banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 19:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 359 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 18  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Maj 2013, 16:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
:lol: To the final frontier...

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2013, 16:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
gnusni_snjesko je napisao:
u Derventu jedino Enterprise moze stici

Ne reci dvaput :D

Spoiler:
Slika

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2013, 17:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
Slika

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2013, 17:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Prokletnici :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2013, 17:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Apr 2011, 15:27
gnusni_snjesko je napisao:
Slika

Haha

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2013, 21:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
MarsiPulami je napisao:
zerocool je napisao:
I ja bih prije gledao filmove u 2D nego 3D, iako mi ne smeta 3D.
Ovako beze, budu 2-3 scene po filmu gdje se primjeti taj 3D i to je to, a boje i sve drugo je milion puta ljepse bez onih naocala.

Da, definitivno, slazem se nemam nista protiv 3D, ko voli neka gleda u 3D samo sto nije za mene, film mi izgleda previse "mutan" i kao losijeg kvaliteta nego 2D, tako da bih i ja radije gledao filmove u 2D kada bih imao opciju

generalno, jedino sam u Avataru primjetio 3D, u ostalim filmovima k`o da ga i nema + vec vise od godinu dana u velikoj sali imate liniju na platnu koja jos dodatno zamucuje sliku i time stvara dodatnu muku prilikom gledanja
ako jos na to dodamo da su 2D filmovi jeftiniji, samim tim bi i cijena ulaznice bila povoljnija (sadasnja cijena 3D projekcija odbija potencijalne posjetitelje jer je povisoka za nas standard)
dakle, sve govori u prilog 2D projekcijama :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2013, 17:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
MultiplexPalas je napisao:
Ovo zavisi od distributera, ali nam stvarno rijetko kad dostave DCP i u 2D tehnologiji, dodatno je jako teško procijeniti i koliko bi posjetilaca bilo na takvim projekcijama i koji termin i dan bi najviše odgovarao većini koja bi željela da pogledaju filmove u toj tehnologiji. A svake sedmice nam u prosjeku stižu 2 nova filma i kao što znate broj sala je ograničen i termini su uglavnom popunjeni....

Hvala na brzom i konkretnom odgovoru. Ukoliko je isplativost/kolicina posjetilaca bila u pitanju, da li bi pomogla neka peticija kroz facebook ili slicne socijalne mreze da se vidi koji je otprilike procenat ljudi zainteresovan da gleda 2D verzije filmove? Neka anketa na vasem zvanicnom sajtu itd...tj. narodski receno da li bi to "pilo vode" kod uprave?
Da li 2D verzija filma zaista kosta dodatno Palas i da li je ta cijena zaista toliko visoka da je mala sansa da se ekonomski opravda?
Vase kolege po struci iz hrvatskog Cinestara imaju sve hitove i u 2D varijantama, pa eto mozda bi se mogli i sa njima konsultovati kakva je posjecenost 2D projekcija, cisto sumnjam da bi i oni drzali ekonomski neisplative stvari.
Sto se tice termina mislim da bi mogli izabrati najslabije posjecen dan da bude za 2D projekcije i da se prikazuju u maloj sali posto ste vec kako kazete ograniceni prostorom, a novi filmovi stalno dolaze.
Kao sto BSE kaze sama cijena ulaznice je manja nego na 3D pa eto i dodatnog razloga zasto bi se mnogi odlucili na bas ovakve projekcije u vremenima ekonomske krize. Nadam se da ce se nesto rijesiti po ovom pitanju, dosta mojih poznanika je upravo zbog ovoga propustila hitove kao sto su Iron Man 3, Star Trek 2, nadam se da i novi Supermen nece biti na listi propustenih filmova :)

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2013, 20:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Vase kolege po struci iz hrvatskog Cinestara imaju sve hitove i u 2D varijantama, pa eto mozda bi se mogli i sa njima konsultovati kakva je posjecenost 2D projekcija, cisto sumnjam da bi i oni drzali ekonomski neisplative stvari.

Cinestar ima visestruko vecu bazu posjetioca
Mozda je to najveci razlog ekonomske isplativosti 3D projekcija
Cisto sumnjam da Banjaluka moze ponuditi ekonomsku isplativost dvema vrstama projekcija (ili ili bi vjerovatno islo, a posto se ide u korak sa modernim tehnologijama izbor pada na 3D)

Inace, i moj glas ide 2D projekcijama
Meni, dok sam imao dioptriju, je bilo malte ne neizvodivo da gledam film u 3Du bez da mi glava nakon 1h dobija zelju za eksplodiranjem :D
I da, ne znam da li je do mene, kina, snimka ili neceg petog, ali 3D filmovi mi djeluju tamno i kao da je "zasicenost" boja nestala
:oops:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2013, 20:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
3D je katastrofa, ja sam to odavno to batalio, nosim naočale a znate koja je patnja staviti još jedne na to i na šta to liči. Pogledao bih Star Trek, a s obizirom da se daje samo u 3D nema šanse.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2013, 20:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
nosim naočale a znate koja je patnja staviti još jedne na to i na šta to liči.

Nos nakon 15 minuta hoce da otpadne od tezine
:lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2013, 20:27 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Maj 2013, 19:19
Hvala na sugestijama, vec smo radili anketu i uvodili neke filmove dodatno pored 3D i u 2D tehnologiji, medjutim ispostavilo se da ankete nisu bile mjerilo prave posjete... Dodatno cemo razmotriti vase komentare i pokusati naci kompromis, jos jednom hvala na sugestijama, iskrenim komentarima i prijedlozima.

p.s.
da li je neko zainteresovan da sutra pogleda film "Vive la France!"?

ovo se odnosi na forumase:

BSE
DIAB10
V@nja
skypostman

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2013, 20:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Super je sto se neko iz Bioskopa ukljucio uopste u diskusiju i voljan je da razmosli predloge i sugestije
Svaka cast
:thumbup:

Sto se karte tice, hvala, ali dajte ju nekom drugom - ja sutra ne mogu stici na projekciju

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2013, 11:41 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Maj 2013, 19:19
Veliki Getsbi od 23. maja u 2D

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2013, 11:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
:D :D :D
Divno!
Inače, i mene zaboli nos od dvostrukih očala. :lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2013, 11:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja stvarno ne vidim da je u 3D nesto bolje, vise mi to izgleda kao hajp u fazonu samo daj 3D

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2013, 13:26 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
pa dobro , treba ići u korak sa novim tehnilogijama, na pojedinim filmovima to stvarno izgleda super kao npr Avatar
na druguim ništa posebno
ipak traži neko privikavanje

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2013, 13:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Meni je 3D bio super kad sam gledala Alisu u zemlji cuda, ko da si na LSD-u :D.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2013, 13:51 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Citiraj:
ko da si na LSD-u

:D :D

odsad kad ti kažem za nešto da "tripuješ",nemoj se nać uvrijeđena :wink:

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2013, 13:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
MultiplexPalas je napisao:
Veliki Getsbi od 23. maja u 2D

A ja ga sinoc isao gledati, pu!
3D je totalno bespotreban u tom filmu.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2013, 13:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kao i u 90% filmova u koje ga trpaju.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 359 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 18  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]