Vader je napisao:
Poenta: od malih, divljih Evoksa za koje je malo ko znao, na koje niko nije obraćao puno pažnje, koje niko nije smatrao značajnima je došla prekretnica u dugoj borbi između dobra i zla kad je već sve izgledalo izgubljeno. Potpuno istu stvar imamo i u Gospodaru Prstenova, imamo male Hobite na koje niko nije ozbiljno računao, za koje dobar dio Srednje Zemlje uglavnom nije znao (što je Gandalfu bilo drago) a koji su odigrali odlučujuću ulogu u borbi protiv Saurona. I ima još filmova iz kojih se može izvući isti zaključak.
Odmah nakon procitane prve recenice i meni su na pamet pali Hobiti (film uskoro pocinje sa snimanjem, za sve ljubitelje Tolkina).
A sto se tice preokreta, zajedno sa Evoksima, tu je jeli i taj preokret u Dart Vaderovoj glavi.
To se povezuje sa njegovom prorocanskom ulogom da je on taj koji ce vratiti ravnotezu Sili. E sad, pitanje glasi, sta znaci vratiti ravnotezu Sili? Da li je tu ravnotezu (prvi put) vec vratio nakon sto je presao na tamnu stranu, pobio zajedno sa imperatorom toliko Jedija tako da su na kraju ostali na strani Jedija samo Joda i Obi-Wan, a na drugoj Vader i Sidius. Meni to zvuci kao ravnoteza. 2:2.
A opet s druge strane mozda je i vracanje ranije ravnoteze (u kojoj su Jediji imali premoc) isto tako ispunjavanje prorocanstva. Sta ako je prorocanstvo pisao Sith??? onda je jedan zesci za..b u tumacenju.
I da, citao sam da je u planu snimanje serije o Jediju koji je uspio da prezivi pokolj u hramu i koji se skriva na povrsini Kurosanta i postaje neka vrsta
privat investigatora, to je onako ugrubo, potrazicu malo vise info. Da li je neko nesta cuo o tome?