U novom filmu Brace Coen Tom Hanks je kriminalac s opakim planom za pljačku kockarnice, a probleme mu stvara staričica koja nije tako bezopasna kao što se čini.
Prof. dr Goldthwait Higginson Dorr (Tom Hanks), je čovjeka koji se oblaci pristojno, govori učeno i usput je kriminalac. Iznajmljuje sobu u kući gospode Munson (Irma P. Hall) kojoj lijepo objašnjava da su on i njegovi prijatelji muzičari koji bi željeli njezin podrum iskoristiti za vježbanje.
Stvarni plan je da se ispod kuće prokopa tunel kojim će doći do sefa obližnjeg casina kako bi ga, naravno, mogli opljačkati. Putem oglasa doktor okuplja ekipu lopova: stručnjake za oružje Gartha Pancakea (J.K. Simmons) i Generala (Tzi Ma), Lumpa (Ryan Hurst) koji je grdosija za podizanje teških predmeta i McSama (Marlon Wayans), insajdera koji u casinu radi kao domar.
Gda. Munson je draga, pristojna, pobožna ženica, a počesto razgovara s portretom pokojnog supruga koji visi iznad kamina. Ona ne shvata šta se u potpunosti dešava u njenom podrumu, ali jako dobro zna što je dobro, a što nije i što se smije, a što ne smije. U njenoj kući nema pušenja, prostačenja, ni krađe što svima vrlo jasno daje do znanja. Na veliku žalost doktora i njegove ekipe, ova nevina starica uveliko ometa njihove planove. Zato je se treba riješiti.
Film mi se dopao, a jedan od najsmijesnijih dijelova mi je i sam kraj; kad macka nosi prst i baci ga na tanker, tako da bi uklonila sve dokaze!