Meni je današnja epizoda bila prilično dobra. Samo me zanima kakav će splet okolnosti biti u naredne dvije epizode pa da serija završi, jer naizgled stvari su još daleko od rješenja. Mada vjerovatno će ovaj novi udruženi napad Federacije, Klingonaca i Romulanaca na Dominij koji se povukao biti uspješan, a istovremeno će buknuti ustanak Kardasijankih partizana protiv Dominija, to dvoje će se preklopiti i dati dobre rezultate i to će biti kraj...Dominija i serije.
Interesuje me da li će pri tome neki od standardnih likova poginuti. Bojim se za Garaka. I interesuje me kako će se ostvariti ono upozorenje Proroka oko Siskovog braka, da brak neće izaći na dobro.
Ono što mi nije jasno je zašto se neki likovi u seriji gnušaju nekog genocida nad Osnivačima. Koji genocid? Pa rat je. Sisko bi u duelu sa Dominijanskim brodovima na kojima se nalaze Osnivači želio da ih uništi i radio bi na tome. Koja je onda razlika da ih ubije tako i da ih ubiju virusom? Genocid bi bio da su ubacili virus u nenasilnu rasu koja nikoga ne ugrožava. Genocid bi takođe bio da ubace virus u cijelu rasu pri čemu su samo neki pripadnici odgovorni za neko zlo, ali Osnivači su svi povezani Velikom Vezom, imaju jednu svijest, nešto kao Borgovi. Odo i jeste zarazio samo one u Velikoj Vezi, ne i one metamorfe koji kao Odo sami lunjaju svemirom, oni su bezbjedni jer ni ne učestvuju u ratu.
Danas je bilo veoma zanimljivo ono oko Quarka, Roma, Zeka. Zanimljive su Quarkove reakcije na reforme sa Forenginara, kao i zabuna oko toga kome je Zek rekao da će biti novi veliki nagus
A Quark je dobro primjetio, smekšao je u zadnje vrijeme.
Sve u svemu Rom je postao novi veliki nagus i tek sada će Forenginar prelaziti sa kapitalizma na komunizam
A Ezri Dax i doktor Bashir su konačno sredili svoj odnos.