Meni su Bračne vode jedna solidna humoristična serija, jer ipak sklepali su
210 epizoda a imali su dobrih provala, vezanih za sve članove Bundy porodice i šire.
Crna Guja je serija koja je specifična po poređenjima koja OTKIDAJU!!! Npr:
Linija Zapadnog fronta u II. svjetskom ratu se pomjerala kao francuz od bordela ...itd.
Ipak serija koja je na mene ostavila najjači dojam, serija čije epizode nisam propuštao nikada, pa ni reprize, serija zbog koje sam znao i u školu kasniti jer se drugi krug
(od ukupno 3 kruga) repriziranja na HRT-u odvijao na 3. programu negdje oko podne
(ako se ko sjeća bilo je to prije 4-5 godina) serija koja me je oraspoloživala i onda kada mi je bilo najteže, serija poslije koje sam brisao suze od smijeha je jednom riječi:
S E I N F E L D
To je jedno remek djelo savremenog humurističnog stvaralaštva (sad pretjera al´dobro)
Čitao sam postove koji se odnose na ovu seriju i primjetio da niko ne spominje još neke osobe bez kojih serija ne bi nikada postigla ono što je bila i što još uvijek jeste:
-Popularni pakosni poštar čovjek kojem nikad nije spomenuto ime: NEWMAN
-Roditelji George-a (ubistveni likovi)
-Onaj crnac advokat ha ha ha jednom rječju legenda!
-Poopie (vlasnik picerije koji poslije nužde u WC-u ne pere ruke) ha ha ha
-Supni diktator (neko ga je već spominjao gore)
i mnogi drugi sad se ne mogu sjetiti svih budala, ah da, onaj lik koji kad priča
nabije ti se na facu (kad je prišao Krameru on se prevrnuo preko stola

)
Toliko je scena koje su me bacale na pod, od svih izdvojiću jednu koja možda neće zvučati smješno, ali oni koji su gledali znaju da je bila žestoka, pa evo je:
Sjede na krevetu George i Susan. Sretni su jer je George upravo zaprosio Susan koja je
zaplakala od sreće. Uzima G. telefon i zove starce da im saopšti sretnu vijest, javlja se stara i on joj kaže vijest. Stara (valjda se zove Estella) okreće se prema mužu i kaže:
“George se ženi”!!!
A stari će na to (punih usta) : “ JE `L SA ŽENOM ???
aaaaaaaaaahahahahahahahahahaha
Hajde sada jedno pitanje. Kako se zove Kramer ?
(naravno mislim u seriji)