banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 14:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 209 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 30 Jan 2002, 13:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Jack preporučujem ti da investiraš ta 2 sata i 50 min u ovaj film :smile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jan 2002, 13:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2001, 01:00
Vader,
nazalost, nisu mi ni knjige poznate, :sad: a imam osjecaj da se tek moze steci kompletna slika o tom djelu ako se procitaju knjige i pogleda film.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jan 2002, 15:14 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
mirko: :)))))))))
pa kupujes piratske cd-ove u lokalnim "zelim biti" Cd shop-ovima ;)))) za 5 km :))))

no.. bitna je iskrena i plemenita namjera ..
cast i postenje :))

//..\

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jan 2002, 15:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Jack pogledaj film obavezno, nema veze što nisi čitao, obavezno pogledaj svidjeće ti se. Bilo bi bolje da si pročitao ali nema veze, film se može sasvim lijepo gledati i ako nisi čitao. U ova tri puta koliko sam gledao išao sam gledati sa 11 različitih osoba i uz mene samo još 2 osobe su čitale knjige a film se mnogo svidio i njima i onima koji nisu čitali. Evo mIRCon nije čitao LOTR pa mu se film svidio :smile:

A ima vremena, pročitaćeš :smile:, predlažem da pogledaš film a onda da pročitaš

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jan 2002, 16:13 
Majstor
Majstor

Vader: da ... o ja sam citao hobita i silmarilion-a u kojima je opisana vecina desavanja (kratko, ali ipak je opisano)... pa je lakse povezati stvari.. sve je "na isti fazon" A onaj koji nije ni jednu knjigu j.r.r.t.-a procitao suocava se sa "nepoznatim" a film ipak nije najbolji medij za tako nesto ...
knjige su prava stvar .. imas svoju mastu, dozivljavas na tebi svojstven nacin ...
dok film - svi isto dizivljavaju (isto - govorim o radnji, likovima itd ...)
no film je poprilicno dobro odradjen pa nije tesko "ufurati" se u radnju...
sto bi se reklo: "obavezno pogledati!"

Toliko od mene ... ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jan 2002, 23:04 
Pripravnik
Pripravnik

Vader, gdje u BL mogu nabaviti Hobita i SILMARILION?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2002, 08:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Silmarilion znam sigurno da sam viđao kod uličnih prodavaca, pogledaj kod njih. Hobita mislim da nisam viđao ali i to pogledaj kod njih.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2002, 12:04 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 04 Nov 2001, 01:00
Milsim ma koliko naivan predlog biblioteka bio vrijedi provjeriti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2002, 12:14 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Nov 2001, 01:00
Kod ulicnih prodavaca imaju samo tri dijela Gospodara prstenova.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2002, 13:34 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 11 Jul 2001, 01:00
ja sam upravo sada kupio Silmarilion, na cosku kod SDK

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2002, 15:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ma znam da sam viđao Silmarilion kod uličnih prodavaca, evo Mirko potvrđuje da se može naći.

Znači pomama za knjigama :smile:

Mnogo će skočiti prodaja Tolkinovih knjiga sad u svijetu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2002, 21:52 
Pripravnik
Pripravnik

Sva tri GP a sam uzeo u oktobru, a sad cu potraziti i ostatak...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2002, 23:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE>
Dana 30.01.2002. 08:28, mirko je napisao:
borim se protiv piraterije
kupujem samo zvanična izdanja :wink:
</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

E jesi nasao gdje ces da kupujes
Metro -- Pirat do YAYA

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Feb 2002, 09:50 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 11 Jul 2001, 01:00
alo, ljudi, šala, ironija, vidi smajli

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Feb 2002, 10:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE>
Dana 01.02.2002. 09:50, mirko je napisao:
alo, ljudi, šala, ironija, vidi smajli
</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

stvarno :grin: :grin: :grin:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2002, 11:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2002, 01:00
Evo i ja uhvatih izgleda zadnji voz i pogledah Gospodar Prstenova u multiplexu dok je jos u velikoj sali...

Zaista se vidi da je u film ulozeno puno truda, detalja,novca, i maste koja u nekim trenucima prelazi u bolesnu mastu(ovo kazem iz razloga sto ide toliko u neke detalje ..da covjek ne povjeruje).

Zaista sama scenografija plijeni, to je mozda i nesto sto me i je najvise oduzimalo dah...prelijepa priroda i zemlja Hobita-SHiri...poljane, rijeke, vodopadi , stijene...
Naravno to je i simbol svega dobra na ovom svijetu zato i tako velicanstven prikaz pretpostavljam. Zatim scene vatrometa...zaista zastane dah.:smile:

Mislim kroz jednu klasicno bajku je prikazana borba izmedju dobra i zla u svijetu i najveci uzrok svog zla kao pohlepa i zelja za vlascu. Mislim nije lose sve to zamisljeno, kazem ima scena koje su me prosto odusevile i osavile ono paf...
Ali, u sustini taj bajkovoti prikaz ne preferiram previse, bilo je momenata kad je zaista bilo dosadno. Mozda c e neki reci recimo Vader..:smile:.... nisi ti to posmatrala sa viseg, duhovnog nivoa ili sl.
Mozda je i to razlog, ali ipak ne mogu reci za nesto tako nadrealisticno da je tolikoooo super i savrrseno.Ipak vise volim realnost..:smile:
Dakle, odajem priznaje trudu ulozenom u scenografiju, muziku-tonski efekti su jos jedan od detalja koji su bili super..,ipak trebalo je sve to snimiti i uklopiti u film. ostvarenje.
Hocu reci radnja mi se malo i razvodnjava, razvlaci, itd..Mozda sam ja i previse ocekivala od ovog filma..ne znam..

Ono sto me jos odusevljevalo u svakoj sceni definitivno su plave bozanstvene ociiiii kod svih junaka,posebno kod Frode npr. ,.... hocu i ja jedna sociva:)))
Svakako preporucujem, neka svi pogledaju, vrijedi pogledati..i zbog neobicnosti a i zbog euforije koja vlada.
pozdrav:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2002, 12:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Rosy drago mi je da ti se film svidio :smile: i neću pokušati da ti mijenjam mišljenje o filmu ali samo bih prokomentarisao nešto

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> ne mogu reci za nesto tako nadrealisticno da je tolikoooo super i savrrseno.Ipak vise volim realnost</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Ovaj film je bliži stvarnosti i realnosti nego što misliš. Ne mislim toliko u bukvalnom smislu koliko u simboličnom ali ne samo kroz borbu dobra i zla nego i kroz neke druge stvari. Gore sam rekao i ne bih mnogo o tome, samo ću ponoviti da je cjelokupno djelo Gospodar Prstenova proročansko. Vrlo slično je i djelo Dina (Dune) Franka Herberta, po kome je snimljen film režisera Dejvida Linča. Ova dva djela (a i filmovi koji su pravljeni po njima) kroz simboliku oslikavaju pravo stanje na Zemlji, neke stvar koje se upravo dešavaju a još više stvari koje će se tek dešavati, u skoroj budućnosti. Kruna takvih djela koji su na prvi pogled SF-ovski ali u suštini nisu SF-ovski jer kroz simboliku govore o pravoj stvarnosti je film Matrix. Taj film savršeno dobro oslikava pravu stvarnost na Zemlji, u ljudima, kroz simboliku.

Ne vjerujem Rosy da si uhvatila poslednji voz za film, vjerujem da će on još biti tu neko vrijeme jer Harry Potter je tu dugo a onda ovo mora biti bar isto toliko.

P.S. ljubavni filmovi su nerealniji od ovakvih filmova :smile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Feb 2002, 02:32 
Majstor
Majstor

Rosy: pa sad .. to je do osobe ... ako ne volis epsku/mitsku fantastiku onda ti i film nije nesto (sto se radnje tice) ....
Ako pak volis onda gutas svaku scenu ali i dalje obozavas knjigu ;))))))))))))) (i kao pravis se da film ima tu i tamo pokoju manu itd ...) kratko receno - fanatik :))))))

Da .. karakteristicno za sve zene (ovo nije u negativnom smislu) - shire, lijepi gradic, sunce sija, djecica skakucu... obracaju paznju na to ... i naravno PLAVE OCI :)))))))) zasto to ... ne ide mi nikako u glavi .. svi obozavaju plave oci ? nesto nedostizno, rijetko .. pa postalo predmet obozavanja ?? Ovo govorim zato sto je skoro 100% zena koje su gledale film bile odusevljene Frodovim ocima (bar one s kojima sam ja pricao ;)
Nama muskarcima to skoro nista ne znaci ... a shire jeste lijep gradic ... kuce hobita su (ponavljam se) bas onakve kakvima sam ih ja zamisljao dok sam citao Hobit-a ....
No isto tako Nazgule su fantasticn odradili .... "glasanje" im je (sto se zvuka tice) prva liga ;)...
i opet se ponavljam ... zvuk u filmu je stravican ... ;) (mislim fenomenalan)

Eeeeeeee jos nesto ... to sam htio da napisem ..
Koja se vama scena u filmu ucinila nastrasnijiom, najjezovitijom, "najuzasnijom"
Meni se dojmila scena kad Galadriel-a kaze "imali bi kraljicu jos goru i jos strasniju...." i kad se "promijeni" .. onaj glas i onaj prizor je tacno da se covjek najezi (bar ja .. priznajem :))))..
p.s. ona scena kad je Nazgul u onoj sumi izletio ispred Froda, Pipina, Marija i Sema i kriknuo i nije bio uopste strasan (Bar meni, valjda zbog napete atmosfere i "smeka" da ce biti jos nesto) za razliku od vecine ljudi koji su se trznuli maksimalno.. sjedista su se zatresla .. ja nisam mogao izdrzati a da se ne nasmijem ;)))))

Ma nema ... film je fantazija ;))))
Da otvorimo klub "onih koji sline pri pomisli na LOTR" ??? :)))))))))

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Feb 2002, 10:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Eh da, one samo gledaju plave oči :smile: mada su zelene ljepše al' eto...
Umjesto da gledaju Nazgule, bitke sa orcima, lokacije Moriju, Rivendal, Lotlorijen itd. :smile:. Njima je vjerovatno u filmu najbolja ona romantična scena Aruene sa Aragornom koja da je bilo rađeno "by the book" ne bi ni bila u filmu, al' ta scena i jeste pravljena za njih...

Da, scena sa izobličenom Galadrijelom je dosta dobra, izmijenjen glas mi se svidio kao i ono što je ona govorila.
Scena kad Nazgul izleti ispred Hobita je žesta, kad sam film gledao treći put bilo je puno male djece i kad je Nazgul izletio počeo je da krišti što je bilo vrlo glasno, veliki kontrast u odnosu na prethodnu scenu, djeca su se mnogo trzala, vrtila na mjestu...Scena kad se Bilbo izobliči zbog prstena takođe utiče i na stariju raju da se trgnu :smile:

Primijetio sam da roditelji dovode dosta malu djecu na film, posebno u dnevnim terminima. Ovaj film uopšte nije za djecu. Djeca se traumiraju gledajući film. Sestra mi je pričala da kad je ona gledala neki mali dječak je sjedio ispred nje, cijelo vrijeme je rukama pokrio uši i često je rukama pokrivao glavu i stavljao je na naslon desno od sebe da ne gleda. Još kad mala djeca vide onakve orke. Problem je u tome što su roditelji načuli da je film rađen po bajci i onda kontaju bajke su za djecu pa ajmo ih povesti da gledaju film. Greška, ovaj film uopšte nije za djecu. Hari Poter jeste za djecu ali LOTR nije!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Feb 2002, 11:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ima jedna greška u filmu ali to je namjerno i svjesno napravljena greška. Na samom početku kad ide onaj kratak pregled dešavanja od stvaranja Prstena do toga da je Bilbo pokupio Prsten, kad je Isildur poginuo i Prsten dospio u onu rijeku u filmu kaže da ga je pokupilo biće po imenu Golum. Nije ga pokupio Golum. Golum tad još nije ni postojao. Prsten je roneći u rijeci pronašao jedan dječak koji je imao prijatelja Smeagola. Smeagola je odmah veoma privukao Prsten, on je bio mnogo povodljiv za Prstenom što će se pokazati. Smeagol je prijatelju rekao da mu je taj dan rođendan i da bi volio da mu prijatelj da taj Prsten. Prijatelj koji je našao Prsten nije htio da mu ga da i Smeagol ga je ubio, uzeo Prsten i pobjegao. Odavde se vidi kolika je moć Prstena i koliko je uticao na Smeagola. Smeagol je pobjegao iz kraja u kom je živio i vremenom došao do Maglenih Planina, ušao u njihovu unutrašnjost i tu ostao. Živio je stalno u mraku a Prsten mu je produžavao život i trovao mu um. Vremenom se izobličio i postao Golum.
U filmu su odmah rekli da je Prsten pokupio Golum da ne bi morali ovako detaljisati i opširno objašnjavati.

Ono što je ovde još vrlo interesantno a što takođe nije rečeno u filmu je to da su dječak koji je pronašao Prsten u rijeci kao i Smeagol (koji će kasnije postati Golum) zapravo bili - Hobiti!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 209 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]