banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 01:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 62 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Oscara 2010.
PostPoslato: 13 Mar 2010, 20:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
filozof sa vrbasa je napisao:
Smak svijeta je blizu. Sandra Bulok dobila nagradu i kao najgora i kao najbolja glumica. E svašta.

I malinu i oskara..sta vise za pozeljeti :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 00:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Da mi je neko prije 10 godina rekao da će jedna Sandra Bullock IKAD dobiti Oscara, opalio bi mu šamarčinu da dođe k sebi.
Glumica, komičarka, čije je ranije ozbiljne glumačke pokušaje malo ko shvatao zaozbiljno (čast Haggisovom 'Crash', gdje je zapravo bila neprimjetna :-? ), koja je zadavala dijabetis muškoj publici jer realno nije nimalo privlačna niti je zanimljiva (možda određenim geekovima :lol: )???
Kako je krenulo, možda će Tom Cruise i Brad Pitt narednih godina konačno osvojiti toliko željenog Oscara, da se i oni imaju čime ponositi, a realno i Keanu Reeves bi mogao omekšati svoje kritičare :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 00:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Jonah Hex je napisao:
Da mi je neko prije 10 godina rekao da će jedna Sandra Bullock IKAD dobiti Oscara, opalio bi mu šamarčinu da dođe k sebi.
Glumica, komičarka, čije je ranije ozbiljne glumačke pokušaje malo ko shvatao zaozbiljno (čast Haggisovom 'Crash', gdje je zapravo bila neprimjetna :-? ), koja je zadavala dijabetis muškoj publici jer realno nije nimalo privlačna niti je zanimljiva (možda određenim geekovima :lol: )???
Kako je krenulo, možda će Tom Cruise i Brad Pitt narednih godina konačno osvojiti toliko željenog Oscara, da se i oni imaju čime ponositi, a realno i Keanu Reeves bi mogao omekšati svoje kritičare :lol:

Brad Pitt ga itekako zasluzuje!

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 12:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Elvis Presley je napisao:
Jonah Hex je napisao:

Slazem se, definitivno zasluzuje! A ti si malo pretjerao, nasao si porediti Brad Pitta sa Sandrom Bullock, nigdje veze..

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 14:30 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Jan 2010, 01:04
Jedino dobro no ovoj dodjeli je pobjednik za najbolji strani film...

El Secreto de Sus Ojos je stvarno dobar film...

Mozda cak nesto najbolje u svijetu filma u posljednjih par godina (usudjujem se reci)...

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 16:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jonah Hex je napisao:

Zaslužuje ga, ali ipak on je (zasad) samo solidan glumac s gomilom odličnih filmova i klasika iza sebe (Kalifornija, Se7am, 12 Majmuna, Fight Club, Babel, pa i Button na kraju krajeva).
Nedavno su se pojavile prve prognoze potencijalnih nominenata za najbolju mušku ulogu godine, pa se između ostalih spominje i on u 'Tree of Life' Terrencea Malicka.
Poludjeli Cruise samo je jednom zaista zasjao bez da mu je neko oteo show kao inače, i to u Magnoliji, a daljnja budućnost ovisi o njemu samome.
Nisam ih usporedio sa Sandrom već nakon njenog trijumfa možda će i biti kakve pravde... :wink:

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 17:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jonah Hex je napisao:
Jonah Hex je napisao:

Zaslužuje ga, ali ipak on je (zasad) samo solidan glumac s gomilom odličnih filmova i klasika iza sebe (Kalifornija, Se7am, 12 Majmuna, Fight Club, Babel, pa i Button na kraju krajeva).

+ Meet Joe Black, Okeanovih 11,12,13, Intervju sa vampirom, Snatch, Burn After Reading, sad i Inglouriousi.
I da, meni kultna uloga u True Romance kada se pojavljuje 2 puta na 3 minute, ali zato svaki put umiranje od smijeha.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 17:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Nadam se da je ovo sa Meet Joe Black i Okeanovih plus minus beskonacno bila ironija?!

Precijenjen glumac, sa srecom u odabiru filmova kao Sedam, Prokletnici...U toj kategoriji je i di Kaprio, ali ni Skorsizi nije vise sto je bio. Bojim se da ce i Dep u tu kategorije ako ne skine sminku, i u jednom trileru ili drami ne pokaze da zna da glumi.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 20:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

taksi je napisao:
Nadam se da je ovo sa Meet Joe Black i Okeanovih plus minus beskonacno bila ironija?!

Precijenjen glumac, sa srecom u odabiru filmova kao Sedam, Prokletnici...U toj kategoriji je i di Kaprio, ali ni Skorsizi nije vise sto je bio. Bojim se da ce i Dep u tu kategorije ako ne skine sminku, i u jednom trileru ili drami ne pokaze da zna da glumi.

Apsolutno nije bila ironija.
Meet Joe Black, iako je remake, meni se svidio, a pogotovo pogubljeni Pitt koji probava puter od kikirikija i ostalo.
U Okeanovih nije nesto posebno doglumio, ali opet da je bilo ko drugi glumio tu ulogu osim njega ne bi to bilo to.
Cuj precijenjen glumac, covjek glumi sve! Ima najraznovrsnije uloge u karijeri. Denzel je ekstra glumac ali je zato policajac u 50% filmova.
I Pitt pristaje na sve, da glumi cigana, naduvanog idiota (True Romance), idiota :) (Burn After Reading) a uloga Tyler Durdena mu je zivotna uloga po meni.
Problem je kod ljudi sto misle da dobija uloge jer je ljepotan a da lose glumi. Malo biti objektivan pa priznati da i nije tako.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 21:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
meni Pitt ima problem kao i Depp ili Downey Jr. u novije vrijeme....svi su imali fantasticne uloge u fantasticnim filmovima ali se sad guse u blok basterima i postaju iritantni. Pitt je dobro krenuo upavsi sa Clooney-em u neki new age rat pack momenat samo sto je Pitt nastavio snimati gluposti,a Clooney je jebena faca i jedan od najpametnijih i najharizmaticnijih likova modernog hollywooda.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 22:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sta podrazumijevas pod glupostima, od zadnjih 10 filmova meni je jedino Mr. and rs. Smith smece.
Ostalo su dobri filmovi.
I nije mi jasno cemu tolika odbojnost prema blokbasterima.
Ljudi su poceli kritikivati film samo zato sto je blokbaster a ne jer je stvarno los.
Ima ih mnogo koji jesu sranje, ali ne moramo sad svaki popljuvat'.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 23:15 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Nije problem blokbaster, vec isti nacin glume. Dobar glumac mora imati imogucnost transformisanja (bez maske), on to nema. Isti je u svim filmovima, a pokusaj da i odradi nesto (prokletnici) je los. Upravo odgledao Zatvoreno ostrvo. Isti problem ima i L.di Kaprio. Uporedi njega i Ben Kislija u istom filmu i bice jasno o cemu pricam.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 23:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Neki stariji blokbasteri, npr. iz 1980-tih (Rambo 1, Terminator 1, Aliens, Predator...) danas se smatraju klasicima, ali ti su filmovi rađeni bez CGI-ja i u skladu s ondašnjim neopterećenim vremenom i trendovima. Kada je u prvoj polovici 1990-tih propao Costnerov Waterworld (isprva koštao 100 mil. $, zbog problematične produkcije proračun skočio na 150 i u konačnici na čak okruglih 200, na kraju zaradio samo 80!), Hollywood se pobojao za komercijalnost i onda se sve krenulo zaglupljivati, + još i okrutna cenzura zbog kojih se prave filmovi za kretene...
Evo, nakon Gladijatora, LotR trilogije i eventualno prvih Pirata s Kariba, najbolji i najpotpuniji blokbaster u zadnjih 10 godina jest Avatar, složio se neko ili ne.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 01:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

taksi je napisao:
Nije problem blokbaster, vec isti nacin glume. Dobar glumac mora imati imogucnost transformisanja (bez maske), on to nema. Isti je u svim filmovima, a pokusaj da i odradi nesto (prokletnici) je los. Upravo odgledao Zatvoreno ostrvo. Isti problem ima i L.di Kaprio. Uporedi njega i Ben Kislija u istom filmu i bice jasno o cemu pricam.

O boze! Pa ti mora da se salis!
Covjek nema 2 iste uloge u citavoj karijeri!!!
A ja govorio da upravo on glumi najraznovrsnije uloge.
On i Morgan Freeman.

Navedi mi bar jos jednog glumca pored njih dvojice koji ima raznovrsnije uloge.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 09:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sta podrazumijevas pod glupostima, od zadnjih 10 filmova meni je jedino Mr. and rs. Smith smece.
Ostalo su dobri filmovi

iskreno, bez svih zajebancija, pored 'The Assassination of Jesse James' koji je stvarno dobar, jedino mi se jos 'Mr. & Mrs. Smith' svidja u tih zadnjih 10 godina!

sva nada u novom Malicku....Malick i Mann su dva (mainstream) rezisera koji od stvarno iritantnih glumaca (ne mislim sada na Pitt-a) mogu cudo napraviti!

ne znam, do sada sam mu sve oprastao iako se sa TROJOM popisao na sve ali Aldo Raine je toliko iritantno odradjena uloga da je deppov Jack over the top Sparrow smijesan

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 16:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

gnusni_snjesko je napisao:
Ostalo su dobri filmovi

iskreno, bez svih zajebancija, pored 'The Assassination of Jesse James' koji je stvarno dobar, jedino mi se jos 'Mr. & Mrs. Smith' svidja u tih zadnjih 10 godina!

sva nada u novom Malicku....Malick i Mann su dva (mainstream) rezisera koji od stvarno iritantnih glumaca (ne mislim sada na Pitt-a) mogu cudo napraviti!

ne znam, do sada sam mu sve oprastao iako se sa TROJOM popisao na sve ali Aldo Raine je toliko iritantno odradjena uloga da je deppov Jack over the top Sparrow smijesan

A jbga, bez uvrede ali ovo meni lici na kontriranje vecini, ono sto je vecini dobro ti popljujes i izdvojis nesto na osnovu subjektivnog misljenja. Ali dobro...

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 18:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

amam jbt, zar je stvarno i dalje potrebno pisati po forumu JA MISLMI da se naglasi da je to subjektivno misljenje....pa naravno da je subjektivno, moje, ako ga ja jebeno pisem!!!

sta me boli kurac hoce se neko naljutiti ili misliti da mu kontriram. bar tebe jebeno necu podjebavati.

ne kazem da su ostali filmovi losi, daleko od toga ali zar se stvarno filmovi kao sto su recimo SEVEN, FIGHT CLUB ili 12 MONKEYS mogu porediti TROY, SPY GAMES, MEXICAN, BABEL, OCEAN'S....?

pa pogledaj samo koliko klasa je samo losiji film istog glumca i istog rezisera, uporedi ukupni kvalitet filmova SEVEN i BENJAMIN BUTTON (naravno da nemaju dodirnih tacaka, zato sam i naglasio UKUPAN KVALITET).

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 19:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

amam jbt, zar je stvarno i dalje potrebno pisati po forumu JA MISLMI da se naglasi da je to subjektivno misljenje....pa naravno da je subjektivno, moje, ako ga ja jebeno pisem!!!

sta me boli kurac hoce se neko naljutiti ili misliti da mu kontriram. bar tebe jebeno necu podjebavati.

ne kazem da su ostali filmovi losi, daleko od toga ali zar se stvarno filmovi kao sto su recimo SEVEN, FIGHT CLUB ili 12 MONKEYS mogu porediti TROY, SPY GAMES, MEXICAN, BABEL, OCEAN'S....?

pa pogledaj samo koliko klasa je samo losiji film istog glumca i istog rezisera, uporedi ukupni kvalitet filmova SEVEN i BENJAMIN BUTTON (naravno da nemaju dodirnih tacaka, zato sam i naglasio UKUPAN KVALITET).

Pa sve bi to bilo u redu da ti prvi dio posta nije suprotan drugom.
Kazes da je tvoje misljenje a onda maksimalno iskritikujes filmove poput Babela (Istina Babel se ne moze porediti sa Amores Perros a pogotovo sa 21 grams ali opet ti ih predstavis ovdje kao da su dno dna.) ili Benjamina Buttona i govoris o kvalitetu. Mislim jbga ali subjektivno misljenje ne ide uz ocjenu kvaliteta nekog filma.
Ako je Seven bolji od Buttona ne mora znaciti da je Button smece.
A Okeanovih je sasvim ok serijal. Nije neka ekstra filmcina ali nije ni pravljen da bude takav.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 19:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
jedino mi se jos...SVIDJA u tih zadnjih 10 godina

Citiraj:
ne kazem da su ostali filmovi losi

zar moram citirati sam sebe?!

a i ti nemoj biti kontradiktoran, sada upravo govoris ono sto su ti ljudi od samog pocetka rekli na tvoj komentar kako Pitt zasluzuje sve nagrade,a to je kako u ovoj drugoj polovini karijere snima upravo kao sto si i sam sada rekao OK i NE TAKO LOSE filmove, sto ne znaci da su ti filmovi uzasni ali i ne znaci da su to manifesti filmske umjetnosti!!

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 19:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
jedino mi se jos...SVIDJA u tih zadnjih 10 godina

Citiraj:
ne kazem da su ostali filmovi losi

zar moram citirati sam sebe?!

a i ti nemoj biti kontradiktoran, sada upravo govoris ono sto su ti ljudi od samog pocetka rekli na tvoj komentar kako Pitt zasluzuje sve nagrade,a to je kako u ovoj drugoj polovini karijere snima upravo kao sto si i sam sada rekao OK i NE TAKO LOSE filmove, sto ne znaci da su ti filmovi uzasni ali i ne znaci da su to manifesti filmske umjetnosti!!

Ja samo hocu da kazem da ako se iznosi subjektivno misljenje da se izbjegavaju u istom postu izjave tipa to je smece ili to je po kvalitetu smece. Jedno je reci da se tebi film ne svidja a drugo je govoriti da je film smece.
U cemu sam ja to kontradiktoran, rekao sam da je snimio veoma malo losih filmova i da se kao glumac odlicno snalazi u razlicitim ulogama i da je bas on po meni jedan od boljih glumaca sto se tice transformacije u filmovima.
Uostalom to za Oskara, on je po meni davno prestao biti mjerilo bilo cega. Npr. Tarantino je po meni zasluzio vise od jednog Oskara za scenario ali njegovi filmovi jednostavno nisu za Oskara. Tako nesto i Pitt, covjek ima toliko dobrih i raznovrsnih uloga ali nije dobio nijedan Oskar. Po cemu su to Forest Whitaker ili Jamie Foxx bolji glumci? Obojica imali sjajne uloge u po jednom filmu, i to je to.
Ma uostalom sve se na kraju svodi na to sta ko misli. Ja mislim da je Pitt jedan od boljih glumaca danas.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 62 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]