Upravo skontah da nisam ovdje bio vec duze vrijeme, pa cu par posljednjih...
Catch Me If You Can - Zanimljiv, htio ga pogledati vec duze vrijeme.
Nemam neke posebne preporuke, ali ipak: 7/10
Lock, Stock and Two Smoking Barrels - Uhh. Dobar, jako.
Svidio mi se scenario, malo su za zapleli sa imenima u jednom dijelu, ali ipak sve dodje na svoje.
Jos ga gledali na zidu, uzeli projektor i voila! :]
9/10
My Blueberry Nights - Me likey dramas.

8/10
spavac je napisao:
zlo krme pogledaj i ovaj film This is England
This is England - Heh, ironije, sad vidjeh da se u posljednje 2-3 strane diskutuje o ovom filmu.

Gledao ga sa drugaricom iz Engleske, pa mi ona jos sve detaljno objasnila vezano za neke dijelove Engleske.
Meni je film odlican, akcent zgusnut, a politicko vrbovanje skinheads-a dostojno predstavljeno.
9/10
Thank You For Smoking - Simpa. Vec duze vremena mi se vukao na kompu, ali nikako da uhvatim vremena da ga pogledam.
Svidja mi se njegovo govornistvo; podsjetilo me na debate uopsteno (i na propali put na prvenstvo); definitivno neke tehnike koje bi se mogle iskoristiti.
7,5/10
Frieda je napisao:
Kafka - odličan početak, ali kako fillm ide prema kraju postaje sve više irealan pa i dosadan. Opet fantastičan Irons. Prava "kafkovska" atmosfera, lijepo snimljen.
Uhh... Ako nisi gledala ekranizaciju "Metamorfoza", ne znas sta stvarno znaci znacenje rijeci "los film".
Time trek je napisao:
U zadnjih 15 dana gledao 4 puta, a sad gledam verziju od 5 sati. Film je genijalan, mada ga nisam gledao toliko puta sto hocu, nego zato sto moram da pisem esej o njemu.
Da vidis tek pacenja kad uzmes za temu analizu serije, i to analizu kompleksnosti jezika u jednoj od najupecatljivijih britanskih politickih satira ("Yes, Minister")...