banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 13:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2007, 23:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
The Saga Begins
Wookieepedia - Star Wars enciklopedija
Wookieepedia (wikipedia + wookiee) je online enciklopedija koja prenosi sve moguće informacije o Star Wars filmovima, isto tako i sva događanja i zanimljivosti vezane uz ovu tematiku. Sve to na 11 jezika i 45 tisuća članaka, u čije se uređivanje i vi možete uključiti...

http://starwars.wikia.com/wiki/Main_Page

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Maj 2007, 00:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Šest nastavaka je dovoljno...
Neće biti novih nastavaka Ratova zvijezda
Posljednjih dana čula su se nagađanja da bi američki redatelj Geoge Lucas mogao snimiti još dva nastavka slavnog filmskog serijala Ratova zvijezda, no portal Movieweb javlja kako od toga ipak neće biti ništa. Naime, mediji su objavioli kako Lucas planira za TV snimiti nastavke filma koji bi se odvijali u eri Ratova zvijezda, iako se ne bi bavili članovima obitelji Skywalker. No, Lucasov glavni čovjek za odnose s fanovima Steven Sansweet početkom tjedna definitivno je potvrdio da nastavaka ipak neće biti.

Vrh

Tema posta: Re: Star Wars
PostPoslato: 01 Feb 2008, 01:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

"Star Wars" - yesterday and today

Luke Skywalker – Mark Hamill
Slika

Anthony Daniels – C-3PO
Slika

Lando – Billy Dee Williams
Slika

Princess Leia Organa – Carrie Fisher
Slika

Darth Vader – David Prowse
Slika

Obi-Wan Kenobi – Sir Alec Guinness
Slika

Han Solo – Harrison Ford
Slika

Yoda – Frank Oz
Slika

Voice Of Darth Vader – James Earl Jones
Slika

R2-D2 – Kenny Baker
Slika

Chewbacca – Peter Mayhew
Slika

Vrh

Tema posta: Re:
PostPoslato: 01 Feb 2008, 20:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Vader je napisao:
Poenta: od malih, divljih Evoksa za koje je malo ko znao, na koje niko nije obraćao puno pažnje, koje niko nije smatrao značajnima je došla prekretnica u dugoj borbi između dobra i zla kad je već sve izgledalo izgubljeno. Potpuno istu stvar imamo i u Gospodaru Prstenova, imamo male Hobite na koje niko nije ozbiljno računao, za koje dobar dio Srednje Zemlje uglavnom nije znao (što je Gandalfu bilo drago) a koji su odigrali odlučujuću ulogu u borbi protiv Saurona. I ima još filmova iz kojih se može izvući isti zaključak.

Odmah nakon procitane prve recenice i meni su na pamet pali Hobiti (film uskoro pocinje sa snimanjem, za sve ljubitelje Tolkina).
A sto se tice preokreta, zajedno sa Evoksima, tu je jeli i taj preokret u Dart Vaderovoj glavi.
To se povezuje sa njegovom prorocanskom ulogom da je on taj koji ce vratiti ravnotezu Sili. E sad, pitanje glasi, sta znaci vratiti ravnotezu Sili? Da li je tu ravnotezu (prvi put) vec vratio nakon sto je presao na tamnu stranu, pobio zajedno sa imperatorom toliko Jedija tako da su na kraju ostali na strani Jedija samo Joda i Obi-Wan, a na drugoj Vader i Sidius. Meni to zvuci kao ravnoteza. 2:2.
:(
A opet s druge strane mozda je i vracanje ranije ravnoteze (u kojoj su Jediji imali premoc) isto tako ispunjavanje prorocanstva. Sta ako je prorocanstvo pisao Sith??? onda je jedan zesci za..b u tumacenju.

I da, citao sam da je u planu snimanje serije o Jediju koji je uspio da prezivi pokolj u hramu i koji se skriva na povrsini Kurosanta i postaje neka vrsta privat investigatora, to je onako ugrubo, potrazicu malo vise info. Da li je neko nesta cuo o tome?

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2008, 11:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
zanimljive su rasprave o Prorocanstvu "Onog koji ce donijeti balans u Silu"
mislim jedini moguci balans jeste da nema niti Jedia niti Sithova, sto je opet nemoguce jer se stalno radjaju osobe sa povisenim midikloranima
brojno stanje se ne moze isto uporedjivati jer postoje razlicite osobe razlicitih snaga, pa je balans i u tom slucaju nemoguc
za seriju sam i ja cuo, mada cuo sam da ce biti animirana i ako sam dobro shvatio radice se o Shaak Ti, koja je obucavala Force sensitives-e za borbu protiv Vadera i njegovog apprentice-a
"cuce se", sto bi rek`o nas narod :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2008, 19:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sad sam gledao na maticnoj stranici, nisam vidio ono sto sam trazio, nesto se na blogovima prica o novioj animiranoj seriji, da li jos jedan clone wars ili sta?
A interesantna prica o Saak Ti, postoje dvije verzije njene smrti koje su trebale biti u Episode III ali su izbacene i tako joj je zivot postedjen (jedna se nalazi i na DVD-u u izbacenim scenama). E sad mi malo i nije jasno sta je bilo sa njom, u datebanku se kaze da se smatra da je poginula u hramu, a na blogovima se prica da je prezivjela... zbrka!

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2008, 21:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2007, 23:45
Od ovih likova Star Warsa jedino 3CPO,Yoda,Darth Vader bolje izgledaju nego prije, al Chewbacca je propao bas :-? , teska uloga

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2008, 10:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

goci obrati malo bolje paznju, pise za nju da se smatra da je poginula u hramu, nakon obracuna sa palim Anakinom, ali ona je zapravo prezivjela taj napad, povukla se na (cini mi se) svoju planetu gdje je pocela sa obukom Force sensitive-a (medju kojima je bila i Ayla Secura ako me sjecanje ne vara) kao pripremu za obracun sa Vaderom i njegovim ucenikom

inace postoji verzija gdje je nju navodno ubio general Grievius, a kasnije Vader koji ju je probio macem kroz svoje tijelo
ipak u istorijatu SW-a, ona se spominje kao 1 od 4 prezivjela nakon Jedi Purge-a, uz Yodu, Obi-Wana i jos jednog lika
sve u svemu SW-a nikad dosta i volio bih da prave ili nove serijale filmova ili serije :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2008, 17:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ok, znaci da sumiramo, prezivjela je ep.III uprkos dvije scene koje su izbacene! :D Dobro ti idu BSE ovi periferni likovi, nepravedno zapostavljeni da dodam. Nisam puno obracao paznju na Shaak ti ali postoji armija njenih obozavalaca. :D
Jesi li ti clan hyperspacea? Meni je jedno vrijeme stizao onaj homing beacon, ali ga nisam citao...

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2008, 11:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

nisam clan hyperspace-a (sta je to btw?)
periferni likovi mi "idu" samo zato sto sam zapazio nekoliko likova koji su me zainteresovali kroz filmove, a kojima se ne spominje ni ime, ni rasa u filmovima, pa sam zato procitao SW istoriju :)
naravno zbog K.o.t.O.R. 1 i 2 sam isto potrazio neke stvari, prevashodno tipove Jedi mastera, gdje postoje slike vecine i tu sam procitao nesto o likovima za koje nikad nisam cuo :D
ima interesantnih likova, recimo meni je Kit Fisto jako zanimljiv kao pojava, a vidio sam da ima na youtube-u nekoliko filmica uradjenih kao tribute njemu u cast

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2008, 14:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma nista pametno, kao postanes clan, al brale daj prvo uplati 20-ak$
KOTOR sam cuo da je strava igrica, cak i imam jedan dupli cd igricu, al valjda treba jos 2 cd-a posto ne radi ovako. Uhvatio na nekoj rasprodaji.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2008, 19:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

imam ja oba dijela u obliku image-a pa ti mogu prebaciti kad budes raspolozen za igranje

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2008, 15:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
BSE je napisao:
nisam clan hyperspace-a (sta je to btw?)

Nešto kao fan-klub pa su ti onda dostupne neke stvari koje inače nisu. Zanimljivo je, a ni članstvo nije bilo skupo, samo nisam našla način kako da platim odavde.

I wish to see the lost in me

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2008, 17:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Hyperspace - prilicno tupast fan club koji se uglavnom sastoji iz nekakvih anime-alike filmova za download.Inace ko je clan ima kao neki popust u online shop-u.A homing beacon koji dolazi na mail je uglavnom zbirka ponuda koje su dosle ili su pojeftinile na shop-u.
A Epizode 7,8,9 bile su u pocetku poznate kao episode Y zato sto su trebale pratiti uspon Jedi Master Yode. kasnije je planirane samo epzode 7 i 8, ali su otkazane zbog dve star wars serije koje se trebaju poceti prikazivati/snimati.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2008, 10:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ljudi, evo senzacije!!! Citam danas da 15.avgusta u kina dolazi novi animirani film Star wars:Clone wars! U Stvari, nije mi bas jasna ova animacija, vjerovatno su kompjuterizovani likovi, ne klasican crtani kao clone wars crtani.
Bas smo nesto raspravljali da nesto novo stize a nismo tacno znali sta. Izgleda da bas zaostajemo za nasim kolegama (fanatics :D ) sa Starwars.com-a
Nesto sam bio i nacuo ali nisam znao pravi kontekst, tako da neko vrijeme imam ovaj tekst o novom liku koji treba da se pojavi. U pitanju je mlada Togruta, ako se ne varam ista vrsta kao i Saak-ti.

Citiraj:
Padawan Ahsoka Joins the Star Wars Cast
January 29, 2008
In 2008, Star Wars: The Clone Wars expands the Star Wars universe with plenty of surprises. This week, Lucasfilm begins offering a glimpse at some of these surprises during the annual Toy Fair events around the world. As it unveiled many of its upcoming toys and collectibles, including those from the Clone Wars TV series, among the familiar characters like Obi-Wan, Anakin and Yoda is a mysterious new Padawan named Ahsoka Tano.
This young Togruta is eager to prove herself as a worthy Padawan to her bold Master, Anakin Skywalker. Able to wield a lightsaber and pilot a spacecraft with great talent, Ahsoka promises to become a worthy Jedi.
There is much more to learn about Ahsoka and the role she plays in the epic Clone Wars adventures and the Star Wars saga. Keep checking StarWars.com as more news comes to light about the series and this intriguing new Padawan
http://www.starwars.com/theclonewars/ne ... 80129.html
postoji i slika mlade padawan na linku

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2008, 11:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Dzontra Volta je napisao:
A Epizode 7,8,9 bile su u pocetku poznate kao episode Y zato sto su trebale pratiti uspon Jedi Master Yode. kasnije je planirane samo epzode 7 i 8, ali su otkazane zbog dve star wars serije koje se trebaju poceti prikazivati/snimati.

heh onda ne bi mogle biti epizode 7, 8 i 9 jer je u epizodi 6 Yoda otegao papke
ovo je onda trebao biti neki prequel fazon

@goci master : znaci opet vrijeme desavanja Clone wars? malo mi je nejasno kako je Ashoka Tano padawan od Anakina, kad je i on sam bio padawan ?

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2008, 12:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

15 Avgust - premijera u kinima prve epizode prve od dve SW serije. Trebala bi svaka epizoda trajati 30-45 min. dok bi prva epizoda trebala imati duzinu prosecnog filma. Inace LucasArts je za ovu seriju potpisao ugovor za najmanje 100 epizoda. Inace sto se tice trailera donekle sam zadovoljan. Iako prati radnju filmova, na nekoliko mjesta se vidi odstupanje od klasicne SW price.
Citiraj:
Izgleda da bas zaostajemo za nasim kolegama (fanatics :D ) sa Starwars.com-a

Nemamo sanse uopste da ih pratimo, mi imamo veliki hendikep u odnosu na njih - mi imamo privatne zivote izvan SW-a

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2008, 16:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dzontra Volta je napisao:
Nemamo sanse uopste da ih pratimo, mi imamo veliki hendikep u odnosu na njih - mi imamo privatne zivote izvan SW-a

Hehe, ovo si dobro rekao.
A tamo kazu da se radnja odvija neposredno nakon Osvete Sitha, pa bi to znacilo da je ona sith apprentice, ali ne znam zasto onda ne kazu Dart Vader nego Anakin?

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2008, 17:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jednostavno... Zato sto se ne desava nakon epizode III, vec je radnja smjestena izmedju epizoda II i III, cak stavise imaju traileri na http://www.starwars.com i na http://www.youtube.com/watch?v=N4eIcDLzKMA koji donekle pojasnjavaju o cemu se tamo radi.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2008, 13:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Premijera novih Ratova zvezda

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]