banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 10:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 69 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 29 Jul 2004, 19:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Današnja epizoda je bila baš dobra, možda i bolja od par prethodnih. Najmoćnija mi je scena kad Kiri Garak kaže da su uhvatili Damarovu porodicu i kad Damar kaže da su ih ubili i kad se gnuša nad tim, kad kaže: "Koji ljudi bi tako nešto uradili", a onda kad Kira kaže: "Da, koji ljudi bi tako nešto uradili", sa onim posebnim izrazom lica i pogledom upućenim Damaru. I onda kad se malo grize zbog toga a Garak joj kaže da je odlično što je baš to baš tada rekla, i da će zbog tih okolnosti to djelovati na Damara da možda postane vladar kakvog Kardasija treba. Ta scena, od dolasaka Kire kod njih dvojice do kraja razgovora Kire i Garaka, je sjajna. A to je uticalo na Damara da ubije svog oficira čime je označio kraj stare Kardasije koja sa prezirom gleda na Bejorance, a i Federaciju.

Tu je poenta da je Damara to udarilo u glavu onda kad je na svojoj koži osjetio kako je kad ubiju one koji su mu bliski. Mada se on inače dosta promjenio u zadnje vrijeme, na pozitivno.

Odu baš uhvatila gripa.

Vidjećemo šta će biti od onog plana Bashira i O'Brajena da namame nekoga iz "31".

Zanimljivo, danas ni malo nije bilo kai Winn i Dukata.

Ono kod Klingonaca baš (ne)zgodno, ubiješ glavnog i odmah te proglase za novog glavnog...dok te neko ne ubije. A Worf baš ima petlju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2004, 17:43 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2004, 19:06 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Mar 2004, 20:43
Sve rase imaju svoj Odjel 31.

Tal'Shiar, Opsidian order, same shit, different name.

Kao i kod njih, i Federacija ignorantno tolerishe Odjel 31 i njihova dela, jer oni koji znaju za njihovo postojanje, shto podrazumeva uglavnom one koji bi po tom pitanju mogli neshto i napravit, znaju i da organizacija raspolazhe s ogromnim brojem diskriminirajutjih chinjenica o ovome i onome, i da bi svakog od njih mogli poslat kutji da se bave grncharstvom malo. Korupcija ko i u ostatku svemira :)

Mada, i tada, pre tri godine kad je Odo bio zarazhen, znalo se da Dominion predstavlja pretnju Alfa kvadrantu, i to veoma realnu. Isto tako se znalo da takav rat Federacija ne bi mogla opushteno dochekat.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2004, 19:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Meni je današnja epizoda bila prilično dobra. Samo me zanima kakav će splet okolnosti biti u naredne dvije epizode pa da serija završi, jer naizgled stvari su još daleko od rješenja. Mada vjerovatno će ovaj novi udruženi napad Federacije, Klingonaca i Romulanaca na Dominij koji se povukao biti uspješan, a istovremeno će buknuti ustanak Kardasijankih partizana protiv Dominija, to dvoje će se preklopiti i dati dobre rezultate i to će biti kraj...Dominija i serije.

Interesuje me da li će pri tome neki od standardnih likova poginuti. Bojim se za Garaka. I interesuje me kako će se ostvariti ono upozorenje Proroka oko Siskovog braka, da brak neće izaći na dobro.

Ono što mi nije jasno je zašto se neki likovi u seriji gnušaju nekog genocida nad Osnivačima. Koji genocid? Pa rat je. Sisko bi u duelu sa Dominijanskim brodovima na kojima se nalaze Osnivači želio da ih uništi i radio bi na tome. Koja je onda razlika da ih ubije tako i da ih ubiju virusom? Genocid bi bio da su ubacili virus u nenasilnu rasu koja nikoga ne ugrožava. Genocid bi takođe bio da ubace virus u cijelu rasu pri čemu su samo neki pripadnici odgovorni za neko zlo, ali Osnivači su svi povezani Velikom Vezom, imaju jednu svijest, nešto kao Borgovi. Odo i jeste zarazio samo one u Velikoj Vezi, ne i one metamorfe koji kao Odo sami lunjaju svemirom, oni su bezbjedni jer ni ne učestvuju u ratu.

Danas je bilo veoma zanimljivo ono oko Quarka, Roma, Zeka. Zanimljive su Quarkove reakcije na reforme sa Forenginara, kao i zabuna oko toga kome je Zek rekao da će biti novi veliki nagus :)
A Quark je dobro primjetio, smekšao je u zadnje vrijeme.
Sve u svemu Rom je postao novi veliki nagus i tek sada će Forenginar prelaziti sa kapitalizma na komunizam :)

A Ezri Dax i doktor Bashir su konačno sredili svoj odnos.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2004, 20:06 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2004, 20:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Sumnjam da će se ispostaviti to što si rekao, da je Federacija zla a da Dominij samo traži lijek. To se ni po čemu ne vidi u seriji. Vjerujem da Dominij jeste spremao pa i izvršavao pohod na Alfu prije nego što je bio zaražen. Mi ne znamo kako protiče vrijeme u seriji, možda je trenutak kad je Velika Veza zaražena bio kad je serija davno domakla i kad se znalo šta Dominij namjerava. Recimo danas u jednoj sceni pričaju Ezri i Bashir a malo kasnije Bashir joj kaže: "onaj naš razgovor od prije par dana...". Dakle prošlo je par dana a nama se čini kao da se sve dešava u istom danu.

Sumnjam da su Osnivači znali da su zaraženi u trenutku kad su krenuli na Federaciju, sumnjam i da su bili zaraženi kad su krenuli na Federaciju. I ne ratuju da bi pronašli lijek, i sami su više puta rekli zašto ratuju, lijek nisu ni pominjali. Vjerovatno nisu ni svjesni da im je bolest namjerno ubačena.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2004, 21:17 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2004, 21:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Micelijus je napisao:
Sve to stoji, samo sjećaš li se da je ona žena osnivač, što je sada glavna, bila na DS9 i da se povezivala sa Odom, tada nije bilo rata

Tada je uveliko bilo rata jer je tada Sisko pobjegao sa DS9 a ostali su samo Odo, Kira i Siskov sin. Kasnije je Sisko morao osloboditi DS9. Ako misliš na taj događaj.

Citiraj:
nije ni nemoguće da nisu znali da su namjerno zaraženi

Nije nemoguće ali sumnjam da to ovde slučaj. Sumnjam da vode rat jer traže lijek, i da im je Odo bitan zbog lijeka. Veoma su željni dominacije nad Alfom što otvoreno ističu, a nigdje nisu pominjali traženje lijeka kroz rat. Recimo baš danas sam se čudio koliko je ona Osnivačica usmjerena ka ratu i koliko se ulaže u to, a uopšte nije angažovana oko lijeka. Mislim da DS9 nije takva serija da na kraju bude takvih nepredviđenih preokreta. Tim prije što autori serije koliko god tu i tamo prikazali neke ne baš sjajne strane Federacije ipak neće napraviti da na kraju ispadne da je Federacija jako loša a Dominij žrtva. Time bi potkopali sliku Federaciju koju su gradili kroz Next Generation sa Pikardom i Voyager, kao i Star Trek filmove.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2004, 21:47 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2004, 22:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Micelijus je napisao:
kroz cijelu seriju proteže taj pokušaj da se federacija izjednači sa današnjim Sjedinjenim Američkim Državama

Ovde je pokušaj ključna riječ. Po meni je i ostalo na pokušaju. Kao što sam već napisao ja nikako ne mogu povezati Federaciju sa današnjom USA. Federacija i pogotovo neke njene strane koje su prikazane kod Pikarda su za mene slika društva koje tek treba da dođe, a ne društva koje sada postoji, jer takvog još uvijek nema.

Mislim da su oni pravili seriju da prikažu kakvo bi društvo trebalo biti a ne da ga uporede sa USA, jer je evidentno koliko USA zaostaje za tim. Recimo u Federaciji nema novca, bar ne u klasičnom smislu, a u USA ništa ne može bez novca. To je velika suprotnost.

Citiraj:
ja opet nekako simpatiziram metamorfe

Meni su oni simpatični kao rasa, simpatične su mi njihove sposobnosti i njihova Velika Veza.
Ali mi nije simpatična filozofija Osnivača da pokore Alfu, samo radi širenja i dominacije.

I nije mi jasno zašto prikazuju samo onu ženu Osnivačicu. Zašto nema i drugih?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2004, 22:48 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2004, 01:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Dec 2002, 13:32
Ovako, pratim seriju od pocetka... ali ja nemogu komentarisati ovako preko foruma... drago mi je sto ima dosta ljudi koji je gledaju... serija, kao i svaka druga ima puno nedostataka... pozli mi samo kad vidim one pecine... kao da je praistorijsko doba a ne 24 vijek... ima dosta tih "malenih" gresaka ali sve u svemu je ok... zanimljive su teme
likovi su zastupljeni vise... prica se o njihovim privatnim zivotima... svako od nas se moze pronaci u jednom od onih likova... meni je najdrazi quark :P , toliko!
Pozz

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2004, 10:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Sniper Wolf je napisao:
pozli mi samo kad vidim one pecine

Šta fali pećinama? Valjda će i u 24. vijeku biti prirodnih obilježja, nećemo valjda sve betonirati (izgraditi, preurediti).

Meni su se juče svidjele one pećine kad ih prikazuju iz vana, nekako su djelovale Tolkinovski, malo sablasno a ipak lijepo.

Još danas i gotovo, kad je u pitanju DS9.
Samo je ostalo da vidimo kako će završiti i ko će preživjeti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2004, 15:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
nisam pratio posljednjih 13 epizoda jel` bilo nesto interesantno ili su opet razvlacili seriju nekim glupim epizodama sa ljubavnim romansama ?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2004, 18:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Zadnjih 13 epizoda su možda bile najbolje. Ili jedne od najboljih.

One scene masvnih bitki u svemiru (kojih u Star Trek serijama ima samo u DS9) neodoljivo podjećaju na igru "Freespace 2". Ko nije igrao toplo preporučujem, da sma osjeti kako je letjeti u manjoj letjelici kad na sve strane frca od lasera, fotonskih torpeda, raketa, kad je broj letjelica u bitki neizbrojiv, kako onih malih tako i onih kapitalnijih razarača koje možete preletati.

Nešto iz opisa:

"Freespace 2 predstavlja pravu pravcatu pobunu protiv klišea i ograničenja na kakva smo navikli: u pitanju je prava eksplozija kvaliteta, rafinmana i programerskog umeća, suludo uzbudljiva, bezobrazno zarazna, holivudski režirana i umetnički odrađena mega-ekstravagantna, adrenalinsko/testosteronska svemirska pustolovina! Igra koja u ledeni ponor baca X- Wing: Alliance. Najbolja svemirska simulacija u istoriji poznatog svemira..."

http://www.sk.co.yu/1999/12/siop01.html

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2004, 18:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Završilo je.

Kraj rata se odigrao na samom početku ove zadnje epizode što me malo iznenadilo. Dinamičnija je bila predzadnja epizoda a i onih 5-6 prethodnih. Ali kad se pogleda da se radi o seriji sa 7 serijala po 26 epizoda što ukupno daje 182 epizode onda nije ni čudno da su veći dio zadnje epizode posvetili samim likovima, oproštajem jednih od drugih zbog prekomandi i ostalog.

Rat je dobro zavrio. Kardasija je dosta uništena što im je možda cijena za biranje pogrešne strane i forsiranje osvajačkih namjera, ali su i oni na kraju dobro prošli. Damar je poginuo i nekako mi je žao jer mi se svidio u ovim odlučujućim trenucima, ali to mu je možda kazna za ubijanje Dukatove kćerke.

Odova odluka i žrtva je neočekivana, ali mi nije žao što je otišao. Ona Osnivačica je jednom prilikom rekla da im je Odo bitniji od cijelog Alfa kvadranta. Na kraju im se Odo vratio a oni su odustali od Alfa kvadranta...bar zasad. Doduše nisu ni imali neki izbor, ionako bi izgubili a Osnivači bi pomrli od bolesti. Ovako su dobili i Oda i izlječenje.

Kad se pogleda Osnivači uopšte nisu kažnjeni za rat. Sad su zdravi, imaju svoju Veliku Vezu, i imaju Oda. Oni su najbolje prošli. Jedino im je ponos pretrpio udarac ali to je ništa u odnosu na ono što su pretrpili ostali.

Baba kai Win je dobila šta je zaslužila. Kad je otrovala Dukata mislio sam da je to glup i suviše jednostavan način da pogine jedan od važnijih likova u seriji. Ispostavilo se da ipak nije potpuno mrtav. Pad u nematerijalnu vatru pah-utvara ipak ima više stila.

Sad je jasno šta je značilo upozorenje Proroka da Siskov brak neće biti sretan.

Najupečatljivije i najemotivnije opraštanje mi je bilo ono između Quarka i Oda.

Žao mi je što ništa na kraju nisu prikazali o Garaku, šta će biti sa njim, koji su mu planovi i ostalo. Stvarno bezveze. On je bio jedan od važnih likova u seriji, i sigurno jedan od najzanimljivijih. Nekako sam mislio da kad je Damar poginuo, nema Dukata, druge vojskovođe poginule, da će Garak možda postati legat Kardasije.

A ne bi bilo loše da su ubacili u ovu zadnju epizodu malo i o tome kako se Rom snalazi na poziciji velikog nagusa.

Trebali su sve likove malo dotaći.

Sve u svemu serija "Deep Space 9" je veoma dobra, mnogo bolja nego što sam očekivao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2004, 18:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 24 Mar 2003, 10:03
Vader svaka čast za recenziju!!!!
Zna li ko hoće li biti reprize serijala DS9?Nisam gledao zadnjih 10-tak.
Ili će krenuti Next generation ili Voyager?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2004, 21:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

U nedelju na HRT2 od 23:40 počinju reprize ove zadnje tri epizode koje su prikazane ove sedmice, to je sve. Odmah iza njih idu reprize dve epizode serije Voyager koja počinje od sutra, a druga epizoda je u petak.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Avg 2004, 12:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
da sad ide Voyager svih 7 sezona a poslije postoji mogucnost 2. i 3. sezone Enterprise-a
izgleda da je slijedeci SF serijal StarGate SG-1

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Avg 2004, 23:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Hm .. stigoh i ja sa mora ;) Nazalost zbog mora nisam stigao gledati posljednih 10-ak epizoda .. valjda mi je kolega snimio na kasetu ....

Voyager .. meni najlosiji ST serijal :)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 69 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]