Osim što su zajebali Kingslending, zar nije bilo i više nego lako da Sersi naredi konjici da pregazi ovu šaku jada? Realno ni zmaj im ne bi bio problem.
Nego sad kad Gendri više nije kopile, već legotimizovani Borateon, zar on u neku ruku nema isto, ako ne i veće pravo da bude kralj?
Ova 2 morona osim što ne znaju da napišu smislen scenario za priču oko White Walkera očito nisu upoznati ni sa character developmentom svojih vodećih likova. Epizoda je imala toliko rupa da je to sramota, ova serija je postala jebeni užas, ovo nije hejt radi hejta, ovo je činjenica.
_________________ Prijatelju ove noci, prijatelju moga sna.....
Što se tiče pozicije vojske ispred keep-a, mislim da su neokaljani na safe distance od strijela, a drogon od baliste, bar je tako zamišljeno, sad matematički da li je ispravno, koga briga.
Juriš na neokaljane su u knjigama samo dotraci pokušali i ostali bez repova (bar imaju muda i dalje), a Cersei ima malo veći mozak od njih i dobro zna kako bi to završilo, a puštanjem zlatne družine na njih bi se završilo povlačenjem do Drogona koji bi ih spržio ili bi i on pobjegao djuture, tako da nema logike. Plan Cersei je da izludi Deneris da je napadne sa zmajem i dođe u domet baliste kako bi jednim udarcem skinula i nju i Drogona.
Ono, ako se malo razmisli...
EDIT: Vidim da niko ne pominje veleizdaju.
Spoiler:
U ovoj epizodi, više nego ikad je evidentna Tirionova izdaje Deneris, u dijalozima sa Varisom. Klasična navlakuša, da većina pomisli da standardni šliftaš plotuje protiv, sada već slabije strane. Ali mislim da Tirion igra dobru igru good boy-a sa pričom "jao neka se vjenčaku", a onda javi Juronu gdje će tačno biti i kada, da još malo osakati osakaćenu vojsku. Naravno da ne računa na Jurona da će baš njega gađati i skače u vodu, kao što nije računao ni na Brona, ali kad se malo bolje razmisli jedini je on nasamo pričao sa Cersei i iako dobro zna da ga ova mrzi i želi ubiti prvom prilikom, kurčevito ide da razgovara direktno s njom, jer zna šta će ova uraditi Misandei. Sa druge strane, double plot twist je što je baš on rekao da Jon i Davos ne idu s njima, kako bi Jon eventualno zavladao kada on sredi Cersei kao što je i oca. Sa treće strane, da nema dogovor sa Cersei vjerujem da bi on završio kao Misandei kada je prišao...
_________________ I am Alpha & Omega, the beginning and the end, the first and the last...
Povlačenje zmaju nema logike za Sersi? Bukvalno je 10 minuta ranije pokazala da joj se jebe za zmajevima... Da je poslala konjicu na njih, prije bi došli do njih nego oni do zmaja, u tom slučaju zmaj bi krenuo prema njima, i bio bi u dometu... A poet jebo i to, ako balista na brodu s one udaljenosti može da razori brod, ispaliti je u pravcu one šake jada, metodom bude šta bude, pobilo bi ih sve sa 3-4 baliste... Ne radi se ovde o tome da sam ja super pametni taktičar (iako jesam) koliko se radi o glupo postavljenoj sceni, u kompletu...
Može li Bren napraviti novog NK. Ako zna sve iz prošlosti... Eto, kada ih Cersei skoro sve potamani... On bocne možda Džon Soko Štarka i on podigne sve mrtve da dokrajče tiranina... I pošto je on tolika dobrica, on se na kraju sam ubije da uništi te dignute mrtve... Ili da se ne bi i on okrenuo na zlu stranu kao prethodni... Ako bude bezveze kraj, ajmo mi napisati bolji
Ok, i šta bi konjica uradila neokaljanim sa kopljima? Nabili se na kolac, Deni uzjahala zmaja i doletila u zalazak sunca, vratila se sa sjevernjacima, dotracima i ostatkom neokaljanih, a ova bi time dbila samo gubitak konjice. Ispaljivanje baliste na pješadiju je smiješno, od 10 ispaljenih bi možda jedna zakačila dva ipo vojnika, a gdje onda stavljanje novih, natezanje i ostalo...
Bukvalno hoće da je napadnu unutar tvrđave, gdje je zmaj nemoćan i gdje u slučaju da izgube (jer jelte sve vrijeme se govori da su sada armije podjednake) da ih sve zalije vatrom, popije čašu vina i legne spavati. Jedino na šta ne računaju je Arja i kanalizacija, ali mislim da je i to pokriveno, ako se ova bitka završi Arjinim stealth killom onda su do kraj zasrali, ali prilično sam siguran da Arja umire u sljedećoj epizodi.
_________________ I am Alpha & Omega, the beginning and the end, the first and the last...
Poslednji put menjao Bahamut dana 07 Maj 2019, 00:01, izmenjena samo jedanput
Ova nije bila losa, mnogo bolja od prosle. Neko spomenu nekonzistentnost likova i rupe u prici - to je odavno standard ove serije i trebalo bi da vise ne obracamo paznju na te stvari. Motivisanost likova u ovoj epizodi je uglavnom prihvatljiva i u skladu sa njihovim trenutnim raspolozenjem.
Nego, kad smo kod zelja i pozdrava, ja bih htio da Deneris, kad poludi, sprzi onu narandzastu kucku koja zasluzuje da umre u najgorim mukama jos od prve sezone. Inace ne volim zutu djecu, al zavolio sam Dzofrija dok se igrao njome. Znam da ne postoji sansa da se njih dvije sretnu vise, ali kad nakon Arje i ova danas omasti brk, nista vise nije nemoguce.
Jos jedan detalj - zanimljivo koliko taktika Deneris i njeni govori podsjecaju na nekoga danas:
1. zelim da mirno oslobodim narod od tiranina; 2. ako to ne upali, zelim izgladnjivanjem tog istog naroda da mu pokazem da nemam nista protiv njega nego samo protiv njegovog okrutnog vladara; 3. ako ni tada narod ne shvati, onda cu da ga spalim i pokazem mu kako je njegov vladar kriv za svu nesrecu koja ga je snasla.
Može li Bren napraviti novog NK. Ako zna sve iz prošlosti... Eto, kada ih Cersei skoro sve potamani... On bocne možda Džon Soko Štarka i on podigne sve mrtve da dokrajče tiranina... I pošto je on tolika dobrica, on se na kraju sam ubije da uništi te dignute mrtve... Ili da se ne bi i on okrenuo na zlu stranu kao prethodni... Ako bude bezveze kraj, ajmo mi napisati bolji
Ovo je jedini put da podržavam fenfikšn, jer je serija goli kurac...
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 12 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu