banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 00:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 186 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 27 Jul 2002, 16:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Je li neko gledao K-Pax?
Zadnji sam odgledao MIB II uprkos lošim kritikama. Da sam ja pisao kritike bile bi mnogo gore.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jul 2002, 17:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
MIB II je loš a K-Pax ću rado odgledati kad dođe.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jul 2002, 19:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2001, 01:00
K-PAX sam gledala prije par mjeseci tako da mi nije u jako dobrom sjecanju... film je malo neobican ali jako interesantan i na svoj nacin originalan, u svakom slucaju ga preporucujem.
MIB II nisam gledala niti imam namjeru, pretpostavljam da je u klasi Mission Impossible II koji mi se uopste nije svidio cak sta vise jako sam se razocarala.

VENTILATOR, nema te dugo, nedostajala si mi. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jul 2002, 23:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Gledao sam večeras "Ray i Silent Bob uzvraćaju udarac"
Šta reći...film nije ništa posebno, mnoge stvari koje Ray kaže (a on najviše priča) po meni ne spadaju pod neki zdrav i normalan humor tako da...ima par finih fazona ali ništa posebno.
"Dogma" sa njima dvojicom je mnooogo bolja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2002, 09:59 
Veteran
Veteran

Gledao K-Pax. Dopao mi se. :D
Vader, imam osjećaj da će ti se svidjeti. ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2002, 10:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

blue je napisao:
Vader, imam osjećaj da će ti se svidjeti. ;)

Imaš dobar osjećaj :D

Gledao sam K-PAX sinoć i odličan je, preporučujem ga svima.
Ima tu hrpa lijepih i interesantnih stvari u filmu. Onaj čiko što je radio muziku za film je dobro odradio svoj posao. Ne bih zasad više komentarisao da nekome ko još nije gledao ne pokvarim ugođaj.

Ako neko nije gledao ni inserte i uopšte ne zna o čemu se radi u filmu neka ne čita sledeću rečenicu jer je spoiler:

Slika koju je K-PAX prikazao o posjeti (gostovanju) vanzemaljaca na Zemlju je mnogo tačnija, istinitija, realnija od slike koji pokazuje MIB.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Avg 2002, 10:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Mel Gibson će glumiti Isusa Hrista?
Mel Gibson planira da snimi biografski film o životu Isusa Hrista, ali samo ukoliko za to dobije dozvolu Pape. Pripreme za snimanje filma pod radnim nazivom "Passion" već su započete u Italiji. Katoličke novine Avvenire prenose da se slavni glumac konsultovao sa Vatikanom "na najvišem nivou" dok je, s druge strane, Gibsonov predstavnik za štampu izjavio da "ozbiljno sumnja da će Mel glumiti Hrista".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2002, 14:07 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2002, 21:17
Ajme,hm,Isusa da Mel glumi? Dobro,ima tako lijepe ,duboke plave ochi.Al' da nije "malo" ostario..i da nije malo vishe mishicav i tako da kazem"krupniji" za ulogu Isusa.Ok,oni ,ti glumci smrsaju za neku ulogu samo tako,ali ovo ...Svakako ,ko se zagleda malo bolje ,vidi se da mu i kosa polako opada. :o
A svake godine na nasim lokalnim TV stanicama ,imamo prilike da za Bozic ili Uskrs pogledamo filmove o Isusu.I gledajuci "onog" (ne sjecam se imena)glumca u ulozi Isusa,mozemo se 'ladno uvjeriti da je to-TO!
Pa taj covjek (glumac) je bio i vise nego adekvatan za ulogu Isusa Hrista.
Nema boljeg ,meni se cini! :)
A u sadsnjem HOllywood-u je sve moguce,pa cak i to da RAZAPNU Gibsona na krst!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2002, 15:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Kako se možemo 'ladno uvjeriti da je to - to? Na osnovu čega?
Nema veze što se ne sjećaš imena glumca jer ja imena ne gledam i ne pamtim ali sjećaš li se bar imena filma, koji je to film? Kako je Isus u njemu izgledao, kako se ponašao? Pitam jer ima više filmova a interesuje me na koji ti misliš.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2002, 17:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Sinoc sam gledala Dragonfly sa Kevin Kostnerom... jako interesantan film , da li ga je ko gledao i sta mislite o temi?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2002, 11:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Gledao sam sinoć "Gosford Park" režisera Robrta Altmana, film je dobio oskara u kategoriji 'writing (original)'

Bilo je smiješno slušati komentare ljudi koji su poslije filma izlazili iz sale, sve nešto u fazonu "jao jedva preživih...", "kako si ti izdržao do kraja...", "a jest dosadno..." :D

Film je trajao oko 2 sata i 15 minuta i mnogima očigledno bio dosadan.

Meni naprotiv, dobar mi je. Nije neki šablonski, simpatičan, meni je baš nekako bilo zabavno gledati. Najbolji lik mi je policijski inspektor koji ne uspijeva ni da izgovori svoje ime jer ga uvijek prekinu na pola imena :D a još je bilo dobrih fazona sa njim.

U filmu ima jako mnogo likova o čemu sam ranije i čitao pa je malo zbunjujuće to sve pohvatati ali dođe sve na svoje...zato film dugo traje da bi se uspjelo upoznati sa likovima :D

Radnja je tridestih godina u Britaniji gdje se na velikom plemićkom imanju okupe neki plemići radi lova. Interesantno je to vidjeti, to vrijeme i one silne sluge, čak svako ko dolazi u tu vilu vodi svog slugu sa sobom da ga služi dok je tu. Kamera stalno ide sa jednog lika na drugi, sa plemica na sluge, prikazuju se odnosi među njima i svašta nešto. Plemići se prema slugama nerjetko odnose snobovski a sluge stalno tračaju o plemićima u svojim odajama :D

Onda neko za večerom plemića reče da radi na snimanju filma u kome se mnogi okupe u tako nekoj vili radi lova i neko bude ubijen a svi su sumnjivi.
I to se i desi. E onda na scenu stupa najjači lik filma - inspektor :D

Dakle radnja koja miriši na Agatu Kristi.

Meni je film simpatičan i dobar mada sam po drugim forumima vidio oprečna mišljenja, nekima je dobar a nekima glup i dosadan.

Ovaj se opis malo odužio, ne znam mi bi :)

Valjda sam bar malo uspio dočarati film. Moguće je da ga danas više nema u kinu pa ako neko hoće da ga gleda moraće da nađe drugi način, ili da čeka reviju filmova.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2002, 13:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Da dodam još nešto što se tiče Gosford Parka.

Imamo na jednoj strani plemiće, bogati sloj koji ima novac, nakit, automobile, kuće, vile, sluge koje obleću oko njih a na drugoj strani imamo te sluge koje u svoje gospodare gledaju kao u bogove. Rekao bi neko da ovi plemići imaju sve ali ustvari slabo šta oni imaju. U filmu se vidi da su svi nešto isfrustrirani, nervozni, boje se reći pred drugima nešto što ne bi trebalo, samo misle na novac i bogatstvo a kad ga gube usljed recimo izgubljenog posla onda su u panici pa ne prezuju ni od prijetnji i ucjene, slabo koji par da se slaže, puno nervoze, galame i prebacivanja ima između muževa i žena a to je zato što se nisu ženili iz ljubavi već iz interesa itd.

Ima još filmova koji su naročito usmjereni ka kritici društva i kritici danas mnogo zastupljene ideje da ako si materijano u dobrom položaju, ako si ugledan i imaš uglednu ženu/muža i ako imaš dobar posao onda ti je automatski u svakom slučaju dobro a praksa pokazuje da to nije tačno. Pokazuje se da ako čovjek pored dobre materijalne situacije (a i bez nje) nema neki unutrašnji mir i zadovoljstvo onda mu to ne vrijedi mnogo.
Zašto to i danas mnogi ne vide?

Malo filozofiram al' mor'o sam :D

Poslednji put menjao Vader dana 15 Avg 2002, 15:43, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2002, 15:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Ja sam sinoć gledala 'Nešto najslađe', pošto mene uvijek zovu da gledamo tako neke laganije filmove, valjda kontaju ljudi da ja ne bih ukotala o čemu se radi u filmu ako bi bio kakav ozbiljniji. :D
Dakle, ako nekoga zanima, u pitanju je klasičan filmić, sa 2-3 smiješne scene. Ne dajte 4 KM za to! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2002, 15:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Najgora je napisao:
'Nešto najslađe'...klasičan filmić, sa 2-3 smiješne scene. Ne dajte 4 KM za to! :D

Ja to ne bih gledao ni da meni daju 4 KM :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2002, 14:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Ma hajd' Vaderu, znam ja da si gledao taj filmić još kad je premijera bila, samo si previdio da ovdje napišeš kako ti se isti mnogo dopao. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2002, 14:59 
Veteran
Veteran

He he he, moja sestra nastoji da me vrbuje za gledanje tog filma, ali ja sam vidio trejler i od toga nema ništa. :D
Mislim, pa svaki mjesec iskoči po jedna romantična komedija. A dobrih filmova (čitaj: po mom ukusu) ni za lijeka.
Je li neko gledao The Sign? (BE, ako ti nisi onda nije niko ;) )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2002, 21:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Gledao sam "Vremeplov".
Meni je film dobar, interesantan, ima lijepe animacije prolaska vremena i interesantne lokacije u budućnosti. Ima nekih čudovišta na fazon Orkova iz Gospodara Prstenova ali su baš nezgodni, veoma jaki, mogu daleko skočiti i stalno se gađaju nekim puhaljkama...ne bih im volio izaći na megdan, bar ne bez light sabera.

Jedino mi je film nekako naglo završio, u jednom trenutku frka a u idućem već kraj.

Interesantno je zašto je glavni lik filma uopšte pravio vremeplov. Ako neko ne želi da otkrijem neke stvari vezano za radnju neka ne čita ovo što slijedi, mada nije u pitanju veliki spoiler jer se vidi i iz najave filma.
Naime njemu je poginula djevojka koju je volio i kad je napravio vremeplov i izbjegao način na koji je poginula ona bi poginula na neki drugi način i opet bi sve bilo isto. Nije mogao da je spasi. To i jeste tako, kad je nekome suđeno da umre onda on umre i tu nema onoga "da je bilo drugačije možda on/ona ne bi poginuo/poginula".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2002, 17:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

O tome sam bas i ja razmisljala nakon filma kako u stvari sudbinu ne mozes promijeniti ili mozes ali samo do neke odredjene granice. No medjutim neke stvari ostaju ne promjenjive. Meni se film dopao te ako vam dopadne u rucice uzmite i pogledajte.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2002, 13:32 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
I ja gledao sam "Vremeplov", nije los film.

Ali ljudi "NEPOTPUN IZVJESTAJ" , novi Spilbergov film sa Tom Cruise-om, FANTASTICAN FILM.... Buducnost je u pitanju neka 2054 godina... napravili su organizaciju, koja se naziva "prekriminal", koji vide nekih 30 minuta prije nego sto ce neko pociniti zlocin i onda ga sprecavaju...

Nemam rijeci za film, sinoc sam ga gledao, ubija.

Traje nesto vise od 2 sata , ali se isplati svaki minut gledati.

OBAVEZNO POGLEDATI!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2002, 14:00 
Veteran
Veteran

Nepotpun izvještaj - Minoritis Report? Je li to taj film?
Jesi li to gledao u kinu?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 186 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]