arhitekt je napisao:
Turneja - sinoc na TV.. Nemam rijeci da opisem svoje razocaranje. Djubrad jedna, kako ih vec jednom nije sramota da prave filmove u kojima svoj narod blate i ponizavaju. Srbi su prikazani kao ortodoksne seljacine koji pojima nemaju o pozoristu i umjetnosti i kojima je u interesu samo istrebljenje druga dva naroda. S druge strane Hrvati su prikazani kao humanisti koji uzivaju u Marin Drzicu a muslimani kao pacenici i nostalgicari.
Znam da je u proteklom ratu bilo svega i svacega i to ne samo sa srpske vec i sa ostalih strana ali red je vec jednom da se stavi tacka i prestane sa pljuvanjem na protekli otadzbinski rat i na sve ove nase borce i poginule heroje koji su se cestito borili za ovu nasu zemlju.
Evo, skače mi opet ovaj živac na čelu.
Prvo, nije istina da su Hrvati prikazani kao humanisti - pustili su glumce, ali su ih pustili u minsko polje da ga prečiste!
Svi smo u tom filmu prikazani kao glupe seljačine, jer je čitav taj rat i bio glupost!
Ima dio u kome doktor iz Beograda kaže kako mu nije jasno zašto se uopšte ratuje. ,,I u ratnom filmu se zna ko je na jednoj strani a ko na drugoj. Stane se razlikuju. A ovdje su svi isti. Isti narod, isti jezik, ista osjećanja.''
U filmu se ne radi o tome ko je kakav bio. Ovo nije ratni film. Ovo je film koji prikazuje besmislicu tog rata i obične ljude koji rade ono što vole i trude se da ne obraćaju pažnju na to što je rat nego da izvedu tu svoju predstavu i da ih publika vidi, isto kao i kad nije bilo rata.
,,Šta hoćete vi od mene?! Zar je treba da zaustavim ovaj prokleti rat?! Pobogu, pa ja sam samo glumac! Kako ja to da uradim?...''
Ovo je film o ljudima koji nemaju nikakve veze sa tim ratom a ipak moraju da se nose sa njim.