banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 18:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2005, 15:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Upravo sam pogledao film...
Onako, kao i prvi i drugi dio, nista posebno... Motivacija koja je trebala da bude glavna za Anakinov prelazak u Dart Vejdera preslaba je, veoma lose prikazana, ali je, ovaj put, gluma mnogo bolja... Ipak, sve se svelo u posljednjih pola sata, u kojima se tuku Obi-Van i Anakin, te Joda i Dart Sidijus...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2005, 21:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
U narednom tekstu nema spilera, već govorim uopšteno o filmu pa ovo mogu pročitati i oni koji tek planiraju da pogledaju film.

Pogledao.

Očekivao sam da mi se svidi, ipak sam ja Star Wars fan(atik) :D. I mnogo mi je dobar. Dosta se svidio i mom društvu koje je sa mnom gledalo. Ima svega u njemu, dosta je ispunjen zanimljivim događajima i uopšte svime, nije dosadan, dosta lijepo povezuje prvu trilogiju sa drugom. Stvarno dobar i lijep film.

Efekata ima baš puno, više nego što sam očekivao, ali nisu prenabudženi već lijepo uklopljeni.

Borbe lightsaberima (svjetlorezima) su sjajne, onaj mač je maestralno oružje, i kako ljudi barataju sa njima, i još u kombinaciji sa Silom, ma sjajno, ko se ne bi volio poistovjetiti sa njima :), plus što imaju super filozofiju i duhovnost kao osnovu svega.

Film ima i dosta pouka, između ostalih i političko-društvenih koje je Lucas namjerno ubacio (da demokratija prerasta u tiraniju) za šta je izjavio da se ostvaruje u USA u mjeri koju nije očekivao tih davnih godina kad je osmišljavao grube crte scenarija. Još je rekao da USA ovakvim putem za 50 godina više neće biti svjetska sila. Ja bih rekao da će "ispiriti" i za dosta manje, ali vratimo se na film.

Pored političkih poruka film nosi i lijepih životnih pouka, ali o tome možemo kad vas više pogleda film, da sad ne lupamo spoilere.

Film očekivano nosi dramatične i tragične scene, ironije, "skidanje maski". Kako mnogi rekoše Vader ispada mani negativac nego što se mislilo, tj. više žalosni tragičar nego istinski negativac.

Borba Jode i Sidiousa mi je bolja od borbe Anakina (tada već Vadera) i Obi-Wana.

Joda se u svemu, a posebno mudrim duhovnim poukama pokazao na vrlo velikom nivou, ubjedljivo najduhovnija i najmudrija osoba u serijalu. A po količini negativne mudrosti, lukavosti, Datrh Sidiousu nema premca, maestralno lukav i inteligentan lik, plus užasno moćan.

Imalo bi se ovde o mnogo čemu reći, posebno sad kad je zaokružena cjelina, pa možemo o tome kasnije.

Sve u svemu svima preporučujem da pogledaju film.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2005, 23:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
najbolji su oni retardirani roboti koji sada mogu i govoriti.....da crknes od smijeha..

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2005, 00:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Vader je vecinu stvari rekao tako da nema potrebe dodavanjem novih .. barem ne dok ne zagazimo u polje spoiler-a .. (ok, ja sam okacio jedan ali to je zato sto me to pitanje stvarno opasno kopkalo ..)

U film definitivno preporucujem svim SW fanaticima, a i onima koji to nisu. Steta je samo sto je uzitak gledalja ipak nepotpun ako niste gledali prethodnih 2 (5) nastavaka ..

Na kraju 9.5/10

SPOILER

Ok .. nisam mogao izdrzati jer me ovo razjeda iznutra .. Sta mislite, da li je Mace Windu stvarno onako lako pobjedio Sidiousa ili ga je on jednostavno pustio da bi pridobio Anakina na Dark Side .. ja mislim da je ovo drugo, ali nekako nisam siguran ..

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2005, 00:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Najjaca stvar u filmu je sto Jar Jar Binks nije rekao ni jednu rijec i naravno Yoda koji opet mlati sabljom ko lud i razgrce strazare.
U svakom slucaju film je potpuno opravdao ocekivanja i napokon smo dobili komad slagalice koji je nedostajao.Dugo je trebalo da se SW vrati na rang starih nastavaka ali ipak su uspijeli u tome...
Mislim da svi glumci koji su glumili u ovom serijalu mogu sa ponosom rec:"I ja sam bio jedan od onih sto su mlatili sabljama".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2005, 07:07 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2003, 14:01
Ja sam izbrojao 8 odsjecenih ruku u ovoj epizodi dok u drugima broj taj broj ne prelazi 2, to meni nesto govori :P :wink: :wink: :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2005, 07:51 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2005, 12:31
SmileY je napisao:
najbolji su oni retardirani roboti koji sada mogu i govoriti.....da crknes od smijeha..

Pa govorili su i u prosla dva dijela.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2005, 08:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

V@nja je napisao:
SPOILER

Ok .. nisam mogao izdrzati jer me ovo razjeda iznutra .. Sta mislite, da li je Mace Windu stvarno onako lako pobjedio Sidiousa ili ga je on jednostavno pustio da bi pridobio Anakina na Dark Side .. ja mislim da je ovo drugo, ali nekako nisam siguran ..

Mislim da ga je Sidious pustio da bi navukao Anakina. Samuel L. Jackson je povodom te scene izjavio

Sidious takes out the Jedi I’m with fairly quickly. Fortunately, Mace has the skills to keep Sidious at bay. Some would say that Sidious allows Mace to get the upper hand so that Sidious can utilize the situation to turn Anakin to the dark side. That’s cool, but I like to think that Mace really is that good with the light saber

Freak_on_a_leasH je napisao:
Najjaca stvar u filmu je sto Jar Jar Binks nije rekao ni jednu rijec

:D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2005, 08:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vader, nakon sto sam postavio to pitanje otisao sam na site i vidio to sto je izjavio Samuel L. Jackson .. ipak, hvala. Samuel je potpuno upravu, Mace je vise nego vjest sa Lightsaberom .. pokazao je to i u ovom dijelu, a i o II dijelu (o onoj "areni" na geonosisu)

Prijatno me iznenadio i Hayden Christensen, fantasticno je odglumio svoju ulogu ..

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2005, 10:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

V@nja je napisao:
Prijatno me iznenadio i Hayden Christensen, fantasticno je odglumio svoju ulogu ..

I drugi se sa tim slažu. Htio je da zadrži Vaderovsko odjelo i masku nakon filma ali mu Lucas nije dao, kao treba da ide u Star Wars arhivu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2005, 12:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Sto se vise hladi, to mi je film sve blijedji i blijedji... Lukas je, ocito, samo iscekivao kada ce doci tih posljednjih scena borbi izmedje Jode i Sidijusa s jedne, i Vadera i Kenobija s druge strane... I u toj trci je ispustio neke vazne detalje, koje su glavne za razumijevanje filma... Kakva to duhovnost krasi pozitivne, a kakva negativne likove? To je potpuno marginalizovano... Otkud Anakinu oni snovi? Da li je i to Sidijusova zamka? U jednom trenutku Anakin trci i prica Vinduu sve sto mu je Palpatin rekao, a onda odlazi i Palpatinu prica sve sto je receno na Savjetu Dzedaja... Vrlo lose psiholoski profilisano... Preobrazaj je veoma lose prikazan i osvjetljen, toliko slabo da se ni pod lupom ne vidi... Uvodna scena borbe je predugacka i umnogome uspavljuje postenog gledaoca... Padme od 100% recenica 90% izgovara sa predznakom - vec vidjeno...
Nista posebno, samo je upropastio utisak koji se stice prvim gledanjem starih "Ratova"...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2005, 13:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ovaj teskt sadrži spoilere

daljac meni je žao što ti se film nije svidio, ali neću pokušavati da te "nagovorim" da ti se film svidi. Samo ću podsjetiti da čovjeka duhovno izgradi ono što ga prožme i ispuni. Ako se nekome neki film mnogo svidi, ako ga prožme i ispuni, onda je on time nešto dobio. Naravno da ovo ne znači da se mi možemo natjerati da nam se svaki film svidi, mi sve doživljavamo u skladu sa dosta fatkora, jedan od njih je i trenutno psihhičko-duhovno stanje. Zato nam se nekad neki film ili knjiga ne svide, a neki drugi put nam se isti film ili knjiga mnogo svide.

Ja razumijem Anakina i njegovo balansiranje između obe strane, između senatora Palpatina i Jedija. Razumijem njegovo unutrašnje razdiranje, prikazano je zašto je do toga došlo, šta ga je gurnulo Palpatinu, zašto je uradio ono Mace Windu-u, zašto je takvu odluku donio (Palpatin mu je tada sa zemlje viknuo da tada mora da odluči). Palpatin mu je obećao nešto što mu je u tom trenutku najviše trebalo. Palpatin je znao. Sve je znao. Zato ga je onako lukavo, perfidno, malo po malo navlačio, pričao mu, obećavao. Znao je šta Anakina muči. Razumijem Anakinovu želju da spasi onu koju voli.

Ima tu pozadine, Anakin nije želio da bude bespomoćan kao što je bio kad mu je majka umrla. Anakin je ponosan, arogantan, brzo je napredovao, svjestan je svojih velikih moći i još većih potencijala (ubjedljivo je najjači u Sili od svih njih po količini midikloriana u krvi), i sve to utiče na njegov psihološki profil. Nije želio biti besopomoćan jer smatra da treba da ima još veće moći, da sve oblikuje po svojoj želji, a volio je Padme i nije mogao podnijeti ni mogućnost da je izgubi. Pored toga nije imao oca (ako sam dobro shvatio uopšte nije imao oca, majka ga nije začela sa muškarcem već je samo ostala trudna i rodila ga), a to mu je ostalo kao rupa, a Palpatin je sve znao, zato mu u ovom filmu u jednom trenutku kaže "sine", nameće mu se kao otac koga ovaj nikad nije imao, kao neko ko ga jedini razumije u njegovim krizama, ko ga poštuje i cijeni, ko mu pomaže da dođe u savjet Jedija i koji mu govori da će postati najmoćniji Jedi, a sve to ponosnom Anakinu imponuje. Tako ga je Palaptin pomalo privlačio sebi, ubacivao mu sumnju u Jedije. A povrh svega mu je "kao slučajno" natuknuo da postoji neka moć da neko ne umre, ili da se oživi. Bez ovoga bi mu se Anakin odupro, ali uz ovakvo obećanje nije mogao. Zato ga je lomilo kad je gledao kako Mace Windu može ubiti Palpatina, jer je znao (vjerovao) da bi tada izgubio Padme, a znao je i da bi bilo dobro ubiti Sitha. Užasna situacija za njega.

Kombinacija Anakinove ljubavi prema Padme i straha da je ne izgubi, kao i zatrovanosti od strane Palpatina obećanjima o velikoj moći (kojoj Anakin teži) i lažima o izdajstvu Jedija je urokovalo to unutrašnje razdiranje u njemu, pomutilo mu razumno razmišljanje i on je pukao, predao se novom gospodaru.

Kao što se narod preda političarima koji najljepše lažu i obećavaju ono što znaju da narod želi čuti. A Palpatin je bio lukavi političar koji nakon toga proglašava galaktičko carstvo (tiraniju) i sebe kao cara-imperatora, pri čemu mu nerazumna masa u Senatu plješće što su jako lijepo prikazali. Postoje tu velike paralele sa stvarnim dešavanjima na političkoj sceni kod nas u svijetu.

Anakin je rekao Obi Wanu: "ako nisi sa mnom onda si protiv mene", kao što je Bush rekao nakon rušenja zgrada WTC-a: "ako niste sa mnom protiv terorizma onda ste za teroriste". A kao što Obi Wan reče: samo Sith (negativnci) barataju apsolutnim izrazima.

Po meni se sve ovo može "izvući" iz filma, i može se razumjeti Anakinovo ponašanje. Meni su ovo mnogo ljepši razlozi prelaska u Tamnu stranu nego nešto drugo, svidjelo mi se. Kao i scena Vaderovog očaja kada saznaje da je Padme mrtva, tim prije što mu Sidious kaže da ju je sam Vader ubio što i jeste tačno, zbog njega je izgubila volju za životom i umrla iako je fizički bila potpuno zdrava (što mi se više svidjelo nego da je umrla zbog tjelesnih komplikacija), ovako je sve to ispalo dublje, tragičnije, upečatljivije.

I desila se velika ironija, Anakin koji je prešao na Tamnu stranu da bi spasio Padme ju je baš time ubio.

Po meni je ovo sjajan serijal (svih 6 epizoda), dubok, poučan po mnogo pitanja, odlično tehnički odrađen, dopadljiv. Ova treća epizoda je lijepo ukopila prve dve epizode sa starom trilogijom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2005, 19:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Spoiler

Upravu si Vader, u "Fantomskoj prijetnji" Qui-Gon-Jin pri predstavljanju djecaka Jedi Savjetu govori o tome kako je njegov broj midiklorijana toliko velik' kao da su ga oni zaceli, to se i pokazuje na listi na site-u koji si prethodno naveo.

Ovaj dio po meni savrseno popunjava prazninu koja je ostala izmedju II i IV dijela. U "originalna" tri dijela vidimo da je Darth Vader ipak malo "milosrdniji" nego Darth Sidious, ovaj dio na pravi nacim pokazuje zasto je tako. Iako je on presao na Dark Side u njemu su ostali konflikti (samo su se mozda sad izvrnuli .. light>dark na dark>light). Na kraju u VI dijelu on prije smrti govori Luku "bio si upravu" (ili nesto slicno tome .. :) cime potvrdjuje da on nikada nije potpuno bio predan Dark Side-u ..

Pored tragedije mladog Skywalkera u filmu mi je jos jedna scena ostala jako upecatljiva, smrt svih Jedi-a. Par sekvenci koje prikazuju smrti clanova Jedi reda su fantasticno uradjene, popratna muzika jos naglasava taj osjecaj .. ja sam bukvalno ostao paf, tih nekoliko trenutaka sam prestao disat' .. fantasticno.

Drago mi je sto je film ispao takav kakav jeste, ispunjen emocijama za razliku od prethodna 2 dijela koja su ipak malo vise bila bazirana na tech skuobima u odnosu na moralne dileme glavnih likova.

Lik Obi1-a mi se sve vise i vise svidja, pogotovo pri borbi sa Anakinom, pokazao je koliki je covijek ... iako Anakin zeli da ga ubije na kraju borbe kada on ima upper ground on ga upozorava i gleda na njega kao na prijatelja, jos uvijek se nada da ima sanse za njegov povratak na Light Side.

Odredjena doza humora u filmu (pretezno vezana za R2D2) je takodje pozitivna, jako dobro dodje kao protiv teza tragediji koja se prozima kroz citav film. Posebno mi se dopala scena kada su Senator, Obi1 i Anakin zatvoreni u onom force field-u, a Anakin govori da ce ih R2D2 izbaviti. U tom trenutku on upada "trceci" i "vristeci" i zabija se u zid .. sjajno. Poslije toga kada ga pokusaju uhvatiti oni battle droidi a onih "pecne" te ga onaj veliki droid sutne nogom uz opasku "stupid droid". Tu sam se bas nasmijao .. ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2005, 19:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
kanara je napisao:
SmileY je napisao:

Pa govorili su i u prosla dva dijela.

pogresno sam se izrazio, mislio sam na njihove komentare/ispade u ovome dijelu.

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2005, 20:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

SPOILERI

Vanja je napisao:
Na kraju u VI dijelu on prije smrti govori Luku "bio si upravu"

Da, time želi reći: "bio si u pravu da u meni ima još dobra" jer je Luk u to stalno vjerovao. Zanimljivo je da je to isto izrekla Padme neposredno prije nego što će umrijeti, kao da je u tom trenutku tu svoju vjeru u "dobro u Vaderu" prenijela na tek rođenog Luka.

Vanja je napisao:
Drago mi je sto je film ispao takav kakav jeste, ispunjen emocijama za razliku od prethodna 2 dijela koja su ipak malo vise bila bazirana na tech skuobima u odnosu na moralne dileme glavnih likova

Baš tako, i to mi se dosta svidjelo u ovom dijelu, ta psihička komponenta.
A tih razdiranja i pogrešnih odluka donesenih iz ljubavi i pogrešno shvaćenih nekih stvari se odnose i na mnoge ljude.

I meni se Obi Wan mnogo svidio. Na IMDB-u pričaju o tome zašto nije ubio Vadera već ga samo ostavio onako. Neko je prenio neki lijep citat, možda iz knjige:

"....In the end, he was still Obi-Wan Kenobi, and he was still a jedi, and he would not murder a helpless man. He would leave it to the will of the Force. He turned and walked away....."

Ovo što sam boldovao je bitno. Meni je dirljiva scena kad Obi Wan u poluplaču galami na Anakina/Vadera "...ti si (trebao biti) odabrani...ti si trebao uništiti Sith a ne priključiti im se..."

Ali Anakin/Vader jeste bio i ostao Odabrani, onaj koji će uništiti Sith i donijeti balans u Silu. Ono što je zanimljivo i što je zakuhalo sva dešavanja je to što je Sila imala drugačiji plan za uništavanje Sitha, ne preko Jedija već unutar samog Sitha, plan je bio da se Vader nesvjesno infiltrira u Sith ali uz zadržanu količinu dobra, i da uništi Sidiousa nakon čega i sam (tada preobraćen) umire. I to je kraj Sitha. Proročanstvo je ispunjeno. Jer možda on ne bi bio u stanju uništiti Sidiousa da je ostao Jedi, da je ostao Anakin.

Po meni je Vader simbolika svih nas, sveukupne duhovne evolucije čovjeka: u početku ogromni potencijali, onda dolazi do duhovnog pada, ali na kraju se iz svega toga rađe veće dobro, uz stečena ogromna iskustva i prekaljenosti u svemu i svačemu, u dobru i zlu.

Ako bi se cijeli serijal trebao opisati u jednoj rečenici to bi po meni bilo nešto ovako:

u Star Wars-u radi se o proročanstvu koje se ispunjava na potpuno neočekivan način, uz poruku: čudni su putevi Sile :D

Zato je bilo mudro od Obi Wana da kako gore piše "prepusti Vadera Sili", jer Sila uvijek ima Planove za koje ostali ne znaju. Jer da ga je ubio ili da je Vader umro proročanstvo se ne bi ispunilo. Vrlo vrijedna pouka toga je da ljudi često ne znaju šta je zaista dobro, već samo misle da znaju, i treba vidjeti da neko privremeno zlo može kao rezultat imati neko veće dobro. Treba se prepustiti Sili.

Meni je dirljiva i scena kad Sidious pronađe unakaženog Vadera, kad klekne pored njega.

Vanja je napisao:
Odredjena doza humora u filmu

Ali mi se čini da u ovoj epizodi ima najmanje humora od svih epizoda. Što je u skladu sa epizodom.

R2D2 je posebna priča, o njemu ću nekom drugom prilikom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2005, 20:39 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Dec 2004, 12:35
Sada da se ne uvlacim u temu i raspravu nema potrebe.Film je povezao sve sto je trebao i kompletiro sagu.
Stvari koje su mi se posebno svidjele su General Darvius i scena na kraju filma kada prikazuju Death Star u izgradnji,poslije toga ostaje mi da nadjem svih 6 djelova i onako u komadu sve pogledam. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2005, 22:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vader, nemam vise sta da dodam ;) Cekacemo da jos neko drugi pogleda film pa da se diskusija jos malo vise razmase .. ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2005, 06:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Odgledao sam fillm sinoc i potvrdio sam svoje neodusevljenje sa ovim serijalom. Od mogucih 5, dajem 1.5 , nemojte me odmah ubiti. Btw da li ste primetili koliko ima stvari koji su u suprotnosti sa zakonima fizike i biologije. Jos jednom ovo je moje misljenje, don't shoot me. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2005, 08:09 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2005, 12:31
SmileY je napisao:
pogresno sam se izrazio, mislio sam na njihove komentare/ispade u ovome dijelu.

Da, jesu bili smijesni, mada su malo sa tim pretjerali jer su to ipak trebali biti borbeni droidi i da ne osjecaju strah (kao oni sto su poceli bjezati).

S druge strane, General Grievous je opet nesto drugo jer je dijelom neka vrsta aliena, a dijelom droid.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2005, 08:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

SPOILERI

Faint je napisao:
Stvari koje su mi se posebno svidjele su General Darvius

Misliš Grivius.
Što se tiče njega moram priznati da mi je ispao slabašniji nego što sam očekivao. Da li on stalno nešto kašljuca ili se meni čini? Pored toga nešto se razmeće kako ga je Duku učio "putevima Sile" a samo se mačuje, i to ne nešto dobro, pa nije to ispoljavanje Sile, svako može naučiti mačevanje.
Onda kasnije bježi pa ga Obi ganja. Ja sam mislio da će on u borbi biti veći problem.

Čitao sam i prije premijere kako fanovi malo zamjeraju Lucasu što je napravio da Obi Wan ubije Griviusa pištoljem a ne svjetlorezom, i da je kao zato Obi ispao slabašniji, na šta je Lucas rekao da je svoje poštovanje prema Obiju iskazao time što je napravio da ubije Darth Maula u prvoj epizodi.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]