Taken - Jedino sto sam znao o ovom filmu prije nego sam ga pokrenuo je to da glumi Liam Neeson(inace meni jako dobar glumac) tako da sam ocekivao neku dramu ili nesto slicno... Medjutim film je nesto izmedju akcije, trilera i samo mrvice drame. Prica je malo predvidljiva, ali je radnja filma super odradjena. Desavanja, akcija, se moze u neku ruku porediti sa onom iz Bourne-ove trilogije, iako me u nekim trenutcima Bryan (lik kojeg tumaci Neeson) podsjeca na Jack Bauera, ali sa drugacijim povodom. Meni je ovo jedna od boljih akcija u posljednje vrijeme tako da bi ga svima preporucio.
7.5/10Hristov je napisao:
Apocalypse Now - film mi je bezveze... 1/5
Mislim, u redu Hristov da nisi shvatio film ili da ti se jednostavno nije svidio, ali budi malo objektivniji...
Hristov je napisao:
Nisam uvidio poentu filma, samo neke odvratne scene sa bezbroj prizora ludila i besmisla, sve je to u redu ako je u nekoj umjerenoj dozi i dio jedne vece slike, ali za mene je ovo cista sprdacina.
...a iz ovoga vidim da si ipak shvatio film. Njegova poenta i jeste bila da prikaze besmisao i ludilo rata, jos pogotovo kada to stavis u kontekst da je ovo bila antipropaganda u Americi za rat koji je upravo Amerika vodila. A tu je jos dobra rezija i predobra gluma Martin Sheena i Marlon Branda... ovo je jedan od rijetkih filmova kojima bi ja dao ocjenu 9/10... pa i mozda malo vise