Kliker: "E ljudi moji, kakva je ona Ljubica kurava, vi to ne bi vjerovali. Taman ona kiša prestala, sklonimo se mi u mrak pod onu stre'u, a ja za gaće. Kad - Bog te mazo - nema gaća. Ufatim je ja odozada - gologuza. A tu smo - mislim se. Ma nemam ti ja puno šta više pričat. Štaka ne prekidaj me kad pricam da ti ne bi šljagu opalio"
Drugi dječak: "Niko te ne prekida, vidiš da sviram"
Kliker: "Ma sviraš ti kurcu, bolje bi ti bilo da slušaš"
Drugi dječak: "Slušo bi ja kad b' znao lagat ko' ti"
Kliker: "Misliš kad bi mogo s nogu ko ja… Guslam ti ja guslam, noge mi se tresu. Kad odozgo s oluka jedna kaplja. Tup ! Pravo ovdje za vrat, konda me je neko kandžijom ošinuo. Spade ćuna u sekundi. Ispuše se ko dušica. Pita rospija šta ti bi bolan?
Drugi dječak: " Šta joj reče matere ti ?"
Kliker: "Na morskome plavom žalu, gdje ćarlija vjetrić mio, plavušu sam bajnu snio o kako sam sretan bio."
-- Legendarni Kliker (Saša Zurovac) iz Sjećaš li se Doli Bel.
"E, DANICE, JESI TI NAIVNA" – Ilija Čvorović(Bata Stojković) svojoj ženi Danici(Miri Banjac) --"Balkanski špijun"; dio većeg dijaloga: Ilija Čvorović: "Danice, šta bi ti rekla da vidiš ovako čoveka?" Danica: "Pa ništa, čovek šeće" Ilija: "E, Danice, jesi ti naivna" Đuro: "Pusti, Ilija, to bi i moja Milka rekla")
"KARAĆU TE DO ZORE U CUGU" – Trokrilni/Bata Živojinović Štefici Cvek/Vitomiri Lončar ("Štefica Cvek u raljama života")
"SAD ĆEŠDA VIDIŠKAKO SRBIN JEBE" – Trokrilni/Bata Živojinović Štefici Cvek/Vitomiri Lončar ("Štefica Cvek u raljama života")
SAMO S TAKVIMA VARAJ ZENU, NEMA GLAVA DA TE BOLI-Miki Manojlovic, "Mi nismo andjeli"
"Tifusari,za mnom!!!"Bosko/Fabijan Sovagovic("Bitka na Neretvi")
"Preko vode do slobode!" (Bitka na Neretvi)
DRUGI JEBU, A TI SE, MUZAFERE, KUPAJ! P. Vujisić, "Otac na službenom putu."
"Sto imala momka budalu,zamisli magistriro sa 22 godine,ali mi se nismo nista mesali mi njoj sve dozvoljavamo!"(Bogdan Diklic Koji u mi nismo andeli)
PIŠE HUND AL PIŠE I MILE-Slavko Štimac/Vuk samotnjak
- Vazduh trepti kao da nebo gori!
- Sprema se oluja!
Lozinka u Valter brani Sarajevo.
|