banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 04:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 202 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2006, 10:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2003, 19:33
Ma smece od filma! Ne trebam ga gledati da bi to znao.
Najvise me cude ovi "srpski" glumci i glumice koje za sitne pare prodaju svoj narod. E to je gamad glumacka. Smradovi.
Takve ljude treba pljuvati gdje god da se pojave.

Vrh

Tema posta: Re: Hm...
PostPoslato: 01 Mar 2006, 10:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Harvester je napisao:
Narode, jel Grbavica i u Banjaluci igra od početka marta? Planiram da odem da se slatko ismijem :D

Samo nam jos objasni kome ces se smijati .

Silovanoj majci ili djevojcici koja je uzgred napola ti Srpkinja ?

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 01 Mar 2006, 11:41, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2006, 11:07 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Nov 2005, 17:23
Kako tako jedno antisrpsko djelo moze da dozivi premieru u Banjaluci :oops:

Ko to kaze, ko to laze Nokia je mala.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2006, 11:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
mislim da su rekli da ga nece prikazivati u bl

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2006, 11:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BSE je napisao:

Zbog mogucih nereda ?

( time warp part 1563 )

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2006, 15:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2003, 22:48
film krece u cetvrtak?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2006, 19:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2004, 19:53
Rekoh necu se petljati u ovu sve više političku temu, ali kad vidim kakve postove stavljate nekako bih i ja nesto da dodam na sve to:
Film je dobio Zlatnog medvjeda što je jedna od najprestižnijih nagrada u svijetu filma, vjerovatno i kvalitetnija od Oskara i to prije svega treba poštovati. Da li je trebao dobiti tu nagradu ili ne, zaista ne mogu reci jer ga nisam pogledala, kao ni ostale filmove sa kojima bih ga mogla porediti. A na kraju krajeva to je jedna od stvari na koju zaista ne mogu uticati.
Tema svakako nije prijatna, različitim ljudima iz različitih razloga. Činjenica je da su se ti zločini desili. Bio je rat, a u ratu svi pate i mislim da je krajnje morbidno i perverzno govoriti o tome ko je patio najviše. Ovaj film govori o tom konkretnom događaju (događajima) i njihovim posljedicama. Možda neko napravi i film o stradanju Srba i Hrvata, pa taj film dobije neku od nagrada. Sada je to bio slučaj sa ovim filmom. Nažalost rat je nepresušan "teških" izvor tema za drame.
Ni meni kao Srpkinji ne bi bilo lako gledati ovaj film, ali svaki ratni film ima dvije publike.
Mislim da je najveća greška koja je učinjena u cijeloj ovoj priči oko Grbavice, je to što je gopođa Žbanić primajući nagradu izjavila kako treba što prije uhvatiti određene ratne zločince i time prešla onu tanku liniju plitizacije filma po kojoj je hodala.

Toliko od mene, više se neću javljati, a ko želi neka pljuje po meni i mom bar mislim, objektivnom mišljenu.

P.S. Mislim da film treba prikazati i u Banja Luci, jer mislim da se naše kino uvijek moglo pohvaliti prikazivanjem kvalitetnih filmova, a ovom filmu se ne može osporiti da je primio jednu vrijednu nagradu. Ko želi da ga pogleda pogledaće ga, ko ne žele neće. :)

Pozdrav, odoh se zabavljati na nekim "filmskiji" temama

Vrh

Tema posta: Re: Hm...
PostPoslato: 02 Mar 2006, 12:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Japanese_rose je napisao:
Harvester je napisao:
Narode, jel Grbavica i u Banjaluci igra od početka marta? Planiram da odem da se slatko ismijem :D

Samo nam jos objasni kome ces se smijati .

Silovanoj majci ili djevojcici koja je uzgred napola ti Srpkinja ?

Joj joj joj... klasična bošnjačka manija gonjenja. Neću se smijati ni silovanoj majci ni djevojčici, smijaću se Jasmili Žbanić koja pravi filmove o stvarima o kojima pojma nema. Get it?

Vrh

Tema posta: Hm...
PostPoslato: 02 Mar 2006, 12:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Doduše, sasvim je moguće da ću da se smijem i silovanoj majci i djevojčici ako gluma bude katastrofalna, kao što očekujemo da će biti :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2006, 12:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Joj, joj, joj .... klasicna srpska grandiomanija.

Smijeh cu ostaviti za neku drugu priliku.

( I so doubt that you will get it. But, who cares anyway ? )

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2006, 14:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
josephine je napisao:
Možda neko napravi i film o stradanju Srba i Hrvata, pa taj film dobije neku od nagrada.

bojim se da je to nerealno ochekivanje. srbi nabavljaju bombe kojima hoche da unishte ujedinjene nacije (ni manje ni vishe), siluju, pale, kolju, ubijaju (sami dodajte ... ). kao shto rekoh, politika je to.

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2006, 16:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Jednostavno pitanje ..

Da je sve ostalo isto, samo da je umjesto silovane majke/djevojcice srpkinja, te da su silovatelji bosnjacki vojnici .. da li bi reagovali sa istim odusevljenjem prema filmu kao sto sada reagujete ? Nista politicko, samo me zanima .. da li se divite filmu kao filmu ili tome sto prikazuje 'instinu' ? Nije ni prvi ni zadnji film koji je prikazao stradanje i zla nanesena u ratu, ali rijetko koji je velican do ovih granica. I to dijelom razumijem, tvorac je 'nase gore list' ali opet .. ?

Citiraj:
Ja sam pogledao film. Film je posvecen svim zenama koje su silovane u ovome ratu bez obzira na vjeru.Samo malo treba citati izmedu redova

Mozda i jeste tako. Ako je to stvarno istina to je i vise nego lijepa gesta, medjutim .. kao i sve na svijetu i ovaj film (pa i ako nosi tu porku) moze biti pogresno interpretiran. Moras priznati da 'na prvu' i ne djeluje bas tako ..

Nisam nacionalno opterecen, rad je bio i prosao, gomila stvari se nikada nece moci zaboraviti ni na jednoj ni na drugoj strani .. ali meni se cini da je ovaj fiml dolivanje soli na ranu. Jos uvijek je situacija kod nas nesredjena, svaka (pa cak i najmanja prilika) se koristi za otpocinjanje sukoba (pogledajmo samo ovaj forum .. u 85% poruka se provlaci politicka tematika)

Citiraj:

Tacno. Direktor BL-Bioskopa, Vladimir Ljevar je juce (ili prekjuce) izjavio da 'Grbavica' nece dozivjeti premijeru u Banjaluci. Koliko sam ja cuo, on je prije premijernog prikazivanja odlucio napraviti 'test' te je odredjenoj grupi ljudi prikazao film .. Reagovanje je bilo poprilicno negativno. (Da li je ovo tacno ili ne - nisam siguran. Vise je to rekla - kazala). Uostalom, njegova je stvar da li ce dopustiti prikazivanje jednog filma ili ne. Zbog kojih razloga ? Ne znam .. ali kao sto rekoh, njegov je bioskop .. on sam odlucuje.

Citiraj:
Ko želi da ga pogleda pogledaće ga, ko ne žele neće.

Lijepo receno. Prikazivao se film u BL ili ne, oni koji ga zele pogledati naci ce nacin za to. Bogu hvala, pa nam u vremenu u kojem zivimo piraterija nije strana stvar :)

Pozdrav

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2006, 16:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Zaboravih pitati .. mozda malo OT, ali cuo sam negdje da je Emir Kusturica na press konferenciji u Parizu Jasmili Žbanić rekao da mu moze 'popusiti k**ac' ? Koliko u tome ima istine ?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2006, 16:27 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
V@nja je napisao:
Zaboravih pitati .. mozda malo OT, ali cuo sam negdje da je Emir Kusturica na press konferenciji u Parizu Jasmili Žbanić rekao da mu moze 'popusiti k**ac' ? Koliko u tome ima istine ?

Nije rekao licno njoj da mu moze... nego je rekao u jednom intervjuu da ga boli... za Jasmilom. Citala sam i ja neki dan.
Mislim, i on bi se trebao malo pristojnije ponasati u javnosti. On je poznata i popularna licnost i ne stoji mu bas da se izrazava na takav nacin na koji se izrazava. Nikoga ne zanima sta njega boli i zbog cega ga boli.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2006, 16:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2006, 18:58
Citiraj:
radi se o tome da su bosanci carevi sto se tice filma a da je okruzenje ljubomorno a ti si radikal pa se nema sta sa tobom raspravljati jer ste umno zaostali da se upita normalni srbin sta o tome misli nikad ne bi gledao politicki na to jer se zna ko su cetnici a ko srbi i nemozes u isti kos to dvoje stavljeti
to sto ti hoces srbe da poistovjecujes sa cetnicima to je stvar tvoje jednostranosti.......
film nisam gledao ali mislim da napada one koji su okaljali obraz u ratu a onaj ko je sacuvao obraz cistim nema razlog da se osjeca uvrijedjenim......
posto tebe to vrijedja ti si sigurno isao silovati i tome sl

Jao covece o cemu ti pricas...ja ne pripadam ni jednoj stranci,jer mi ni jedna nije dovoljno dobra.....ali o tome necu ovde..!!!

Ja ocu da kazem da je ovaj film cista bosnjacka propaganda ;"Srbi su jedini ubijali"...a o kakvim cetnicima pricas ti bre...pa cetnici su nestali sa Drazom bre.....

Samo mi reci kako da ja kao Srbin odem pogledati "Grbavicu"...a u njemu se ocigledno nazire mrznja prema mom narodu.......tj. u filmu su Srbi-Cetnici,u filmu se samo prica kako su Srbi koljaci,ubojice i ostalo...!!

A ne odgovoriste vi meni na ovo pitanje....

Citiraj:
Secret sta ti mislis kad neki decko koji je musliman ode i pogleda "Grbavicu"...sta mislis sta ce on da misli...sta mislis oceli njemu pasti na pamet da uzme noz u ruku i uhvati nekog Srbina pa se izivi na njemu.....ja ne smem ni zamisliti sta ce se desiti kad taj gnusni film dodje u Sandzak......nek je onim Srbima tamo Bog u pomoci....!!!

ovo se odnosi ne samo na "Secret-a" nego na sve vas...

A Vanja dobar ti je komentar....!!!

- WHITE POWER -

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2006, 16:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jan 2006, 21:38
Da, Kurir je objavio tu izjavu:
Citiraj:
BOLI ME K . . . C ZA JASMILU!
Emir Kusturica nije želeo da komentariše film "Grbavica", a za politički govor rediteljke istog priznao da ga zabole ona stvar!
Proslavljeni srpski reditelj Emir Kusturica izjavio je za Kurir da kontroverzni bosanski film "Grbavica", koji je osvojio Zlatnog medveda na filmskom festivalu u Berlinu, još nije pogledao, i da se zbog toga ograđuje od bilo kakvih komentara u vezi s njim i tematikom koju obrađuje.

- Nemam pojma kakav je film i zbog toga neću da ga komentarišem. Znao sam da ćete me, čim budem došao u Beograd, pitati za moje mišljenje o "Grbavici" i jako mi je žao što ću vas razočarati ovakvim svojim komentarom - rekao je Kusturica.

Na pitanje da li je pratio skandalozni govor rediteljke Jasmile Žbanić prilikom uručivanja nagrade, kad je sugerisala Evropi i Haškom tribunalu da što pre uhapsi ratne zločince Ratka Mladića i Radovana Karadžića, profesor je naglasio da ga za Žbanićevu i njene stavove baš zabole ona stvar!

- Savršeno me boli k...c za Jaslinu, ili kako se već zove ta rediteljka. Njena priča je njena priča i tu se, što se mene tiče, završava moja priča u vezi s tim!
Potom se Kusta u daleko mirnijem tonu obratio novinarima okupljenim na konferenciji pred početak 34. Festa u Centru "Sava", istakavši da željno čeka otvaranje festivala na kome se oseća kao veteran istog.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2006, 17:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2006, 18:58
Neba car..:D:D

- WHITE POWER -

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2006, 17:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2004, 19:53
možda, ali bi se mogao malo pristojnije ponašati

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2006, 20:43 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Apr 2003, 21:06
josephine je napisao:
Mislim da je najveća greška koja je učinjena u cijeloj ovoj priči oko Grbavice, je to što je gopođa Žbanić primajući nagradu izjavila kako treba što prije uhvatiti određene ratne zločince i time prešla onu tanku liniju plitizacije filma po kojoj je hodala.

to je Jasmila učinila svjesno, i pitanje nespremnosti srpskih vlasti da hapse najtraženije ratne zločince i treba politizirati pa i u ovakvim pirlikama, pogotovo iz Jasmiline pozicije, pošto je ona ipak rat preživila u opkoljenom Sarajevu - ne može njoj biti svejedno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2006, 21:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jan 2006, 21:38
Mislim da je vrijeme da moderator nesto uradi po pitanju ove teme ili da je jednostavno prebaci na politiku. Ovo nema smisla.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 202 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]