banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 01 Jul 2026, 14:12 Danas je 01 Jul 2026, 14:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 19341 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251 ... 968  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Feb 2010, 23:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Network (1976) - dobar, ko je gledao Zeitgeist vidjeće da su neke scene iz ovog filma korištene u njemu, kod ovog filma je takođe zanimljivo da je dobio 4 oskara od 10 nominacija a od toga tri oskara za glumu, samo je još jedan film dobio tri oskara za glumu ako se ne varam (A Streetcar Named Desire (1951)), jedan oskar za glumu je otišao glumici koja se u filmu pojavljuje samo 5 minuta i 40 sekundi, u sceni kada joj muž saopšti da ima ljubavnicu, pa ide njena rekacija na to, dobila je oskara za tu reakciju; takođe su još dve muške uloge dobile nominaciju za oskara, od toga je jedan glumac takođe glumio samo 5-6 minuta (Ned Beatty), kasnije je u vezi toga rekao da nikad ne treba odbiti ni jednu ulogu bez obzira koliko bila mala jer je on na ovom filmu radio jedan dan i bio nominovan za oskara, scena koja mu je to donijela se takođe nalazi u Zeitgeistu

Into the Wild (2007) - odličan, prelijepi prizori (kadrovi), odlična muzika, rađen po istinitim događajima

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2010, 15:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
"House on a haunted hill" (1959)

Sta da kazem o ovom filmu. Ocekivao sam vise, ali sada shvatam zasto je ponudjen na youtube-u (ima par dobrih izuzetaka). Veoma lose uradjen film, u ponekim trenucima naivnoscu podsjeca na idiotski crtani film Scooby doo. Nemotivisani i neprirodni dijalozi ga cine u pojedinim trenucima smijesnim (iako mislim da to nije bila namjera), tako da ga ne bih nikome preporucio. Na trenutak me prica podsjetila na odlican francuski film "Les diaboliques", ali samo podsjetila, sve ostalo se ne moze ni u kom pogledu porediti...
Ocjena 5/10

"Cujo" (1983)

Simpatican film, onako djetinjast, ali ipak spada u horor klasik:) Nema se sta puno reci o ovome, ako nemate nista pametnije i hocete da se opustite uz nezahtjevan i lagan film, pogledajte ga... Ako nista, onda zbog prelijepog bernardinca (sa pocetka, kasnije nije bas tako fin:).
Ocjena 6/10

"The graduate" (1967)

Svima vec poznat film, meni se svidio. Ubrzana radnja i mnogo simbolike, Dustin Hofman koji odlicno prikazuje mladica u potrazi za samim sobom, zablude i gubljenja na tom putu, na kraju hrabrost (ne mislim ona da spasi citav svijet kao Amerikanac u nekom glupom filmu), nego ona, naizgled jednostavna, hrabrost da se borimo za ono sto NAJVISE volimo, bez obzira kakve ce nam to probleme donijeti, jednostavno da se prepustimo, a sto se vecina ljudi ne usudi ciniti, zbog straha od neuspjeha usljed kojeg bi se gotovo redovno desio potpun gubitak volje za zivotom...
Ocjena 8/10

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2010, 23:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2009, 14:46
Više emotivan nego ratni film. Uglavnom, nije loš film. 7/10

Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2010, 02:46 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Jan 2010, 01:04
The Devil's Backbone...

Dobar film, Guillermo del Toro me svakim filmom odusevi, jednostavno moj ukus...

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2010, 22:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2009, 14:46
Gluplji film odavno nisam gledao.. strašno..

Slika

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2010, 09:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Plodan vikend:

Invictus - patetičan i naivan film, ali vrijedi ga gledati zbog Morgana Frimana.
Zorba the Greek - izuzetan, izuzetan film. Odlična muzika, sjajni Entoni Kvin i fantastični dijalozi. Zorba me podsjetio na Fausta kada je u jednom trenutku rekao:"Bog je jedan poseban đavo."
The name of the rose - knjiga je knjiga, ali ni filmu mane nije. Izuzetan mi je zato što je uspio dočarati onu perverznu stranu monaškog života i što cijeli film, kao i manastir, odiše tom nekom bolesnom atmosferom u kojoj su ubistva tek puki aforizam u odnosu na izopačenosti koje se kriju unutar zidina Zdanja.
Lepa sela lepo gore - pogledao sam ovaj film 5 puta u zadnjih mjesec dana i mislim da je za mene sada to najbolji srpski film od 1990. godine naovamo, a možda i duže...
The bucket list - komedija/drama sa Džekom Nikolsonom i Morganom Frimenom. Izuzetni dijalozi, izuzetna gluma. Ko bude gledao neka obrati na savršenstvo Nikolsonove glume u kratkoj sceni skakanja sa padobranom. Čudesno je kako mu malo mjesta treba da se "razmaše".

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2010, 11:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Slika

- glupost, ni K od komedija, zaobici :confused3:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2010, 11:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
V@nja je napisao:
Slika

- glupost, ni K od komedija, zaobici :confused3:

Uh dobro je, nisam jedini koji je gledao taj shit :D

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2010, 11:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Najgore od svega je sto sam na pola gledanja te gluposti shvatio da na Novoj ima Sindlerova Lista .. al' je bilo prekasno da se ukljucim :-?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2010, 12:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
V@nja je napisao:
Najgore od svega je sto sam na pola gledanja te gluposti shvatio da na Novoj ima Sindlerova Lista .. al' je bilo prekasno da se ukljucim :-?

Istu muku mucimo, ja gledao na Pinku sa Meg Rajan neki film o boksu i kasno skontam Sindlerovu listu.
Ali uhvatio sam scenu kada Ralf Fiennes snajperom skida ljude u logoru.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2010, 17:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
V@nja je napisao:

ISTO!!!

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2010, 20:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Awakenings
Slika

Kao sto i pise, film zasnovan na istinitoj prici.
Odlican je film, potresan na kraju, kada vidim u kakvom su stanju ljudi koji boluju od hronicnog encefalitisa uhvati me jeza.
Pogledati definitivno.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2010, 20:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2008, 19:47
De Niro fenomenalno odglumio...kao i obicno :D

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2010, 20:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Makados je napisao:
De Niro fenomenalno odglumio...kao i obicno :D

Jesi li skontao Vin Diesela u filmu?
Ima bujnu kosicu, nekih 20 kila manje i pojavljuje se u 2-3 scene :D
De Niro fantastican, kao i Williams.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2010, 20:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2008, 19:47
znaci ovog trena idem traziti film da vidim te scene :lol:

edit: mozda ipak neki drugi put...otvorio sam dio ormara gdje lagerujem dvd-ove...i nije mi se svidjelo ono sto sam vidio :lol: u svakom slucaju nisam ga skontao u prvom gledanju...

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2010, 20:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Makados je napisao:
znaci ovog trena idem traziti film da vidim te scene :lol:

edit: mozda ipak neki drugi put...otvorio sam dio ormara gdje lagerujem dvd-ove...i nije mi se svidjelo ono sto sam vidio :lol: u svakom slucaju nisam ga skontao u prvom gledanju...

Ni ja ga nisam skontao, ali onda vidim na wikipedii da se pojavljuje i to da ima uncredited role.
I onda sam morao da prosaltam film i mislim da je ovo on ovdje:
Slika
Ovaj desni :)

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2010, 21:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nije :D

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2010, 21:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Nije :D

Pa kontam mozda je kasnije slomio nos, posto ovaj ovdje iam tanak nos dok Vin ima neki prcasti crnacki :)

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2010, 21:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Taj desni lik je Bradley Withford

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2010, 21:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Taj desni lik je Bradley Withford

Ah, dodjavola, sad moram ponovo pregledavati film u potrazi za Vinom :)

Vrh

[ 19341 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251 ... 968  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]