banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 13:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Maj 2008, 14:28 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Jun 2007, 01:15
Frieda je napisao:
Izgubljeni odmor - odličan!

Jeste, dobro je uradjen... kao sto su rekli, pravi detektivski film.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2008, 19:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
I ja danas pogledah "Izgubljeni odmor", nevjerovatna priča, zaista... "Ciganski karavan", fantastično. Potpuno se uvučeš u film, u ljude, smijeh, plač, pokret, predivno!

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2008, 20:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
"Na ivici raja" je kul :)

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2008, 23:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
selo budala, ok , mozda da su ga skratili za nekih 30ak minuta, odnosno ubrzali onaj dio sa press konferencijom etc...ali s obzirom da je dokumentarac, film je sasvim ok.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2008, 11:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
"Knjiga rekorda Shutke", sinoc pogledah. Lud i zanimljiv film. Ismijah se posteno. Topla preporuka. ;)

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2008, 20:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Direktorica festivala koci isplate nekih honorara tj. ne postuju dogovore koje su napravili sa ljudima. Uglavnom ispastaju Banjalucani ....

cifre su smijesne, a znamo svi kakvim budzetom raspolazu!

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2008, 21:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
o cemu se radi ?

znam da se bruder odmah obezbjedio laptopom, u slucaju ako dodje do takvih ispada...

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2008, 22:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Frenki je napisao:
o cemu se radi ?

znam da se bruder odmah obezbjedio laptopom, u slucaju ako dodje do takvih ispada...

Pa, nista. Iznajme opremu i angazuju ljude i onda ih ne isplacuju. Cuce se.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2008, 22:36 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Ipanema_ je napisao:
"Na ivici raja" je kul :)

Aha. Za ove koji nisu upoznati, film dolazi i u redovnu distribuciju, pa ko je propustio, ima priliku da ga odgleda.

"Povratne boce" su isto zanimljive.

Golum je simpa uzivo. :)

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2008, 23:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Nevidljivi, jako potresan dokumentarac.
Opet moram kukati. Sala Rebeka, puna ljudi, i zagusljivo do maksimuma, i vruce vruce vruce. U kratkim rukavima i konstatno se znojim, a savrseno sam zdrav (ovo isto se ponovilo u paradisu, nasao sam momka za klimu, on je prokomentarisao da ce ubrzo kraj i pogasio klime, a ostalo je oko 30-40 min do kraja...). Ne znam da li je do organizatora, odnosa organizatori/Kozara, ili nesto trece, tek, bilo mi je skoro nemoguce gledati film, po izlasku iz kina mi je trebalo dobrih 20 min na onoj zimi da dodjem sebi, kao da sam pijan, ne mogu koordinisati pokrete, uzas!

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2008, 02:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2006, 22:11
-12-ubjedljivo najaci film na festivalu,prozet prejakom simbolikom,potkovan takvom pricom,glumci su savrseni ....(da se bavim filmskom umjetnoscu odustala bih poslije filma sigurna da je moj svaki napor trud i rad besmislen i bespotreban posto covjecanstvo vec ima 12)
-Armin--jako dobar film Emir Hadzihafisbegovic--jak glumac, zanimljiva prica
-California dremin'-ja sam zadovoljna :wink:
-Na ivici raja-ufff iznervirala sam se zbog mimoilazenja likova jojjj -inace dobar film
-Ovo je slobodan svjet-ja nisam nesto odusevljena, poslije filma sam ostala hladna k'o babin taban sto bi trebalo da znaci da je konacna ocjena 2
-Pati Smit---srecna srecna srecna, prekrasni kadrovi, divna naracija, odlicna muzika granica izmedju dokumentarnog i igranog ma 5 i .-tacka
-Povratne boce-pozitivan film, kad sam izasla iz sale zivot je imao smisao,film koji me nije opteretio,miran,ugodan,realan,fin, zadovoljna zivotom onakvim kakav jeste
-Pozuda, Oprez, -film s karakterom.

planiram jos sutra gledati nema zemlje za starce i pobjednicki dokumentarni posto iz te sekcije nisam nista gledala

inace Bliff je kulturna bomba tesko prezivljiva ....ja sjedim po pet sati dnevno na proekcijama izgubila sam osjecaj o 3 D ljudima...mada sam srecna do ispucalih vrhova moje crvene blansirane kose sto je Banja Luka napokon dobila festival koji je pretjerano napucan-HVALA!

ako neko zna kako da dodjem do sledecih filmova molim ga da posalje neki dimni signal.-Durakovo-selo budala,2 dana u parizu,Ne misli o tome,Sami u cetiri zida,

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2008, 00:37 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Molotov je napisao:
Direktorica festivala koci isplate nekih honorara tj. ne postuju dogovore koje su napravili sa ljudima. Uglavnom ispastaju Banjalucani ....

raspolaze ali da li je dobila te pare ili je samo obecano ??? Poznajem ljude koji su bili optimisti pa organizovali slicne projekte... Prisjelo im i ne pada im na pamet da rade nesto slicno...

Kod ovih stvari svi obeceju pare a dok pare dodju, organizatori prodaju svoj namjestaj da isplate sve i svakoga...

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2008, 09:11 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
narcisa_zumbulic je napisao:
-12-ubjedljivo najaci film na festivalu,prozet prejakom simbolikom,potkovan takvom pricom,glumci su savrseni ....(da se bavim filmskom umjetnoscu odustala bih poslije filma sigurna da je moj svaki napor trud i rad besmislen i bespotreban posto covjecanstvo vec ima 12)

POTPISUJEM!!!!

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2008, 08:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
mangia je napisao:
Molotov je napisao:

raspolaze ali da li je dobila te pare ili je samo obecano ??? Poznajem ljude koji su bili optimisti pa organizovali slicne projekte... Prisjelo im i ne pada im na pamet da rade nesto slicno...

Kod ovih stvari svi obeceju pare a dok pare dodju, organizatori prodaju svoj namjestaj da isplate sve i svakoga...

mangia, i te se stvari dešavaju, ali nema to pretjerano mnogo veze sa Molotovljevim postom. To se njih ne tiče, a evo šta ih se tiče.. U članu 22 ugovora stoji da je za sve sporove nadležan Opštinski sud u Banja Luci, tako da ako ima bilo kakvih kršenja ugovora, to se da lako rješiti..

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2008, 10:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Па те судски трошкови изађу више него хонорар који преко суда тражиш...

Све је то чисти аматеризам, још увијек, нажалост. Ни БЛИФФ, ни она брука од Фестивала радости и смијеха, нису исплатили људе који су на њима радили. Али, зато можете да видите, у проспекту БЛИФФ-а, колико је чланова породице Тасковски радило на неким мјестима унутар манифестације, па се схвати да је њен брат извршни продуцент фестивала, мада сам Бог зна откуд он у тој причи када са продуцентским послом нема "три чисте"... Али, шта је ту ново код нас..?

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2008, 20:03 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Pompezno najavljen BLIFF ( bez potrebe pominjana imena Dzoni Depa, Koenovih...) je zavrsen.

Je li ispuno ocekivanja? Jeste.

Pocetak nije obecavao. Otkazan "Zavet", novi film S. Arsenijevica je odlicno rijesenje ali ne dovoljno reklamiran. Kasnjenje projekcija, istjerivanje publike iz sale koja je htjela nesto da cuje od glumca i rezisera. Progledacu kroz prste samo zato sto je prvi festival, isto se na greskama uci. Ipak, ljudi koji rade na info pultu trebaju nestoi da znaju o filmu, a Djecje pozoriste nije idealno ( tijesno je...eh, gdje nam je velika sala Palasa :( ...) .

Pogledao sam:

1. LJUBAV I DRUGI ZLOCINI - prvenac, solidan uz nekoliko sjajnih scena ( Zoran Cvijanovic je sjajan).

2. POSJETA ORKESTRA - dobar film. bez mnogo mana a sada je li najbolji ? Meni nije !!! Nije mi se svidjelo sto nam je glavna i odgovrna rekla da se u filmu provlaci glavna ideja festivala (povezivanje ljudi, shavtanje razlika...) i da njeno srce kuca za ovaj film. Izgleda da dobro kuca. Hm.

3. 12- Uh kakav film. Odavno sam prestao govoriti najbolja predstava, najbolji fim, najbolja knjiga jer ima mnogo dobrih a najboljih??? Sve te dobre knjige imaju sjajne glumce, neke sjajne scene, neke muziku i sve to cini dobar film. 12 ima sve i zato je ovo najbolji film festivala i najbolji film koji sam pogledao. A nije da ih nije bilo. Ipak sva ona razmisljanja, komentari, diskusije naredni dan sa onima koji su pogledali, razmisljanja o ovom filmu cine ovo filmom koji cu svima preporuciti. Obavezno pogledajte ako bude na repertoaru.

4. POZUDA OPREZ- Ang li je snimio pristojan film, vec vidjen( proslogodisnji Verhovenov, "Crna knjiga" je slicna). Lijapo snimljen, uz zanimljive glumce koje ne mozete cesto da vidite, nije dosadan ali nista spektakularno.

Svi ovi filmovi, rasprave o drugim filmovima, preporuke i svi razgovori o Bliff-u me nagovre da odgledam

5. NEVIDLJIVE- koji govore o zanimljivoj temi. E sad, jesam li bio umoran od posla, vrucina u Rebeki ili sta vec, ali film je razvucen bezpotrebno.

Ako je cilj festivla da vrati publiku u kina, nadam se da je uspio. Meni se svakim danom gledalo sve vise filmova a evo i sada hocu da vidim "Na ivici rajaj" i "Sluzio sam engleskom kralju". Lijepo je cuti od ljudi kako su pogledali Armina, Pati Smit, Izgubljneni odmor...i vecina hvali sve te filmove.

Nisam vidio "Goluma" ali lijepo sto je dosao u goste a muzicki program je bio ok. Mogao je biti malo bogatiji ali...

Nadam se da ce drugi Bliff biti bolji, da cemo rezervisati pakete ulaznica i da ce Banja Luka pricati o dobrim filmovima, radionicama i gostima a ne o tome koliko je ko uzeo para, gdje se rasipaju itd.

Dakle, glasam za 2.BLIFF !!!:)

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2008, 23:40 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Meni se film "Posjeta orkestra" izuzetno dopao, od ovih pogledanih, stavio bih ga kao glavnog favorita.
Nisam se odavno dobro nasmijao kao na tom filmu, pa, iako nisam pogledao sve ostale, meni ne smeta to sto je pobijedio... a i pored toga, ja sam ugrabio posljednju kartu za njegovu posljednju projekciju. :)

Komentar generalno na festival: i meni se dopao, ima prolaznu ocjenu.
Na radionice nisam stigao. :(

Usput, koliki je bio zvanican budzet BLIFF-a, jer negdje cuh da se spominje cifra od 1,3 miliona KM, a vi ste ovdje pominjali cifre i do sedam miliona (?!)?

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2008, 00:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Zvanicno je vlada izdvojila milijun KM, a grad 300 tisuca.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2008, 21:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2003, 14:00
Film 12 je ubjedljivo najbolji film festivala, razocarao sam se kad je hadersfild "dobio" nagradu publike...
Napokon sam poslije nekog filma bio odusevljen glumackom igrom koja je stvarno savrsena... Nikita skidam kapu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]