Gledao sam sinoć
"Gosford Park" režisera Robrta Altmana, film je dobio oskara u kategoriji 'writing (original)'
Bilo je smiješno slušati komentare ljudi koji su poslije filma izlazili iz sale, sve nešto u fazonu "jao jedva preživih...", "kako si ti izdržao do kraja...", "a jest dosadno..."
Film je trajao oko 2 sata i 15 minuta i mnogima očigledno bio dosadan.
Meni naprotiv, dobar mi je. Nije neki šablonski, simpatičan, meni je baš nekako bilo zabavno gledati. Najbolji lik mi je policijski inspektor koji ne uspijeva ni da izgovori svoje ime jer ga uvijek prekinu na pola imena

a još je bilo dobrih fazona sa njim.
U filmu ima jako mnogo likova o čemu sam ranije i čitao pa je malo zbunjujuće to sve pohvatati ali dođe sve na svoje...zato film dugo traje da bi se uspjelo upoznati sa likovima
Radnja je tridestih godina u Britaniji gdje se na velikom plemićkom imanju okupe neki plemići radi lova. Interesantno je to vidjeti, to vrijeme i one silne sluge, čak svako ko dolazi u tu vilu vodi svog slugu sa sobom da ga služi dok je tu. Kamera stalno ide sa jednog lika na drugi, sa plemica na sluge, prikazuju se odnosi među njima i svašta nešto. Plemići se prema slugama nerjetko odnose snobovski a sluge stalno tračaju o plemićima u svojim odajama
Onda neko za večerom plemića reče da radi na snimanju filma u kome se mnogi okupe u tako nekoj vili radi lova i neko bude ubijen a svi su sumnjivi.
I to se i desi. E onda na scenu stupa najjači lik filma - inspektor
Dakle radnja koja miriši na Agatu Kristi.
Meni je film simpatičan i dobar mada sam po drugim forumima vidio oprečna mišljenja, nekima je dobar a nekima glup i dosadan.
Ovaj se opis malo odužio, ne znam mi bi
Valjda sam bar malo uspio dočarati film. Moguće je da ga danas više nema u kinu pa ako neko hoće da ga gleda moraće da nađe drugi način, ili da čeka reviju filmova.