banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 06:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 119 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: komercijala
PostPoslato: 14 Nov 2003, 17:41 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 21 Jan 2002, 01:00
Zdravo zdravo :)

evo moga misljenja
naravno razocaran poslije gledanja treceg dijela kada sam vidio da smo mi ovdje imali mnogo zesce ideje nego sto sam film ima .. mogli smo i patentirati neke od njih

dakle

ja mislim da je najveci problem sa filmom i tim razocarenjima to sto su film svi gledali sa nekog dobrom misaonog aspekta ... ono , kao film ima dobru filozofiju bla bla ... ideju ...
a u sustini film nema ideje nikakve bitne .. niti jedan od tri dijela
nikakve originalne ideje ...
ako hocete neku misao, procitajte dobru knjigu, posto mnogo manje podlijeze stereotipima za pravdanje cijene snimanja filma i slicno ...
ocekivati neku pricu od americkih producenata u ovo doba .. haha
smjesno !

prvi dio je bio dobar ... dok nije dosao treci .. odnosno dok je nasa masta sama stvarala pricu ...
kad ono - prica sapunica .. kao i sve sto se snima ...
< cast LOTRu koji je snimljen po knjizi, ali je i piter podlegao stereotipima tipa vojska vilenjaka ala Delta Force - odatle i kritike fanova knjige >

matrix je po meni cista komercijala i film napravljen da izvuce pare
koliko dobrim efektima toliko i nekim zakukuljenim dijalozima i nedorecenim stvarima ostavljenim nama da ih na forumima shvatamo po nasoj volji ...

prica je na kraju ispala cak glupa

a najvise mrzim < ne znam da li je to neko vec spominjao, nisam stigao sve postove da procitam > sto su zbog smrti glumice prorocice promijenili dio price nekim glupim idejama kao nesto sam izabrala pa se usrala ...
da nije umrla ne bi toga bilo ...
ma to me toliko iznerviralo da sam htio da puknem od muke

tako nekako ..

replay je pozeljan

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2003, 17:50 
Početnik
Početnik

mozda malo off-topic

inace, ne znam da li je neko primjetio ali u ovo doba sve podlijeze tim glupavim stereotipima i pravdanjima cijene izrade ...

recimo igrice racunarske ...
nekada su pravljene odlicne igrice za jedan inteligentniji dio populacije
( odlicne avanture, FRPovi, RPGovi ) kojima nije bilo narocito bitno koliko ce se igra isplatiti ..
mislim ja sam mnoooogooo davno igrao neke igre koje jos nisu prevazidjene .... ne znam tacno sada ali neki ljudi jos uvijek hvale neke amigine igrice vise nego danaslje ...

danas je prosjecan kupac sigurno ne neki cova sa nasih podneblja vec pritupo americki djete koje voli sarenilo a ni ne zna sta je dobra zabava ..

i slicno

ma ne da mi se objasnjavati, valjda neko kopca sta mislim ..
ako ne, recite da sam glup .. ionako ne citam forum .. :)

sto se igara tice, ja sam igrao uglavnom FRPove i slicno tako da ako neko mislim o Barbie 2004 da prica neka me zaobidje ...

UT2003 ... komercijala :)

malo projekata se uradi kako treba... sve neki nastavci fazoni
mislim, zasto napraviti nesto dobro, univerzalno, sto se ne treba mijenjati 5 godina kada se moze izdavati novije i bolje svakih 6 mjeseci
< PDA uredjaji, mobilni telefoni, Windows, sva tehnika ... .sranje zivo >

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2003, 17:52 
Početnik
Početnik

Drakkan je napisao:
mozda malo off-topic

mislim, zasto napraviti nesto dobro, univerzalno, sto se ne treba mijenjati 5 godina kada se moze izdavati novije i bolje svakih 6 mjeseci
< PDA uredjaji, mobilni telefoni, Windows, sva tehnika ... .sranje zivo >

svakih 6mjeseci i kupiti mnogo vise para na tome ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2003, 18:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2002, 21:17
BSE je napisao:
"I na kraju,Sati napravila NEBO." - a gdje si ti to vidjela ?

U filmu :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2003, 18:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2003, 17:05
Matrix je jedan - Prvi dio
Nezavisno ostvarenje.

Ostalo ignorisite :o

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2003, 00:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Kao prvo - nisam gledala treci dio (jos uvijek). Slika

Zelim samo nesto reci...
Procitah da neki pitaju cemu onda Zion...
kefalo je napisao:

1. kad je u 2djelu neo dosao kod arhitekte i on mu rekao da je sad aktuelna 5 verzija matrixa... meni je palo na pamet pitanje "zasto ostavljaju ljude u zionu???"
mozda kao backups (UPS) :) ako nesto krene lose u matrixu da imaju odakle da obnove polja i sl. ali su pokusavali da ih drze pod kontrolom

Pa mislim da je to u drugom djelu objasnjeno.
Kad Arhitekta kaze da neke matrice nisu bile uspjesne,pa su pravili bolju...
Elem,dio ljudi i iz te bolje (konacne) verzije matrice se htjeo osloboditi,odbacivali su je...
E za taj dio ljudi je stvoren Zion i Neo.

Oni su buntovnici,pobunili su se protiv masina i matrice,medjutim oni su pobunjenici koji su pod kontrolom,a toga nisu ni svjesni...

Oni bi kao pobunjenici mozda i mogli biti opasnost za masine,ali ovako imaju svoj Zion i svog Nea,misle da su opasnost za masine i da su se izborili za svoju slobodu,a ustvari zive u iluziji koju su im ostavile masine (tj. pustile su ih da se oslobode i dale im Zion,da ne bi pravili neku vecu stetu i da bi bili pod nekom kontrolom).
Zion je ono sto su im same masine ostavile,njima koji su buntovnici po prirodi i koji zele izaci iz matrice.A ljudi toga nisu ni svjesni. :wink:

---------------------------------------------------------------------------

Elem,prica Arhitekte i Nea "koji je odabrao razlicito od ostalih"...da li je?Arhitekta nije djelovao uznemiren,nije djelovao iznenadjen (mislim,program je,OK,ali nije pokusao sprijeciti Nea :o )...
Arhitekta je rekao da su svi odabrali isto,te da on 'osjeca' struju emocija u Neu...
Meni se cini kao da on ZNA da ce Neo odabrati srcem...

---------------------------------------------------------------------------

Meni je drago sto ljudi i masine "zive" zajedno,dakle pobijedio je kompromis,mirna koegzistencija...
Pa ne mislite valjda da je covjekova pobjeda da se vratimo u kameno doba?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2003, 01:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Kao prvo ja obozavam ovaj film :oops:

A ventilator, ako nije pogledao treci dio, ja bi mu predlozio, da zaboravi drugi (dio), a treci ni ne pogleda. :x

Ako nemoze da zaboravi drugi dio --razvio je temu--, onda neka je ventilator svojom mastom (koje ima napretek) dovrsi (temu), prognoza:

to bi izgledalo sigurno 100x bolje nego Revolutions. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2003, 12:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Sto se tice pravljenja neba ... naaah :)

Sto se tice Ventija - adekvatnije bi bilo pogledaLA! :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2003, 17:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Sorry, my mistake.

Pogledala, LA, LA :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2003, 21:52 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2001, 01:00
Najvise mrzim kad ovako odmakne diskusija na forumu, a ja se bas zelim ukljuciti.
Elem, da dam i ja neki komentar.

Prvo ljubav i romantika u filmu. Tu se potpuno slazem sa delfinkom, mislim da je rekla sve sto je bitno. Ja cu jos samo dodati da treba premotati 10 puta onaj dijalog u metrou na pocetku. Vrlo je bitno kako programi(barem sam ja skontao da su to programi) pricaju o ljubavi. Imao sam dosta komentara na neke izjave ali to je sad sve isparilo... ako se sjetim napisacu.

Sto se tice Neovih moci u stvarnom svijetu, ne vidim zasto je to toliko cudno. Neko je spomenuo kako u SF-ovima nema takvih stvari. Ima, i to koliko hoces, a ja cu samo reci Isak Asimov "Zaduzbina" i naravno Q u Star Treku. Moze biti da kao sto je Vader rekao da mu se human i machine code isprepletao tako da je u stvarni svijet ponio sa sobom i dio programa, sto mu je ocigledno omogucilo odredjenu vezu sa masinama u stvarnom svijetu. Moze biti da je svaki covjek sposoban za takve moci samo ih mora osposobiti, a on je prvi koji je u tome uspio. Ipak on je The One.
Ono sto mene interesuje... kako Oracle zna da powers of the One goes beyond matrix. Ono sto je svima jasno je da ona ima prorocke moci jer je vidjela matrix 5 puta i sudjelovala u njegovom stvaranju, i pri tome moze da cita code ljudi i normalno matematickim putem predvidi njihovo ponasanje. Ali kako ona moze znati da Neo ima moci van matrixa. Da li to znaci da je AI svjestan covjekovog mentalnog potencijala i u stvarnom svijetu. A sta ako AI bas zeli da otkrije te covjekove sposobnosti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2003, 22:11 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Stekao sam utisak da su mnogi razocarani na ishod rata, tj. na pat poziciju izmedju masina i ljudi. Pa ako moze da malo rezimiram.

Ljudi su napravili AI, dakle napravili su svjesno vjestacko bice. Ne zna se ko je napao prvi, ljudi ili masine, ali znamo da su ljudi spalili nebo da bi ukinuli energiju masinama. Ipak, masine su nasle nacine da nas srokaju i pretvorili su ljude u baterije. Da bi ti ljudi zivjeli u takvom fizicki pasivnom stanju potrebna im je mentalna aktivnost i zato masine prave matrix.
Znaci mi smo(ljudi) napravili "zivo inteligentno svjesno bice" i kad je sve krenulo naopako ajmo ga u staro gvozdje. Normalno, ono zeli da zivi kao i svako drugi, ali naravno arogantni ljudi to ne kontaju jer misle da su Bogom dani i da oni imaju pravo na zivot i pravo da uniste AI jer su ga oni napravili. Ako se vec pravis pametan i stvaras novi zivot, onda moras da se i odnosis preme AI-u kao prema svakom drugom zivom bicu(zvucim kao Picard :) ). Mozda i nije bas tako bilo, mozda je AI poludio, postao preagresivan, trebalo ga je deaktivirati ali bez obzira na to krivica je na stvaraocu.
Eto ja nisam bas za te masine ali kada ih svi mrze da ja dam malo kontru hehe.

Naravno, film pokazuje kako su masine krvozedne, bezobzirne i mrze ljude. I sada svi zelimo da Neo uspije i unisti masine sve do zadnjeg onog sentinela. I kada se to nije desilo svi su razocarani.

Interesantno je kako svi misle da masine razmisljaju kao ljudi tj. da lazu, varaju, spletkare. Arhitekta je na kraju bas dao komentar na to. Ja mislim da ako se ljudi budu drzali dogovora tj. sklopljenog mira, da ce ga i masine postovati. Jednostavno AI tako funkcionise.

Po meni je ovaj kraj mozda i najbolje rjesenje, mada mislim da su mogli nekih 15 min vise posvetiti prici da ne tapkamo u mraku, ko je ziv ko je mrtav. Ako sve ovo nema neki razlog(a vjerovatno ima) onda je to greska rezisera sto nije na pravi nacin prikazao pricu.

Sto vise razmisljam sve mi se vise cini da ce biti nastavaka i to u vidu nove trilogije, mada bih volio da prodje par godina pa neka se strasti malo smire.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2003, 00:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2002, 21:17
Jedi,slazem se i ja s svim tim sto si napisao\la o odnosu AI i masina.Upravo,ljudi su ga i stvorili i sad,kao stvoritelji bi trebali i iamti jedan odnos i ODGOVORNOST prema tome.Bojim se da ce takav slican problem u buducnosti,biti sa kloniranjem.Ljudi jasno naprave nesto...ali to izmakne kontroli.MATRIX triologija jeste film.Ali sve nas to mozda jednog dana ceka...upozorava nas koliko covjek treba biti odgovoran.Jedan covjek ne zivi 300 godina,ali zive njegovi potomci...
Ali,uopste,taj sporazum izmedju masina i ljudi je bio nekako perdvidljiv i jedini ocekivan nacin da se triologija zavrsi...bilo bi smijesno da su ljudi unistili sve masine nekim cudom...ili da su masine poubijali ljude>bilo bi previse sumorno.A i finansijski,film ne bi postigao toliki uspijeh.Ljudi ipak traze malo nade ,i u filmovima.
A ovo je ipak holivudski film,sa ogromnim sredstvima ulozenim u njega.Otud i odgovornost i odnos prema filmu,i to onih koji ga prave..opet se vracamo na taj odnos.Ako ulozis novac ,mora ti se vratiti ulozeno...a naravno,svi pucaju ne samo na to ,vec i duplo ,troduplo...Ne znamo mi koliko su Wachowski imali odrijesene rukepri pravljenju ovog filma.Naravno,i ova 3 filma su prevljana zbog novca,ali ne samo to...Autorski pecat ipak postoji,iako novac nalaze neka pravila prema kojima se reziseri postavljaju,jer velika je lova u pitanju.
Pored svega toga ne moze se zanemariti cinjenica koliko je ova prica izvanredna.Sama ideja MATRIX-a...cinjenica da ne postoji realan svijet kakvog ga znamo,vec nesto sasvim drugacije>polja ljudi koji se uzgajaju ,kao sto i sami ljudi uzgajaju psenicu,recimo,dakle ,sama ideja je sjajna.I iako je fantastika u pitanju,ne mogu se oteti utisku koliko je to u stvari realnost(ne u bukvalnom smislu)...svi istinski ljubitelji same ideje MATRIX-a i njegove filozofije(bilo njeno poimanje u zamahu ili pocetku>svejedno je,covjek se uci dok je ziv),znaju o cemu govorim,i ne bih da izmisljam "toplu vodu." :wink:
Da se malo vratim na odnos Masine-ljudi.Najbolji nacin da se uvidi taj"problem" malo vise,jeste da se pogleda sam "Animatrix."Postoji onaj dio koji nas uvodi u istorijat,kako su masine "postale zle."Nisu one postale ZLE tek tako...ljudi su iskoristavali masine,bezobzirno(mada njih nista ne boli,ali koriste inteligenciju).Pocinju "da misle."Iako ne osjecaju.Zato,postaju Zle ,iz odbrambenih pobuda.I covjek ima urodjenju agresiju koja se aktivira prilikom ugrozavanja,bilo terirorije ,vlastite,ili egzistencije...Sve su "pokupile" od nas.I samo ne mogu da osjecaju.Zato nam i izgledaju bezobzirno teroristicko osvajacko izrabljivisticko usmjerene.Ali sve to posjeduju i ljudi.sVE TE OSOBINE...Ono sto one nemaju jesu osjecanja.Ljubav.Vrhunski principi.Vrhunski dozivljaji.
Zto i ljudi jedino mogu opstati ako vjeruju,ako vjeruju u osjecanja,princip dobra...ako VJERUJU.I na kraju triologije ,ipslo je onako kako je Morpheous VJEROVAO.On nije znao kako to Neo misli da ode u "grad masina" ,kako bi spasio ljudsku rasu od najezde masina koje nastoje da uniste jedini ljudski grad.Nije znao ,ali je vjerovao.I da je Mr.Anderson "The One" i da ce On biti spasitelj.Iako mu mnogi nisu vjerovali.Ma Morpheous je najbolji lik! :) Sam Lorens Fisburn vise ima neku "zajebanu" facu nego milu i od povjerenja...ali uspio je da nas navede da mu povjerujemo,na neki nacin.
Znaci,sam pakt izmedju masina i ljudi je jedini put.Nema drugog.Jedini nacin.I ne mislim da su Wachowski masine prikazali u totalno negativnom kontekstu.Oni sukroz sve to navodili ljudsku glupost,osvjescujuci nas.
Kao sto Smith kaze>ljudi su virus.I navodi sve osobine virusa...
Da ce morati doci do sporazuma ,one way ,or another,mogli smo pretpostaviti iz Reloaded-aiz onog segmenta kada Neo razgovara za Hamanom.I ovaj mu navodi kako ni u Zionu zivot ne bi bio moguc bez masina.Za vodu...vazduh(zbilja,kako li dole disu? :P )
I opet,zavrsilo se zagrljajima Morpheous-a(opet ,kad sam gledala ,dobra je zadnja scena s Morfeusom i Najobi,taj pogled ka gore,i kao da govori"sta sam vam ja rekao!?",Link i Zi...ljubav.Trinity je bila spremna na sve za Neo-a...i on za nju.Ljudski princip.Mada u ljubavi ne postoje principi.Ona je toliko bezgranicna kada je iskrena i topla.I iako nismo kao gledaoci malo bolje upuceni u odnos Trinity i Neo-a (malo smo ih vidjali same,rat je trajao)ali ipored toga savrseno je jasno kakav model LJubavisu nam Wachowski ponudili.
Puno je od mene....pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2003, 10:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
heheheh delfinka na cemu si bila kad si gledala film ? Sati uopste nije stvorila nebo :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2003, 12:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
U jeste se raspisali :)

Ne znam zašto ali nisam samostalno analizirao Revolutions ali kad čitam šta delfinka piše kockice se slažu. Lijepo je čitati analizu nekog djela (filma, knjige, muzike) od strane osobe koju je to djelo baš proželo i ispunilo i kome je posvetila dosta razmišljanja i analiziranja.

Što se tiče toga da se "ne zna ko je prvi počeo rat" ako se ne varam Animatrix prikazuje da su ljudi prvi počeli rat i da su prema mašinama bili mnogo gori nego mašine prema ljudima. Zanimljivo.

delfinka je napisao:

Baš mi se sviđa taj govor agenta Smitha.
Ko misli da tu Smith nije u pravu...neka razmisli ponovo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2003, 19:00 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Citiraj:
Jedan covjek ne zivi 300 godina,ali zive njegovi potomci...

Fenomenalna misao, sto vise ljudi budu mislili na to bice bolje za sve.(pod uslovom da ih je briga za svoje potomke)

Sto se tice toga koliko je novac uticao na film... mozda na prvi... ali su posle toga Wachovski Bross imali itekako odrijesene ruke sto se tice rezije i svega vezano za film.

Mi svi sada komentarisemo dogadjaje u filmu bas onakve kako oni izgledaju, a ne gledamo puno na simboliku? mozda je film mnogo jaci simbolicki nego samo ovako na povrsini.

Citiraj:
I ne mislim da su Wachowski masine prikazali u totalno negativnom kontekstu.Oni sukroz sve to navodili ljudsku glupost,osvjescujuci nas.

Ja sam bas i mislio tako... mislim da su namjerno lagano mazali oci samim opakim izgledom i ponasanjem masina tako da mi gledaoci nasjednemo na tu propagandu ...i na kraju kad svi mislimo da je najbolje da rijesimo svijet tih 'prokletih masina' oni nas onako osamare pat pozicijom. Mala lekcija, a velika pouka.
Onaj ko primjeti ovo naucice nesto vrlo bitno, a to je da su predrasude lose... cesto i pogubne(to je bar moje misljenje). Slicnu situaciju imamo svugdje u svijetu, ali to je za neku drugu temu.

Citiraj:
I iako nismo kao gledaoci malo bolje upuceni u odnos Trinity i Neo-a (malo smo ih vidjali same,rat je trajao)ali i pored toga savrseno je jasno kakav model LJubavisu nam Wachowski ponudili.

Ta njihova ljubav je mnogo bitna za cijelu trilogiju... izbacite Neovu ljubav iz jednacine i dobicete drugacije izbore u nekoliko situacija... najpoznatiji izbor je kod arhitekte... a naravno i na kraju... kada u principu nema sta da izgubi... smrt Trinity mu je dala snage da se suoci sa AI-em.

Poslednji put menjao Jedi dana 17 Nov 2003, 19:17, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2003, 19:11 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Citiraj:
Što se tiče toga da se "ne zna ko je prvi počeo rat" ako se ne varam Animatrix prikazuje da su ljudi prvi počeli rat i da su prema mašinama bili mnogo gori nego mašine prema ljudima. Zanimljivo.

To u biti potkrepljuje moju pricu... tj. posmatranje cijele price sa gledista masina.

Citiraj:
Baš mi se sviđa taj govor agenta Smitha.
Ko misli da tu Smith nije u pravu...neka razmisli ponovo.

Nista nije crno i bijelo... pa tako ni to... Smithova prica stoji, ali samo na prvi pogled...
Mogu ja tako reci za masine da su paraziti jer u biti zive na racun energije koju ljudi stvaraju...Naravno ni to nije tacno.
(upravo takvo ophodjenje masina prema ljudima... kao prema obicnom gorivu stvara u gledaocima pogresnu sliku o masinama... narocito ona uzgajivacka polja)

Glavni argument, po meni, da su ljudi virus je da idu od lokacije do lokacije i trose sve resurse dok ih skroz ne istrose.. pa se sele na drugu lokaciju... a iza sebe ostavljaju pustos...
A to je opet zato sto su arogantni i misle da je sve na ovoj planeti samo za njih. I naravno citat delfinke koji sam naveo na vrhu... da se misli kako ce zivjeti buduce generacije... ne bi se resursi tako glupo trosili...
Ipak i u ovoj nasoj sugavoj realnosti... mnogo se radi na tome da se ti resursi ocuvaju... a opet s druge strane ... milioni ljudi gladuju... kao sto rekoh nije sve crno i bijelo...

Posto sam ja nepopravljiv humanista i kosmopolita :D nikad necu prihvatiti Smithovu izjavu, bar ne u potpunosti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2003, 21:06 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Ne znam ljudi .. vidim svi vi pisete i razvijate i dalje pricu, svi puni maste, zelje, obuzeti idejom ...
Meni su ideju, motiv, bit filma, zelju i volju bukvalno UBILI s ovim trecim dijelom ..
Bicu vulgaran pa cu reci da je film cisto sranje .. (ponavljam se, znam) .. Totalno razocaran i popisam sam izasao iz bioskopa - paf - pa zar je moguce da su tako ukakali film koji mi se svidjao veoma i u kojem sam nalazio mnoge druge ideje i moguce razvoje situacije..

Ne prihvatam cinjenicu da Neo ima moci u real worldu - nikako.. Q ima moci ali Q je prica za sebe - on radi sta hoce jer nije bice ovog svijeta (osvrcem se na Jedijevu konstataciju povlacenjem paralele sa ST-om) .. Neo je bice ovog svijeta, igrom slucaja on je The One - ali The One u Matrixu .. kako moze biti neki zeznut tip i u pravom svijetu .. Ako je tako - zasto onda jednostavno ne nastave borbu protiv masina - pokupe Nea u neki blindirani brod - on upire prstom kao Mesija i unistava masine, iz broda jos pucaju topovi i Mech-ovi i gotova prica - ljudi su porazili masine, oslobodili sve iz Matrxia, izvukli ih iz cell-ova i tako je zavrsena cijela prica... Ovako su stvorili kompromis sa masinama i to na STETU masina .. da se razumijemo - masinama odgovara da imaju sto vise ljudi kao baterije .. A ovako ce ljudi biti slobodni da napuste matrix i sta onda ?? Na kraju se samo AI imati struju a ostali ce se ugasiti ?? Da li je isto tako humano (iako mi nije zao ljudi zbog toga sto su zarobljeni jer su sami krivi za to) ostaviti ljude u Matrixu, dok sami ne skontaju da su u zabludi, da ih masine iskoristavaju kao obicne baterije ??? Da li ce ljudi i dalje da zive u centru zemlje ili ce zajedno sa masinama ici na pice u kafice ?? Mislim ono .. totalno je zbrzano, zamrseno i zabrljano... do bola ..

Jednostavno nemam volje da i razmisljam o nekada tako dobrom filmu .. Mogu komotno reci da za mene (ponavljam se po milioniti put) postoji samo JEDAN Matrix a to je prvi dio Matrixa ....

Wake up

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2003, 22:07 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Jedi je napisao:
Neko je spomenuo kako u SF-ovima nema takvih stvari. Ima, i to koliko hoces, a ja cu samo reci Isak Asimov "Zaduzbina" i naravno Q u Star Treku.

Da ne ulazimo u raspravu samo ću reći da ja Star Track ne smatram naučnom fantastikom. Kakve veze ima sa zdravim razumom to što svi vanzemaljci imaju ljudski oblik (samo malo promijene obrve, čelo ili uši) i svi govore engleski???
To nije naučna fantastika.

Neko je spomenuo da su neki naučnici izjavili da je scenario prvog dijela Matrixa moguć. E, to je naučna fantastika.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2003, 22:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

mIRCon je napisao:
Ne znam ljudi .. vidim svi vi pisete i razvijate i dalje pricu, svi puni maste, zelje, obuzeti idejom ...
Meni su ideju, motiv, bit filma, zelju i volju bukvalno UBILI s ovim trecim dijelom ..
Bicu vulgaran pa cu reci da je film cisto sranje .. (ponavljam se, znam) .. Totalno razocaran i popisam sam izasao iz bioskopa - paf - pa zar je moguce da su tako ukakali film koji mi se svidjao veoma i u kojem sam nalazio mnoge druge ideje i moguce razvoje situacije..

Ne prihvatam cinjenicu da Neo ima moci u real worldu - nikako.. Q ima moci ali Q je prica za sebe - on radi sta hoce jer nije bice ovog svijeta (osvrcem se na Jedijevu konstataciju povlacenjem paralele sa ST-om) .. Neo je bice ovog svijeta, igrom slucaja on je The One - ali The One u Matrixu .. kako moze biti neki zeznut tip i u pravom svijetu .. Ako je tako - zasto onda jednostavno ne nastave borbu protiv masina - pokupe Nea u neki blindirani brod - on upire prstom kao Mesija i unistava masine, iz broda jos pucaju topovi i Mech-ovi i gotova prica - ljudi su porazili masine, oslobodili sve iz Matrxia, izvukli ih iz cell-ova i tako je zavrsena cijela prica... Ovako su stvorili kompromis sa masinama i to na STETU masina .. da se razumijemo - masinama odgovara da imaju sto vise ljudi kao baterije .. A ovako ce ljudi biti slobodni da napuste matrix i sta onda ?? Na kraju se samo AI imati struju a ostali ce se ugasiti ?? Da li je isto tako humano (iako mi nije zao ljudi zbog toga sto su zarobljeni jer su sami krivi za to) ostaviti ljude u Matrixu, dok sami ne skontaju da su u zabludi, da ih masine iskoristavaju kao obicne baterije ??? Da li ce ljudi i dalje da zive u centru zemlje ili ce zajedno sa masinama ici na pice u kafice ?? Mislim ono .. totalno je zbrzano, zamrseno i zabrljano... do bola ..

Jednostavno nemam volje da i razmisljam o nekada tako dobrom filmu .. Mogu komotno reci da za mene (ponavljam se po milioniti put) postoji samo JEDAN Matrix a to je prvi dio Matrixa ....

Wake up

POTPUNO SE SLAZEM

Josh bih dodao da, vjerovali ili ne, ima ljudi koji josh nisu pogledali nijedan dio.
Zato u ime zashtite Matrixa, kao izvanrednog filmskog ostvarenja (1 dio)
apelujem na sve, da gore navedenim snazno sugerisu da uopste negledaju slijedeca dva nastavka.

*ebiga moram i ja da se ponavljam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2003, 01:48 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Not now, John! je napisao:
Jedi je napisao:
Neko je spomenuo kako u SF-ovima nema takvih stvari. Ima, i to koliko hoces, a ja cu samo reci Isak Asimov "Zaduzbina" i naravno Q u Star Treku.

Da ne ulazimo u raspravu samo ću reći da ja Star Track ne smatram naučnom fantastikom. Kakve veze ima sa zdravim razumom to što svi vanzemaljci imaju ljudski oblik (samo malo promijene obrve, čelo ili uši) i svi govore engleski???
To nije naučna fantastika.

Neko je spomenuo da su neki naučnici izjavili da je scenario prvog dijela Matrixa moguć. E, to je naučna fantastika.

Sekunda off-topic price ... Bojim se da nisi pogledao epizodu ST-a u kojoj se objasnjava zasto svi izgledaju poprilicno slicno... Nemoj olako da kritikujes i pljujes bez keceva u rukavima .. Dalje - ne govore svi engleski nego svi koriste uni-translatore .. a da ne bi u seriji izmisljali jezike koje ce govoriti oni a onda neki glupi glas prevoditi na engleski - napravili su tako da izgleda kao da ovaj govori direktno na engleskom... :) Opet si gresku napravio :)) hehe no nebitno .. Meni je ST veci SF od Matrixa - posto Matrix i ne smatram SF-om .. prije bi se moglo reci "vrlo mogucom realnoscu" ;))) (nevezano za kont masine-ljudi nego u malo visem smislu) ...

p.s. jeste li vi sigurni da su blizanci izginuli ?? ja koliko sam skontao oni su samo odleprsali nakon eksplozije u svom nematerijalnom obliku :) I zasto se ne pojavljuju u trecem dijelu ? :)))

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 119 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]