banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 10:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 87 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2003, 18:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Bitka kod Helmovog klanca ne traje predugo već kratko :D
Haldir kao i ostali vilenjaci u knjizi uopšte nisu učestvovali u toj borbi.
I ja sam se pitao zašto se zove "dvije kule" kad se značajnije pojavljuje jedna i to malo no nema veze. I mene interesuje kako će izgledati bitka kod kapije Mordora.

Znate li da se režiser Peter Jackson pojavljuje u oba filma? Isto tako i njegova djeca, u prvom dijelu to su neka od djece koja su slušala Bilbovu priču o susretu sa trolovima a u Dve Kule to su neka od djece koja su bježala ka pećinama u Helmovom klancu. Režiser je valjda prva osoba koja je bacila kamen ili koplje prema orkovima koji su dolazili preko mosta a i kao jedna od osoba koje trče prema kameri nakon Sarumanovog velikog govora. A u Družini Prstena on je jedan od osoba u Briju.
Ovo sam saznao na jednom forumu i na http://www.moviemistakes.com/film.php?filmid=2638 pod Trivia.

Još jedna interesantna stvar je da su pravili program Massive da generišu bitku kod Hemovog klanca gdje se likovi ponašaju u skladu sa okolnostima. Kad su prvi put pustili program branioci Helmovog klanca su pobjegli :D :D

A scenario su ako sam dobro shvatio pisali režiser i njegova žena.

Recenziju filma možete pričitati na domaćem sajtu http://www.oaza.co.yu/kultura/film-recenzije/LOTR2.htm gdje ima recenzija i dosta drugih filmova i drugog sadržaja koji će vam možda biti zanimljiv pa pogledajte.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2003, 11:04 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2002, 18:20
Nije los.Kada sumiram utiske ,DRUZINA PRSTENA je na mene ostavila dublji utisak.U drugom dijelu se sve svodi na zavrsnu bitku koja je bez sumnje sjajna ali prvi dio je imao toliko razlicitih radnji i samo ono okupljanje druzine je mnogo bolje od zavrne bitke drugog dijela.I to bitke koja je toliko upropastena najdosadnijim dilemom filma sa 2 hobita i Entima..Na mene su samo 2 scene ostavile utisak a to je trenutak kada prvi put prikazuju vojsku sa jedne od kula i ona 2 diva koja otvaraju kapiju Mordora.Muzika u Dvije kule nema onu draz kao u DRUZINI PRSTENA.Moj zakljucak
DRUZINA PRSTENA:dobar scenario,dobri efekti,dobra muzika,dobra gluma
DVIJE KULE:dobri efekti i gluma(ma i nije nesto ali ajde.Frodo je katastrofalan)
Posto nisam citao knjigu i ne znam kako je tamo prikazana dvojna licnost Goluma,ali u filmu mi je ovo najuspjeliji lik.Od polepnog,poniznog pa opet pohlepnog Goluma,fantasticno su vrsene transformacije.Tako da 2 KULE ostaju film Goluma.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jan 2003, 00:59 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 25 Mar 2002, 01:00
Evo da se i ja sa zakasnjenjem osvrnem na "Dvije kule"...
Film je vise nego ok, ono ubio se za opustanje i mastanje. Prelijepi pejsazi, likovi, razna bica, interesantne legende, zivo drvece, zestoke bitke, sve je lijepo uklopljeno i nemam vecu zamjerku. Mozda sam u prednosti u odnosu na dosta vas koji ste vec procitali trilogiju i sad onako refleksno uporedjujete sta se slaze, a sta ne sa originalnom knjigom. Ja je nisam procitao, tako da sam s te strane rasterecen.
Mozda treba uputiti zamjerku distributerima filma koji nam nisu omogucili podsjecanje na prethodni dio filma. Proslo je vise od godinu dana i stvari su se pozaboravljale... Npr. sad dok sam gledao "Dvije kule" nisam se mogao sjetiti ko je bio Boromir, a samim tim ni funkciju njegovog (mislim) brata, zatim djevojka koju glumi Liv Tyler, te sta je tu Golum, i sl. Ok, kasnije su mi oni malo upuceniji u sve ovo objasnili, ali covjek se malo pogubi ako to ne zna za vrijeme filma. Mogao se valjda u par termina pustiti i "Druzina prstena".
Jos jedna zamjerka ide na racun bahatih pojedinaca u gledalistu... Mislim da je krajnje vrijeme da se ljudi pocnu legitimisati na ulazu i da se onemoguci gledanje istog filma dva puta :P
Malo se salim, ali za sta se drugo hvatati kad dodjete po ko zna koji put u istu situaciju, da neko u vasoj blizini prepricava radnju filma i sta ce se desiti u narednoj sceni... A pogotovo kad se u toku filma komentarisu razlike izmedju knjige i filma... I jos kad ih upozorite, onda nabace onaj glupi izraz na lice, u stilu "Koji je tvoj problem, sta te briga sta ja radim?". Uzas jedan...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jan 2003, 11:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Evo par komentara sa drugog foruma

Citiraj:
Ja licno nisam ni ocekivala da film dodirne one koji nisu citali knjigu. Stojim pri stavu da film i nije radjen za ljude koji nisu procitali Gospodara prstenova. Ili je mozda prikazivanje filma trebalo da bude organizovano tako sto bi se karte kupovale dan ranije zajedno sa programom filma, da bi ljudi lepo otisli kuci, prelistali program i sutradan odgeldali film. K'o u operi.

Nemaju pojma oni koji nisu citali knjigu koliko je dug put od Hobitona do Mordora, niti koliko je tezak prsten. O ostalim, da kazem manje bitnim stvarima necu ni da pricam. To film nikome nije docarao, cak je i mene razocaralo to sto ta zavisnost nije malo bolje opisana. Zavisnost koju je izazivao kod Bilba je opisana na brzinu, zavisnost koju izaziva kod Goluma oni su opisali kao Golumov posao da Sauronu dostavi prsten, a Frodo kao da nosi perce. I jos mnogo, mnogo stvari zbog kojih treba bar tri noci ostati sa upaljenom lampom ne razmisljajuci kako ces sutra da ustanes za posao ili skolu...

Za nas koji smo citali knjigu, ja mislim da je jako uzbudljivo gledati neke scene i razumjeti njihov subtext-npr, Semov karakter i sve sto ide s tim.

Ali, opet, mislim da ako je film dovoljno dobar, on bi trebao da dotakne na mozda nekom drugom nivou i one koji nisu citali knjigu. U svakom slucaju, ja kao jedna od onih koji su godinama cekali na ovaj film, dajem mu najpozitivnije kritike jer nije razocarao ni u cemu, nije iznevjerio tako kapitalno literarno djelo, i uspjesno je prenio duh i poentu knjige...

Ali nemojte da ovo obeshrabri one koji nisu čitali knjige, film u svakom slučaju itekako vrijedi pogledati. Knjige ćete pročitati kasnije :)

Kako i stoji na domaćem sajtu o Tolkinu i Gospodaru Prtenova:

"Ljudi se dijele na dvije grupe, oni koji su pročitali Gospodara Prstenova i one koji će tek pročitati" :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jan 2003, 23:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
Ljudi, puno prdite...film je odlican. A prvi i drugi dio se ne mogu porediti, jer oba filma, sa trecim dijelom koji tek treba biti, i sa svim peripetijama koje uz njega idu, ce ciniti jednu skladnu cjelinu koju treba svako da ima kod kuce. A sto se tice knjige, ko zna citati nek je prochita, a ko ne zna, nek prvo nauci slova. Ne mora bas sva, jer se u knjizi slabo pojavljuju slova tipa Q,W,X,Y..., osim naravno u originalnoj verziji. I tako dodjosmo do samog kraja danasnjeg izlaganja. Nadam se da ste uzivali u citanju ovog posta, koji je jako slobodouman i napisan srcom, a ne penkalom.

:o :o :o :o :o :D :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2003, 22:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Film je ludilo.I nema dalje.
Tako da se razumjemo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Feb 2003, 20:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
sinja kukavice...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 87 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Sva vremena su u UTC [ DST ]