banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 04:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: filmovi na DVD-u
PostPoslato: 27 Nov 2004, 18:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Neka nam ovo bude tema povećena filmovima na DVD-u, o divixima se ionako puno priča.

Da li imate običaj nabaviti DVD film za svoju filmsku kolekciju ili se bazirate isključivo na divixe?
Da li po vama DVD po svojim kvalitetima opravdava kupovinu/nabavku umjesto divixa?
Šta vam se sviđa kod DVD filmova?
Koji program koristite za puštanje DVD filmova?
Na kojim sve mjestima se u Banjaluci mogu nabaviti DVD filmovi i po kojim cijenama, i DVD kopije i originali?
Koliko na zapadu inače košta DVD film? Da li im cijena dosta zavisi od toga koliko je film nov, koji je spektar cijena?

Za one koji ne znaju po nekim kioscima se trenutno u Banjaluci prodaju DVD filmovi za 8 KM, koliko sam shvatio radi se o originalima. Ne sjećam se koje sve filmove imaju, neki su:

Chicago
Niske strasti
Apokalipsa danas
Život je lijep
Pretparačke priče (Pulp fiction)
Kill Bill vol. 1
Ubica mekog srca
Rane

U Mediamarketu imaju DVD filmove (njih ne mnogo) za 9 KM.

Ja koristim program (dobio uz računar) Power DVD 5, sviđa mi se ali nisam našao korisnu opciju da mogu vidjeti koliko je ostalo do kraja filma, da recimo kliknem na "proteklo vrijeme" i on prikaže "preostalo vrijeme".

Kod DVD-a mi se pored bolje slike mnogo sviđa mogućnost skakanja sa jedne na drugu scenu, to je veoma zgodno, a ne da moram "ručno" gađati na onom klizaču. Onda mnogo bolje radi ubrzavanje naprijed, nazad, što mi kod divixa ne radi kako treba pa da bih vratio film za par sekundi jer sam nešto propustio ako vraćam preko klizača vrati za dve minute, a preko "jump to time" nije pretjerano zgodno, i sve to radi dosta trzavije dok na DVD-u radi glatko. Zgodno je kod DVD-a i ostavljanje bookmarka na pojedinim dijelovima filma (jedino nisam skontao kako se ti bookmarci brišu), mogućnost da ako se film prethodno nije odgledao do kraja pri sledećem startanju nastavio tačno tamo gdje je stao. A tu su i dodatni sadržaji na DVD-u koji mogu biti dosta zanimljivi.

Zna li neko gdje ima kupiti DVD-ove sva tri dijela "Gospodara prstenova", sa našim titlom, i koje su cijene?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2004, 19:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
Nemam bas previshe iskustva sa DVDovima medjutim ovdje u CH, DVDovi su oko 35-40CHF = 42-48KM tako da mi u toj cijeni od 8-9KM smrdi "originalnost"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2004, 20:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
misk0 je napisao:
Nemam bas previshe iskustva sa DVDovima medjutim ovdje u CH, DVDovi su oko 35-40CHF = 42-48KM tako da mi u toj cijeni od 8-9KM smrdi "originalnost"

Zar sumnjas u "originalnost"... c-c-c... kako CH promeni coveka... pa znas onaj sistem... ORIGINAL MAJKE MI... u stilu...
Q: A sto vam je ovaj omot ovako bled...?
A: Pa znas, tamo u holivudu im je nestalo boje bas pred kraj stampanja te serije koju ja prodajem
Q: A zasto ima ajvara na disku?
A: Ma neeeeee... nije to ajvar, to je najnoviji sistem hologramske zastite i zastite protiv kopiranja... (u sebi ... i ucitavanja)
Q: A zasto kutija nije od DVDa nego obicna?
A: Pa ti stvarno ne pratis trendove! To je sad modni hit! A i manje prostora zauzima (u duplom podu mod kadetta)

... nakon par sati...

Q: Ovaj disk nece da se ucita!?!?
A: Mora da tvoj DVD plejer nema MFG-CF4 kolo spojeno preko ER/4VG5 kontrolera sa L54m11 zavojnicom na biklonkeru za gemanzovanje shpelvrcni da ne shushnjaju vimbroni...

Eto, takvi su ti originali... pojma nemas !!!
:D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2004, 13:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Ti falsh DVD-ovi i mogu donekle proci .. ali ovo sto se sad radi .. lafo DVD je a na njemu film koji ne planira u kina doci ni za mjesec dana .. snimak -1 bod .. ma daj .. po meni je gledanje takvog filma cisto pacenje !

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2004, 14:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
Oko 50KM koštaju originali u ZG..tačnije 48KM ako uzimaš veću količinu..
Imam dva DVD filma trenutno u kućnoj kolekciji(ako se to može nazvati kolekcijom uopšte)
DVD-ove podižem i gledam..zato što nemam baš volje čekati ih u kino da dodju, stariji filmovi na DVD-u su sasvim solidni ne vidim čemu tolika "frka" oko kvaliteta snimka, svakako ako neko želi da odgleda film kojem se još ni ne nazire dolazak u kino..glupo je da očekuje dobar snimak.

Vader u Metrou je bilo nešto DVD izdanja..ali nisu čemu, mislim mali izbor, a moguće da je bilo više filmova pa su razgrabljeni, cijena je mislim 15KM.
btw. i ja sam tražila Gospodara 1,2 i 3..i nisam našla. :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2004, 15:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2002, 18:50
Mozda je kod nas jos uvijek bolje gledati divx, sto se tice kvaliteta nije mnogo slabiji od dvd jer svi divx snimci su skoro ripovani sa dvd-a tako da se tu gubi samo na zvuku ali ne nesto znacajno, ja do sada nisam nesto dizao dvd-ove osima ako neki film nece izlaziti na divx.
I sto se tice pravljenja kucne kolekcije mnogo je lakse i jeftinije pravljenje sa divx filmovima.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2004, 16:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ako se narezuje (kopira) DVD sa originala onda bi sve valjda trebalo biti kao na originalu. Kako se onda dobijaju ti loši DVD filmovi? Šta to oni stavljaju na DVD?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2004, 16:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Iako je tema DVD, ode u DVD vs. DivX.

Za one koji imaju brzi internet ovo pitanje je suvisno.
Na DC++ skinem neki DivX film za par sati (pogotovo ako imam srece da taj sto ima film zivi u SWE i ima BBB vezu pa mu je mojih 110 kb downloada nista ;) ).
Cijena je ta koja diktira.
Ovdje su cini mi se DVD oko 20 do 25 €.
22 € platim 100 komada TDK CeDeJeVa.

Saberi, oduzmi...

DivX.
Pogotovo za nase filmove...

a ovi sto preskacu scene na DVd, to su oni sto imaju omiljene glumice u "vrucim" filmovima :angel:

J'ai dit, Aicha, prends, tout est pour toi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2004, 16:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Citiraj:
a ovi sto preskacu scene na DVd, to su oni sto imaju omiljene glumice u "vrucim" filmovima #angel

E bas nek' si im rekao... :D :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2004, 18:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2003, 09:31
U Zagrebu sam kupovala 2DVDa čini mi se po cijeni 200 kuna.
Samo, oni u DVD klubovima imaju gotivnu opciju.
Nabave za iznajmljivanje recimo 8 DVD-jova :D kad je film noviji i tek izašao iz kina. Kasnije, raja više ne iznajmljuje filmove u tolikoj mjeri, pa im je dovoljno recimo 4 DVD-a, a ostala 4 prodaju po cijeni od oko 60 kuna (čini mi se) :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2004, 21:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Vader je napisao:
Ako se narezuje (kopira) DVD sa originala onda bi sve valjda trebalo biti kao na originalu. Kako se onda dobijaju ti loši DVD filmovi? Šta to oni stavljaju na DVD?

Da, kad bi se kopiralo sa originalnih DVD-ova, onda bi kopija bila ista kao original. Problem je u tome sto "oni" kino-snimak narezu na DVD umjesto na CD, pa ga onda prodaju/iznajmljuju/uvaljuju pod forom wow DVD.

Kontas, isti bi bio kvalitet i na CD-u i na DVD-u, ali se kao na DVD raja pali.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2004, 22:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Nije mi jasna isplativost uvaljivanja kino-snimaka kao DVD jer raja će vidjeti da dotična osoba/prodavac to radi i neće više kupovati kod njega. Kod divx-a bi lošiji snimak mogao proći ali zna se šta se očekuje od DVD-a.

Ima li kod nas kupiti praznih DVD medija od 8 GB?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2004, 11:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2002, 18:50
Cisto sumnjam ali ako i ima onda bi trebalo da bude u jednoj prodavnici u novom zanatskom, neznam tacno gdje je ali znam da prodaju samo prazne cd-ove i dvd-ove......
Ta prodavnica bi trebala da bude negdje kod pizzete..... pa ako koga zanima neka malo prosvrlja tuda....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2004, 14:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ovo za 8-9 maraka su kineski "originali"

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2004, 15:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ako je u pitanju DVD kopija a da je napravljena "1 na 1" kopiranjem sa originalnog DVD-a onda to nije strašno kad je u pitanju kvalitet, dodatni sadržaj i drugo.

Problem je ako se kao DVD prodaje lošiji kvalitet od DVD kvaliteta.

I ako ja sad kupujem DVD za koji znam da je nekakva kopija kako da znam da je to kopija sa originala ili nešto divlje i sa slabijim kvalitetom?

Neko reče, ne znam da li je tačno, da u Euromediji prodaju originale za 33 KM.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2004, 14:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ovo su mi rekli na drugom forumu kad sam pitao za DVD izdanja "Gospodara Prstenova"

Citiraj:
Gospodar Prstenova, sva tri filma, mogu se naci u tri varijante:

> standardna, bioskopska, sa dosta dodataka - trejleri itd. na 2 DVD-ja. Cijena zavisi od radnje, ovdje u CG su malo skuplji nego u Srbiji, pa ne bih znao da kazem koliko kosta.

> Extended Edition na 4 DVD-ja - duza verzija filma, sa novim scenama, dakle verzije su duze od 1/2 do 1h od standardnih. Film je na 2 DVD-ja, a ostala dva su dodaci - intervjui, snimci sa snimanja, komentari, dokumentarci... nista od ovoga nema na standardnom DVD-ju, a nista sa njega nema na EE DVD-ju. EE DVD obicno kosta oko 35€ u radnjama kad izadje, ali danas ako imas srece, mozes pronaci FOTR i TTT za oko 20-25€. Ja sam FOTR platio 35, a TTT 28€.

> Extended Collector's Edition - isto pakovanje sa EE DVD-jem dodje upakovano u veliku kutiju, u kojoj se nalazi najmanje jos jedna od statua u izradi WETA Workshop: FOTR - Argonath, TTT- Gollum, ROTK - Minas Tirith. Statua nema u slobodnoj prodaji. Uz to, u pakovanju se mogu naci, zavisno od trzista, jos dodataka: vauceri za popust pri kupovini LOTR stvarcica, karte za filmove, i - najvaznije: dodatni DVD-ji, kao sto rekoh u gornjem postu. Kod nas u CG ovo izdanje je kostalo oko 80€, ali do skora, a mozda i sad, se mogao naci recimo FOTR za 50€.

Sva izdanja su za domace trziste - cak i EE DVD-ji i Collector's Edition. Dakle, sve je prevedeno, CAK i vecina dokumentaraca i dodataka na svim EE DVD-jima.

Na trzistu imas i originale i piratske kopije - DivX, DVD, sta god hoces.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Dec 2004, 12:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Evo nekih komentara sa drugog foruma na relaciji DVD-Divx, posebno sa osvrtom na filmove "Gospodar Prstenova"

Citiraj:
Slazem se da je za potpun dozivljaj u home verziji potreban DVD (sa PC-a na TV ili sa DVD standalone plejera, svejedno) koji je vezan bar na muzicku liniju (zbog stereo efekta) ako nemate mogucnost za 5.1 zvucnike. Moze se (jeftino) nabaviti FOTR i TTT na 2 rezana DVD-a, od 4,7 GB (format DVD5) jer kada se sa originalnog od 8,5 GB (DVD9) izbace "viskovi" jezika i titlova, tj. kada se ostavi samo engleski jezik i srpski titl, stane na DVD5 bez kompresije. A dok izadje 3. deo, pojavice se i DVD9 prazni diskovi, rezaci vec postoje i za njih, pa ce se (iz svega gore navedenog sledi zakljucak) moci spakovati "suva" (bez jezika i titlova) ExtendedEdition verzija na 1 disk. Znaci, mozemo ocekivati (u piratskom izdanju normalno) da ce se ubrzo posle pojave EE verzije ROTK-a, pojaviti komplet od 3 DVD diska, na kome ce biti sve tri EE verzije filmova po jako pristupacnim cenama, bez ikakvog gubitka kvaliteta. E sad, ko voli i ima, kupice original (ja kupovao i FOTR i TTT ali verzije od 2000 din, znaci 4 diska ali bez kutije i figurice, samo ono lepo pakovanje diskova i booklet (koji je, sramota, za FOTR stampan na srpskom, a za TTT na engleskom)) i cekam treci, a ko voli, a nema, kupice za 1500 din (PRETPOSTAVLJAM CENU) tri diska sa tri produzene verzije tri filma koji zaokruzuju jednu celinu. A za 2006 god Jecki je najavio "prosireniju" verziju od ove tri zbirne, u zavisnosti od napretka tehnologije, tj. da ne bude moralo npr da bude na 10 diskova. Ah, da sta jos zauzima OGROMAN prostor na diskovima? ZVUK. Na FOTREE imamo 5.1 ATS, na TTTEE imamo 5.1ATS i 5.1DTS koji zauzima preko 700 MB, a to je 1 CD. A za treci sam procitao da ce imati 5.1 ATS i 6.1 DTS (da, slovima: sest + jedan), dodat je zadnji centralni zvucnik. E sad razumete zasto moze da stane na DVD5 a da se ne kompresuje, jer i kada izbacite i te suvisne zvukove, dobijete ogroman prostor. A verujte, STRASNO mali procenat ljudi ima DVD plejere sa DTS dekoderom, tj. ima ih ali, ... da ne duzim vise, jedan od mojih plejera ima DTS, ali mi treba i pojacalo iste marke, koje ce biti povezano sa posebnim kablom, pa zvucnici a sve to mnogo kosta, a sasvim solidno zavrsava posao i klasican kucni bioskop od 100 do 200 evra sa 5.1 ATS obicnim analognim surroundom. Nadam se da vas nisam mnogo udavio?

Citiraj:
Inace, siguran sam da rezani DVD polako ali sigurno potiskuju DivX, i uopste ne razumem cemu tolika frka i jagma "sveznalica" koji insistiraju na DVD plejeru koji cita DivX, i plate ga 110-120 evra, kada vec sada na DVD-u (rezanom) mozes naci hit-filmove za 250 do 350 din (zavisno od "pakovanja i opreme" (tj. CD kutij abez stampe ili velika DVD kutija sa fullkolor stampom)) a DivX ovi 100 d0 150 dinara, ako je duzi film mora 2 CD-a, ili ako je na 1 CD izgleda, blago receno UZASNO, pa ti 2. CD naplate jos 60 do 90 dina (brate, samo za materijal, nemam tu zaradu) a i sam dozivljaj gledanja (dobrog) filma vredi tih 100 do 200 din vise.

Citiraj:
Ja sam pricao o onima koji vole, a nemaju, tj. ne mogu sebi da priuste originale. I ja bih voleo da imam kucni bioskop sa LCD TV-om dijagonale 1.5 metara sa zvucnicima i vuferom koji tresu soliter, ali ne mogu to sebi priustiti jer kosta i do 5000 evra, zato imam obican TV sa 28 inca dijagonalom i kucnim bioskopom 5.1 vrednim 200 evra, pa.... kapiras? Do sada sam odgledao preko 400 filmova sa originalnih DVD-a (rentiranih u klubu) i ako mi zelis verovati, dodatne materijale i komentare sam pogledao mozda na 5 filmova. Sve zavisi od ukusa, potreba i mogucnosti. A kad sam rekao "sveznalice", prevashodno sam mislio na ljude koji ne znaju razliku kao prvo izmedju CD-a i DVD-a kao medijuma, kojima treba nacrtati da 6.5 CD moze stati na 1 DVD, kao npr. VHS kasete od 60 min, 180 min. i 240 min, pa ako to ukapiraju, onda mu objasnjavas razliku izmedju DVD i DivX filma, stereo i surround zvuka itd. A insistiraju na plejerima koji citaju DivX, jer im je rekao komsija automehanicar cija zena frizerka cula u samoposluzi da je DivX "bolji" od DVD-a, a kada pitas zasto i po cemu bolji, slezu ramenima... da li se sada bolje razumemo? Nadam se da nikoga nisam uvredio. (70 posto ljudi koji su kupili te plejere ima problema sa njima, bar prema mojim saznanjima, a znam ih veliki broj) A znate li da sam sa prijateljem otisao kod coveka, kome je trebao nesto raditi na PC-u, otisao da mu pravim drustvo. Kad tamo: tip ima SAMSUNG WIDESCREEN TV sa surround zvucnicima, al ne videsmo DVD plejer. PC mu je povezan na TV preko SCART-a. Na PCu nema DVD-ROM-a. Samo CD? Kako gledas DVD filmove? -A sta va, je to DVD? -Gledas filmove? -Da. Nabavlja mi komsija na CD-u, gledam preko TV-a. Onda tu nastaje pricanje i objasnjavanje. Pa koliko kosta DVD? -Za PC 30-ak evra, a za plejer 80 pa navise. Ujeeeee. Narucio. A uvek se pitao zasto mu ne rade zadnji zvucnici a tolike pare dao... Verujete li u ovo, i znate li za slicne slucajeve? Da nisam video rodjenim ocima, ne bih ni ja verovao.

Vrh

Tema posta: dvd za 8 km
PostPoslato: 29 Dec 2004, 03:00 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Dec 2004, 02:40
Evo ja kupio jedan za 7.5 km probe radi, i kad ono stvarno original. Inace film je Bande New York-a i dolazi na dvoslojnom disku sve sa komentarima i dokumentarcem kako je sniman. Slika je perfektna.
Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Dec 2004, 23:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Da, ti po gradu po kioscima za 8 KM su izgleda stvarno originali, i ovaj što sam ja kupio je na mediju od 8 GB, sa dosta dobrom slikom.

Ne znam koji su filmovi stizali u zadnje vrijeme, znam da je stigla Dogma prije par sedmica.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jan 2005, 23:17 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Maj 2002, 01:00
Jedino mjesto u banjaluci gdje mozete kupiti orginalne DVD filmove je DVD KUB ESPRO koji se nalazi u ulici Nikole Pasica 38a (pentangon zgrada).

Da napomenem da na lageru imamo komplet ponudu Warner Brothers-a (HBO, New Line) i Buena Vista-e (Disney,Tuchstone, Miramax)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]