banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 16:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 202 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2006, 18:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Svaka cast na komentaru,Micigenac. Tacno je da polemika ne bi skrenula u ovom pravcu da Jasmila svoj govor nije zacinila onim cim nije trebala,a to je svrstavanje na jednu stranu .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2006, 20:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Kompleksi cuda cine...! :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2006, 21:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 17:43
Sjećate li se filma Peacemaker? Isto se dotiče teme silovanja ali iz jednog objektivnijeg ugla. Naime, u njemu je prikazana sva apsurdnost rata na ovim našim prostorima. Za one koje ne znaju, film se vrti oko američkog plaćenika i silovane Srpkinje u muslimanskom zatvoru odbačene od strane porodice. Djevojka rodi neželjeno dijete, itd. Sa druge strane, prikazana su i srpska silovanja muslimanskih žena i djevojaka. Grbavicu nisam pogledao, ali ako film 10 godina nakon rata u BiH spominje samo nedužno silovane muslimanske djevojke i žene, potpuno ignorišući, negirajući makar jednu srpsku ili hrvatsku žrtvu, onda teško da možemo govoriti o jednom objektivnom pristupu. Daleko od toga da ja govorim o izjednačavanju krivice. Na kraju krajeva, svaka žrtva ima ime i prezime kao uostalom i svaki zločinac. Međutim, treba biti čovjek i imati digniteta ispričati priču o ratu u Bosni i Hercegovini objektivno. Šta se dešavalo Srpkinjama u opkoljenom Sarajevu početkom devesedetih na Bembaši? Zar gospođa nije imala digniteta da u svom ostvarenju naglasi morbidnost i ludost tog vremena i iz ugla tih žrtava? Opet kažem, film nisam pogledao, ali ako film govori o žrtvama silovanja u BiH 1992-95, a niti jednom ne spominje Sarajevo i Bembašu, onda on za mene kao građanina ove zemlje nema onu vrijednost koju bi imao. Onda film nije rađen u pravcu pomirenja, opomene za glupost koju smo učinili, nego će film samo razbuktati vatre u BiH i to nažalost preko leđa jadnih silovanih žena i djevojaka. Fuj!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2006, 22:09 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Nov 2005, 17:23
Ja sam pogledao film. Film je posvecen svim zenama koje su silovane u ovome ratu bez obzira na vjeru.Samo malo treba citati izmedu redova.

Ko to kaze, ko to laze Nokia je mala.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2006, 22:23 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Lear je napisao:
Sjećate li se filma Peacemaker? Isto se dotiče teme silovanja ali iz jednog objektivnijeg ugla. Naime, u njemu je prikazana sva apsurdnost rata na ovim našim prostorima. Za one koje ne znaju, film se vrti oko američkog plaćenika i silovane Srpkinje u muslimanskom zatvoru odbačene od strane porodice. Djevojka rodi neželjeno dijete, itd.

Mala ispravka. Taj film o kojem pricas nije Peacemaker nego The Savior sa Dennis Quaid-om u glavnoj ulozi. The Peacemaker je prica o covjeku iz Sarajeva koji zeli da digne u vazduh neku instituciju u New Yorku (zaboravila sam koja je u pitanju) a ganjaju ga Nicole Kidman i George Clooney.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2006, 23:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2006, 09:36
Lokacija: zemlja piramida, oskara, medvjeda, olimpijade,nobelovaca
lako je pricati film pogledajte film pa onda pametujte
a ja nisam ni ocekivao nista drugo od vas sva dostignuca iz bosne sva vama su antisrpska ko vas ..... ima ljudi kojima je drago a supljoglavcima ne mora biti

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2006, 23:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 17:43
Dust je napisao:
Lear je napisao:
Sjećate li se filma Peacemaker? Isto se dotiče teme silovanja ali iz jednog objektivnijeg ugla. Naime, u njemu je prikazana sva apsurdnost rata na ovim našim prostorima. Za one koje ne znaju, film se vrti oko američkog plaćenika i silovane Srpkinje u muslimanskom zatvoru odbačene od strane porodice. Djevojka rodi neželjeno dijete, itd.

Mala ispravka. Taj film o kojem pricas nije Peacemaker nego The Savior sa Dennis Quaid-om u glavnoj ulozi. The Peacemaker je prica o covjeku iz Sarajeva koji zeli da digne u vazduh neku instituciju u New Yorku (zaboravila sam koja je u pitanju) a ganjaju ga Nicole Kidman i George Clooney.

U pravu si. Hvala na ispravci!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2006, 14:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2006, 18:58
Film u kojem nema reci Srbin nego non stop se upotrebljava termin "Cetnik" i "Cetnici"....film u kojem se pljuje i vredja po iskljucivo jednom narodu....film koji pokusava da dokaze kako su u ovom ratu propatili jedino "Bosnjaci"...ma nemam sta da kazem vise bre...opet isto...opet ZLI Srbi i DOBRI Bosnjaci....!!!Jaooo na sta se pada jos....pa ne mogu da verujem keve mi moje.....i sta sad ajde recite mi da su u ovom ratu jedino Srbi klali,palili,proterivali,silovali....ma beziii bre....!!!

Na filmove tipa "Nicija Zemlja"..."Zlatna Dolina"..."Grbavica"... imam samo rec no comment...tj. BRUKA...!!!

- WHITE POWER -

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2006, 16:02 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Jesi li pogledao ijedan od tih filmova?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2006, 20:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Na zalost jesam...!!!

- WHITE POWER -

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Feb 2006, 13:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
ima li iko informaciju gde bih mogao da downloadujem taj film pa da vidim o cemu se radi?????

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Feb 2006, 20:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ja sam pogledao film. Film je posvecen svim zenama koje su silovane u ovome ratu bez obzira na vjeru.Samo malo treba citati izmedu redova

Ma kako da ne.....narocito su zanimljivi delovi gde se spominju Cetnici...!!

- WHITE POWER -

Vrh

Tema posta: Hm...
PostPoslato: 26 Feb 2006, 15:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Narode, jel Grbavica i u Banjaluci igra od početka marta? Planiram da odem da se slatko ismijem :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2006, 18:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2004, 19:53
mislim da sam cula da igra od 2.3.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2006, 19:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

A bre necel doci to govno u BG da miniram bioskop...!!!

- WHITE POWER -

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Feb 2006, 14:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 22 Jan 2002, 01:00
Lear je napisao:
Grbavicu nisam pogledao, ali ako film 10 godina nakon rata u BiH spominje samo nedužno silovane muslimanske djevojke i žene...

Film jos nisam pogledala. Ali sigurno hocu. Da se vratim na komentar od "Lear":
Koliko sam razumjela, radi se o zeni koja je prije deset godina silovana, i o njenom zivotu danas. Radi se o tome, kako zivi danas, nakon 10 godina, kad joj je ta kcerkica odrasla (ako se to za djete od 10-12 godina moze reci) i o problemima koji nastaju sa rastom tog djeteta. Svako dijete koje zivi samo sa jednim roditeljem i ne poznaje oca ili majku ima zelju (kao i usvojena djeca) da zna vise o svom roditelju. Kako dakle tom djetetu objasniti, da nije zaceto u ljubavi? Da nije bilo zeljeno? Da sve sto se povezuje sa njegovim zacecem je u stvari povezano sa bolom, sa mrznjom, ponizenjem i svim najgorim osjecajima koje jedna zena u tim brutalnim trenucima silovanja osjeti?

Lako je nama sad svima pricati, komentirati, hvaliti ili se ismijavati tom filmu. A da li se neko od vas pita kako je bilo tim zenama, djevojkama i djevojcicama dok su se divljaci izivljavali nad njima? To je ono sto treba da vas navede na razmisljanje i poentu filma. Logicno je da ce muslimanka napraviti takav film, pa nece valjda pored toliko ispacenih muslimanki uzeti neku srpkinju za primjer? Nemojte me pogresno shvatiti, ali ona je vjerovanto bila svjedok uzasnih stvari za vrijeme rata i dozivljavala je to na strani muslimana. A vama srbima nitko ne brani da i vi napravite film koji ce "vasu" istinu pokazati, zar ne?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Feb 2006, 17:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2003, 22:48
bravo, secret. naprijed, jasmila.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Feb 2006, 17:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Sta ti mislis koliko smo mi filmova trebali da napravimo o Jasenovcu,Gradiskoj Staroj...sta mislis jel bilo tu silovanja,klanja,spaljivanja,ubijanja dece,mucenja......!

Joj boze koji ste bi bolesnici boze moj....pa Siptari svaki dan na Kosovu ubijaju,siluju,pale,tuku....pa se ne snimaju filmovi o tome....Secret sta ti mislis kad neki decko koji je musliman ode i pogleda "Grbavicu"...sta mislis sta ce on da misli...sta mislis oceli njemu pasti na pamet da uzme noz u ruku i uhvati nekog Srbina pa se izivi na njemu.....ja ne smem ni zamisliti sta ce se desiti kad taj gnusni film dodje u Sandzak......nek je onim Srbima tamo Bog u pomoci....!!!

Ali nek je tebi "Grbavica" dobar film......!!!

- WHITE POWER -

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2006, 00:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2006, 09:36
Lokacija: zemlja piramida, oskara, medvjeda, olimpijade,nobelovaca
radi se o tome da su bosanci carevi sto se tice filma a da je okruzenje ljubomorno a ti si radikal pa se nema sta sa tobom raspravljati jer ste umno zaostali da se upita normalni srbin sta o tome misli nikad ne bi gledao politicki na to jer se zna ko su cetnici a ko srbi i nemozes u isti kos to dvoje stavljeti
to sto ti hoces srbe da poistovjecujes sa cetnicima to je stvar tvoje jednostranosti.......
film nisam gledao ali mislim da napada one koji su okaljali obraz u ratu a onaj ko je sacuvao obraz cistim nema razlog da se osjeca uvrijedjenim......
posto tebe to vrijedja ti si sigurno isao silovati i tome sl.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2006, 10:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2003, 22:48
ovo za ljubomoru je nevjerovatno tacno. isto se desilo i sa nicijom zemljom. sad ljudi i u hrvatskoj i u srbiji i crnoj gori omalovazavaju tu nagradu, a mislim da je skoro svaki reziser iz tih zemalja spreman da ubije ne bi li dobio zlatnog medvjeda i oskara. i to znate kako bi ubili. stvarno je stvar ljubomore.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 202 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]