminem, Jeff Bass and Luis Resto; Lyric by Eminem

BEST PICTURE
CHICAGO
Martin Richards

SHORT FILM (ANIMATED)
THE CHUBBCHUBBS!
Eric Armstrong

SHORT FILM (LIVE ACTION)
THIS CHARMING MAN (DER ER EN YNDIG MAND)
Martin Strange-Hansen and Mie Andreasen

SOUND
CHICAGO
Michael Minkler, Dominick Tavella and David Lee

SOUND EDITING
THE LORD OF THE RINGS: THE TWO TOWERS
Ethan Van der Ryn and Michael Hopkins

VISUAL EFFECTS
THE LORD OF THE RINGS: THE TWO TOWERS
Jim Rygiel, Joe Letteri, Randall William Cook and Alex Funke

WRITING (ADAPTED SCREENPLAY)
THE PIANIST
Screenplay by Ronald Harwood

WRITING (ORIGINAL SCREENPLAY)
TALK TO HER
Written by Pedro Almodóvar

HONORARY AWARD
HONORARY AWARD
Peter O'Toole

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2003, 12:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2002, 21:17
A sta reci za dodjelu Oskara...show buisness...ponesto umjetnost.Nije da je nema,ali...
Ja sam navijala za "Fridu",u svakom pogledu,zatim za Adriena Bbrody-a.On je proglasavan kao autsajder,da nema sansi i ostalo...ali pokazalo se ono drugo-covjek je dobio tog Oskara i sasvim zasluzeno!
Uopste,kad ih ima,ja navijam za autsajdere,pa dzaba sve!Tako i u sportu...Jos kad pobijede,neocekivano,pkosno,hrabro!O,to volim!
ovaj komentator sinoc cita ko je sve nominovan za musku ulogu i lijepo kaze:"A.Brody-pa,mislim,on je autsajder u ovoj kategoriji..."ali nakon par sekundi isti taj Brody pobijedjuje!Na svoje i na zaprepastenje publike u Kodak teatru! :shocked!: Bravo za ulogu u "Pijanisti",trebalo je odigrati taj "nijemi pogled" i pacenicki izraz lica...
:morning: I jos,pamtice se ovaj "Oskar" po zvizduku,vecinom zvizduku i negodovanju super zvijezda u publici kada je na scenu izasao da primi nagradu reziser najboljeg dokumentarca.Covjek se svojski trudio da ocrni i Busha i administraciju i rat,ali niko iz publike nije ustao ad podrzi ovaj govor...ili nije imao hrabrosti.
:usa A bez Barbare Strejsend >nista! :evil:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2003, 15:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

delfinka je napisao:
I jos,pamtice se ovaj "Oskar" po zvizduku,vecinom zvizduku i negodovanju super zvijezda u publici kada je na scenu izasao da primi nagradu reziser najboljeg dokumentarca.Covjek se svojski trudio da ocrni i Busha i administraciju i rat,ali niko iz publike nije ustao ad podrzi ovaj govor...ili nije imao hrabrosti.
:usa A bez Barbare Strejsend >nista! :evil:

Podrzani su mnogi koji su propagirali peace ali mirno i na nivou jednog kulturnog dogadjaja, ono sto je uradio Michael Moore ne prilici jednom umjetniku, pogotovo ne na svecanosti kao sto je Oscar.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2003, 19:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Nažalost ne mogu da vidim to što je bilo jer mi se TV pokvario ali čuo sam da je Michael Moore bio fenomenalan.

Pronašao sam na forumu šta su drugi rekli

Michael Moore je sinoc dobio Oskara u kategoriji

DOCUMENTARY FEATURE
BOWLING FOR COLUMBINE
Michael Moore and Michael Donovan

Dok je primao oskara je rekao (kažu oni koji su gledali):

Živimo u zemlji koja je izabrala nelegalnog presjednika.Taj nelegalni presjednik je poveo nelegalni rat. SRAM TE BILO George Bush.
Većina sale je zviždala, čuo se tek poneki aplauz.

Moore, who invited his fellow nominees on stage with him, said: \"...Fictitious election results that elect a fictitious president... mean we have a man sending us to war for fictitious reasons - shame on you Mr Bush.\"

"The pope is against the war. Your time's up, mister Bush!"
"When the Pope and Dixie Chicks are against you - you know your time is up!"

Jedini je imao **** da kaže ono što je sigurno dosta ljudi u sali mislilo ali cvikaju za svoje karijere. Nije stao ni kad je većina počela da mu zviždi.

I neko je dodao

Citiraj:
jeste svaka mu čast... ali su ga opet ljudi izviždali...nisu mi čak ni dozvolili da dovrši govor...što me je malo začudilo....ok čuo se i poneki aplauz...ali su uglavnom bili ili šokirani ili su zviždali...

inače ja smatram da je oskar savršeno mesto za iznošenje ovakvih političkih stavova.... mislim, holivudski filmovi iznose svoje stavove i predstave o politici (ponekad mislim da im je to uveliko i svrha, ustvari prilično sam ubeđen u to...mi smo imali narodnjake da nam truju i zavaravaju um dok se ratuje, ameri imaju holivud)....zasto onda da se o tome ne govori i direktno na prijemu

...

holivud je leglo jevreja, što i znate, zato uopšte nisam iznenađena zviždanjem, sinoć su mi se defintivno zgadili

I ja kažem - svaka mu čast

Pored toga pronašao sam i pismo koje je Michael Moore poslao Bushu vezano za sve ovo oko rata.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2003, 21:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 23 Apr 2002, 01:00
Ovogodisnji Oskar me razocarao. Nije bilo onog tipicnog glamoura, sve je nekako bilo napeto, ukoceno. Prije par dana sam citala da je glumcima bilo zabranjeno da izjavljuju bilo sta vezano za situaciju oko rata u Iraku. Kad su nazvali EMINEMA i rekli mu da je nominovan i da u slucaju pobjede mora da se uzdrzi od politickih izjava, ovaj je rekao: fuck that, I'm not comming then. I stvarno nije dosao :D
Toliko o freedom of speach.
I jos nesto, po prvi put je dodjela trajala onoliko koliko je bilo i planirano; tacno do 11 PM.

Vrh

Tema posta: Moore
PostPoslato: 24 Mar 2003, 23:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Nisam (naravno) gledao dodjelu Oskara, samo reportažu sa Mooreovim govorom. Nadam se da se nisam prevario, ali mislim da sam vidio Martina Scorsesea kako nakon Mooreovog govora prvi ustaje i aplaudira. U svakom slučaju, Moore - svaka ti čast, legenda si, jest da nikad nisam čuo za tebe do sada, ali sad ima da pogledam sve tvoje filmove koje si snimio i koje budeš snimao u budućnosti!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2003, 11:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ni ja do sada nisam čuo za njega ali po onome što sma čuo o ovom dokumentarcu obavezno ga planiram gledati ako mi se ukaže prilika. Evo šta su neki rekli o dokumentarcu za koji je dobio oskara

Citiraj:
Michael Moore je dobio Oskara za najbolji dokumentarni film (Bowling for Columbine) koji je inace napadan sirom Amerike od desnicara svih vrsta.

jedna starija amerikanka preporucila mi je i opisala kao vrlo objektivnu ilustraciju americkog mentaliteta danas

ne treba zaboraviti da je u publici (koja je negodovala zbog njegovog govora) bilo mnogo likova koji su sasvim slicni carltonu hestonu kojeg je mur veoma dobro razotkrio u svom dokumentarcu

A pronašao sam i ovo

Redatelj Moore iskoristio Oscara da optuži Busha
ponedjeljak, 24.3.2003 11:31

AMERIČKI redatelj Michael Moore, nagrađen Oscarom za najbolji dokumentarni film, iskoristio je tu neočekivanu prigodu da osudi rat u Iraku, uzvikujući "Sram vas bilo, gospodine Bush", uz zvižduke dijela hollywoodske elite.

"Sram vas bilo, gospodine Bush!" Popevši se na pozornicu uz pljesak prisutnih u dvorani, koji su se digli na noge, redatelj koji je nagrađen za film "Bowling for Columbine", vrlo brzo je uobičajeni zahvalni govor dobitnika pretvorio u žestok napad na predsjednika Georgea W. Busha.

"Živimo u doba kad imamo izmišljene izborne rezultate", nastavio je Michael Moore, smjerajući na prijeporan izbor Georgea W. Busha koncem 2000. "Živimo u doba kad nas je jedan čovjek poslao u rat zbog izmišljenih razloga".

"Protivimo se tom ratu, gospodine Bush. Sram vas bilo, gospodine Bush, sram vas bilo! Papa je protiv vas, svršeno je s vama", zaključio je američki redatelj, glasovit po svojim protuglobalizacijskim stajalištima, uz zvižduke dijela publike u kazalištu Kodak.

Tek što je sišao s pozornice, Michael Moore je svoj "napad" na, kako sam kaže, "uljeza" u Bijeloj kući obrazložio pred novinarima. "Amerikanac sam i ne odričem se svoje nacionalnosti čim uđem na vrata Kodak Theatra", rekao je redatelj. "U ovoj zemlji je divno što možete reći što mislite".

"Mahati prijetnjom da će Sadam Husein večeras ubiti mene ili vas je izmišljotina. Istina je da oni (Iračani) raspolažu drugim po veličini zalihama nafte na svijetu", upozorio je Michael Moore.

Osim žestokog napada na Busha, redatelj je izrazio zadovoljstvo što se Hollywood "dignuo i pljeskao" njegovu filmu "koji govori o tome kako se nama manipulira pomoću straha koji Bijela kuća i velike kompanije koriste kako bi izgradile kulturu nasilja, kako u SAD-u, tako i vani".

Uobičajeno provokativan, Michael Moore je zapažen još u veljači, na svečanosti dodjele francuskih filmskih nagrada Cesar, gdje je nagrađen za najbolji strani film. Tada je zahvalio Francuskoj što se protivi primjeni sile u iračkoj krizi.

"Je li vam netko saveznik i prijatelj najbolje ćete saznati po tome što vam taj saveznik ili prijatelj kaže kada pogriješite. Hvala vam što ste nam pokazali put", rekao je uz pljesak.

Film "Bowling for Columbine" koji osuđuje kulturu oružja u SAD-u, dobio je i nagradu na 55. festivalu u Cannesu.

Suze, cvijeće, mirovne značke, ali i otvorene osude rata u Iraku koji su se mogli vidjeti i čuti na ovogodišnjoj, 75. dodjeli američke filmske nagrade Oscar u nedjelju na ponedjeljak dokaz su da taj najveći show u Hollywoodu nije zaboravio na pravu dramu koja se odvija na drugom kraju svijeta.

Glumci poput Colina Farrela, Salme Hayek i Julianne Moore u znak prosvjeda protiv rata na odjeći su nosili mirovne značke ili golubice mira, no svoja su mišljenja uglavnom zadržali za sebe.

Neki od najotvorenijih proturatnih aktivista, uključujući Barbaru Streisand, Susan Sarandon i Richarda Gerea na sveopće su se iznenađenje strogo pridržavali službenog protokola.

Za razliku od njih, Adrien Brody, iako presretan što je dobio nagradu za najboljeg glumca za svoju ulogu u drami o holokaustu "Pijanist", otvoreno je kazao da je tužan zbog rata u Iraku.

"Zahvaljujući iskustvu iz ovoga filma postao sam svjestan tuge i dehumaniziranja ljudi u vrijeme rata i njegovih posljedica. Bilo da vjerujete u Boga ili Alaha, neka vas On čuva i molimo za mirno i brzo rješenje" krize, rekao je Brody.

Predsjednik američke Akademije filmskih znanosti i umjetnosti Frank Pierson rekao je: "Svim našim sugrađanima preko mora, Bog vam pomogao i vratite se brzo kući. Svim Iračanima kažem pak neka nam brzo dođe mir i živjeli bez rata".

Chris Cooper, najbolji sporedni glumac u filmu "Adaptacija", suznih je očiju poručio: "U svjetlu svih muka na ovome svijetu, želim nam svima mir".

Španjolski redatelj Pedro Almodovar, dobitnik Oscara za najbolji scenarij za film "Pričaj s njom", svoju je nagradu posvetio "svim ljudima kojim dižu glas za mir, poštivanje ljudskih prava, demokracije i međunarodnog prava".

Nicole Kidman, dobitnica Oscara za najbolju glumicu u filmu "Sati", ponudila je odgovor na pitanje koje je ovog tjedna mučilo sve filmske zvijezde i kritičare.

"Zašto doći na dodjelu Oscara kada je svijet u takvom previranju? Zato jer je umjetnost važna i zato jer vjerujete u ono što radite i tome želite odati počast i to je tradicija koja se mora njegovati", rekla je ona.

Posljednju riječ izrekao je voditelj Steve Martin, koji se tijekom troiposatne svečanosti, prenošene i američkim vojnicima u Zaljevu, uglavnom ograničio na viceve iz hollywoodskih krugova.

"Muškarcima i ženama preko mora - mislimo na vas. Zašto? Nadamo se da ste uživali u showu. Bio je za vas", rekao je Martin u skladu s najpoznatijom izrekom Hollywooda - "Show must go on".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2003, 17:52 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2002, 18:20
Uopste nisam vidio po cemu je dodjela bila manje glamurozna od prethodnih osim sto nije bilo obozavaoca koji se dernjaju i traze autogram.
Nagade su za razliku od prosle godine ,dodjeljene onima koji i zasluzuju s tim da je akademija balansirala izmedju pravih vrijednosti i inata prema Americi uopste (citaj Roman Polanski).Najzanimljiviji dijelovi dodjele meni su bili uvod Stiv Martina cije opaske nisu nikoga stedile a najmanje Dzek Niklsona,vec pomenut,sjajan govor Mura(sve zvjezde su nosile kao neke golubove a kada je on govorio,pocele su za ga bojkutuju zvizdanjem-licemjeri).Dobar komentar dao je voditelj:upravo sam vidio kako Mura ubacuju u gepek crnog auta!Zatim proglasenje najboljeg glumca-kako se covjek obradovao.Drago mi je sto je dobio nagradu vise zbog cinjenice da glasaci ne prate prognoze vec rad.Inace imao je jedan od rijetkih spontanih,govora iz duse.Svaka cast.Nikol Kidman-vjerovatno zasluzeno ali da li ste vidjeli i culi onaj namontirani govor i plac?!!!!Bez veze kada znas da ces dobiti pa se ne mozes ni obradovati vec tjerati sebe da places a ne mozes.Ne kazem da treba svaka glumica cmizdriti ali malo veselja Adriena Brodyja i Kris Kupera je stvarno mogla pokazati.Moj favorit je bila Dajana Lejn .
Jos jedno iznenadjenje:najbolja pjesma-lose yourself!!!!!!Pjesma je ok ali da Akademija glasa za nju to je rijetko ko mogao da ocekuje pored rodoljubne pjesme U2,ali meni je to ok jer ne mora svaki put da to bude srceparajuca balada ili veselica iz Diznijevog crtica.Samo jos da se doticni pojavio ali on kao bojkotuje Oscar ne zbog rata ves zabog Holivuda (inace zivi na Beverli Hilsu),tako da je Oscara primio tip koji je
dosao u sakou ispod koga je dres!?Komentar je suvisan cak i za osobu koja stvarno voli hip-hop.
Za pohvalu je bila i retrospektiva glumica i glumaca koji su dobili nagrade prije svake nominacije.
Drago mi je zbog Cikaga jer je film stvrno dobar.
Sve u svemu nije lose ako nista drugo onda zbog Stiv Martina koji je ponavljam bio fenomenalan.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2003, 11:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2002, 21:17
Moram se malo osvrnuti na Nicole Kidman.Zapravo na,dodjelu Oskara glavnoj zenskoj ulozi.
Nicole je sjajno odglumila lik Virdzinije Vulf.To je evidentno.Ali mislim da sam Oskar koji je njoj pripao,nekako,ostavio po strani Julian Mur,koja je isto toliko zasluzna za uspjeh filma "The hours"kao i ova prva.A tu je jos i sjajna Meril Strip,koja doduse nije nominovana za ovu ulogu,ali i ona je bila sjajna.Dakle,sve 3 su zajedno ponijele i iznijele film na svojim ledjima,bez trunke ofiranja i patetike.
Zato je na neki nacin ucinjena nepravda,(ako bi se to moglo tako nazvati)prema samoj Murovoj.Pa i Stripovoj.
Da li je Kidmanova bila u prednosti sto je imala vjestacki nos?Izgleda da joj je taj nos puno pomogao.
Sta bi bilo da je Stripova bila,recimo, osisana na keca s mindjusom u nosu, :changes: u onoj svojoj prici,koja ide paralelno s ove dvije?Sigurno bi je nominovali,a pitanje da li bi je onda nominovali za "Adaptation."
Tu bi im ostala u blijedom sjecanju u slucaju "keca i mindjuse."
Zato sam ja nekako navijala za Selmu Hajek,i Dajan Lejn.
Dajan Lejn je vaskrsnula napravi nacin,a Selma je pokazala da zna da glumi.I da izabere pravi projekat za produciranje.
Uopse, navijala sam za "Fridu" jer sam slaba na price o velikim umjetnicima ili genijima s tragicnom sudbinom...
A Eminem? :o Cudno.Ali i bilo mi je nesto drago.Svi su mislili(pa i oni sami)da ce U2 dobiti tog Oskara,ali...
Clanovi akademije opet pocinju da budu "politicki korektni" pa pocinju da cijene i druge vrste muzike.Mozda slijedece godine dobije Oskara neko kao,npr. "Underworld."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2003, 13:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

delfinka je napisao:
Da li je Kidmanova bila u prednosti sto je imala vjestacki nos?

Mnogi kažu da je dobila zato jer nije dobila prošle godine kad je valjda zaslužila.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2003, 17:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Jan 2003, 12:54
ma morala je dobiti.mada bi bilo bolje da je dobila za moulin rouge
ali samo za zbosnu NICOLE KIDMAN JE DOBILA OSKARA
a za onu dosadu od C.Z. Jones,ona ako ga je zasluzila...........i ja sam

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2003, 17:36 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2002, 18:20
Vader je napisao:
Mnogi kažu da je dobila zato jer nije dobila prošle godine kad je valjda zaslužila.

Po meni je ona apsolutno zasluzila prosle godine Oscar ali za THE OTHERS(Duhovi u nama).Sjajna uloga.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2003, 16:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2003, 21:02
mislim da je oskar odavno prestao biti mejrilo vrijednosti nekog filma ako je to uopste ikada i bio.akademija je toliko opterecena zeljom da bude fer i da ne unosi politiku u odluke da na kraju samo to i cini(sjetite se samo proslogodisnjih "crnih" oskara -ok ljudi su ih zasluzili ali ipak...)
slazem se sto je neko spomenuo licemjerje ucesnika-svi su u fazonu "give peace a chance" a kad covjek kaze svoje misljenje oni ga izvizde. :evil:
ok je bio jedino will smith koji je koliko sam cula odbio da se pojavi zbog rata.takodje me isfurava uporno ignorisanje" gospodara prstenova"koji je po mom misljenju vise od specijalnih efekata...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]