banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 10:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 87 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2003, 23:18 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Hmmm ako mislis na duzinu filma oficijelno je 2 sata i 59 minuta, ili me pamcenje izdaje...
Ako mislis na period prikazivanja filma, sigurno mjesec dana ako ne i vise, jer mnogo je ljudi zainteresovano.. bice na kraju u malim salama, ali odrzace se na playlist-i poprilicno :)

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2003, 23:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
mIRCon je napisao:
mnogi su prvi dio smatrali monotonim, ako i jesu za drugi sumnjam da ce isto reci :)

Ne bi vjerovao ali čitao sam neke teme o Dve Kule na Serbiancafeu i mnogi su rekli da im je monoton, da su zaspali gledajući. Mada možda samo pokušavaju ispasti nešto tako što će kritikovati ono što je mnogima odlično, ima i takvih. Vidjećemo.
Ja imam kartu za četvrtak :)

Nisam znao za ovu pretpremijeru u srijedu.

Za Rosy - film traje oko 3 sata, ne znam tačno u minut.

Da li je došao soundtrack kod nas?

Ima jedan sajt odakle se mogu skinuti sve pjesme u trajanju po pola minute, nešto kao demo :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2003, 23:35 
Majstor
Majstor

Sountrack je odlican .. sticajem okolnosti imam trailer koji sam i preradjivao i montirao za neke potrebe ... po cijeli dan pjevusim pjesmu iz trailera :)) .. tj. melodiju ...

Mora uzeti definitivno .. i za prvi dio takodje .. samo lijen pa nikako da se natjeram :))
Ali stvarno su sve dobro odradili, jedan od rijetkih filmova, bar meni licno, koji ima uskladjenu i muziku i scenu, i efekte i radnju .. ili ja mozda vodlim SF/EF :))))

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2003, 23:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

mIRCon je napisao:
jedan od rijetkih filmova, bar meni licno, koji ima uskladjenu i muziku i scenu, i efekte i radnju .. ili ja mozda vodlim SF/EF :))))

Takav je meni i Star Wars :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2003, 00:03 
Majstor
Majstor

Ukrao si mi rijec iz usta .. sad sam htio editovati post da ubacim i SW, zbog toga sto sam napisao da volim SF/EF i kontam nesto, naveo sam SF s ciljem dok se ne sjetih da sam zaboravio SW serijal ubaciti :))
Muzika je takodje dobra ... ali to su stari filmovi a oni su obicno uvijek bolji bili, s tako malo tehnologije i malo resursa pravili su nesto sto se tek danas realizuje kao normalno ili normalno-komplikovano ... :) A vise sam mislio na novije filmove, poplava gluposti u pravom smislu te rijeci .. Rijetko koji dobar film da se pogleda ..... mozda zato sto nema mnogo evropskih filmova .. americki su isfucani, uvijek ista prica u pozadini, cisto za debile - da sjednes i gledas, znajuci i kraj pocetak, ali bitno je da ima marisanja i krvi .. ;)) Evropa ima malo drugaciji stil, a publika naviknuta instant filmovima made "in/by USA" tesko to prihvata :))
A mozda mi lotr dobro "sjeda" zbog knjige .. ipak kad se radi po pisanom zapisu i bez mnogo devijacija svakako da mora proci dobro ..
Pa cak je i Dune stari, sa Stingom, bio izuzetno dobar i popularan .. (iako malo tezak za one koji nisu citali Dune serijal... malo istrzano, ispresjecano, a vjerovatno i zbunjujuce, treba malo i mozak ukljuciti i dopuniti sliku a ne samo gledati u "djidju-midju" efekte i ostaviti mozak na ispasi ;))
p.s. ako neko nabavi lotr tt soundtrack neka sarne ovdje na forum komentar kao i lokaciju gdje ga je uzeo :))

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2003, 09:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
U Metrou se moze kupiti soundtrack, vec duze vreme.Ovaj soundtrack je dobar, posebno mi se dopada Gollum song, bas neobicna pesma, posebno glas, vise je energicnih pesama, a za sve ljubitelje filma mislim da bi vredelo otici na stranicu http://www.dvdklub.inecco.net nije da reklamiram, ali prava poslastica za sve ljubitelje filma. :wink: :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2003, 12:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
ma film MORA biti dobar a ako nije dobar recemo da je dobar jer bi trebao biti dobar kao sto je prvi deo bio dobar pa onda treba biti dobar jer se ocekuje da je dobar :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2003, 13:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

monstrum je napisao:
ma film MORA biti dobar a ako nije dobar recemo da je dobar jer bi trebao biti dobar

Baš tako, velika istina :D
Ovo je interesantan psihološki fenomen, može se primjetiti da se dosta ljudi ponaša na taj način

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2003, 16:54 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2002, 18:20
Juce sam isao da vidim za koji red se moze rezervisati karta u "Paradisu" i ostalo je samo 5 redova a u Palasu za srijedu ima veci izbor samo kome pada na pamet sjediti 3 sata na onim stolicama u Palasu.Moram ipak cekati petak.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2003, 19:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2002, 11:19
Ne bi me iznenadilo da film ispadne monoton jer je po mom misljenju "Dvije kule" bez konkurencije najslabija od tri knjige LOTR.
Ako se iole budu drzali knjige, pola filma, dakle sat i po ce biti posveceno samom Frodu, Semu i Golumu na putu u Mordor! Uzas! (Ko je citao knjigu, shvatice o cemu govorim). Ranije sam negdje cuo da bitka u Helmovom ponoru traje oko 40 minuta. Opet uzas! Nemam nista protiv dobrih efekata, ali 40 minuta...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2003, 22:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Apr 2002, 01:00
Ihhihihihihi, necete vjerovati, ali ja sam dobio vec 2 poziva na Gospodara prstenova i to oba za 16. Jedan u 13 casova i drugi u 18:30. :) Jao, jao... 2 puta isti film od 3 sata u jednom danu :) Da je bilo sta drugo isfurao bih se. Ovako, posto je u pitanju Two Towers koji sam toliko cekao :) Jeeeeeee!~ :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2003, 22:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Apr 2002, 01:00
Taman cu moci dobro prostudirati greske u filmu. :) Za sad su ih otkrili 139! :)

http://www.moviemistakes.com/film.php?filmid=2638

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2003, 13:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Veceras na RTRS u emisiji Cinemanija ima prilog o Dve Kule, pa ko ne planira nista za veceras ima priliku da uziva.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2003, 14:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Zna li se tačno vrijeme kad počinje Cinemanija?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2003, 14:55 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2002, 18:20
Schwabo je napisao:
Taman cu moci dobro prostudirati greske u filmu. :) Za sad su ih otkrili 139! :)

Ako je neko citao zadnji broj hrvatskog filmskog magazina "Hollywood",na zadnjoj strani moze naci greske u filmovima Harry Potter 2 i Bond 20.Smijesno.Ja stvarno ne znam sta ti ljudi rade u filmu.Ajde neka kardinalna greska koja stvarno se ne bi trebala pojavitiu filmu ali sta su ljudi uocili!!!!!!!Pazite ovo:KAD HARRY RAZGOVARA SA DOBBYJEM ZELENA KUGLA(KOJA SLUZI GLUMCU KAO POKAZATELJ GDJE SE NALAZI RACUNALNI ANIMIRAN LIK ) SE REFLEKTIRA U NAOCALAMA.
Negdje sam procitao da u filmu "Gladijator" za vrijeme borbe u areni,iznad arene vidi se avion.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2003, 20:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ljudi moraju praviti greske.... ipak film traje 3 sata pa je logicno uz toliko statista i specijalnih efekata ocekivati i greske... ko radi taj i gresi (rece jez i sidje s cetke ) :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jan 2003, 13:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

propust na http://www.banjaluka.com nisu napisali termine u kojima ce igrati gospodar prstenova

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2003, 01:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2002, 11:19
Upravo sam se vratio sa (pret)premijere.
Posto mi se cini da sam prvi sa foruma koji sam gledao film, malo da ga prokomentarisem. Ko ne zeli nista da sazna dok sam ne pogleda film, neka dalje ne cita.

Vrlo sam razocaran filmom. "Dvije kule" su samo hrpa akcije uz nimalo price i stvarne drame. Tacno je da je drugi dio najslabiji u trilogiji, ali Dzekson ga je jos dodatno osakatio.

Izbaceno je meni omiljeno mjesto iz knjige kada Gandalf razgovara sa Sarumanom zatocenim u Ortanku.
Drvobradi skoro citav film nosa Veselog i Pipina. Kada konacno dodje do Entskupa, Enti nakon sata i sata vijecanja donose odluku da ne idu u rat! Medjutim, vjesti Pipin navodi Drvobradog u dio sume koji su unistili Orci - i gle, cuda! Enti kojima su potrebni sati da donesu bilo kakvu odluku se u momentu razdrazuju i krecu u rat!
Zarobljenistvo Veselog i Pipina kod Orka je vrlo skraceno. Meni vrlo zabavni dijalozi i svadje medju Orcima su gotovo potpuno izbaceni.
Crvjezik je razotkriven jos prije Gandalfovog dolaska na Teodenov dvor, tako da je opet izbacen imalo "dublji" dijalog i zamijenjen sa nabrzinu izbacivanjem Crvjezika sa dvora.
Golumovi razgovori sa samim sobom koji su hvaljeni u nekim kritikama nisu nista posebno. Koliko se sjecam, u knjizi je Golum imao mnogo dublje argumente i za i protiv. U filmu se sve svodi na hocu-necu.
Najavljivana "romansa" izmedju Aragorna i Jovajne koja je ionako bezveze ideja se svodi na par pogleda.
itd, itd, itd.

Jedina zanimljiva promjena u odnosu na knjigu je susret Froda i Nazgula na nekakvom krilatom stvorenju, oci u oci, u razrusenom Ozgilijatu. Mocan momenat.

Sve u svemu, radi se o filmu za djecu prepunom efekata i ispraznjenom od svega ostalog. A imam suvise godina da bi me sami efekti impresionirali. Mada, moram da dodam da i oni nisu bas najbolje uradjeni. Obratite paznju na scenu u prvoj polovini filma kada Frodo, Sem i Golum dolaze do kapije Mordora i posmatraju je sa obliznjeg brda. Kapija bi trebala biti ogromna, vise desetina metara visoka i par stotina metara daleko od njih. Medjutim, nisam se mogao oduprijeti utisku da Frodo posmatrajuci kapiju zapravo gleda u maketu velicine djecije igracke koja lezi na metar ispred njega.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2003, 23:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Vrlo zanimljivo.
Ali sada ne mogu nista reci dok ne pogledam film.
Nadam se da nije sve tako crno kao sto govoris. :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2003, 02:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
I ja sam skoro stigao sa premijere pa da i ja kazem par rijeci.Prvo Mr.Simpson cini mi se da previse ocekujes od filma.I ja sam se vratio sa projekcije sa ne malim osjecajem nedorecenosti, ali je to najcesce tako.Film uvijek osiromasi knjigu jer je nemoguce knjigu vjerodostojno prenijeti na platno.Zamisli da nisu izbacili pojedine dijelove i da su sve iz knjige ubacili u film.Pa film bi trajao vise od 5 sati.

Evo i nekih mojih primjedbi:

Mr.Simpson, koliko se sjecam romansa izmedju Aragorna i Eowyne ne postoji ni u knjizi, i tamo se se sve svodi na par pogleda.

Slazem se da je previse razvucena prica o Treebeardu i dva hobita, to je uredu, ali njihov nagli odlazak u bitku je i u knjizi tako opisan.Treebeard je i u knjizi naglo donio odluku da treba da krene u bitku protiv Sarumana.Koliko se sjecam gotovo iz cista mira.Samo sto je u filmu bukvalno ispred samog Isengarda rijesio da ga napadne i osvoji.

Mislim da je u filmu akcenat dosta bacen na bitku kod Hellm's deepa jer se ona potencira kao vazna pobjeda.

Potpuno je izbacen ulazak Theodena, Gandalfa i ostalih u osvojeni Isengard, kao i odlazak iz istog, kad se Pippin preko palantira susreo sa Sauronom.Dosuse postoji sansa da to ubace u treci dio posto je i dosad bilo malo pretumbavanja.

Sve u svemu film je ipak odlican pogotovo za one koji nisu citali knjigu.Dvije kule je vjerovatno bilo najteze i snimiti jer se paralelno pricaju tri price, a to je prilicno tesko uklopiti u film od tri sata.

Efekti i okruzenje u kojima se odvija radnja su fenomenalni, kao i scene borbe.Neka moja procjena je da film ipak zasluzuje vise nego odlicnu ocjenu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 87 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]