banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 15:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Sta je cudo?
PostPoslato: 01 Okt 2004, 17:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2004, 12:13
Ako je ono cudo onda je bolje iskoristiti stari naziv za to-dosada.Uz duzno postovanje prema nasem najpoznatijem reditelju,mislim da je ovo jedan od promasaja.Naime Emirovi prvi filmovi koji su se uglavnom bavili realizmom,su pokazali da se Kusturica (cini mi se) bolje snalazi u tom zanru.Kao da je opravdanje za sve propuste u zadnjim filmovima.to sto zanrovski autor ima slobodu vecu nego u realizmu.Scenario u osnovi nije los mada mislim da je nacin na koji je isprican(ponovo se osvrcem na zanr)los.Nedostatak emotivnog naboja filma,u nekim trenutcima nepotrebno haoticno,sa vrlo malo replika za razliku od muzike i losa gluma pojedinaca(Stibora)vjerovatno je uticala da ovaj film ne ostavi na mene nikakav utisak.Ne znam kvalitet tona je los ili je do proekcije.Iskreno mi je zao nadao sam se dosta boljem izdanju.Film ima svoje kvalitete,ali i velike propuste koje neko kao Kusta ne bi trebao da dozvoli,ili je dosao do love pa mu se moze.Svako ima svoj prolup :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Okt 2004, 20:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2003, 22:48
prvih sat vremena, dok ne pocne rat, je sjajno, pogotovo scena fudbalske utakmice. nakon toga, sva ona silna histerija postaje mnogo dosadna. ovo je istovremeno kusturicin najhistericniji i najdosadniji film. kad se pogleda kao cjelina, onih prvi sat vremena je samo obecavajuci uvod. onda se desi ogromna glupost na kojoj je zasnovan ostatak filma. zasto se djevojka zaljubila u stimca i zasto on u nju? to sam se pitao cijelih onih sat i po koliko su oni zajedno, gdje se kao vole i ne mogu jedno bez drugog. vrlo glupo. meni ne smeta 'poetski realizam', zapravo, kusturicini najdrazi filmovi su mi 'dom za vjesanje' i 'arizona dream'. ali ovo jeste njegov najslabiji film. kad smo kod domacih filmova, ono za cim najvise zudim su 'poljupci' sase radojvica. to ce valjda biti mnogo bolji film od ovog skupog ubjedjivanja da je zivot cudo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2004, 15:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2003, 15:05
Nataša Šolak i onaj čiča su jedini svjetli momenti.Čudi me,posebno,ponižavajuće nizak nivo humora.Geg radi gega,fazon radi fazona...Još samo da su se počeli udarati nogom u dupe i padati pa da se siti ismijemo :(
A jedva sam čekao da ga pogledam... :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2004, 16:59 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Sep 2003, 01:57
Totalno sam razocaran filmom. Steta...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2004, 15:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2003, 15:05
Za 13 dana 4 komentara :roll:
To bi trebalo nešto da znači.... :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2004, 15:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
ja zapoce temu nisam vidio......

ne znam zasto tolika kritika...... mislim da malo pretjerujete...sta ste ocekivali vi.....MGM pictures ???.....kao svi ste neki filmski kriticari a ??

mislim da puno ni ne odstupa od prijasnjih filmova....malo ima nekog neukusnog humora al' .........Boze moj.....sve je sa svrho i izironiziano....
ne slazem se sa vama bi u kome slucaju.....

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]