banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 18:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 119 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: . . .
PostPoslato: 08 Nov 2003, 00:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Vidim ima dosta negativnih komentara kao i razocarenje u ovaj 3-i nastavak matrixa ... imao sam predosjecaj da ce se sve drugacije zavrsiti ali nije ... smrc
1. Cemu onako napucana filozofija u Matrix: reload dijelu ?
2. Zanima me sta se desava sa ljudima koje je preuzeo Smith ?!?! Prema nekoj logici oni bi trebali biti mrtvi ili se varam ... jednostavno to objasnjenje je ispusteno iz filma ... jer kad je smith preuzeo odredjenu osobu sta se desava sa njom(!?!?) da li je i dalje vezana za matrix ili biva odbacena (ili nesto trece !?!?)... opet ako je ta osoba na neki nacin privremeno odvojena od matrixa cemu je matrix sluzio ako ljudi mogu i dalje proizvoditi energiju ... !?!?
Ma bljutava prica totalno ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2003, 11:54 
Veteran
Veteran

Ja neću govoriti niokakvim detaljima i pokušavati da analiziram film(ove) dok ne razjasnim jednu stvar: otkuda Neu moći u stvarnom svijetu?

Žanrovski da definišem filmove:
1. Matrix - naučna fantastika
2. Matrix Reloaded - naučna fantastika
3. Matrix Revolutions - ? fantastika (bajka).

Drugi dio je bio "slabiji" od prvog, ali sam to opravdavao time da je to zapravo polovina jednog filma koji čine drugi i treći dio, i očekivao sam mnoge zanimljive odgovore na pitanja koja je postavio drugi dio.

Mnoge pretpostavke koje su proizašle nakon drugog dijela (Neo zaustavlja mašine u stvarnom svijetu, Smith izlazi u stvarni svijet) ja sam drugačije objašnjavao (Neo je još uvijek u (promijenjenoj) Matrici ili je neki brod aktivirao EMP, Neo je sanjao kako Smith izlazi u stvarni svijet, jer poslije toga slijedi scena u kojoj se Neo budi). To sam drugačije objašnjavao, da bih ostao u domenu NAUČNOG. Neove moći u stvarnom svijetu i Smithov izlazak u stvarni svijet nemaju smisla za mene (i za čitavu priču o Matrixu).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2003, 12:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Što se tiče toga da nam trenutno mnoge stvari nemaju smisla to je možda samo zato što ih u ovom trenutku ne razumijemo. Jer ako sve u prvom pa i drugom dijelu ima smisla i ako su se autori filma prilično potrudili da ima smisla onda je za pretpostaviti i da su se potrudili da priča o u trećem dijelu ima smisla. Treba malo sačekati, pogledati možda još koji put a ne bi bilo loše ni pročitati što više tuđih gledišta.
Recimo poslije drugog dijela sam imao poticaj da što jasnije shvatim priču i pokušam doći do odgovora na mnoga pitanja pa sam čitao na drugim forumima šta drugi pišu i vidio sam da su uočili dosta toga i da su neke iznesene teorije koje su bile tek teorije sad našle svoju potvrdu u trećem dijelu.
Sad mi se ne da čitati po drugim forumima a i nemam vremena ali ako neko ima ili naiđe na zanimljiva objašnjenja volio bih da ih ovde iznese.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2003, 13:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
evo i ja da dam svoj komentar ... hmm...Revolutions je pravo ***nje, upropastili su citav drugi dio, sreca pa se prvi dio moze cupati kao samostalna cjelina
iznevjerili su sve istinske ljubitelje matriksa, a odusevili publiku zeljnu specijalnih efekata i holywoodske patetike
toliko sam se nadao da ce biti razrijesena sva pitanja iz prvog i drugog dijela (uostalom, u prvom je sve manje vise jasno) ali nista

neko je spomenuo, kako Smith moze smetati masinama?
odgovor: pa Smith ubija (zaposjeda) ljude iz matrice i samim tim ubija njihove umove, a kao sto je receno u prvom dijelu "tijelo ne moze da zivi bez uma" (Vertygo je vec nesto tako spomenuo)
samo mi nije jasno, koliko se ja sjecam u filmu Neo dodje kod "glavonje" i kaze, u fazonu, znas sta ima novo, Smith se oteo kontroli i sjebace ti matricu ... smijesno...kao da masine koje kontrolisu citavu matricu to nisu mogle primjetiti

ima li iko neku ideju sta bi se moglo iscupati iz onog natpisa na zeljeznickoj stanici "mobil ave" (ili mozda "mobile ave", ne sjecam se tacno) neka permutacija il' slicno ... to mi je odmah upalo u oci, cim sam vidio

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2003, 15:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
I mene poprilicno kopka otkud Neo-u moci u "real world-u" ali koilko se sjecam prorocica je rekla "The powers of The One reach far beyond the Matrix" (il tako nesto) uglavnom kako sam ja to skontao ako se bas potrudi bice zajebaT lik ne samo u matrix-u nego i u stvarnom svijetu. Isto tako me interesuje kako on "vidi" nakon sto mu onaj lik sprzi oci ... ima li to ikakve povezanosti sa njegovim mocima u stvarnom svijetu?? (predpostavljam da ima)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2003, 17:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

V@nja je napisao:
Isto tako me interesuje kako on "vidi" nakon sto mu onaj lik sprzi oci ... ima li to ikakve povezanosti sa njegovim mocima u stvarnom svijetu?? (predpostavljam da ima)

To i nije teško shvatiti, pogotovo ako si čitao "Dinu" Franka Herberta. Duhovni ljudi koji imaju neke duhovne moći (a Neo je baš takav) mogu imati otvoreno duhovno oko i mogu vidjeti sa njim. Dakle to ima veze sa moćima koje Neo ima.

Vrh

Tema posta: . . .
PostPoslato: 08 Nov 2003, 18:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Mah film me u velikoj mjeri podsjeca na "starship troopers" ;) bar sto se scena borbe ljudi i masina tice ... ostalo na neku spansku sapunicu :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2003, 18:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Vader nisam citao ali hvala u svakom slucaju. Kao sto sam vec rekao predpostavio sam u cemu je stvar ali nisam znao razlog (sad znam :))

Sto se tice Vertijevog komentara tice, scena odbrane onog "dock-a" poprilicno podsjeca na scenu odbrane one napustene baze u SST

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2003, 20:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Dec 2002, 13:32
Hoce li biti josh nastavaka?
Dokle ce mir trajati?
Sta je Oracle podrazumjevala kad je pitala Sati: "Jesi li ti ovo ucinila?"
Sati:"Da,za Nea! I hocemo li ga ponovo vidjeti?"
Oracle:"Vjerujem da hocemo!"
Hmm....Sati,po meni buduci Neo koliko sam ja skontao prizorom koji je uradila na kraju filma!
Neo,ostao je ziv,masine ga odrzavaju na zivotu!
Neko rece sta je bilo sa ljudima koje je preuzeo Smith...Vidjeli ste onu scenu kad su Smit`s unisteni pa kad se sve vratilo u normalu(Scena sa Sati i onom crnom mackom)
BTW: Ovim ratom nista nije postignuto...Ljudi se nisu rjesili zatvorenista u Matrix-u,masine nisu uspjele da uniste sve slobodne ljude....
Tako da je ovo pocetak filma,znaci na istom smo kao na pocetku prvog djela...Nadam se samo da Mr.Anderson nece zakasniti na posao!
Bice josh nastavaka,vjerujte mi....
pozzz

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2003, 22:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
ma...i meni sve ovo mirishe na jos jedan nastavak...nadam se bolji od prethodna dva

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2003, 10:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Sad da previse filozofiram malo je glupo al evo mog gledista:
1 - Slazem se sa Vanjom vezano za onu recenicu:"The powers of the one reach far beyond the matrix" pa se tako valjda moze i opravdati sve ono sto Neo radi u stvarnom svjetu.
2 - Sto se tice srceparajucih scena, pa toga je moralo bit, nije da ih ja volim nego je jednostavno to holywood-ski film i samim tim toga mora da bude pa je pozeljno ne isfuravati se na takve scene.
3 - Agent Smith je, kako sam ja skontao, stvoren da bi drzao ravnotezu u matrici jer kako je Neo postao onako puno lood morao je nastat isto tako neko ko je puno lood al u losem smislu.Samim tim agent Smith onda moze da ako preuzme covjeka u matrici, bude isti takav i u stvarnom svjetu.
4 - Po meni najveca zamjerka je kraj filma.Ja se taman ponadao da ce ko po obicaju na zavrsnoj spici zasvirat Rage against the machine (u 1. djelu "wake up", u 2. "come like bomb") kad ono tamo neka klasika.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2003, 12:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2002, 21:17
Ljudi ,pa ovo je ipak film holivudske "A" produkcije...
Srceparajuce scene,za koje neko rece da ga na momenat podsjete na "Titanik",sam cin oprastanja Nea i Trinity,opisuju kao krajnje nesnosljiv i nepotreban.Meni to tako ne izgleda(mada,kako je moguce da su se toliko "oprastali" i to u p'o grada masina,a da ni jedan "cuvar" ne dodje da izvidi sta se to desava>napad na teritoriju!Pa se tako oproste...)A to sto je Trinity pricala Neo-u u "oci",tj. preko poveza,rekla bi svaka zaljubljena zena.Ako postoji tolika ljubav ,oprastali bi se bas tako :cry: I onda,ljudi odmah hoce da vide kako je to pateticno.Meksicka sapunica?Hm.Ili nesto sa mnom nije u redu,ili sam JA pateicna isto toliko?Ili sam samo zaljubljena. :angel:?
Onda,slusala sam komentare nekih momaka kjoji su sjedili u kinu iza mene.Bas njihove reakcije na tu scenu>govorili su"pa umri vise...**rvo!"Sto im je toliko stalo da umre?Brb!Ljudi se BRANE od bilo kakvih scena ,koje mogu probuditi neke emocije,ma koliko one PATETICNE bile!(A sta znaci patetika,uopste???Jel' i to nase subjektivno pojmovanje,ili ..?)
Ovaj dio je najemocionalniji.Najhumaniji.Jel zato najpateticniji?Najbljuzgaviji?
Svi hrle u ljubav,u zagrljaj,i Morpheous.Zavrsava u zagrljaju i pogledu ka"gore.Sta vidite u tom pogledu Morpheous-a?
Neo i Trinity na putu "za zabranjeni grad."Opet zajedno,u dobru i zlu.
Bez vida,ali samo ocnog.I opet ,drzeci se za ruke.DODIR.Nije li dodir ljudska privilegija.Masine ne osjecaju ni dodir...
Dok se svi "tamo" vole,ljudi u kinu se zgrazavaju.Jel s nama nesto nije u redu,ili su braca Wachowski kreteni,neki bezveznjaci koji nisu ni imali predstavu cijele triologije,ali im pare pomutise razum?
U REVOLUCIJI ne pokazase da postoji Matrix u Matrixu...da se ne ostvari velik dio hipoteza koje su ljudi postavljali po forumima,u medjusobnom komuniciranju.Toliko su se ljudi uvukli u spekulacije nakon RELOADED-a,pa su se i morali razocarati bajkovitom REVOLUCIJOM.Da li se meni 3 dio svidjeo bas zbog toga sto nisam htjela da postavljam kojekakve hipoteze,koje cu cas odbacivati,cas dokazivati,pa sam tako otisla u kino,bez ikakvih predubjedjenja,ocekivanja?Ili sam pateticna?Glupa...Sto znam.Mozda sam subjektivna.Ali mozda i objektivna,pa ne kritikujem toliko koliko i dosta subjektivni "narod." 8)
Slazem se da je pvi dio nedostizan.Ali opravdavam postojanje cjelokupne triologije.Zasto ne bismo vidjeli Zion,Arhitektu...Sati!Pa,pobogu,i Sati nesto znaci!?Zasto ne bi vjerovali Trinity da je TAKO LIJEPo vidjeti nebo?
Bljuzgavo ,zar ne?Hm...Nije ,nebo je bilo prelijepo,ne samo za nju...
SVJETLOST na kraju puta.
Neo>spasitelj>one way,or another way,Neo je zrtvovan zarad ideala,dobra...i to je ljudska privilegija.Sama scena kad ga "polazu" na masinu...kao raspece...to je dobra scena.
I sam kraj >sunce ,nebo.Ljudi vele da je i to pateticno...Ne znam ,sta je trebalo,nesto da pise na kraju ,neka formula koju cemo rjesavati kod kuce kao domaci zadatak?
Ovo je holivudski film,(iako je sniman u zemlji Kengura).Ali ni to nije iskljuciva cinjenica.Mislim da ima i Revolucija pricu(iako su dijalozi "potanki",i milsim da je ona scena borbe "za Zion" trebala trajati manje....pa zavrsna s Smith-om).
Postojanje + -
Postojanje Dobra i Zla.
Masine -ljudi.
Arhirtekta-Oracle.
Jedno bez drugog ne ide.
I jel ono Smith u jednom dijelu zavsne borbe na kisi,pljunuo krv???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2003, 14:30 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
"Zanima me sta se desava sa ljudima koje je preuzeo Smith ?!?! Prema nekoj logici oni bi trebali biti mrtvi ili se varam ..."

Upravo tako, ali u filmu oni nisu umrli jer bi onda mašine ostale bez energije (ti ljudi su im jedini izvor energije) pa ne bi mogle onako bjesomučno da napadaju ljude.
Inače, svi su ljudi trebali umrijeti, mašine se ugasiti, a i Matrix, sa sve Smitom u sebi. (???)
Nakon što je onaj Meroving mnogo kenjao o uzroku i posljedici došli smo do jednog serijala u kojem uzrok i posljedica nemaju mnogo veze.

"Ljudi ,pa ovo je ipak film holivudske "A" produkcije..."

Jeste, što se tiče uloženog novca. I taj je novac kupio ono što je mogao, gomilu specijalnih efekata. Tamo je A produkcija ono u šta se uloži grdan novac i pozovu zvučna imena.

"Ovaj dio je najemocionalniji.Najhumaniji.Jel zato najpateticniji?Najbljuzgaviji?"

Kako kome, ta me scena nije nešto emocionalno dotakla. Najbljuzgaviji dio je kod Merovinga, ako se mene pita. Mnogo prepotentno i besmisleno, jedna od gorih kombinacija.

"Da li se meni 3 dio svidjeo bas zbog toga sto nisam htjela da postavljam kojekakve hipoteze,koje cu cas odbacivati,cas dokazivati,pa sam tako otisla u kino,bez ikakvih predubjedjenja,ocekivanja?Ili sam pateticna?Glupa"

Niko te ne proziva, tako da nemaš potrebe da se braniš.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2003, 14:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Delfinka nije valjda da su te naljutili komentari

Nedaj se :)

Meni lično nije smetala scena opraštanja Nea i Trinity, ipak su oni bili zajedno kroz tri filma, mnogo toga zajedno prošli, rizikovali živote jedno za drugo, voljeli se, itd.

Što se tiče toga da tu scenu posmatraš tako kako posmatraš zato što si zaljubljena, to je vjerovatno tačno. Zaljubljeni sve posmatraju drugačije. U nekim stvarima pogled im je bistriji od nezaljubljenih, a u nekima zamućeniji :)

Citiraj:
slusala sam komentare nekih momaka kjoji su sjedili u kinu iza mene.Bas njihove reakcije na tu scenu>govorili su"pa umri vise...**rvo!

Komentar je bezveze, može im se scena ne svidjeti (imaju pravo na to) ali takav komentar je bezveze.

Citiraj:
Ljudi se BRANE od bilo kakvih scena, koje mogu probuditi neke emocije, ma koliko one PATETICNE bile!

Ima istine u ovome.

Što se tiče hipoteza koje se nisu ostvarile...možda bi bilo bolje da su se neke ostvarile. Možda.

I ja opravdavam postojanje trilogije i ne slažem se sa onima koji kažu da nisu trebali snimati poslije prvog dijela i to prvenstveno zato što nastavci čak i da su loši ne mogu pokvariti prvi dio. A nastavci nisu loši, i u njima ima dobrih stvari. Zaista je bilo lijepo vidjeti Zion, Arhitektu, Merovinga, ablino blizance, Sati, scenu na autoputu i zaista zanimljive dijaloge u Reloaded, odbranu Zoina u Revolutions. Ima toga sigurno još.

Što se tiče Nea pošto je on suprotnost agenta Smitha on se vjerovatno na kraju "poništio" ubivši Smitha. I tako se žrtvovao. Mnogi su uočili (ja nisam) na kraju kad ga mašine polažu da to liči na raspeće. Žrtvu.

Citiraj:
Ne znam, sta je trebalo, nesto da pise na kraju, neka formula koju cemo rjesavati kod kuce kao domaci zadatak?

Možda ima i toga. Ne znam da li ima neke veze i smisla ali na drugom forumu sam pronašao sledeće:

Citiraj:
Prvi zaključak nam nudi filmski plakat za Matrix Revolutions. U jednoj čudnoj mešavini malih i velikih slova se kaže:

"EVERYTHInG ThAt HAS A BEGINniNG HAS an END."

Mala slova u drugom rasporedu daju reč "thannin", koja je sastavni deo reči iz koje je reč "Leviathan" sagrađena...

I za kraj, delfinka potrudi se da te ne obeshrabri i ne naljuti kad se drugima ne svidi ono što se tebi svidi i kad drugi ne vide ono što ti vidiš. To doduše uopšte nije lako (govorim iz ličnog iskustva) ali se treba potruditi jer će ti to dobro doći u životu. Često drugi neće vidjeti ono što ti vidiš, neće ih nešto dotaći na način na koji je tebe dotaklo, neće ih ispuniti kao tebe. Ako te je nešto (film, knjiga, pjesma, neka osoba...) dotaklo, ispunilo, obogatilo - onda ti je to služilo na tvoju ličnu duhovnu izgradnju. Samo je to važno. Nothing else matters.

srdačan pozdrav :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2003, 18:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2002, 21:17
Blue>pa pretpostavljam da bi me neko vec "prozv'o" ,pa rek'o da se odmah ogradim. :wink:
Mozda malo iz protesta,braneci svoje misljenje...sta cu.Svi kritikuju film u negativnom kontekstu.Pa hajmo vidjet dobre strane...
A Vader>hvala na savjetu!Primljenu k znanju! :)
A negdje procitah da bi mala Sati mogla biti neki slijedeci Neo(zenska verzija)?
I stvarno,Oracle zna,ko je "Odabrani" za slijedeci rat...Bog zna...
Tjus!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2003, 18:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

delfinka je napisao:
A negdje procitah da bi mala Sati mogla biti neki slijedeci Neo(zenska verzija)?

I ja sam to pročitao

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2003, 19:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Evo malo komentara na film sa forum.hr

Jedan lik nije uopšte gledao Reloaded a jeste Revolutions pa mu neko kaže:

"Ak nisi gledo Reloaded onda si zbilja zakinut za mnogo toga"

a neki treći lik odgovara:

Ma nije to ništa, jučer sa frendovima izlazim iz kina i sretnem jednog iz razreda a ovaj specijalac govori "daj reci mi na brzinu o čemu se radi u jedinici i dvojci"
Slika

još neki komentari:

oko dvije godine nakon prvog djela grupa znanstvenika je rekla da je scenarij prvog dijela izvediv u stvarnosti

Šta se tiče priče priznajem da nije potpuna ali te praznine je nemoguće popuniti jer se odnose na pitanja koja prate nasu civilizaciju od postanka.
U filmu je najveca pozornost posvećena specijalnim efektima koji su dovedeni do savršenstva a oni koji su željni nekih jeftinih pričica neka se drže plavuše na harvardu

Netko je tu već rekao da je kompromis bit (između ostalog), jer i u stvarnom životu i mi smo morali napraviti nekakav kompromis između nas i strojeva

Mitologija Matrixa bolje funkcionira kad se pogledaju sva tri filma, svih devet animiranih filmova i odigra cijela igra "Enter the Matrix"

Hipotetski - ti si priključen na Matricu, u toj stvarnosti imaš lijepu ženu, super djecu, dobro plaćen posao, stančinu od 200 kvadrata, maekinu u garaži; ukratko: sretan si.
Onda dođe hrpa militantnih ljevičara, odštekaju te iz Matrice; više nema tvoje žene, djece, auta, posla, stana, a oni nešto mumljaju da si sad potpuno slobodan i tutnu ti motiku u ruke.
Koju bi ti stvarnost onda izabrao?
Nisu mašine toliko glupe - uvjek bi netko ostao da glumi bateriju

I jedna teorija:

"Da, treci zadnji dio je SAVRSEN! Ako niste skuzili skuzite sada, Neo je program ili djelomicno program. On nikada nije bio potpuno covjek. To je razlog zasto je on vidio sve sto je vidio u real world. I to je razlog zasto je on mogao raditi ono sto je radio u Matrix-u, i zasto je bio na onom peronu gdje samo programi mogu biti. Netko je rekao kako moze Neo ubijati robote izvan matrice, ovo gore je razlog zasto moze. I to je razlog zasto je Oracle na kraju rekla onoj maloj: "We will see him again"
Drugo, Neo JE POKAZAO LJUDIMA SVIJET BEZ MATRIX-a. Ako ste skuzili na kraju The Architect (matrix) ce pustiti sve koji ne zele biti u Matrici vise. Ljudi ce moci vidjeti svijet bez matrice.
U drugom djelu kada Neo prica sa onim politicarom, i onaj politicar mu govori kako masine ne mogu bez ljudi i obrnutno se moglo zakljuciti kako ce ovo zavrsiti.
Scena sa kada Trinity umire je zakon, jer film ne bi zavrsio nikada da nije umrla, jer Neo nikada ne bih umro u borbi sa ag. Smithom, vjecno bih se borio jer je to mogao. Uostalomo malo romantike nikada nije skodilo
Jos nesto na kraju filma jeste li skuzili da se matrix PROMJENIO! Vise nije taman, tuzan siv svijet, nego puno svjetla boja zivota.

Sto ostaje, pa uvijek ce postojati Matrix i uvijek ce ljudi biti u njemu. Neki se nece moci razdvojiti od njega drugi hoce ali zbog Neo, Trinity, Morpheus ce oni koji se rastave od Matrix moci zivjeti u novom svijetu gdje covjek i masina zive u slogi.....

E da mislim da bih moglo pasti jos koji dio. Jer nitko ne zna koliko ce peace trajati ljudi su vraziji....."

Poslednji put menjao Vader dana 09 Nov 2003, 19:54, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2003, 19:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Mala Sati je na kraju rekla da je stvorila ono sunce za Nea. No to je bilo u Matrixu, prije toga se vidjela promjena koda kad ona mačka hoda i Sati leži na zemlji. Dakle ako je Sati napravila sunce to znači da ona može mijenjati Matrix kako joj odgovara a Morpheus je u prvom dijelu rekao da je onaj prvi koji se oslobodio mogao mijenjati Matrix po svojoj volji, a to je po mnogima bio Neov prethodnik. Dakle Sati bi mogla biti nasljednica.
A i kao što neko reče revolution (revolucija) je preokret, dakle može značiti i vraćanje na početak i po mnogima ovakav rasplet je sve vratio na početak.

Šta znači ona scena kad Smith kaže:

"...ovo mi je poznato... da ja tu stojim i trebam nešto reći.... samo se ne mogu sjetit šta..."

A scena je stvarno komična, kao da je lik zaboravio tekst na snimanju a oni to greškom montirali Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2003, 02:12 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2002, 18:20
Lose,lose,lose.
Sva ona iscekivanja da iz jednog revolucionarnog prvog dijela dobijemo i revolucionarni kraj su pala u vodu.
Zao mi je sto Matrix ne mogu posmatrati kao jedan obican akcioni film za koji mogu reci –dobra akcija,dobre scena ali ko im je kriv kada naprave remek djelo pa poslije toga mlacenje prazne slame.
U narednih godinu dana ne zelim vise da cujem:da li sam ja taj?Jesi ako ti mislis i samo ti znas,jer ako postojis misao ce doci a vec to znas i nisi ako jesi….
Ma sve je to bilo sjajno u prvom dijelu ali u drugom,pa u trecem..sto je previse,previse je.
Koliko smo se samo nadali i davali 1000 puteva poslije drugogo dijela…
I sta sada,trebam da citam 100 foruma da bih shvatio ko je sta i kako,e pa to sam mogao da radim poslije prva dva dijela ali ipak su trebali dati svoj konkretan pecat u trecem dijelu.

Citam forum i ima dobrih rijesenja,Vader je napisao jedno takvo ali i to je necije misljenje i ko zna jesu li tako mislili stvaraoci.Pa ako im je cilj bio da tako zavrse serijal,mogli su sve poubijati i ostaviti onu macku na kraju zivu i da mi onda mislimo:TO JE NEO.Ne, ne to je SATI…

I sta je sa svim sjajnim novim likovima,blizanci npr.?
Moj utisak je da nisu mogli zbog duzine da sve stave u film ali su i gubili vrijeme na glupe stvari.Prvih sat vremena filma kad nismo zaspao od dosade.

Bolje je da su na prvi dio nadovezali jos 3 sata i napravili maratonski film ali za pamcenje.

O specijalnim efektima necu trositi rijeci jer su dobri(a i najlosiji reditelj bi ih napravio za 300 miliona dolara),samo steta sto to meni ne predstavlja uslov za dobar film.
Srecom,ostao je zavrsni dio Gospodara prstenova,Master and Comander i Kill Bill ,pa covjek ima nadu da ce vidjeti nesto dobro do kraja godine.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2003, 03:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Vader je napisao:
Šta znači ona scena kad Smith kaže:

"...ovo mi je poznato... da ja tu stojim i trebam nešto reći.... samo se ne mogu sjetit šta..."

A scena je stvarno komična, kao da je lik zaboravio tekst na snimanju a oni to greškom montirali Slika

pa znaci sve se to desavalo vec u proslim verzijama matrixa, sve se ponavlja

svidja mi se ta ideja da bi Neo mogao biti program, ima dosta logike, ustvari, nakon onog "spoja" Neo-a i Smitha na kraju prvog dijela, njih dvojica kao da su se ukrstili, Neo je postao covjek-program, a Smith program-covjek, to bi valjda trebalo objasniti kako obojica mogu egzistirati i u stvarnom svijetu i u matrixu... a i Arhitect Neo-u kaze da je on 6 verzija (poenta je u "verzija")

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 119 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]