Utopija je napisao:
malo sam osjetljiv na trash
antologiska
nego,
sta znaci LOS FILM?
vi pricate o blokbasterima. ae uzmemo jedan o kome bi se mogao svadjati danima da je 'los', evo pada me na pamet 'Pearl Harbor' (izvini vanja, jbg).
taj film je jako los prvenstveno zato sto je najstrasnija banalizacija svega ali da li stvarno moze biti SMECE nesto sto je napisao isti covjek koji je napisao Braveheart, nesto za sta je muziku pisao isti covjek koji je radio muziku za Dark Knight, nesto gdje glumi par oskarovaca?
zavisi sta ocekujes od filma
evo recimo Vanja se kune u filmove Michael Bay-a i ko god mu prebaci da 'gleda smece' je kreten upravo zato sto on hoce da pogleda nesto sto je zabavno i to i dobije. jos naivnije bi bilo kontati da je Bay kreten, covjeku je zadnji film zaradio skoro milijardu dolara!!
koliko god ne volio njegove filmove (bejove, ne vanjine) nemam nista protiv njih. sto se mene tice, kao sto sam gore negdje napisao, ja imam problem sa pretencioznim filmovima.
smrt ljudima kojim je 'pametni filmi' zanr, znas ono 'snimio sam jednu komediju,e ajde sada jedan pametan'!
da se sada ne vracam na pricu o Stone-u i majmunima, samo jedino sto me vise iritira od takvih filmova i rezisera su ljudi koji ih brane van pameti!!! 'jao ti samo pljujes da bi kontrirao, samo da budes drugaciji', ne, pizda ti materina nego ti ne zelis da pocnes razmisljati sam za sebe, pa ako je svima super ko si ti da kazes suprotno! da su tri kjubrika, ako je meni film uzasan, uzasan mi je i necu reci da je dobar samo zato sto na pocetku pise DIRECTED BY.....