banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 00:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 271 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Srpski Film
PostPoslato: 15 Jun 2010, 14:06 
Steta sto nisam gledao hostel. :(

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 19:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
gnusni_snjesko je napisao:
nikada neces moci snimiti nesto toliko pogano koliko tvoj mozak sam moze zamisliti samo ako ga navedes na pravi put

Kako istinito. Zato je i zayebano gledati ovako nešto, možda je bolje da ga neki i ne pogledaju.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 11:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
http://cultofghoul.blogspot.com/2010/03/srpski-film-2010.html

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 14:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 31 Jul 2008, 13:19
Ako je nekom na ovom svijetu potrebno buđenje to su Srbi.Koliko je S. Spasojević uspio u tome videćemo!

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 14:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nemas pojma koliko zelim da ovo bude dobar film! da se vise izvucemo iz govana mediokritetnih melodrama i bezobrazno losih komedija!

treba naglasiti jos da je budzet bio jaaaakooo manji od miliona (sto je postala neka okvirna cifra za ozbiljnu produkciju u regiji)

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 19:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
ima li ikakvih naznaka da bude pustan kod nas negdje?

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2010, 21:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
Vij je napisao:
Ako je nekom na ovom svijetu potrebno buđenje to su Srbi.Koliko je S. Spasojević uspio u tome videćemo!

ma koje budjenje!? bas je lijepo biti u ovakvom komatoznom stanju :P gledamo 100 utakmica dnevno, pijemo pivo sa ukusom pacova i uzivamo :)

@gnusni, nemas pojma koliko ja ne zelim da ovo bude dobar film...ma salim se, potpuno sam ravnodusan :)

ja se sjecam, svojevremeno, onog radivojevica (scenarista filma) na sok koridoru kako se hvalio kako ima bolestan scenario koji niko nikad nece imati hrabrosti da radi. i stalno je pustao inserte iz filmova tipa guinea pig kao da je otkrio toplu vodu.
pravi se hajp oko necega sto garantujem nema ni jednu originalnu scenu.
pa i onaj poster koji se pojavio sa spermom u ustima je mikeov fazon ukraden iz dead or alive.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2010, 08:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

sada vidis zasto zelim da bude dobar film!! :)
uvijek bita fan miikeovog fana :)

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2010, 09:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Читао сам то прије неколико дана и то на једном форуму гдје се двојица типова, од којих је један управо аутор овог блога, свађају ко је бољи филмски критичар. Да би се један другоме доказали у својим текстовима наводе милион референци на неке друге филмове. Управо због тога ич не дајем ни паре на њихово мишљење. И што више размишљам, иако филм, дабоме, нисам погледао, све ми се чини да ће ово бити веома, веома лоше. То највише због неколико интервјуа са сценаристом које сам читао протеклих дана. Момак је глуп, а на ту глупост се накалемила изузетна патолошка бизарност његове перверзне маште.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2010, 09:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

jebem ti druzinu gdje sam ja najoptimisticniji!

ni ja ne ocekujem neko neko otkrovljenje ali su se ovdje standardi toliko spustili da hocu da pogledam nesto zbog cega necu zaboraviti pola tablice mnozenja....ali mi smo jebeno takvi, nama bas ne treba dati uslove za snimanje....najbolji filmovi su snimani kada je postojala mogucnost da autori zavrse na golom otoku zbog njih,a ne Sveti Georgije Ubiva Volju Za Zivotom i ostala sranja

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2010, 10:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Није баш толико црна српска кинематографија.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2010, 10:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
gnusni_snjesko je napisao:
jebem ti druzinu gdje sam ja najoptimisticniji!

ni ja ne ocekujem neko neko otkrovljenje ali su se ovdje standardi toliko spustili da hocu da pogledam nesto zbog cega necu zaboraviti pola tablice mnozenja....ali mi smo jebeno takvi, nama bas ne treba dati uslove za snimanje....najbolji filmovi su snimani kada je postojala mogucnost da autori zavrse na golom otoku zbog njih,a ne Sveti Georgije Ubiva Volju Za Zivotom i ostala sranja

Не него нама не треба давати информације о условима, прије објављивања филма... Ми смо непогријешиви у рачуноводству и финансирању таквих догађаја. Наш просјечан гледалац филма не зна оцјенити добру и лошу глуму, али он зна "да су за те паре могло ово, оно...". С друге стране, мањак пара и услова су изговор за све дилетантске потезе од онога што носи кафу на сету до глумаца, режисера...
Овим не оправдавам филмове "са условима", јер су и даље кварни, али ко се све дрзне да пљуне...
Иначе, послије Чарлстона, још један филм који помјера границе, бар по најавама. Треба прво погледати, у сваком случају.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2010, 12:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

slazem se definitivno! realno, americki film su najvecom mjerom ubili box office izvjestaji!

to je sada sasvim druga prica ali pazi,isti taj prosjecan gledalac ne zna koliki su troskovi filmske produkcije (prije nego se nadje neki dusebriznik, ovo ne mislim u negativnom smislu, nego jednostavno nema razloga ni potrebe da zna) pa kada cuje da se radi o EPSKOM ili kakvom god vec pompeznom prefiksu i ocekuje tako nesto. e sad, kao sto znamo pare ne donose obavezno kvalitetu nego upravo u tim ogromnim produkcijama upravo zato sto se radi o tolikom keshu, sve se igra na sigurno i rizici se smanjuju sto dovodi do strasnog gusenja 'kvaliteta'.
ljudi ce se uvijek zaliti, to je neminovno,a ova tematika im je cist penal posto je jedan od najlaksih,a najefikasnijih marketinga upravo budzet filma (naravno kada se radi o visokobudzetnim) i kada se ljudima koji sastavljaju kraj sa krajem krenes razbacivati sa tolikim ciframa, oni ce da pljuju, na sta i polazu pravo samom cinjenicom sto su platili da pogledaju film.
naravno da ne mislim da malo para znaci dobar film i obrnuto ali ljuti me sama cinjenica sto i najveci laik zna koliko je tesko snimiti film sto bi automatski znacilo da filmovi koji se snime vrijede nesto, da postoji jako dobar razlog zasto su tu,a to je previse daleko od istine.
na ovo bi se naravno potegla prica oko 'ledja' ljudi koji ih snimaju ali da li vi stvarno vjerujete da neko ko ima takva ledja da dobije stotine hiljada maraka ili cega vise, da bi se on bavio filmom, jebavao se po kisi i snjegu u raznim kaljuga i jarcima?
kod nas postoje te dvije krajnosti, ljudi ili automatski pljuju nesto sto je domace ili su previse zastitnicki nastrojeni i prema najvecem smecu. sa jedne strane ako si ti napravio nesto (film u ovom slucaju) pa bio on i gori od kucnog videa tvog pijanog ujaka iz Ultrachta napravio si vise od skoro svakog samoprozvanog net kriticara i pljuvaca ali i taj 'kriticar' ponovo zadrzava pravo na svoje misljenje. sam si odabrao takav 'poziv' a kritike su sastavni dio toga!

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2010, 12:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Тако је.
Питање је шта ће се десити када и ако овај филм доживи успјех код критике и струке, а можда и код ширих народних маса, а потом објаве цифру продукције мизерну у односу на оне са разним министарствима у потпису? Да ли ће се ови који су од "ничега направили ништа" опоклопити по ушима? Хоће ли им то бити јасан знак да "услови" уопште не надокнађују квалитет, већ га, евентуално, само појачавају. Мени квалитетна улога, добар дијалог може лако замјенити микрофон који упада у кадар, али обрнуто никад!
Ја бих још додао да се филму, па и другим облицима умјетности, константно приговара или се од истог очекује, едукативна црта, па морална, па поука, па нада на крају (ако је таман, случајно), компромиси...
Видим неко је написао, мора постојати изговор, велики разлог за неку сцену? Зашто? Ко каже да филм мора имати све то? Иако бих и ја, први повратио на ту сцену, истрчао из биоскопа и сл., у сваком случају " до мене" је. Не до режисера, не до сценарија, глуме, камере, ефката... Ни ја, па ни нико други НЕ МОРАМО то гледати. То је љепота модерног доба. Зато су нам и филмови постали шаблонски, јер се константно снима оно што људе "опушта, враћа у неко вријеме, растерећује, не напреже вијуге, подебљава границе између добра и зла, старог и новог, лијепог и ружног, обећава свјетло на крају тунела". Сапунице.
Да се разумијемо, нисам ја за мрачњаштво и таму, али не вријеђа ли то интелигенцију некад?

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2010, 13:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

bigman je napisao:
Видим неко је написао, мора постојати изговор, велики разлог за неку сцену? Зашто? Ко каже да филм мора имати све то?

Ја сам то написао, јер не видим какву оправданост та сцена има ако у филму постоји сама за себе, ако је сама себи сврха, ако је њена једина суштина у томе да нам испреврће стомаке и да нам прочисти цријева. Онда је то, као што већ написах, само још једно филмско смеће и то је онда сасвим легитимно и у реду.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2010, 13:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Daljac je napisao:
bigman je napisao:
Видим неко је написао, мора постојати изговор, велики разлог за неку сцену? Зашто? Ко каже да филм мора имати све то?

Ја сам то написао, јер не видим какву оправданост та сцена има ако у филму постоји сама за себе, ако је сама себи сврха, ако је њена једина суштина у томе да нам испреврће стомаке и да нам прочисти цријева. Онда је то, као што већ написах, само још једно филмско смеће и то је онда сасвим легитимно и у реду.

Ево, причамо сад ти и ја о томе. Нико није видио ту сцену, нити зна у ком је контексту. Рецимо да је баш оваква како си је назвао. Шта је ту лоше? Можда је баш створена због те реакције? Опет, да ли то умањује неку њену умјетничку вриједност??? И зашто?
Па знаш, нпр. Дали. Њему је читав живот, па и умјетност била да згрожава људе, да изазива све могуће реакције и емоције? Да ли је због тога говно од човјека био? Вјероватно јесте. А да ли је мање умјетник? Не вјерујем.
Није филм ту да би едуковао, прописиво моралне вриједности, постављао стандарде понашања мишљења. Он треба да је независан, сам себи и узрок и посљедица, па да га као таквог комплетног одгледаш и даш суд, лични, субјективни.
О томе ја говорим. Не само ова сцена, него многе такве. Не кажем да је свака таква сцена, умјетност и да се под тим изговором може провлачити свашта, али кажем да је потребно покушати разграничити то.
Нпр. Неко сматра да су најљепше "умјетничке слике", слике бола, муке, патње... Јел` за осуду онај ко то ствара? Мислим да није, поготово зато што сви можемо "не гледати у ту страну".
Као што ти кажеш, прогласићемо га за треш и крај. Ту завршава прича.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2010, 15:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

u politici je skoro psiano malo o filmu, uglavnom navodno je reziser rekao kako je izmedju ostalog htio da vizualizuje sto veci broj psovki u nasem jeziku. tako se ta scena odnosi na ***** ti dijete krvavo. je l' te.

ovaj film tesko da spada u treš, jer su ta estetika i filozofija znatno kompleksniji od onog sto se moze vidjeti iz trejlera za ovaj film. film htio ne htio zavisan od stvarnosti i ne može biti sam sebi uzrok i posljedica jer nije izuzet izvan iskustva i stvarnosti. sto se tice propisivanja moralnih vrijednosti dovoljna je samo jedna rijec - dizni. film ne postoji kao nezavisan u kontekstu mainstream-a, indi scene ili eksperimentalnog art-hausa.

mislim da bi film prvo trebalo da se vidi, pa onda donositi zakljucke o filmu.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2010, 16:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

u tome jeste fazon! sta definise umjetnost, ma kakva ona bila? imas covjeka koji drka na platno i govori da je to umjetnost i mozda je to i tacno! drugi ljudi i njihov sud daju tome na vrijednosti....postoji jedna odlicna knjiga ali da me ubijes nema sanse da se sjetim kako se zove, uglavnom citavu knjigu se opisuje komentari od laika do 'strucnjaka' o jednom umjetnickom djelu da bi se na kraju knjige ispostavilo da je slika laznjak. sta je na kraju dana 'svrha' djela, strasni sud poznavaoca koji tebi diktira misljenje??
slazem se sa ovim sto je Daljac rekao ali naravno postoji i druga strana.
ja nemam nista protiv 'glupih' filmova i filmova bez poente ali koji se drze toga, sta vise u dosta navrata volim pogledati iskljucivo takve ali pretenciozna sranja koji sa svojim kvazi sublimiranim porukama su druga prica.
tanka je linija kada je film 'sa porukom' izmedju odlicnog filma i djubreta. film nije neophodan da ima 'skrivenu poruku' ili tako nesto ali ako vec ima, ne zelim da mi vrijedja inteligenciju! sto se ovog filma tice, on se vodi kao 'pametan film' i DA, sokantna scena moze da bude samo sokantna scena u sluzbi neke vece poruke jer u suprotnom imamo samo jos jedan anatomija-za-pocetnike film koji apsolutno nema razloga za postojanje.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2010, 19:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Utopija je napisao:
ovaj film tesko da spada u treš, jer su ta estetika i filozofija znatno kompleksniji od onog sto se moze vidjeti iz trejlera za ovaj film. film htio ne htio zavisan od stvarnosti i ne može biti sam sebi uzrok i posljedica jer nije izuzet izvan iskustva i stvarnosti. sto se tice propisivanja moralnih vrijednosti dovoljna je samo jedna rijec - dizni. film ne postoji kao nezavisan u kontekstu mainstream-a, indi scene ili eksperimentalnog art-hausa.

mislim da bi film prvo trebalo da se vidi, pa onda donositi zakljucke o filmu.

Ово за треш сам рекао ако су претпоставке тачне, тј да сцена сама по себи нема нити један сувисао аргумент са аспекта филма као дјела, да би била таква каква јесте и тако приказана. Ако би било тако, прогласиш га за срање и не копаш даље. То сам хтио рећи, далеко да сам коментарисао филм који нисам погледао.
Овај други болдирани дио. Наравна да не идем тако дубоко у ставу, када кажем да је независан, да је сам себи узрок у посљедица. Јер је онда СВЕ, али АПСОЛУТНО све зависно. Мислио сам на ове пратеће и површне ствари, тј. бољке наших и других филмова.
Покушавам да ову сцену, или било коју другу, сличну, гледам са стране аутора, иако се сада јежим и скупља ми се анус на саму помисао како она може изгледати.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2010, 19:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ma jasno mi je, bigman, sta si htio reci, samo sam htio da urgiram glede trash-a jer u kontekstu u kojem ga ti spominjes mislim da je srecnije rjesenje rijec sranje koju si sad i sam upotrijebio. malo sam osjetljiv na trash i camp pa ne zamjeri hehe :D sto se tice dijela u vezi sa autorom to je uvijek i svugdje tako, mada bolje je biti optimista

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 271 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]