banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 22:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 466, 467, 468, 469, 470, 471, 472 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Maj 2012, 21:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Au revoir les enfants AKA Goodbye, Children [1987] by Louis Malle

IMDB

Slika

Jedan od najboljih, ako ne i najbolji Malleov film. Jednim dijelom i autobiografska priča, vjerno oslikava Francusku u tom ratnom periodu. Brutalan prekid djetinjstva i na surov način ulazak u svijet odraslih. Film je dobio i zlatnog lava u Veneciji na filmskom festivalu. Zaista dobar film, 9/10

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2012, 21:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Dobar je Chronicle, reklo bi se i originalan - autenticna amosfera, dobra montaza...nije puno pametan al' zanimljiv/zabavan jeste. Mogao bi i neki nastavak da se snimi...al' samo pod uslovom da tvorci scenarija vrijedno rade a ne da 'vataju na staru slavu. U filmu mi je smetala samo glupost americkih klinaca, al s druge strane, jesu li ili nisu ono sto jesu :)

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2012, 23:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
Ma Chronicle je potpuno van kanona superherojskog filma i, što se mene tiče, SF godine. Jes da nema mnogo potencijala za nastavak, al' po onome što smo vidjeli na kraju, moguće je da dobijemo čistokrvni superherojski film.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2012, 02:31 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Get the Gringo il How I Spent My Summer Vacation - ne sjecam se kad sam zadnji put pogledao odlican film od Mel Gibsona..jednostavno sam zaboravio gluposti koje je napravio u zadnje vrijeme, njegov licni zivot i odlucio da gledam film kao da sam prvi put cuo za Gibsona. Meksiko, raj na zemlji..ne znas gdje je bolje il u meksickom zatvoru il van njega..seks unutar zatvora za vrijeme posjeta pod djecijim satorima koji se iznajmljuju..auto-otpad pun vw-buba da ti srce stane..tu je i najjace vozilo na svijetu golf..odlicna gluma od strane Gibsona koji nakon pljacke zavrsava u Meksiku tacnije u zatvoru koji vise lici kao Facebook.u toku adaptacije klinjo od 10 godina pokusava da mu pomogne..djecak koji pomaze Gibsonu je stvarno odigrao ulogu, Kevin Hernandez (ukoliko je neko gledao The Sitter, mali meksikanac koji uziva da pravi bombe).izbor Meksika za film je pravi pogodak..muzika jos bolja..
IMDb ocjena 8.3 - od mene 10 samo zbog golfa i meksikankih.
Slika

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2012, 07:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Jesi uspio naci dobar dvdrip ili sta... cekam vec dugo na ovo, pa ako imas link ubaci mi u postansko sanduce. :)

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2012, 08:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Danny ^_^ je napisao:
The Avengers (2012)
Kod:
http://www.imdb.com/title/tt0848228/

Gledao sam sinoć u kinu. Dobar film, definitivno bolji od ovogodišnjih X-mena i Captain Americe. 8.5/10

mislis proslogodisnji? :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2012, 09:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Lapsus calami, jeste, 2011 je u pitanju. :)

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2012, 09:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Damage, 1992.

Slika

Priča o neobičnom trouglu, ona, njen vjerenik i njegov otac.
Film nas uči kako pogubna mogu biti traumatska iskustva na kojima se ne radi na adekvatan način.

Scene seksa i sjajna Juliette Binoche za 10!

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2012, 11:57 
Veteran
Veteran

:angry1: ona mora uciti, ja moram raditi, a to postavljas ovakve slicice argghhhhhh!...

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2012, 12:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
nek te ona uci kako se to gore radi

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2012, 12:57 
Veteran
Veteran

:violent3:
Cuti da te ne bih odradio. Inace, ti si najviise kriv svemu tome...
Da si ti ucio kako se radi montaza, ja bih znao kud da se denem ovog lijepog poslijepodneva, a ovako, sjedim tu, slusam growl i blast beatove :lol: .

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2012, 13:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
ne seri da su tebe iscimali da montiras ono :lol:

koliko sam cuo da tu nedostaje bas dosta sirovine!

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2012, 14:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nasmjeshiti luzer je napisao:
:angry1: ona mora uciti, ja moram raditi, a to postavljas ovakve slicice argghhhhhh!...

Ona će prestati učiti, ti ćeš prestati raditi, a ja ću i dalje postavljati ovakve sličice. Sve u svemu, u prednosti si :)

Spoiler:
Ev' još jedne interesantne poze iz filma:
Slika

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2012, 17:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hamilton - I nationens intresse (2012)

IMDB

Slika

Pobliže, ugrubo rečeno - švedski Džejms Bond. Sasvim dosta akcije, u nešto manjoj količini trilera. Komedije ne nedostaje. Nije remek dijelo, daleko od toga, ali je jedan sasvim solidan film, vrijedan gledanja u svakom slučaju. I nemojte se obazirati ocjenu na IMDB (6.4), nisam ja kriv amerikancima što ne znaju švedski pa moraju gledati sa prevodima, a kažu to im je nešto najmrže na svijetu, ipak je to napor.. Moraš čitati :D Preporuka, 7.5/10

Spoiler:
"Du står utanför systemet.."
En vanlig fredagseftermiddag då, hör jag!

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2012, 17:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Danny ^_^ je napisao:
Spoiler:
"Du står utanför systemet.."
En vanlig fredagseftermiddag då, hör jag!

:lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2012, 19:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
Spoiler:
google:

"Ви стоји изван система .."
Сасвим обичног петка поподне, онда, чујем! :P

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2012, 23:08 
Veteran
Veteran

spavac je napisao:
Get the Gringo il How I Spent My Summer Vacation - ne sjecam se kad sam zadnji put pogledao odlican film od Mel Gibsona..jednostavno sam zaboravio gluposti koje je napravio u zadnje vrijeme, njegov licni zivot i odlucio da gledam film kao da sam prvi put cuo za Gibsona. Meksiko, raj na zemlji..ne znas gdje je bolje il u meksickom zatvoru il van njega..seks unutar zatvora za vrijeme posjeta pod djecijim satorima koji se iznajmljuju..auto-otpad pun vw-buba da ti srce stane..tu je i najjace vozilo na svijetu golf..odlicna gluma od strane Gibsona koji nakon pljacke zavrsava u Meksiku tacnije u zatvoru koji vise lici kao Facebook.u toku adaptacije klinjo od 10 godina pokusava da mu pomogne..djecak koji pomaze Gibsonu je stvarno odigrao ulogu, Kevin Hernandez (ukoliko je neko gledao The Sitter, mali meksikanac koji uziva da pravi bombe).izbor Meksika za film je pravi pogodak..muzika jos bolja..
Slika

Pogledao. Nije los film...Isprva sam hito reci da je tema prezvakana, da ima milion ovakvih filmova, al' sam shavtio da to u stvari i nije tako, nego film previse "proleti"...kao da se previse stvari dogodi za kratko vrijeme, pa nekako ne doziviljavam tu patnju likova. Tu se osjeti ta holivudska shematizacija, umjesto da razrade zanimljive stvari, oni nekako sve to skrate i sabiju zbog akcije u filmu. Boje se drame i neobicnosti izraza, plase se reakcije publike koja jede kokice.

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2012, 01:48 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
znaci u roku 1-2 god Loki ce da zezne batu i ponovo krene na NY..par scena sa humorom i to je to "God bless America's heroes"..

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2012, 14:19 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
Spoiler:
nasmjeshiti luzer je napisao:
spavac je napisao:
Slika

Pogledao. Nije los film...Isprva sam hito reci da je tema prezvakana, da ima milion ovakvih filmova, al' sam shavtio da to u stvari i nije tako, nego film previse "proleti"...kao da se previse stvari dogodi za kratko vrijeme, pa nekako ne doziviljavam tu patnju likova. Tu se osjeti ta holivudska shematizacija, umjesto da razrade zanimljive stvari, oni nekako sve to skrate i sabiju zbog akcije u filmu. Boje se drame i neobicnosti izraza, plase se reakcije publike koja jede kokice.

Dobar, preporuka za gledati.
Od mene ocena oko 8.0

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2012, 23:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Alamar (2009.)

Slika

Poludokumentarni film koji nam govori pomalo o svemu, a najviše o jednom odnosu petogodišnjeg Natana i njegovog oca Meksikanca. Kao dijete rastavljenih, Natan odlazi iz Italije, gdje živi sa majkom, kod oca na koralni greben Blanco Cinchorro (To je dom jedinstvenih životinja, i dio je drugog po veliličini koralnog grebena na Zemlji). Prekrasne slike mora, morskih dubina, ptica, stanovnika grebena, jedne posebne bijele čaplje i crvenog cvijeta...
Zaplakala sam par puta dok sam gledala ovaj film, ganuta sam sva, iako u filmu nema ni drame ni bilo čega takvog.
Poseban odnos koji sin ima sa ocem, taj muški duh, lovački duh, ta muška stvar, puna emotivnog, najčešće prećutnog naboja, to ushićenje što se bude sa tatom, što se rve na podu, što se rade ozbiljni poslovi poput ribanja jednog čamca, ili...
Molim vas, pogledajte..

10!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 466, 467, 468, 469, 470, 471, 472 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]