banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 01 Jul 2026, 03:57 Danas je 01 Jul 2026, 03:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 19341 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230 ... 968  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Avg 2009, 22:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Kakav je District 9?

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2009, 06:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
prilicno zanimljiv. Drago mi je da je neko imao drugaciji pristup kad u u pitanju alien filmovi. u svakom slucaju vrijedi pogledati. Em zabavno, em malo razmislis o nekim stvarima.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2009, 12:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2008, 13:26
urbana_extravaganca je napisao:
Cidade de Deus

Slika

Или у преводу "Град Бога"

Бразилски филм из 2002. године. Говори о Риу али не о оној западној причи карневал и сл. коју увек видимо на тв.
Скроз добар филм.
8.5/10

Pogledaj i "Ghosts of Cite Soleil" - dokumentarni film o bandama na Haitiju... jedan od boljih koje sam gledao - ikad.

EVE Online 21 day trial
https://secure.eveonline.com/trial/?inv ... tion=buddy

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2009, 17:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
"Idle hands" iz 1999. Tinejdzerska komedija/horor.
Kao sto se moze vidjeti po zanru, ne obecava mnogo. Nista i ne daje, dosadno i besmisleno. Tema uklete ruke, koja nije dobro prosla ni u zanru horora u filmu Olivera Stone-a iz 1981, i sada se pokazala kao smijesna, ali ne u komicnom smislu.
Prica prati dokonog tinejdzera, koji slobodno vrijeme (znaci 0/24h sedam dana u sedmici) provodi pred televizorom, puseci marihuanu s drugovima. Njega zaposjeda demon koji trazi najlijenju osobu da se u njoj nastani. Nekontrolisana ruka dalje ubija sve oko sebe i cini razne grozne stvari... To je sva mudra prica:)
Jedino vrijedno, kao u manje-vise svakoj tinejdzerskoj komediji ili hororu, je glavna zenska uloga, koju uglavnom igra neka lijepa djevojka. U ovom slucaju to je osamnaestogodisnja Jessica Alba.
Ipak, film ne bih preporucio nikome...
Ocjena 4/10.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2009, 19:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
malteras je napisao:
"Idle hands" iz 1999. Tinejdzerska komedija/horor.
Kao sto se moze vidjeti po zanru, ne obecava mnogo. Nista i ne daje, dosadno i besmisleno. Tema uklete ruke, koja nije dobro prosla ni u zanru horora u filmu Olivera Stone-a iz 1981, i sada se pokazala kao smijesna, ali ne u komicnom smislu.
Prica prati dokonog tinejdzera, koji slobodno vrijeme (znaci 0/24h sedam dana u sedmici) provodi pred televizorom, puseci marihuanu s drugovima. Njega zaposjeda demon koji trazi najlijenju osobu da se u njoj nastani. Nekontrolisana ruka dalje ubija sve oko sebe i cini razne grozne stvari... To je sva mudra prica:)
Jedino vrijedno, kao u manje-vise svakoj tinejdzerskoj komediji ili hororu, je glavna zenska uloga, koju uglavnom igra neka lijepa djevojka. U ovom slucaju to je osamnaestogodisnja Jessica Alba.
Ipak, film ne bih preporucio nikome...
Ocjena 4/10.

Bio na RTLu sinoc.Ja odgledao 8 minuta i nisam mogao vise.Preglup film.
Ali zato kasnije skidoh V for Vendetta pa popravih sebi vece.Odlican film.Natalie Portman prelijepa kao i uvijek (do scene kad su je osisali :) ) a Hugo Weaving je fenomenalan.Kako sam se ismijao sceni kad se upoznaju njih dvoje :lol:
Ocjena 8/10.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2009, 12:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
meni je Idle hands bio super, s obzirom da je u pitanju low budget film sa dobrom dozom humora
nisam ni znao da je bio na tv-u skoro

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2009, 16:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

"The wild bunch" iz 1969. godine.

Po mnogima jedan od najboljih filomva western zanra. Ne znam, meni se nije svidio. Jednostavno, koliko god se trudio da pokus da razumijem neke stvari u tom filmu, ne mogu. Nastrano smijanje, ljudi koji se svi odreda ponasaju kao da su iz pakla izasli...
Prica prati dvije grupe ljudi. Jedna je grupa ozloglasenih razbojnika, od kojih se neki od njih prikazuju kao ljudi visokih moralnih standarda. Za njima je raspisana potjernica, a onaj koji je primoran da ih uhvati, zive ili mrtve, je bivsi clan grupe, koji ce zbog dobrog poznavanja bivsih prijatelja, moci bolje od ostalih da procijeni njihov sljedeci korak. Nekoliko puta prelaze meksicko-americku granicu, zadovoljavajuci zahtjeve "samozvanog generala meksicke vojske, koji se na sjeveru Meksika bori protiv Panca Vilje, i redovno gubi"... Pri tome se jedan od clanova razbojnicke grupe suocava sa moralnom dilemom- da li da pomogne tom generalu, iako zna koliko je zlo upravo on nanio njeogovom selu i njegovoj porodici (navodno mu ubio oca, a sestra mu otisla da bude jedna od generalovih kurvi)...
Uglavnom, ne vidim nista posebno u ovom filmu, iako se najvjerovatnije mnogi nece sloziti sa mojim misljenjem...
Ocjena 6.5/10

"Once upon a time in the west"

S druge strane, ovaj film je skoro savrsen. O njemu najvjerovatnije vecina zna sve, tako da nema potrebe da se nesto vise kaze. Za one koji ga do sada nisu pogledali, obavezno to ucinite.
Ocjena 10/10

"Profondo rosso" (Dario Argento, 1975)

Film italijanskog majstora hororskog zanra. Veoma dobro ocjenjen i postovan od strane mnogih kriticara.
Radnja se vrti oko pijaniste koji je sticajem okolnosti svjedocio ubistvu zene, koja zivi u njegovoj zgradi. On dalje pokusava da rijesi misteriozno ubistvo, zajedno sa jednom (veoma radoznalom) novinarkom i psihijatrom. Medjutim, sta god bi cinio i kada god bi otkrio nesto novo u vezi sa ubistvom, cinilo se da je ubica uvijek korak ispred njega, unistavajuci dokaze na putu ka otkrivanju misterije.
Nije slican danasnjim hororima, koji ce vas pokusati prestrasiti na par mjesta, a ostatak filma ce biti skoro besmislen. Radnja se razvija smisljeno i zanimljivo, da bi na kraju kulminirala jednim od najinteresantnijih krajeva koje sam do sada gledao... Ako nista drugo, isplati se film pogledati upravo zbog toga kraja. (Zanimljivije ce ga biti gledati na kompjuteru ili na dvd-u, nego na televiziji, zbog mogucnosti ponavljanja nekih detalja u filmu...:))
Mozda sam subjektivan, ali ocjena 8.5/10

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2009, 11:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jul 2005, 15:20
Dokumentarci Michael Moora:
1. Farenhait 9/11
2. Bowling for Columbine
3. Sicko

Toplo preporucujem svima koji zele da vide stvarno stanje americke nacije. Ne mogu dati manju ocijenu od 10/10 za sva tri filma.

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2009, 14:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
ovaj prvi sam samo gledao (9/11) ali moram i ova dva pogledati sto prije

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2009, 19:40 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
The Hangover - Dobar.
8/10

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2009, 21:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

"Blazing saddles" iz 1974. godine.
Komedija, mozda i parodija, nije mi se svidjela nesto previse. Jednostavno ne volim stil Mel Brooks-a.
Ocjena 6/10

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2009, 21:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
FLASH je napisao:
The Hangover - Dobar.
8/10

Odlican :D

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2009, 22:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2008, 17:34
Danas do pola odgledao Alvina i veverice :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2009, 01:30 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Avg 2009, 21:51
Maloprije pogledala District 9. Odličan film!
Sviđa mi se kad u SF filmovima ljudsku rasu pokazuju na pravi način, tj. kao negativce. Baš film da se zamisliš.

Šteta samo što je snimak bio grozan... :(

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2009, 11:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
violens je napisao:
Šteta samo što je snimak bio grozan... :(

Zato ga ja još ne gledam, iako bih ga rado pogledao. Čekaću neki DVD rip.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2009, 17:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
The Keep (1983)

Triler/horor/misterija po knjizi nekog lika koja je valjda dosta bolja od filma. Radnja se desava u Rumuniji, za vrijeme II svjetskog rata. U tvrdjavi iz naslova, Svabe oslobode nekog drvenog demona, itd. Bilo je potencijala za dobar film, ali je sve nekako nabrzaka, pola stvari se ne objasnjava, sve vrijeme imao sam osjecaj kao kad na momente prespavate neki dio filma, pa vam nije jasno sta se zapravo desilo. Mada, nije da ga ne preporucujem ljubiteljima slicnih ostvarenja.

Minority Report (2002)

Zanimljiv film, i pored toga sto je nepotrbeno razvucen na preko dva sata, iako se sve vec da skontati pola sata prije kraja, i pored Toma Kruza kojeg ne varim bas najbolje. Stvar koja me je najvise iznervirala glede ovog filma je ona u vezi sa Kolinom Farelom. Lik sve vrijeme ima genijalna rjesenja, inteligentan do bola, beskompromisan, nista mu ne promice, uvijek ukorak sa Kruzom ako ne i ispred, i onda na kraju od njega naprave debila. Sa druge strane, Kruz se kroz citav film ponasa ko majmun bez imalo mozga, covjek je j**eni murjak, znaci najbolje poznaje sistem, i onda pokusava da pobjegne u policijskom vozilu, koje se, naravno, buduci futuristicko, zakljucava i vozi ga natrag u policijsku stanicu. Sta si, dodjavola, mislio, covjece! Nije napravio skoro nijedan pametan potez u filmu, i to je ono sto me je najvise iznerviralo, ali dobro, Tom je to :D

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2009, 10:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
MASH 4077 film iz 1970. na osnovu kojeg je nastala i istoimena serija. Mnogo poznatih glumaca, Donald Sutherland, Robert Duval, Elliot Gould (otac Monike i Rosa iz Prijatelja)...
Duhovit poput serije, odlican za opustanje.
Ko pogodi za sta je MASH skracenica dobije nagradne bambije 8)

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2009, 13:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2008, 13:26
goci master je napisao:
MASH 4077 film iz 1970. na osnovu kojeg je nastala i istoimena serija. Mnogo poznatih glumaca, Donald Sutherland, Robert Duval, Elliot Gould (otac Monike i Rosa iz Prijatelja)...
Duhovit poput serije, odlican za opustanje.
Ko pogodi za sta je MASH skracenica dobije nagradne bambije 8)

inače Robert Altman u režiji - king :D

mobile army surgic hospital, doktori za vrijeme rata u koreji

nego, naslov filma je samo MASH, 4077 je broj odreda

EVE Online 21 day trial
https://secure.eveonline.com/trial/?inv ... tion=buddy

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2009, 18:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2008, 19:47
Slika

meni jako dobar film, nekim scenama sam umirao od smjeha, Pitt je dobro odglumio...ali Christoph Waltz, on je bio prejak :D toplo preporucujem uz ajde da kazem napomenu da ima malo recimo krvnickih scena...koje meni ne smetaju :D ali sam primjetio da neki ljudi u kinu pokrivaju oci :D

Poslednji put menjao Makados dana 29 Avg 2009, 11:37, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2009, 23:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Alexandar makedonski

dobar film ali pretjerase sa onim pederisanjem...I u Indiji su porazili Indijce dok u filmu ispade da su izgubili

Vrh

[ 19341 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230 ... 968  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]