banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 17:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 101 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2003, 16:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
naravno da vrijedi... ja sam cuo da je josh najbolji od sva tri dijela

na cemu si ga gledao

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2003, 16:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Nije fer da kazem ista pre nego sto ga pogledam.
Ali ako bude kao prva dva (bar priblizno) bice dobro. Naravno da se filmovi ne mogu meriti sa knjigama i da u prva dva ima gresaka, ali boze moj. Ko radi i gresi...
Ipak meni je treca knjiga najdraza pa prema tome nadam se da ce i film da bude!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jan 2004, 17:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Gledao na kaseti, a snimak sa DivX-a , tako da je snimak prlicno dobar, jedino mi je zao sto nisam nasao na DivX-u posto je muzika i odlicna kao i u prva dva dela. Kraj mi se ne dopada, tj scena odlaska na zapad, nekako sam to potpuno drugacije zamisljao, ali Ok svako drugacije sebi predocava.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jan 2004, 17:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
treci dio knjige je najbolji, pogotovo ako ste citali
i silmalirion - shebela - pauk iz mitologije koji hvata
froda i sama
a u stvari ta knjiga je i najzahtjevnija sto se tice ekranizacije,
ne po pitanju tehnike vec pracenja vjerodostojnosti knjige.

ja odoh za koji sad da pogledam i taj dio.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jan 2004, 22:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
3.15 minuta
udrvenio sam se totalno
i jos nisu ubacili dijelove filma koji bi produzili bar za 30-40 minuta
film.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jan 2004, 09:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Ah tih 40 minuta duze su ostavili za prosireno DVD izadnje, ah taj kapitalizam. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jan 2004, 11:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
meni je film jednako dobar kao i prethodna dva mada mi se cini da prvi dio ima najdublju pricu
da vam ispricam jednu provalu:
negdje oko zadnjih 15 min filma scena kada se na kolima voze Bilbo i Frodo i kad onda Bilbo kaze "Zelim ga primiti poslednji put" (naravno misleci na prsten).
TO je moj drug prcitao naglas i svi su se opalili smijati zbog asocijacije na primanje :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jan 2004, 12:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Odlican film .. ali 3:15 ... yebote ni sam ne znam kako sam izdrzao ! :)

Kao i u proslom dijelu dobar dio filma pratio je frodoa i prsten ... mozda su malo pretjerali u duzini nekih scena, ali sve u svemu i ovaj segment filma je postao koliko toliko interesantan.
Sto se scena borbe tice, Returh of the King je ubjedljivo najbolji ... scena kada jahaci Rohan-a jurishaju na Orc-e je blago receno fantasticna ! Normalno, u tim scenama nezamjenjivi su Gimli i Legolas ... Btw, zna li iko ko je pobjedio u onom njihovom takmicenju? :)

Vrh

Tema posta: Hm...
PostPoslato: 03 Jan 2004, 00:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Nikad nisam mislio da ću ovo reći za Gospodara prstenova, ali...
Film je totalna katastrofa. Skoro negledljivo loš. Umro sam od dosade i od patetike koja se sručila kao kiša na mene. Užas.

Inače, pobijedio je Gimli. 1 razlike. Toga naravno nema u filmu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jan 2004, 10:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Po meni je film fenomenalan, doslo mi je da uzmem mac i idem sjec ljude po gradu.

Sto se tice dugih scena (mislim na kraj filma), naravno da su morale bit tolike.Kad skontas malo bolje u bilo kojem normalnom filmu (trajanja sat i po) takve scene traju 10-15 min a ovo je trilogija koja sve ukupno traje 8 sati pa izracunaj pomocu proporcije kolike bi trebale bit te srceparajuce scene.A skontaj koliko bi to jos trajalo da su po povratku u Shire naletili na Sarumana kao sto je u knjizi.

Najjaci lik je meni (kao i u prva dva dijela) Legolas, ne znam zasto al eto uvjek je onaj koji pici sa lukom meni najjaci.Al i Aragorn izgleda nevidjeno mocno, jos kad su mu dali Anduril...

Et' toliko od mene, sve u svemu film me odusevio...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jan 2004, 12:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Trebalo bi izmisliti novu riječ za opisivanje ovakvih filmova...sa riječima koje sada posjedujemo možda bi najpribližnije bilo

SPEKTAKULARNO

neopisivo

impresivno

Kao prvo meni film nije trajao 3 sata i 15 minuta :( nego samo 3 sata i 2 minute :(

Ovi koji kažu da im je film trajao 3 sata i 15 minuta, da li su u to uračunali najave drugih filmova ili je u pitanju samo Povratak Kralja?

Na sajtu banjalučkih bioskopa stoji da film traje 201 minutu a meni je trajao 181 minutu :(

hoću još tih 20 minuta!!!!!!

Ovaj dio ima najimpresivnije borbe, pogotovo u prve tri četvrtine filma koje su dinamičnije od zadnje četvrtine.

Minas Tirit je...(teško je naći riječi)... spektakularan!!! neopisiv!!!
usječen u stijenu...sa onim najvišim nivoom koji gledan odozdo štrči iz stijene a gledan odozgo je lijepo uređen, sa lijepim travnjakom, drvetom, stazama

Sve lokacije, eksterijeri, su fenomenalni.

Jedna od meni najljepših scena je paljenje svjetionika i "prenošenje plamena" preko brda i planina. Ma sjajno.

Fenomenalna je interakcija između mamuta, trolova, nazgulovih zmajeva sa ljudima, ne samo kad prikaže mamute pa je to animacija nego kad mamuti zamahnu i razbacaju konjanike...ta interakcija je sjajna.

Koliko se sjećam u knjigama su Nazguli na svojim zmajevima samo unosili psihološku komponentu u rat, samo su letjeli preko ljudi i kričali čime su unosili panični strah, ali sami nisu napadali ljude. A ovde u filmu su se baš pogostili ljudima.

Da li ste primjetili da Gandalf vrlo malo i rijetko koristi svoje wizard sposobnosti (magija i slično) a više se bori kao običan ratnika, sa mačem i svojim wizard štapom?

Meni film nije bio dosadan ni razvučen ni u jednoj sekundi. I kraj filma je daleko od patetičnog.

Ovo je stvarno posebna vrsta filmova, ove fantasy sage, malo je ljudi koji se ne bi voljeli naći u nekoj takvoj avanturi. Ova trilogija baš ostavlja poseban osjećaj u gledaocu, neko nadahnuće.

Šta reći o hrabrosti ratnika i konjanika kada su jurišali na vidno nadmoćnijeg i brojnijeg protivnika znajući da vjerovatno jašu u smrt a sve radi odbrane carstva ljudi? I ne smije se zaboraviti da je baš takvih borbi u našoj istoriji bilo jako mnogo, borbi kada su slabiji narodi izlazili u borbu protiv nadmoćnijih radi odbrane ili bar privremenog usporavanja protivnika, očekujući da će poginuti.
Ili kad Faramir jaše u skoro sigurnu smrt samo da bi ispunio očevo naređenje i da bi ga otac cijenio kao Boromira. Samo ga je Nebo spasilo da preživi tu borbu, kao i da ga ludi otac živog ne spali.

U filmu nema nekih scena kojih je bilo u najavi. Nema ni scene kad orci uhvate Frodu i Sema nakon što su se ovi u Mordoru obukli kao orci pa ih ne prepoznaju već ih gurnu među orke. Mislim da se ta scena pojavljuje u prvom dijelu kad Frodo ima viziju kod Galadrijele u onoj vodi.

Pored zasluga svih likova iz filma ja bih naglasio Sema koji simbolizuje veliku odanost, vjernost, prijateljsku ljubav. Mislim da njegove zasluge za uništenje Prstena nisu manje od Frodinih. Frodo ništa ne bi napravio bez Sema. Kada Frodo nije mogao da hoda od umora i sve veće težine Prstena Sem, koji je i sam bio umoran, gladan, žedan, ga je nosio, zajedno sa Prstenom!

Golum je sjajan. U mnogim scenama sladak. Koliko on iskreno voli Prsten i koliku žudnju ima za njim i koliko svu svoju sreću veže za Prsten se vidi iz scene kad se na kraju smije i raduje što ima Prsten iako pada u lavu :)

Povratak Kralja se nalazi na 5. mjestu najgledanijih filmova u 2003. godini, pa skontajte, a film se u 2003. godini prikazivao pola mjeseca ili i manje.
U 2003. godini Dve Kule je najgledaniji film.
Lako moguće da će u 2004. najgledaniji biti Povratak Kralja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jan 2004, 13:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vader apsolutno si upravu sto se tice Minas Tirith-a ! Posto nisam gledao nijedan dokumentarac o snimanju Return of the king-a interesuje me na koji nacin su napravili Minas Tirith?

Sto se tice scene sa mamutima meni je jako impozantno djelovalo kako Legolas skace na jednog od njih i na kraju ga ubija !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jan 2004, 14:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2003, 09:31
Ma nije loš film toliko,.. po meni bez radnje.. :-? ako razumijete o čemu govorim,.. Scena paljenje svetionika je super kao i Minas Tirith.
Samo sam se ukočila sjedeći.... :o

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jan 2004, 17:06 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2002, 18:20
Razocarenje.Zasto?Zato sto su odvukli radnju vise nego sto je trebalo,zato sto smo slicnu bitku vidjeli u drugom dijelu,pa je ova zamorna,zato sto nema Kristofer Lija,zato sto su,kao i u nastavcima Matrixa,zapostavili znacenje prstena i smisao filma u korist specijalnih efekata,zato sto zavrsni dio treba da bude najbolji a ovdje nije.
Steta.
Ipak prvi dio je najbolji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jan 2004, 22:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Udaljili se od vaznosti prstena .. nebih se slozio sa time !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jan 2004, 09:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Ja ni u jednom momentu nisam vidio da su se odaljili od vaznosti prstena, ipak je ona zadnja bitka kad ih orci okruze sluzila upravo za odvlacenje paznje sa Froda i prstena sto pokazuje koliku vaznost ima prsten.A Kristofer Li mi bas i nije puno falio.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2004, 18:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Dec 2002, 13:32
Vader, mozda sam nasao jos prikladniju rijec
Fascinantno
Toliko od mene!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jan 2004, 22:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2003, 23:21
Nisam ljubitelj, ali rekoh kad sam odgledala i dva prethodna i ovaj cu.
Kad je u modi, pa da ga furamo svi :lol: :lol: . salaaa
Srednja zaleost, ali mi je drago da ih vise nece biti :lol: . :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jan 2004, 23:14 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Dec 2003, 18:35
i mene su prva dva fascinirala :D i jedva cekam da odgledam i treci ali sve se nadam da mi nece na sred filma (koji se ocigledno snimaju u bioskopu) ustati covjek ispred kamere da se protegne kao sto se cesto desava :mad:

Vrh

Tema posta: :)
PostPoslato: 09 Jan 2004, 15:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2002, 08:41
Red je i ja da prokomentarisem film iz kojeg sam nick uzeo:):):)
Odlican mi je, necu nista reci za duzinu, meni je film trajao taman koliko treba i sav mi je ok i necu uopste da citam kritike jer je meni super

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 101 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]