banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 00:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 186 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2002, 15:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Nije toliko ni bitno da li je ideja zastupljena u The Others originalna ili je tako nečega bilo i ranije mada mi je drago da je toga bilo i ranije.

Meni su Sixth Sense i The Others odlični zato što pedstavljaju realno stanje stvari. Ne smatram ih za SF ni horore već za realne filmove o životu.

The Signes nisam gledao ali ću sigurno gledati. Odavno nisam bio u kinu, nemam pojma šta se sve prikazuje ni šta se prikazivalo prošli mjesec dana.

Vrh

Tema posta: Signs
PostPoslato: 14 Okt 2002, 19:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Da, naravno, nesumnjivo su u pitanju odlični filmovi jer iako ideja nije nova, u oba filma je scenario odlično napisan (ja priznajem da ni u Sixth Sense ni The Others nisam ni izdaleka mogao da pogodim šta će biti na kraju) a i ostali elementi su u redu (režija, gluma i sl.). A sad da li predstavljaju realno stanje stvari, postoji samo jedan način da se sazna, a to je skočiti pod auto :lol:
Signs nisam gledao, jedva čekam da dođe jer priča obećava, a i nije izmišljena, jer su izvještaji o onim znakovima što se pojavljuju istiniti.

Vrh

Tema posta: SMINKERICA SA SELA
PostPoslato: 08 Jan 2003, 13:59 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2002, 18:20
Prvo svim forumasima da cestitam prosle i predstojece praznike.
Pogledao sam "Sminkericu sa sela".Nije lose niti je Bog zna sta.Klisea na sve strane ali ima i dobrih stvari u filmu npr.Riz Viterspun i glumica koja je glumila Marfi Braun su sjajne.
Na videu sam pogledao jos jedan film SWIMFAN.Slicno je "Kobnoj privlacnosti" samo mnogo losije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2003, 11:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Da li je neko gledao onaj naš "Lavirint" i kakav je?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2003, 12:13 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
posljednja tvrdjava ....sa robert redfordom...odlican

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2003, 00:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Znači niko nema ništa da kaže o "Lavirintu"?

E pa ja ću da kažem...

Meni je film odličan...film kao da uopšte nije naš, ne toliko zbog toga što je odličan koliko zbog samog tipa filma. Kod nas preovladavaju dva tipa, komedije na fazon Munja i sa druge strane oni gangsterski, o Beogradskom kriminalu koji su meni bezveze. Ovo je nešto sasvim novo, bar ja nisam gledao neki domaći film koji liči na ovaj. Ovo kao da je neki strani i to baš dobar film. Ne znam u koji žanr da ga svrstam, možda najprije nekakav triler...mističan triler. Film je skroz u nekom mističnom fazonu, takva je čitava atmosfera, takva je muzika, tome doprinosi i kretanje kamere, iznenadno prebacivanje tekuće radnje na neku prošlu ili buduću. Podjeća me na neke strane filmove, dijelom na "Kocku", malo i na "Devetu kapiju".
Ovo je film gdje treba i razmišljati, mislim da je neko baš takav komentar napravio nakon filma, a to nije često svojstveno našim filmovima. Pored toga u našim filmovima koji i nisu komedije ima dosta humora dok u ovom nema toliko, ovo je pravo ozbiljniji film.

Glume Dragan Nikolić, Branislav Lečić, Katarina Radivojević (ona što je glumila Zonu)...

Ovaj film je valjda nešto u konkurenciji da bude nominovan za Oskara, sad ne znam da li je on samo domaći predstavnik ili je ušao i u neki uži krug a ne bi me čudilo da jeste.

Eh kad bi naši pravili još ovakvih filmova.

Ovaj film bi mi predstavljao pravo osvježenje i da je strani a pogotovo ovako kad je naš.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2003, 11:02 
Pripravnik
Pripravnik

Nisam gledao Lavirint ali prijatelji jesu i najgori komentar je NIJE LOS.Jos mi niko nije rekao da mu se ne svidja.Bilo je i cudan i zanimljiv i sjajan ali svi su rekli vrijedi vidjeti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2003, 15:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

qq je napisao:
Bilo je i cudan i zanimljiv i sjajan ali svi su rekli vrijedi vidjeti.

Jeste i čudan i zanimljiv i sjajan.

Mislim da ga vrijedi pogledati ali se trudim da ne dajem komentare "obavezno ga pogledajte..." jer ne znam ko kakve filmove voli, ima onih kojima se ne bi svidio. Volim ovakve filmove i dosta bih izgubio da ga nisam gledao a nije mnogo falilo da ga ne gledam jer o filmu nisam ništa čuo, nikakve najave nije bilo u kinu pa baš ništa o filmu nisam znao.

Ako se ne varam sutra dolaze "Crveni zmaj" i "Borov identitet", planiram oba gledati, a isto tako i "I spy" i onaj crtani koji mislim da se zove "Ice age".

Da li je neko gledao "Resident Evil" i kakav je? Igru nisam igrao pa mi nemojte govoriti da je kao u igri :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2003, 17:21 
Pripravnik
Pripravnik

Sutra dolaze BORNOV IDENTITET,BILI SMO VOJNICI I ZVUK MORA(mislim da se tako zove), a 30.1.CEVENI ZMAJ,JA SPIJUN,LEDENO DOBA.
6.2.OSAM MILJA.
Gledao sam LEDENO DOBA(posto sam bio odusevljen SREKOM I CUDOVISTIMA IZ ORMARA-crtici su imali sjajnu pricu,pogotovo SREK) .Crtic je ok ali je daleko,daleko od navedenih.
Vader,iste filmove cemo gledati osim sto jos razmisljam o JA SPIJUN.
Moram pohvaliti ljude iz BL filma na repertoaru za narednih mjesec dana(ukljucujuci i 16.1-2KULE).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2003, 21:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2002, 11:19
I meni se svidio "Lavirint". Pravo osvjezenje medju domacim filmovima. Doduse, na momente je malo naivan.
Nadam se da ovo nece biti jedini ovakav film i da se nakon njega, pa cak i "Zone", srpski film nece vratiti iskljucivo snimanju filmova o ljudima sa Beogradskog asfalta i sa socijalnog dna kako je do sada bio slucaj.
Jedino mi nije jasno zasto "Lavirint" nije imao nista jacu marketing kampanju. Trailer koji smo mogli vidjeti u kinu nije ni malo inspirativan, i cini mi se da je u ovom slucaju glavna bila reklama "od usta do usta".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2003, 22:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

I mene čudi zašto "Lavirint" nije imao bolju marketinšku podršku jer to itekako zaslužuje. Ovako će ga možda pogledati mali broj ljudi što je šteta jer je film odličan, prava promjena u odnosu na ostale domaće filmove, konačno nešto originalno.

qq i ja razmišljam o "Ja špijun" i o ostalim filmovima koje sam nabrojao. Rado bih već sutra išao gledati "Bornov identitet".
Ne znam kakav je taj "Zvuk mora" ali znam da "Bili smo vojnici" sa Mel Gibsonom neću gledati. Mel Gibson mi se prije sviđao ali nakon ovih uloga u američkim patriotskim filmovima imam sve lošije mišljenje o njemu. Njegov film "Patriot" mi se uopšte nije svidio, sjećam se da inače nešto nisam bio raspoložen kada sam gledao taj film koji je još dodatno prelio čašu, nikako mi se nije svidio.

Gledaću definitivno i "Insomniu" sa Al Paćinom, volim te psihološke trilere pa se nadam da će mi se on i "Crveni zmaj" svidjeti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jan 2003, 09:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Ice Age je bas simpa filmic, najbolja je praistorijska veverica :lol: :lol:
Bornov identitet, nisam gledao niti cu, ne volim taj tip macho-007 filmove.
Zvuk mora, ako je neko gledao da li je za preporuku, i bdw da li ce dolaziti u kina od Almodovara zadnji film, nikako da zapamtim naziv filma, :)
Bili smo vojnici, Vader je sve rekao.
Ja spijun, komedijica kao spojenih par komedija sa pocetka 90, ali ima par dobrih gegova, nesto E.Murphey je sve dosadniji, u svakom filmu se isto beci, malo je to postalo dosadno, dok onaj drugi plavi, je Ok komicar.
Insomnia, vec sam negde nesto sarno za taj film, ali meni se cini da je Memento daaaaaaleko bolji film od ovog.
Crveni zmaj, gledao sam prvu verziju i razocarao sam se izborom glumca za Hanibala, ali mozda je to tako jer sam navikao na Hopkinsa.Svi vec znaju da je u pitanju prequel, film je (nova verzija) Ok, mnogo je mracniji od druga dva, da da, psihopate su bolje :) , Edvard standardno dobro glumi, a Hopkins je ipak imao znatno manju ulogu u ovom delu, mogao bih cak reci da je ovaj, bar trenutno, bolji od Hanibala ( drugi deo ). Posebno mi je bio zanimljiv odnos psihopate i jos nekog, necu reci koga da ne bude spoiler. ;)
Resident evil, je bas truo, kao i vecina likova u njemu , sem Mile J. , koja se sora u 16-tu, ko bude gledao neka obrati paznju na scenu fighta nje i psa-zombija. :o
Lavirint, nije los film, u poredjenju sa jos jedinim ( kako oni kazu) nasim horror filmom TT-sindrom, koji je bezveze, Lavirint ima dobru pricu, mada malo su preterali sa lavirintom, mislim dugo su se dole bunarali, i bas tesko da bi neko izbezumljen u vodurini do kolena i skoro potpunim mrakom mogao onako lako da razbija mozgalice, ali ajde de, sve je fikcija u filmu :). Najbolja je mamica, kako se ono zove ta glumica???
Da li je iko gledao trailer za Kill Bill, jedva cekam, konacno povratak Ume, a i Tarantina.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jan 2003, 18:18 
Pripravnik
Pripravnik

KIL BIL?????Sta bi Tarantinu.Ja bih prije rekao da onaj film rezira Ang Li.Dobro izgleda.Muzika je isto ok,koliko sam mogao cuti.Trailer sam gledao u Cinema magici.
PRICAJ SA NJOM je film cije ime zaboravljas.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2003, 13:14 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Vader,RESIDENT EVIL-sjajni efekti,pucačina,nema priču.NJESRA!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jan 2003, 11:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2002, 21:17
SOMETHING ABOUT- "THE BORN IDENTITY">>>Meni se film STRASNO dopao!Sjajan je!Sinoc sam ga gledala...nije igrao u Paradisu sto sam ocekivala ,uprkos "Dvije kule" koje tamo igraju...ali nista zato.
Film je zaista sjajan...rezija je dobra, cak sta vise, nisam znala da je rezizer D.Liman,kojem je ovo, pa,prvi visokobudzetni film.
I rezultati se vide.On je sjajan reziser, sa osjecajem.
Ovo nije tipicna akcija koju sam mozda i ocekivala da ce biti.Film je dublji ,zaista zbog samih likova...samog Borna ..kojeg je ,Mat Damon sjajno odglumio.!Pri izboru glumaca ,oni su napravili sjajan pogodak!
Franka Potente je bila pravi,savrsen izbor!Ovde je i trebela neka zenska uloga,koja izgleda kao "cura iz komsiluka",obicna ,neizvjestacena.A to je mogla samo biti LOLA!(Franka).I tu postoji sjajna hemija izmedju Borna i njenog lika.Sam taj odnos njih dvoje je vrlo vazan dio filma,koji se provlaci kroz akciju!Da, a ne akcija kroz njihov odnos!
Ipak ,film jese spijunski triler i on opravdava sve epitete toga...postoji pucnjava ,tuca, ali i sjajane scene jurnjave autima!
"Mini Moris" rules! :wink:
Ali da se zasnivao samo na akciji ,ovaj film ne bi bio ni sjenka onog sto on jeste>spoja akcije i odlicne glume pod palicom odlicnog rezisera.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2003, 23:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

A vidiš meni Bornov identitet nije ostavio neki utisak. Nekako mi je...tanak.

Večeras sam opet gledao Lavirint :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jan 2003, 17:09 
Pripravnik
Pripravnik

BORNOV IDENTITET je solidan film.Met Dejmon me iznenadio dobrom glumom.Mislio sam da je suvise mlad za Borna ali opravdao se.Ono sto mi se svidja u filmu sto za razliku od ostalih agenata nema super oruzja(mada je i to ok kod Bonda iskljucivo),lokacije na kojima je sniman i kraj koji nudi pricu za nastavak.Tj.kraj do dijela kada nadje svoju dragu i zive dugo i srecno d o kraja zivota.
LAVIRINT 2 puta?Sada me stavljas u iskusenje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jan 2003, 18:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Došli su "Ja špijun", "Crveni zmaj" i crtani "Ledeno doba" i sve ih planiram gledati. Čudi me da je Lavirint ostao, mislio sam da ga više neće puštati. Ono što me još više čudi je da je u Kozari Gospodar Prstenova sada u samo jednom terminu i to u 13:00.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jan 2003, 18:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2001, 01:00
POgledala sam film i nije los, meni je original puno bolji, neuporedivo bolji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jan 2003, 22:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Koji film?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 186 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]